imhotepcz imhotepcz komentáře u knih

☰ menu

Rusko plné křížů Rusko plné křížů Alexandr Nikolajevič Jakovlev

Tato kniha není nijak zábavná, ale zato je plná různých faktů které bolševici napáchaly v tehdejším Rusku. Věděl jsem že to tam bylo strašné, ale toto mnohonásobně předčilo moje nejhorší představy. Všem vřele doporučuji, a myslím si, že by to měla být povinná četba ve školách ať každý ví co bolševici byli za dobytek.

02.06.2021 5 z 5


Nadace a Země Nadace a Země Isaac Asimov

Pátý díl, je zajímavý především tím, že se zde nachází spousta postav ze čtvrtého dílu. Takže u tohoto dílu musím dát palec nahoru. Pokračuje zde pátrání po zemi, která z nějakého neznámého důvodu zůstává skryta a všechny důkazy kolem její existence jsou ztraceny. Zde už v podstatě nejsou záporné postavy, ale jsou tam nepřátelské světy, které navštěvují ve snaze vypátrat souřadnice země. Řekl bych, že tento díly je úplně nejlepší. Fantasy prvků oproti čtyřce ještě přibylo.

26.08.2020 5 z 5


Na hranicích Nadace Na hranicích Nadace Isaac Asimov

I těmto dílo je velmi vydařený. Opět tom jsou postavy, které provází celou knihu a opět tam jsou záporné postavy. Sci-fi je okořeněno fantasy prvky.

26.08.2020 4 z 5


Druhá Nadace Druhá Nadace Isaac Asimov

Zde se konečně karta obrátila, už to dostalo ráz klasické knihy. Objevují se hrdinové a postavy, které provází celou knihu. Takže si člověk vybere tu svou oblíbenou postavu. Akci tam je mnohem více a podivných rozhovorů méně. Dokonce se zde objeví i záporná postava, což celou knihu, tzv. okoření.

26.08.2020 4 z 5


Nadace a Říše Nadace a Říše Isaac Asimov

Tento díl je o poznání lepší než první, už se tam alespoň něco děje i když je to velmi roztahané a pozvolné. Stále tam převládá plánování a filozofování.

26.08.2020 3 z 5


Nadace Nadace Isaac Asimov

Určitě super myšlenka. Bohužel je tato kniha napsaná dosti nezáživně. Celá kniha se skládá v podstatě jen z rozhovorů, kde buď plánují anebo prostě jen tak filozofují. Akci tam v podstatě není žádná, takže pro ty, co mají rádi akční knihy, kde se něco děje, tak toto je přesný opak. Je to spíše takové politikaření. Rozhodně jsem z tohoto dílu nebyl nikterak nadšen. Uvidíme, co přinese druhý díl.

10.07.2020 2 z 5


Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Asi mnoho z vás nepotěším. Přijde mi to strašně, taková šílenost. Během knihy sem se mnohokrát ztratil. Dialogy jsou takové toporné, ne, jsou přímo strašné, jako kdyby to psalo dítě. Autor míchá vše se vším. Že začátku jsem v tom viděl Resident Evil, pak přišlo náboženství a peklo, démoni, upíři, no prostě všehochuť. No měl jsem chuť to vzdát. Teď se z toho budu muset léčit nějakou oddechovkou. Vůbec mám štěstí na české autory, kteří píši takto těžkopádně. Kniha Asfalt od Štěpána Kopřivy byla dost podobná.

08.02.2020 1 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Pohodové zábavné čtení. Není potřeba složitých dějových zápletek se spoustou postav na dobrou knihu.
Dobře propracované scifi, které se v budoucnu klidně může stát realitou.
Doporučuji všem.

08.02.2020 5 z 5


Lovci Lovci František Kotleta (p)

Franta opět nezklamal. Výborně zábavné čtení se spoustou zvratů. Postavy sice už tak originální nebyli, ve své podstatě to byli vylepšení lidé se schopností rychle regenerace ala wolverine. Každopádně mám jeho knihy rád. Jsou takové pohodové čtení.

08.02.2020 4 z 5


Divná Jadie Divná Jadie Torey L. Hayden (p)

I když tento žánr není zcela můj šálek kávy, tak jsem se do toho pustil, hlavním důvodem bylo, abych si trochu vyčistil hlavu poté co jsem si přečetl Kulhánkovu šílenost vyhlídka na věčnost. Musím říct, že kniha mě docela bavila, hlavně i poučila, přece jen psychologie dětí mě byla zcela cizí, zejména protože žádné nemám. Doporučuju tuto knihu všem, myslím si, že to není poslední kniha od této autorky, kterou si přečtu. Mě osobně velmi bavila.

08.02.2020 4 z 5


Líheň Líheň Miroslav Žamboch

Začátek knihy je celkem střízlivý, křehká dívenka, která dostala lukrativní nabídku dělat milionářskému synkovi jakousi ochranku spíše před tím, aby nedělal různé hlouposti. Postupem času se z ní stala ochranka fyzická, a začala vést malému týmu lidí. Kniha byla stále akčnější a akčnější. Stáli proti dost odolným monstrum, to ale nebylo vše. Nebudu říkat děj knihy. Z křehké dívenky se stane Wolverine nebo spíše Wolverinkaa z jejich kumpánů téměř nesmrtelní. Konec knihy je velmi netradiční, i když pravda, od pana Žampacha jsem zatím četl pouze jednu knihu a i tam hlavní hrdina je prakticky nezničitelý, přestože byl rozstřílen na kusy, roztrhán výbušninami na malé kousíčky, vždy se složil, a jako zázrakem ožil. Zde nejsou takové extrémy, ale i tak, nečekal jsem to. Jinak vcelku kniha byla zábavná, nemohu říct, že bych se nudil, spíš naopak. Až nakonec který se zdál být trošku chaotický, jsem se v celé knize orientoval celkem dobře.

07.12.2019 3 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Spíš, než scifi bych to tituloval romantickým příběhem. Bylo to napsáno ženou a asi bohužel jen pro ženy. První část knihy což je cca půlka knihy se odehrává v jeskyni, do které se ukryli před tak zvanou růžovou bouří. Tato část navíc byla dost nudná, prosycená podivnými názvy, které si autorka vymyslela jako např. Turopalma nebo protoles, asi pro to, aby navodila atmosféru fantasy nebo scifi. Mě to přišlo spíš trapné. Čelí příběh se točil okolo normálně smýšlejících lidi, kterým se říkalo povstalci a náboženský fanatické společnosti která se tito povstalce snažila vyhubit. Druhá část knihy byl dost těžce uvěřitelný příběh, který svojí nelogičností bil do očí. Měl sem co dělat abych to dočetl. Také nechápu, proč autorka používá metry a v téže větě stopy.
Buď používám jedno anebo druhé.
Nějak mi hlava nebere, proč to má tak dobré hodnocení.

07.12.2019 2 z 5


Roden24 Roden24 Monika Šimkovičová

Tuto knihu jsem získal jako bonus při nákupu audioknihy. A když už sem ji měl tak proč si ji neposlechnout. No spíš jsem sem měl ptát proč jo. Je to romantická sračka asi při dospívající dívky.

07.12.2019 1 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Humorně pojatý popis komunistického stalinovského sovětského svazu od počátku až po vrchol.
Autor to vystihl tak jako kdyby tam sám žil, Dílo je rozhodně nadčasové povedlo se mu to velmi dobře.
Stoji to za to si to přečíst, je to relativně krátké a zábavné.

29.10.2019 4 z 5


Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Pro člověka znalého výpočetní technice je tato kniha velmi těžkým čtením. Samozřejmě chápu, že v roce 50 autor knihy nemohlo vědět, jakým směrem se bude výpočetní technika ubírat. Možná by autor udělal lépe, kdyby se zaměřil spíše na příběh než na technické detaily robotů a jejich pozitronyckých mozků. Ale na druhou stranu zase tento počin nebyl až tak špatný, kniha se dobře četla a nebyly tam žádné nudné pasáže. Zákon o robotice je velmi výstižný, v jednoduchosti je prostě krása.

19.10.2019 2 z 5


Drsný spasitel Drsný spasitel Miroslav Žamboch

Už od samého začátku jsem věděl že hlavni hrdina nemůže zemřít, ne že by byl tak silný, a to i přes to že byl silný opravdu hodně, ale proto že byl napůl nesmrtelný. Velké množství bohu, monster, různých sešívačů, zkratka autor skloubil vše se vsím. Upřímně řečeno já mam raději když se dílo drží určitých mezí a pravidel. Ty si samozřejmě může autor stanovit sám, ale tady nebyli žádné. Celkem kniha byla čtiva a zábavná. Trochu mě styl připomíná Frantu Kotletu.

13.09.2019 3 z 5


Konec civilizace Konec civilizace Aldous Huxley

Tato kniha je spíše popisem civilizace budoucnosti, já nenašel ani začátek, ani konec. Z mého pohledu je prakticky bez děje. Popis je sice dobrý, ale dosti nudný.

11.09.2019 2 z 5


Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Kotleta opět nezklamal, naopak bych řekl, že jeho novější díla jsou lepší než ty předešlé, alespoň co se týče zpracování a hrátky se slovy. Kniha se mi líbila a nebyla chvíle, že bych se u ní nudil.

11.09.2019 4 z 5


Šógun Šógun James Clavell

Tato kniha je skutečně mistrovským dílem, vše popisuje až příliš detailně což může někomu vyhovovat a někoho nutit. Upřímně řečeno utahanost této knihy mě trochu vadila. Každopádně toto dílo rozhodně stojí za přečtení. Já osobně dávám čtyři hvězdy, a to hlavně proto, že toto kniha na můj vkus příliš dlouhá, je v ní příliš mnoho politiky.

11.09.2019 4 z 5


Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Co to kurva mělo jako bejt...? To je první myšlenka, co mě napadla po dočtení knihy. Tato kniha rozhodně není pro slabé nátury. Popisuje se tam ten největší hnus, co si snad nikdo ani nedokáže představit. Kniha je pomalá, velmi pomalá.
Rozjede se až v poslední třetině.
Vse je popisování do těch nejmenších detailů, včetně myšlenkových pochodu postav. Chcete-li si užít soupis toho největšího hnusu daleko za Vaši fantazii je to kniha přesně pro vás.

20.07.2019 3 z 5