Líheň

Líheň https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34546/bmid_lihen-xpw-34546.jpg 4 376 34

Líheň série

>

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Líheň a Líheň 2 Marika Zaháňská, mladá, sportovně založená žena, pracuje jako asistentka na vysoké škole. Kromě problémů v osobním životě a občas přečerpaného bankovního konta žije relativně spokojeně a všedně – do chvíle, než v uličkách za Knížecí na Praze 5 narazí na ozbrojeného násilníka a mladého muže, který ji pomůže z nesnází. Setkání otáčí její život vzhůru nohama, v průběhu hodin se dostává mezi mlýnská kola americké rozvědky pátrající po kufříkových atomových bombách a rusko-české mafie čelící nepříteli, proti němuž je CIA partou trampů na výletě. A tajemství, smrt nebo život, se ukrývá právě v Praze.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

Kamba
10.02.2024 4 z 5

Žambochův styl psaní mi moc nesedí, ale tuhle knihu jsem si oblíbil. Vnímám to jako poctu Kulhánkovi i styl psaní je trošku kulhánkovský. A to mě baví.

Klilad
01.10.2021 4 z 5

S panem Žambochem se teprve seznamuji, ale musím říci, že zatím veskrze pozitivně. Zatímco Megapolis ve mě nezanechala nějaké extra hluboké dojmy, tohle bylo super. To co začne jako špionážní román se čím dál víc zvrhává do absurdna a působí úmyslně přehnaně. Na rozdíl od podobných záležitostí to není zas tak špatně. Tady to prostě funguje. Potěší narážky na spoustu českých autorů. Kdo se pohybuje v literárním světě, pozná známé osobnosti a zasměje se o pár procent víc.


miroslav8603
11.08.2021 3 z 5

Dočteno a dojmy jsou dosti smíšené, nápad skvělý to ano. Nicméně tolik logických chyb se jen tak nevidí. Začátek je dobrý pěkný rozjezd i když si říkáte ,,to jako fakt?,, Neříkám že by se to nedalo číst a že by jste se někdy vyloženě nudili, sice někdy je děj faaakt zbytečně natahován...na druhou stranu je tam dost dobrých akcí a hltáte řádky v napětí jak to dopadne. Bohužel konec knihy je katastrofa. trochu působí dojmem že Žamboch nevěděl jak to dokončit. Zhodnocení knihy je asi takové...stojí za přečtení a někomu kdo vyloženě ujíždí na ženských hrdinkách sedne.

OlafSveinsson
18.10.2020 3 z 5

Když jsem tuhle knihu četl před osmi lety poprvé, zmeškal jsem novoroční ohňostroj. Dnes už mě tolik nenadchla. Příběh, postavený jako pocta Jiřímu Kulhánkovi, se v duchu nejlepších tradic jeho knih rozjede hned na začátku a do konce nezpomalí. Co začne jako vyřizování účtů mezi mafiemi končí jako souboj bohů a nikdo už není tím, kým býval na začátku.

Ládja
16.10.2020 3 z 5

Čtivá zpatlatina. To je tak asi vše, co k tomu mohu říci...2,5*

Mabie
13.08.2020 3 z 5

Vtipná blbina, kde je hodně akce, střelených nápadů, pseudovědeckých popisů, to všechno zabalené do prostředí Prahy.
Hlavní hrdinka Marika (která se postupně změní na Wolwerinku) se mi líbila - ženy-vamp oblečené v černé kůži jsou prostě free, cool a in :-)
Velice vtipná mi přišla pocta panu Kulhánkovi a opravdu super nápad byl, když se hrdinové mohli dočíst v právě vydané knize co před chvilkou udělali, cítili a co si mysleli - opravdu nápad s invencí. Pokud chcete nenáročnou, oddychovou akční scifi, přečtěte si Líheň.

Luigi1
12.08.2020 5 z 5

Velice dobře se čte.Nebojácná a boje chtivá.

apelttom
04.02.2020

Je to blbost, ale příjemně se to čte. A některé postavy jsou hezky vykreslené.

imhotepcz
07.12.2019 3 z 5

Začátek knihy je celkem střízlivý, křehká dívenka, která dostala lukrativní nabídku dělat milionářskému synkovi jakousi ochranku spíše před tím, aby nedělal různé hlouposti. Postupem času se z ní stala ochranka fyzická, a začala vést malému týmu lidí. Kniha byla stále akčnější a akčnější. Stáli proti dost odolným monstrum, to ale nebylo vše. Nebudu říkat děj knihy. Z křehké dívenky se stane Wolverine nebo spíše Wolverinkaa z jejich kumpánů téměř nesmrtelní. Konec knihy je velmi netradiční, i když pravda, od pana Žampacha jsem zatím četl pouze jednu knihu a i tam hlavní hrdina je prakticky nezničitelý, přestože byl rozstřílen na kusy, roztrhán výbušninami na malé kousíčky, vždy se složil, a jako zázrakem ožil. Zde nejsou takové extrémy, ale i tak, nečekal jsem to. Jinak vcelku kniha byla zábavná, nemohu říct, že bych se nudil, spíš naopak. Až nakonec který se zdál být trošku chaotický, jsem se v celé knize orientoval celkem dobře.

Jonny
05.12.2019 3 z 5

Ze čtení jsem měl docela průměrný dojem. Nepřišlo mi, že bych byl příběhem až tolik pohlcen. Nicméně i tak jsem se od čtení těžko odtrhával a knihu jsem místy hltal.
Zvláštní.
První polovina byla jednoznačně lepší, příběh se tak nějak držel ve svých dimenzích. Část kdy se všem znásobila síla mi přišla slabší.
Nezvyklé a zároveň hezké byly pasáže, kdy kniha psala sama o sobě - někde tam byla dokonce ospravedlněna braková obálka knihy.

duben
08.09.2019 3 z 5

Docela jsem se bavil, lehce za půlkou se začal trochu bát, co z toho bude, ale nakonec to nešlou nějakou katastrofickou cestou, které jsem se obával. Děj příjemně ubíhá, od knížky se neradi odtrháváte. Celkově se mi to líbilo.

mr.Zdenek
30.08.2019 5 z 5

Něco jako Rambo v sukni. Ale četlo se to dobře.

Popculture
06.04.2019 3 z 5

Tohle sice není špatný příběh, respektive dva příběhy, ale bohužel po dočtení tak nějak ihned začnete zapomínat, o čem, že to bylo. Pár hlášek nebo akcí si sice zapamatujete, ale vypadnou vám jména a vlastně celá podstata příběhu. Dle mého, je to jedna z nejhorších knih od tohoto spisovatele, ale i tak si zaslouží víc jak 60%

Blafoun
18.02.2019 3 z 5

Moje první kniha od Žambocha a zároveň poprvé co jsem zkusil audiokninu, protože jsem zrovna dva dny trávil v autě. Bohužel audioknihy nebudou můj šálek, nemohl jsem se do příběhu zabrat (asi i proto, že v autě se přece jen člověk musí věnovat hlavně řízení a provozu :-)), trochu jsem lítal v postavách a teorie M-pole šla kolem mě velkým obloukem. Druhou polovinu jsem raději poctivě dočetl. Nebylo to zlé, jen mi to připadalo nějaké natažené, pořád nikdo z postav nevěděl co se děje, to M-pole mi přišlo hodně ujetý (ale nejsem jaderný fyzik a předpokládám, že ani 99% čtenářů), akční scény ze začátku bezva, postupem času nabývaly na absurditě a konec... k tomu se sna ani vyjadřovat nebudu. Suma sumárum, šlo to, ale doufám, že ostatní knihy budou lepší. :-)

spdb
05.01.2019 4 z 5

To uz je konec? Byla to pecka. Buh je atomovka.

adlattt
26.12.2018 5 z 5

Naprosto super! :D

slawa.cap
19.09.2018 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu. Toto není kniha, ale oslava a glorifikace Jiřího Kulhánka pospojovaná příběhem - ze začátku jsem přemýšlel, jestli to není sarkasmus, ale po delší úvaze jsem došel k závěru, že ne. Není to to nejlepší, co jsem od Žambocha četl, ale ke špičce to patří. Napínavý příběh s Kulhánkovou zběsilostí a šílenými nápady. Evidentně Žamboch umí i ve světě, kde není jen magie a chladné zbraně.

Svářeč
02.01.2018 3 z 5

Z Líhně mám dost smíšené pocity. Je dostatečně přitažená za vlasy (hlavně v druhé polovině), akční, navíc na knihy odehrávající se v naší současné realitě mám slabost. Prostě téhle knize nic nechybí... Spíš naopak, něco přebývá. Odhadem těch 200 stran vyplněných nudnou vatou. Kdyby to Žamboch prokrátil, já bych neváhal s plným hodnocením. Bohužel je Líheň zbytečně zdlouhavá a děj místy dost ztrácí spád (třetí částí jsem se pronudil). Škoda, takhle nemůžu jít nad ***

HNEDOOCKA
01.05.2017 5 z 5

Nechápu tady ty negativní komentáře. Za mě pecka, Mirek psát opravdu umí, tato bude jedna z mých nejoblíbenějších..

HŠ
27.01.2017

Nemůžu hodnotit jako odpad. Že se mi to nelíbilo, ještě neznamená, že to je brak (podle mě tedy ano). Hlavní hrdinka mi byla řádně nesympatická, celé jsem to protrpěla, ale dočetla - no, nevím, jestli je to výhra. Některé dějové zvraty se mi zdály nelogické, občas tam něco haprovalo, co mělo být vtipné/cynické, mi přišlo trapné.