Hvězdinka Hvězdinka komentáře u knih

☰ menu

Líbánky Líbánky Tina Seskis

Od této knihy jsem nečekala vůbec nic, protože má nízké hodnocení. Po přečtení první části zjistíte, že autorka vás trochu tahá za nos. Pak se tak různě propletá minulost s přítomností a z pohledu různých postav, že to nakonec dává super motanici. Kniha se mi četla skvěle, bylo to něco jiného, netradičního. Hvězdičku ubírám za rozuzlení - co se stalo s manželem, no, to je opravdu hooodně originální až komické.

25.04.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Bezesporu čtivé dílo. Ale kdo má načteno více a četl Paní PP, toho nepřekvapí zvrat, kdy se příběh začne vyprávět z pohledu druhé ženy. A konec je takový překombinovaný a připravený na pokračování. Nepřišel prostě ten wau efekt, o kterém hodně čtenářů píše. Kdybych nečetla onu zmíněnou knihu, byla bych nadšená, takhle to prostě byl trochu vykradený námět.

14.04.2024 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Pro mě odklon od thrillerů a výstup z komfortní čtenářské zóny. Bylo to slabé, pro mě bez napětí, předvídatelné a young adultovské, tam věřím, že to oslňuje. Takže se vracím rychle zpět k tomu svému.

11.04.2024 1 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Táhlo se to dost, sto stran čtete, co už víte z anotace. Život s alkoholikem poznamenal každého člena, příběh to byl nezáviděnihodný, ale pro mě celkově to bylo průměrné, konec předvídatelný a epilog, který měl asi šokovat, u mě nebodoval.

06.04.2024 3 z 5


Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Myslím, že je velká škoda, že tato kniha vyšla ve stejnou dobu jako Za zamčenými dveřmi. Je tu totiž hodně společných znaků. Ale po pomalém začátku je kniha velmi čtivá, vše se krásně propojí a krásná ořízka je třešničkou na knize.

01.04.2024 4 z 5


Doktor Doktor John Nicholl

Za mě zklamání a jedno velké doporučení. Nečtěte anotaci, jinak budete vědět vše. Jak to s dr. dopadne, se dozvíte v posledních třech stranách. Předvídatelné, nepřekvapující, zbytečné...

25.03.2024 2 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Dlouho jsem tuto knihu nechtěla číst, počkala jsem, až odezní ten boom kolem ní. Kniha je čtivá, zajímavě propletená minulost s přítomností. Parta dětí, kde nebyl nikdo 'normální, ' tehdy ani teď. Líbilo se mi to.
3,5 hvězdičky

23.03.2024 3 z 5


Noční host Noční host Heather Gudenkauf

Zajímavě propletená minulost s přítomností a ještě s jednou rovinou, kdy se vše v závěru spojí. Příběh byl poměrně depresivní, krutý.

19.03.2024 3 z 5


Největší strach Největší strach Alex Finlay

Co bychom udělali / neudělali pro své děti? Průměrná detektivka, neurazilo, nenadchlo. Už mám hodně načteno, takže tento příběh pro mě nebyl ničím novým...

16.03.2024 3 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Když jsem četla Kořist, bála jsem se, že konec bude z oblasti nadpřirozené, ale nestalo se tak, až tady. To, co se dělo pod hladinou, není můj oblíbený žánr a já celou dobu doufala, že to dopadne jako v Kořisti. Bohužel... Jinak čtivé, napínavé, ale...

13.03.2024 2 z 5


Otcova oběť Otcova oběť Santiago Díaz

No, mě to nenadchlo. Spoustu postav, které se propojovaly a cestovaly v čase. Zdlouhavé, naštěstí byly kapitoly krátké. A konec? Nepřekvapil, všichni byli zkorumpovaní, zde velela i mafie, mimosvazkové vztahy a vraždy všude , kam se podíváš.

11.03.2024 3 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

2,5 hvězdičky... Perfektní vykreslení prostředí, postav. Já jsem s těmi postavami na místech, kde jsou ony, cítím to napětí... Ale tady mi vadilo to přílišné filozofování, jako bych se najednou teleportovala z beletrie do nauky o bytí.

09.03.2024 2 z 5


Pořád jsem tady Pořád jsem tady McGarvey Black

Příjemný psychothriller okořeněný pohledem zemřelé, ale nečekejte žádnou duchařinu. Je zřejmé, kdo za smrtí stojí, ale kniha je kvalitně poskládána a děj rychle plyne.

06.03.2024 3 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Příběh o utrpení a pomstě. Dotyčná postava kudy chodila, tudy škodila... Zhruba 2/3 knihy se nic nedělo, strašně se to vleklo, závěr měl spád, vše do sebe zapadlo.

04.03.2024 3 z 5


Náš dům Náš dům Louise Candlish

Co vše může způsobit dopravní nehoda... Kniha se dobře čte, střídají se pohledy ona a on, minulost a přítomnost, zajímavý styl vyprávění. Po 400 stranách ale přijde otevřený konec, který nemám ráda.

02.03.2024 3 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Tak jak píšou ostatní, extrémně čtivé, je to jednohubka, která chutná skvěle. Žádná hluchá místa, jen mi občas chování Nory přišlo přitažené za vlasy a také pak trošku tápu, ve kterém měsíci se narodilo miminko... Závěr je s třešničkou na dortu, krev není voda...

25.02.2024 4 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Já mám s touto autorkou problém, druhá kniha a opět zklamání, ale asi nejsem cílový čtenář, přišlo mi to jako young adultovka. Pro mě to nebyl thriller, vražda tu byla jen jaksi do počtu, více se řešil vztah matka - dcera. 2,5 hvězdičky

23.02.2024 3 z 5


Když zmizela Když zmizela Alex Dahl

Takové nemastné, neslané. Na thriller to bylo pomalejší, kdo je Liv a kdo Anastasia, je rozpoznatelné brzy a na konci není nic, co byste nečekali. Prostředí světa modelek a nástrah s ním spojených je zajímavý, ale ničím ohromující.

20.02.2024 3 z 5


Obr z mlhy Obr z mlhy Jérôme Loubry

Krátké, velmi čtivé a celé zahalené do mlhy. Kniha je rozdělena na tři části z pohledu tří lidí, vracíme se v ději, leccos se vysvětluje a upřesňuje, cestujeme do dětství, abychom pochopili, proč se to všechno dělo a děje. Konec zůstal trochu otevřený, ale jinak skvělé a originální čtení.

13.02.2024 4 z 5


Než padne tma Než padne tma Emma Haughton

Zajímavé prostředí a záhada alá kdo z nich za vším stojí. Začátek se dost vlekl, ale pak měla kniha spád.

10.02.2024 3 z 5