Otcova oběť

Otcova oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510513/bmid_otcova-obet-4I7-510513.jpg 4 65 25

Po přijetí poplašného volání nalézá policie muže potřísněného krví a nůž s otisky prstů vedle těla jeho manželky v chatě v metropolitní oblasti Madridu. O rok později se na policii přihlásí starý muž a tvrdí, že byl únoscem tří pohřešovaných osob: obhájce jeho syna, soudce, který ho odsoudil, a mladého studenta, který proti němu svědčil. Je přesvědčen, že byli všichni tři podplaceni, a ujišťuje policii, že každý týden jeden z nich zemře, až dokud nebude zatčen skutečný vrah jeho snachy a syn nebude propuštěn. Inspektorka Indira Ramosová, jejíž etika je stejně neochvějná jako její fóbie z mikrobů, má jen tři týdny na vyřešení případu, než „dobrý otec“ uskuteční svůj hrůzostrašný plán. Dobrý otec zahajuje strhující knižní sérii o inspektorce Ramosové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

El buen padre


více info...

Přidat komentář

Jiparis
06.04.2024 4 z 5

Pro mě nové prostředí Španělska, jeho problémy jsou ale shodné s našimi. Zajímavé zpracování otázky viny, pomsty.

Hvězdinka
11.03.2024 3 z 5

No, mě to nenadchlo. Spoustu postav, které se propojovaly a cestovaly v čase. Zdlouhavé, naštěstí byly kapitoly krátké. A konec? Nepřekvapil, všichni byli zkorumpovaní, zde velela i mafie, mimosvazkové vztahy a vraždy všude , kam se podíváš.


Kenan
23.02.2024 4 z 5

Zajímavá vyšetřovatelka, propletený a napínavý děj. Bavilo mně to.

Ella161
02.02.2024 4 z 5

Tenhle žánr běžně nečtu, takže to byla pro mě celkem novinka. Myslím si, že jsem si vybrala dobře, protože kniha mě velmi rychle vtáhla do děje a rozhodně mohu říct, že mě bavila. Jen mě občas štvala inspektorka s tím, jak musela mít všechno na svém místě a byla místy až necitlivá, ale to nejspíš k takové práci patří. Přišlo mi ale dost morbidní, že hned podezřelému ustřelila ruku, když vytáhl zbraň. To mě docela zarazilo, ale co já vím, jak to v takových případech ve Španělsku chodí. Také jsem si musela chvíli počkat, než jsem si zvykla na er formu, protože jsem poslední dobou četla jen v ich formě. Ale dávám plusové body tomu, že tam bylo více pohledů různých postav, takže jsem mohla ten příběh lépe pochopit. Akorát mě tedy celkem štvalo, že tam nebylo označení, co se stalo v minulosti. Bylo to pak takové zmatené, když čtete o přítomnosti a najednou je tam pasáž z minulosti. Tady bych tedy uvítala nějaké upozornění. Nicméně kniha byla plná napětí, záhad, tajemství, nevyřešených neshod Ke konci se nám ukázala úplně nová možnost k vyřešení případu. Já tedy tohle tušila už od začátku, ale všechny ty důkazy proti jedné osobě, mě donutily pochybovat o té své teorii.

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5


Santiago Diaz - Otcova oběť

Dobrý otec syna podporuje.
Dobrý otec že o něj za každou cenu postará.
Dobrý otec pro svého syna spácha trestný čin....

Otcova oběť zahajuje strhující knižní sérii o inspektorce Ramosové.
-------

Ďakujem za túto knihu poskytnutú ako recenzny výtlačok

Toto bola jedna neskutočne krimi-thriller jazda, kde som pátrala a rozmýšľala spolu s inspektorkou Ramosovou a s jej týmom a ani som nedýchala!!!

Pevné verím, že ďalšia časť vyjde čo nevidieť a ja si opäť užijem neskutočný detektívny príbeh !!

-----

1. časť
Hneď zo začiatku mám veľmi zmiešané pocity z knihy, zrejme dve dejové línie, z ktorých som čistý magor Ale je to veľmi dobré čítanie, kniha ma doslova vcucla.
2. časť
V druhej časti sa zoznamuje zo samotným príbehom a s hlavnými postavami. Vyšetrovanie "vraždy manželky" nie je také jednoznačné ako si mysleli!
Som veľmi, veľmi zvedavá ako toto všetko do seba zapadne nakoniec!
3. časť
Tretia časť všetko pomaličky spája, kúsok po kúsku , dostávame sa hlbšie a hlbšie do víru mafie, lásky, hazardu, pomsty, podplácania a vrážd....
4. časť
Štvrtá časť nabrala veľmi rýchly spád, veľmi veľa veci sa objasnilo už to len doklepnut do zdarného konca
5. časť
Piata časť mi doslova vyrazila dych!!!

astra3
08.10.2023 5 z 5

Čtivé od začátku do konce. Hodně postav vzájemně propletených. Zajímavé.

lode
08.10.2023 5 z 5

Čtení výborné.Nemohla jsem odložit.

Jidu
29.09.2023 3 z 5

Na tuhle španělskou detektivku jsem se opravdu těšila, ale musím říct, že nakonec má očekávání úplně nepředčila a pár výtek mám. Hned se k nim dostaneme.
Prvně musím říct, že námět knihy je fakt originální a skvělý. Otec, který se chce pomstít za nespravedlnost, to mě fakt bavilo.
JENŽE! Jsem se v knize často "zasekla" a řekla si: "No jasně, to by se tak asi stalo, samozřejmě." Zkrátka a dobře to autor přepískl s náhodami tak, až to nepůsobilo vůbec věrohodně.
Další velké minus je, za mě, množství erotických scén. Chápejte dobře, já proti těmto scénám nic nemám, ale tolik a v detektivce? A opět hlavně zase dodržet nový trend! Fláknout to tam a totálně na sílu a prapodivně.
Bohužel se z detektivky často stávala španělská telenovela, která byla plná sexu a absurdních situací.
Nicméně když už jsme se dostali k vyšetřování, tak mě bavilo a konec překvapil.
Celkově knihu hodnotím jako lehký nadprůměr a doporučuji ji těm, co hledají spíše oddychové čtení, ač se jedná o detektivku.

Pípasek
29.09.2023 5 z 5

Super čtení

Majuš333
03.09.2023 3 z 5

'Jsou věci, které je třeba udělat a člověk je udělá a nikdy o nich nemluví. Nesnaží se je nějak ospravedlnit. Člověk je prostě udělá. Pak na ně zapomene.'


Verím, že nová séria 'Inspektorka Indira Ramosová' si svojich priaznivcov nájde, u mňa bohužiaľ nezabodovala...
Celé sa to nieslo v monotónnom duchu, na čo si neviem zvyknúť pri žiadnej takto podanej knihe. Všetky postavy pôsobia v takomto prípade ako roboti, ku ktorým nie je možné si vytvoriť žiadne sympatie. Záver ma tiež neprekvapil :(


"Pane jo," poznamená Ortegová. "Alicia Sánchezová neměla špatný vkus."
"S tímhle chlápkem bych se v životě nevyspala," odpoví inspektorka. "Víš, kolik bakterií a plísní má na těle po tom, co se hodiny máčí v bazénu plném nudlí, chcánek a i nějakého toho hovna?"
"Ty jsi fakt případ, šéfová," zhnuseně potřese hlavou Ortegová.

WaN635
28.08.2023 5 z 5

Moje předsevzetí je zase pryč....pořád si říkám, nezačínej novou sérii, ale je to marný, evidentně slabá vůle.
Ve velmi krátké době, má druhá kniha od španělského autora a opět velmi zdařilý začátek série.
Velmi specifická inspektorka (ach jo, jak já ji rozumím ...), sympatický vyšetřovací tým, dobré tempo knihy i zajímavé, překvapivé zvraty.
Doporučuji s klidným srdcem ...

magic11
24.08.2023 5 z 5

Doufám, že je to opravdu začátek série, protože se nemůžu dočkat dalšího dílu. Povedené čtení, nešlo odložit, tak jsem ji sfoukla za 2 dny.

Mandlevest
22.08.2023 5 z 5

Tak tohle bylo skvělé čtení, kniha se prakticky nedala odložit. Autor je scenárista (stejně jako Borjlindovi nebo Keplerovci), takže styl psaní je odosobněný, rychlý, s krátkými kapitolami. A já si opět ověřila, že mně to maximálně vyhovuje, nechává v příjemném napětí a moc mě to baví. Hlavní hrdinka , inspektorka Indira Ramosová, má také ( jako hrdinky v jiných detektivních sériích) své kostlivce ve skříni, ale zde je vysvětleno proč a také to má, v průběhu knihy, nějaký pozitivní vývoj, prostě mě to neiritovalo a fandila jsem jí. Samotný detektivní příběh je dokonale vymyšlený, pro mě, bez hluchých míst, více dějových linek se bezvadně spojí ve strhujícím závěru. A autor si pěkně, v závěru, otevřel vrátka k pokračování, které si rozhodně nenechám ujít. A ještě nakonec...to španělské prostředí (Jenny46 mám to také tak:-)), také vyhledávám španělské autory a knihy, které se tam odehrávají, tentokrát je to primárně Madrid, a je to skvělé. Takže, kdo hledá novou sérii a zatím tápe, posílám velké doporučení a vlastně i těm, kteří nic nového začínat nechtějí:-). Tohle si nenechte ujít.

alzbeta4340
19.08.2023 5 z 5

Ze začátku jsem si musela zvyknout na autorův styl psaní, věcný a mírně neosobní. Upoutala mě ale bohatá osnova děje, příběh rozhodně není jednoduchý, je tu plno odboček, které postupně do sebe zapadají. Líbila se mi proto hlavně napínavá střední část. Zvrat na konci se dá dobře odhadnout, ale i tak jsem byla mírně překvapená.
Zajímavá detektivka ze španělského prostředí, k přečtení určité doporučuji.

keiko33
11.08.2023 4 z 5

Ako začiatok série, bol fakt podarený. Na začiatku som trochu mala chaos, kým som si zaradila mena a celkovo tie španielske názvy boli na mňa trochu priveľa, ale nakoniec som sa z toho vymotala. Krátke kapitoly a neustále preskakovanie v dejoch mi tiež na orientácii nepridalo. Ale nakoniec všetko klaplo, ako málo, plno zvratov a nakoniec finále. Aj napriek tomu, že to bola detektívka som sa bavila, hlavne na Indirinej obsesii. Na začiatok dávam 4* a počkám, čím má autor prekvapí v pokračovaní, ak teda bude preložené.

Evule *
07.07.2023 4 z 5

Čtivé a napínavé, závěrečný zvrat jsem vytušila. Má první španělská detektivka a pokračování si určitě přečtu.

berila
30.06.2023 3 z 5

Nebyl to špatný thriller, ale úplná bomba to nebyla. Přesto za přečtení určitě stojí.

marketa1860
20.06.2023 4 z 5

Tohle byla pecka, bavilo mě to moc! Trošku pošahaná inspektorka, zamotaný případ, trochu napětí, trochu legrace, mělo to šťávu.

Olous1
17.06.2023 5 z 5

Tak to se povedlo. Určitě se těším na další díl. Tohle bude skvělá série s inspektorkou, která mi je sympatická i její OCD porucha. Jediný problém byl ve jménech,ale po čase jsem si zvykla. Konec je taky dobrý a určitě se těším na pokračování.95%.

Andrea7272
31.05.2023 5 z 5

Tedy super jízda!!! Také jsem ve jménech měla chaos, ale pojmenovala jsem si je po svém a hned to bylo lepší ;-)
Pěkné, napínavé a drsné - přesně, jak to mám ráda.
Těším se na další

Autorovy knížky

Santiago Díaz
španělská, 1971
2023  88%Otcova oběť

Kniha Otcova oběť je v

Právě čtených4x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce96x
Chystám se číst99x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x