Největší strach

Největší strach https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485059/bmid_nejvetsi-strach-S7r-485059.jpg 4 96 22

Student Matt Pine se po proflámované noci vrací na kolej, kde na něj čekají strašlivé zprávy: skoro celá jeho rodina – matka, otec, malý bratříček a sestra – přišli na prázdninách v Mexiku o život. Místní policie tvrdí, že šlo o nešťastnou náhodu, ale FBI a Ministerstvo zahraničí mají svoje pochybnosti – Mattovi o nich ovšem odmítají něco říct. Tragédie se dostává do hlavních zpráv, protože o Pineových už se v minulosti hodně mluvilo. Mattův starší bratr Danny, který si odpykává doživotní trest za vraždu své přítelkyně, byl protagonistou populárního dokumentárního seriálu, který naznačoval, že byl odsouzen neprávem. I když na Dannyho straně stojí celá Amerika, Matt má tajemství, které nikdy nikomu neřekl: v noci, kdy byla Charlotte zavražděna, viděl něco, kvůli čemu věří, že je jeho bratr opravdu vinen. Úmrtí v Mexiku vypadají čím dál podezřeleji a zdá se, že nějak souvisejí s Dannyho případem. Matt teď musí odhalit pravdu o zločinu, kvůli kterému jeho bratr skončil za mřížemi, riskovat život a postavit se svému největšímu strachu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Every Last Fear , 2021


více info...

Přidat komentář

Hvězdinka
16.03.2024 3 z 5

Co bychom udělali / neudělali pro své děti? Průměrná detektivka, neurazilo, nenadchlo. Už mám hodně načteno, takže tento příběh pro mě nebyl ničím novým...

Janík511
18.02.2024 4 z 5

Zajímavé, vůbec nebyla špatná.


Mira7
07.01.2024 4 z 5

Spletitý příběh, čtivý, některé části knihy mne však zaujaly méně. Naopak posledních zhruba 100 stran se četlo téměř bez odložení knihy. Podrobné vyšetřování, psychologie postav, originalita příběhu. Mexiko, vyšetřování tam, z toho jde docela strach :-) (nic proti Mexiku).
Máte rádi thrillery a Jo Nesbø nestíhá vydávat knihy odpovídající tempu čtení? Tak tady je dobrá alternativa. :-)

moudivlacek
15.11.2023 4 z 5

Skvělý thriller či spíše psycho thriller. Mladý student Matt má bratra Dannyho ve vězení za vraždu své přítelkyně. Sice je nevinný, ale rodina a hlavně otec s dcerou Maggie zatím marně hledají důkazy. Jenže najednou se Matt dozvídá od agentky FBI Kellerové, že jeho rodina je mrtvá. Matt se z toho těžko dostává.
A najednou tu jsou "nehody" a divné potíže. Příběh je vlastně Mattovo snaha s Kellerovou zjistit skutečnou pravdu prolínaná s koncem života rodiny.
Matt objeví, kdo je skutečný přítel a co je v životě opravdu důležité.
Knihu jsem si užila.

ZuzanaZ83
17.10.2023 4 z 5

Dobře vystavěný thriller s nádechem detektivky. Matt je mladý muž, který přijde o celou svou rodinu, vyjma bratra, který sedí za vraždu. A najednou se zdá, že smrt rodiny má s bratrem hodně společného.
Příběh je zajímavý i tím, že tu nejsou obvyklá detektivní a thrillerová klišé. Hlavní zápletka se nemíchá s žádným velkým citovým problémem ani skrytými démony.
Tahle knížka mi dlouho ležela v knihovně. Myslím, že nemá a neměla takové promo a asi jsem ji koupila v nějaké akci. A musím říct, že je to škoda. Tohle rozhodně stojí za přečtení.

Hnaty
02.08.2023 4 z 5

Ale jo. Chytlavé, zajímavé. Líbilo se mi číst si o tom stejném příběhu z několika různých pohledů. Nicméně neustále mám pocit, že to mohlo být ještě o malilinko lepší. Přečetla jsem jedním dechem, ale nějak to ve mně nic nezanechalo. A mohlo by.

Update: koukám, že jsem tu už nechavala koment. Nechám i tento, nějak to ve mne dozralo.

rimar
28.07.2023 5 z 5

Narazil jsem na knihu v knihovně jako právě vrácenou tak jsem po ní sáhl a musím nechat že jsem za to rád. Na začátku dostane čtenář nálož ohledně mrtvé rodiny a pomalinku je různými dějovými linkami veden až k rozuzlení příběhu. Děj nabírá na zajímavosti, spádu a vtahuje je vás do sebe aby konec knihy to vystřelil do super závěru. Ta poslední čtvrtina knihy mně donutila dát plné hodnocení jinak bych to měl jako takovou slušnou 4ku.

Lenča727
21.07.2023 4 z 5

Bezva čtení na dovču, čte se samo, žádné zbytečné zvraty, prolíná se minulost a současnost velmi logicky, všechno spolu souvisí, tak nějak jsem tušila, kdože je ta největší svině. I když pro mě zcela neznámý autor, navíc zakoupeno v akci velmi levně, obsah mě mile překvapil a určitě stojí za přečtení.

Hnaty
19.07.2023 4 z 5

Příjemné čtení, šlo to samo, v příběhu žádný debilní zvrat, napínavé, čtivé. Doporučuji

Littlemonday
01.07.2023 5 z 5

Dokonalý napínavý thriller! Nemá smysl chodit okolo horké kaše - tahle kniha se četla sama. Je dělena na přehledné kapitoly, prolínaly se časové linie, prostor dostaly všechny důležité postavy.

Hned na začátku dostanete na stůl masakr a celou knihu přemýšlíte kdo, jak a proč. A není to vůbec jednoduché. Podezřelý se mi zdál úplně každý.

Hlavní postavou je Matt, kterého mi bylo velmi líto, dostal od života opravdu pořádně naloženo a přála jsem si ať se objeví alespoň něco, díky čemu by byl šťastný.

Pokud si chcete užít divoké otáčení stránek, abyste už konečně vědeli, jak to dopadne, je tahle kniha pro vás jako stvořená.

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Roubas
20.06.2023 4 z 5

Největší strach je super jízda na dva letní večery. Autor pracuje s atraktivním tématem true crime dokumentu a jeho následků pro rodinu usvědčeného vraha. Zápletka je dobrá, tempo vynikající a závěrečné rozuzlení je víceméně jednoduché, dává smysl a všímavý čtenář si ty dílky může dát dohromady. Rozhodně doporučení.

mulder
05.05.2023 5 z 5

Knížka napsaná pro mě. Spokojenost.

veronika4001
29.04.2023 3 z 5

Upřímně nevím. V průběhu rozehrané šachové partie jsem cítila tíživé dusno pod návalem přemítání nad strategií. Affleck v šachové partii vyhrál, ale následně se dozvídá o nehodě, která postihla jeho rodinu.
Začátek příběhu s sebou nese spoustu eskapád; Matta navštíví policie, aby mu řekla o nehodě a vzápětí jela s ním do baru pro mobilní telefon, kde si ho předešlé noci zapomněl a aby ho pak SUV a následně vrtulníkem dopravila k bratrovi do vězení, kde si odpykává trest, a tam aby mu Matt sám pověděl o rodinné tragédii.
Tohle je přece hloupost. Navíc hodně zvratů najednou, na to, že se vše odehrálo v prvních dvou kapitolách.
Příběh ze začátku dramatický mi připadá tříštivý. Kapitoly navazují na to, co bylo předtím. Ale co se stalo předtím? Děj, který se stal předtím, autor dávkuje postupně, ale pro tuto knihu bych raději pro to, co se v minulosti stalo, viděla odrazový můstek a hlavně už od začátku nějaké souvislosti. Neříkám, že to tak nedopadne, ale jde o to zaujmout čtenáře. Alespoň ten rámec toho, co se stalo a jaké to bylo - to je potřeba, aby zahrálo na struny zaujetí čtenáře. Detaily toho, co se stalo, co tam bylo zvláštního apod. to si nechat až v průběhu nebo třeba nakonec, ale po rozehrávce.
Kniha potřebuje větší provázanost, na začátku zaujala, fajn, ale už to takhle nepokračovalo. Kniha potřebuje něčím zaujmout, potřebuje větší soustředění co do zabarvení příběhu. Na to, bohužel, počáteční "šachy" nestačí.

Dela111
14.01.2023 4 z 5

Největší strach je celkem drsná jízda svým námětem a to je neskutečná tragédie jedné rodiny - jakoby nestačilo, že jeden člen je odsouzený na doživotí za něco, co pravděpodobně nespáchal, navíc téměř celá rodina umírá za záhadných okolností.
Thriller je zvláštně napsaný, příběh je vyprávěný z pohledu více osob a několika časových linek, ale není žádný problém s orientací v ději. Zápletka stojí na spoustě tajemství, lží a podivných situací.
Thriller je napsaný poutavě, bez hluchých míst, má výborně vygradovaný závěr. Pachatele jsem sice odhadla celkem brzy, ale ne všechny důvody jeho počínání. Přestože to tak všem čtenářům nepřipadalo, za mě je rozuzlení napsané jasně a nezůstává tu nic nedořešené, vysvětleno je vše.
Největší strach řadím mezi ty lepší thrillery.

hlenicka
28.08.2022 3 z 5

Knížka to nebyla špatná,četlo se to dobře. Ale chvílema mi to přišlo takové zmatené,nedokončené myšlenky, a ten konec mi připadnul uplně zamotaný, špatně vysvětlený a hodně utnutý. Za mě škoda,mohlo to být lepší.

soukroma
21.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Smíšené pocity: nezvyklý děsivý začátek a neotřelé pokračování, ale pak rozmělněno neustálým vracením se do minulosti a "řešením" vlastně spíš případu odsouzeného bratra (zmatečné nejasné útržky, navíc až z jakého dokumentárního seriálu natočeného za účelem žádání o milost), než osudu celé zbylé rodiny, vyjma vysokoškoláka Matta, na kterého vše spadlo. Spousta nevěrohodností (těla rodičů a dětí v Mexiku nikdo neidentifikoval, přitom je hned poslali na místo určení, tedy k pohřbu do Nebrasky?, nebo že by si manželka jaksi nevšimla v nemocnici při záchraně syna, když její krev nebyla vhodná, proč nepoužili ani krev manželovu???) a nejasností (proč vlastně nechali vyvraždit skoro celou rodinu) a divného stylu (spousta vypravěčů, většinou bez udání času, zato u všech mrtvých bylo pečlivě nastaveno "předtím", míněno před jejich vraždou, to opravdu nebylo nutné).
Nakonec jsem dočítala jen z vnitřního donucení, neurčitostí bylo nastřádáno moc a do toho ještě vstoupila vysoká politika. Ze slibného originálního a děsivého případu se stala nastavovaná kaše, brodící se zejména v školních kamarádstvích, nevěrách).
Nepochopila jsem ani původní název, ani jeho překlad.

Hella
05.07.2022 3 z 5

Fikce o jedné velké tragédii jedné nešťastné rodiny. Uměla bych si ale představit ještě propracovanější postavy a dotaženější děj.

Sammy.Boy
30.06.2022 5 z 5

Příběh rodiny, kterou rozdělí a nakonec zase spojí životní tragédie. Už přebal knihy, který mě ve výloze knihkupectví naprosto zhypnotizoval, slibuje hutnou atmosféru. Tu autor navíc ještě podtrhl množstvím prekérních situací kolem hlavního hrdiny. NEJVĚTŠÍ STRACH jsem měl z překombinované pointy, ale vysvětlení nebylo nakonec vůbec tak složité, jak se jevilo na začátku. Úvod a závěr mě dostal! Moc se těším na autorovy budoucí knižní přírůstky.

L.Helena
09.06.2022 4 z 5

Zajímavá zápletka, i když docela smutná. Děj se neustále posouvá kupředu, příběh se vyvíjí, kniha se dobře čte. Od thrilleru očekávám, že budu napjatá jak struna od začátku až do konce, což tady sice nebylo, ale jako detektivka hodně dobrá.

hana1039
31.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Doufám, že se u nás ukážou i další knihy tohoto autora, děj má švih, žádná zbytečná,, omáčka,, Není to úplně klasické vyšetřování, jak jsme zvyklí u trihllerů...bohužel dost smutné je na tom, kromě tragédie rodiny, to, že skončí za mřížemi i nevinní lidé, ať už zkorumpovaným systémem a v některých zemích i policie se moc nenadře, aby místo činu prohlédla důkladně...

Autorovy další knížky

Alex Finlay
americká
2022  83%Největší strach
2023  75%Noční směna

Kniha Největší strach je v

Právě čtených1x
Přečtených117x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených21x
Knihotéce184x
Chystám se číst113x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x