Hrdlička1 Hrdlička1 komentáře u knih

☰ menu

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Znovu si už určitě nepřečtu. Neoblíbila jsem si ani jednu z postav, část příběhu si čtenář prostě musí domyslet a ty naivní rozhovory...No, asi jsem si četbu této knížky správně nenačasovala.

04.05.2021 3 z 5


Malé ženy (převyprávění) Malé ženy (převyprávění) Jindřiška Smetanová

Tak trošku americká Gabra a Málinka...moje 12letá dcera by si asi knížku taky užila... dobrý relax.

09.02.2020 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Nemůžu se při hodnocení oprostit od porovnání věk autora vs. kvalita. Proto těch pět hvězd

16.04.2018 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Myšlenka - vyprávění za stejné časové období z rozdílných pohledů sourozenců - super. Ale samotný děj mě bohužel neoslovil.

06.03.2018 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Kniha se četla velmi dobře. Ale ději jsem, bohužel, úplně neuvěřla. Muselo se přeci NĚCO dát dělat.

22.11.2017 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

V necelých 40 letech samá vráska? Dokonce i po těle? No toto...

16.11.2017 3 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Knihy od této autorky se mi většinou líbily moc. Několik jich mám i ve své knihovně. Ale na tohle už mi, bohužel, asi ujel vlak. To bylo TAK naivní...

26.07.2017 3 z 5


Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Přečetla jsem si s chutí oba díly. Byl to můj první Kulhánek. Jsem ráda, že si se jménem českého autora mohou spojit i přečtené knihy a hlavně žánr a styl psaní. Vtip knihám rozhodně nechybí, ale na můj vkus moc mrtvých (občas náhodně nachomýtnuvších).

05.07.2017 3 z 5


Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Po dějové stránce krásný příběh. Jen na pár místech bych ješte našla literární rezervy. Jsem ráda, že jsem si knihu pořídila a rozhodně jdu číst i Císařský oheň.

25.01.2017 4 z 5


Pátračka Gilda Pátračka Gilda Jennifer Allison

Jedna z nejoblíbenějších knih mé dcery. Proto jsem si ji také přečetla. A chápu, proč si ji oblíbila. Mně, kdyby bylo dvanáct...

27.12.2016 4 z 5


Co skrývá vesnička Arcadia Falls? Co skrývá vesnička Arcadia Falls? Carol Goodman

Konec nabral takový spád, až jsem se nestačila divit...Příběh ale pěkný.

09.11.2016 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Jak už bylo napsáno: jsem ráda/pyšná, že knihu napsala česká autorka. Příběhy z budoucnosti moc nevyhledávám, ale tento mě vážně bavil. A chci se dozvědět, jak to bude dál. Autorka to udělala chytře. Další díl si prostě koupit musím. A nechci čekat dlouho ;-)

28.10.2016 5 z 5


Gabra a Málinka 1. a 2. díl Gabra a Málinka 1. a 2. díl Amálie Kutinová

Je to oblíbená kniha mého dětství. Co kapitola, to lumpačina. A jako matka to vnímám úplně jinak, než jako dítě. Myslím, že teď jsem měla v očích slzy častěji, než jako vrstevník Gabry a Málinky. Kdy to bylo prostě "jen" zábavné.

28.09.2016 5 z 5


Povídky Povídky Ernest Hemingway

Po těchto povídkách jsem sáhla, abych se nejspíš ujistila, že u mě (bohužel) stále patří obecně povídky a fejetony mezi méně oblíbené kategorie.
Je ovšem znát, že autorem je Pan spisovatel. Občas sice děj působí banálně až prostoduše, avšak osobní prožitek/zkušenost je patrná ve všech povídkách.

"Já vím, že musel jít tam, kam ho poslali, ať to bylo kam bylo, ale nevím, proč to musel dostat. Ach, co já bych za to dala, kdyby to byl nedostal! Je mi jedno, proč to dostal. Ale co bych já za to dala, kdyby to nebyl býval dostal! Vždyť on to třeba vůbec dostat nemusel. Já nevím, co mám dělat. Co já jen bych za to dala, kdyby byl nedostal vůbec žádnou chorobu. Já nevím, proč tu chorobu musel dostávat!" (z povídky Čtenářka píše)

25.08.2016 3 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nenadchne, ani neurazí. Docela dobře se čte, protože autorku všichni známe. Co ale musím vyzdvihnout je celkové pojetí knihy - včetně obrázků, grafiky...

08.08.2016 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Kniha je pojata velice zajímavě. Nápad s vypravěčkou je jedinečný. Jen mě občas zamrzelo, když mi osud některého z hrdinů prozradila dříve, než nastal ten "správný čas". Pak už jsem při čtení jen čekala, kdy to přijde a ne, jestli to přijde. I tak výborná četba.

08.08.2016 5 z 5


Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Pěkne čtení na dovolenou. V knize bych uvítala mapku místa a lehké seznámení s historii, na jejímž základě byl příběh postaven, abych nemusela "googlit". I bez toho si však lze knihu vychutnat.

05.08.2016 4 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Jednoduchý děj, ale rozhodně ne lehké čtení. Předvídatelný konec. Je to má první zkušennost s Arnoštem Lustigem. Nevylučuji, že sáhnu někdy po jeho další knize. Spíše ze zvědavosti, než že by to byl šálek mého čaje.

23.07.2016 3 z 5


Jižní louka Jižní louka Astrid Lindgren

Tak mi zůstal nejspíš ten dětský pohled. I když text zněl melancholicky, pro mě to nakonec vždy dobře dopadlo. Žádný smutek ke mě nedošel, i když tón knihy se o to snažil. Má jedenáctiletá dcera se po přečtení vyjádřila, že to je "divné".

16.07.2016 3 z 5


Sarajevská princezna Sarajevská princezna Edo Jaganjac

Po přečtení knihy jsem si propojila i reportáže z BBC vztahující se k tomuto příběhu. Prostě vás to nutí, dozvědět se víc.
O to víc mě mrzí chyba vydavatelství, kdy mi v knize chybí 13 stránek a jiných 13 stránek se opakuje 2x :-( Za to ovšem autor nemůže, takže rozhodně 5* a doufám, že už nebude třeba nic podobného psát...

15.05.2016 5 z 5