hanaseidl hanaseidl komentáře u knih

☰ menu

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Pokud cekate erotiku a romantiku, tak pet hvezd. Pokud cekate necekany konec a zaoletku, tak bohuzel. Oddechove cteni a pet hvezd.

25.09.2023 5 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Uz po par strankach je jasne, ze to nebude pro me. Tuctove napsano. Spatne se to cetlo. Hlavni hrdina nesympaticky. Rozhovory plytke. Nedosteno

25.09.2023 1 z 5


Napůl zlý Napůl zlý Sally Green

Kniha me ze začátku nezaujala. Trochu jsem se ztrácela. Nakonec jsem se ale začetla a moc se mi to líbilo. Sice byl Nathan dost někdy na ránu. Buď se vztekal jak děcko nebo fňukal. Ale to byly jen takové omezené pasáže a dalo se to snést. Však, co taky čekat od 16 puberťáka. Dočetla jsem úplně do třetího dílu a konec mě trochu rozsekal. Sice jsem to úplně nečekala, ale asi to tak mělo být.

08.07.2022 4 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Od tehle knihy jsem necekala mnoho. Chtela jsem proste oddechovku, romantiku, mozna trochu erotiky. Prestoze jsem nakonec zvladla celou serii, tak odvazana jsem nebyla. Ac ma kniha potencial, tak tam bylo tolik dejovych zkratu, protireceni si a nedoresenych dejovych linek. Za me proste ne. Navic se mi nelibil celkovy styl, ve kterem byla kniha psana. "Ty zena, ty poslouchat". "To teda nebudu". "Budes a roztahni nohy." "No, tak jo."

16.03.2022 2 z 5


Vikingova čarodějka Vikingova čarodějka Kelli A. Wilkins

Celkove mi to neprislo dobre. Ac pribeh nebyl uplne marny, tak autor proste podle me neumi poutave psat. Dost mi take vadilo, jak hlavni hrdinka je v jednu chvili statecna a rozdava pohlavky. Za par sekund skemra jak nejvetsi slaboch. Za me znovu uz tedy urcite ne

10.03.2022 3 z 5


Lara Lara Bertrice Small

Tak z tehle knihy se mi chce zvracet. Se zhnusenim jsem ji prestala v pulce cist. Oslava znasilnovani a degradace zen. Tohle musel psat snad nejaky perverzak. A ta holka? Vetsi bezduchou hlupacku jsem nevidela. Ta se jeste na to znasilnovani snad tesi.

09.03.2022 odpad!


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Rada na začátek. Série není ukončená a ani nebude, takže pokud se nechcete dočkat něčeho, co nebude mít ukončení, tak bych se do knížel vůbec nepouštěla. Pokud čekáte napínavou milostnou yound adult fantasy, tak vzhůru do knížky. Opravdu je čtivá. Pokud se ale zamyslíte více, tak hlavní hrdinka je ubulené budižkničemu. Jen se nechá unést a pak čeká co bude. V podstatě nic nepodnikne, žádná iniciativa. Navíc stockholmský syndrom jede na plné pecky. Kaspar je chvíli miláček, chvíli zmetek. A Violet vždycky jen pobulí a odpustí mu od vraždy pře zradu absolutně cokoliv a padne mu do náručí, když bych mu nejraději flákla. Druhý díl má mnohem lepší hrdinku.

26.12.2021 3 z 5


Bitva na Hackhamské pláni Bitva na Hackhamské pláni John Flanagan

Knížka drží klasický standard, ale trochu mě mrzí, že Halt nevymyslel něco trošku lstivějšího.

26.12.2021 4 z 5


Ztracený princ Ztracený princ John Flanagan

Jak já nesnáším knihy na pokračování. Kniha je dobrá, jako všechny ostatní. Jen prostě končí v polovině příběhu :(

26.12.2021 4 z 5


Turnaj na Gorlanu Turnaj na Gorlanu John Flanagan

Trochu jsem se musela přenést přes to, že v knize není Will a ostatní, ale jinak byla dobrá jako vždycky.

26.12.2021 4 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Nedočteno. Snažila jsem se tomu dát šanci. Přecházení z jednoho Londýna do druhého bylo matoucí, ale to bych ještě přežila. Přikládala bych to své hlouposti a nesoustředění. Ale k tomu se tam prostě nic nedělo. Žádný cíl, žádný důvod jednání hlavního hrdiny. Vzdala jsem to.

12.12.2021 1 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Z prvních dvou dílů jsem byla nadšená. Opravdu hodně. Dokonce jsem před třetím dílem udělala přípravu a přečetla si znovu oba dva. Ale byla jsem poměrně zklamaná. Děj úplně vyjel ze zajetých kolejí. Navíc mě neustále štvalo, že hrdinka odhaluje indicie jen tak. Prostě se podívá na šutr a vyhodnotí z toho děsné proroctví. Celkově teda úroveň šla dost dolů. Doufám v další díly.

12.12.2021 4 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Kniha se má podobat příběhu o Šeherezádě. Tak to ani omylem. Nechápu, proč autor nepojmenoval hlavní hrdinku jinak a byl klid. Pokud tohle pominu, tak to bylo i zajímavé. Nemám ráda fňukání a Šeherezáda byla teda bohužel ufňukaná dost.

12.12.2021 2 z 5


Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Začátek byl krkolomný a trochu těžký. Autorka se nás snaží dostat do děje a popsat několik dějových linek. To bylo dost mínu. Ono se to nakonec spojí, ale mohlo to být dříve. Jakmile se děje propojily, tak už super. Nakonec se mi knížka líbila, ale je to tlusté jak dlažební kostka a do půlky takové nijaké.

12.12.2021 4 z 5


Temný květ Temný květ P. M. Freestone

Nějak jsem se nemohla dostat přes ty obsáhlé popisy toho jak voní tohle a onohlo. Chápu, že je to o vůních, ale bylo toho prostě moc. Popisovat jak voní pocit štěstí a jak to voní při vstupu do každé místnosti... nuda.

12.12.2021 3 z 5


Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Předchizí sérii jsem nedočetla. Nějak se to pořád omílalo do ztracena už mě to po x dílech nebavilo. Proto jsem si řekla, že začítá nová série... ale houbeles... jedem zase ve starých kolejích. Takže kdo nečetl předchozí série, tak si ani neškrtne.

12.12.2021


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Super čtení. Jelena je chytrá a tvrdá a nedostane nic zadarmo. Žádná chudinka, kterou zachrání okolnosti. Fandila jsem ji od začátku do konce. Opravdu napínavé, čtivé a malilinko klišé :). Ale fakt jen malinko. Vzhůru do dalšího dílu.

28.09.2021 5 z 5


Květ železného stromu Květ železného stromu Laurie Forest

Uzasne a skvele. Kniha je krasne propracovana a zamilovala jsem se uz po par kapitolach. Plne zvratu a neocekavanych prekvapeni. Dalsi dil byl stejne skvely. Ocekavam napjate dalsi.

01.09.2021 5 z 5


Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Poutavejsi nez jsem cekala. Kdyz jsem zacinala, myslela jsem, ze to bude tuctovy pribeh. Nakonec byl hlubsi a Jarvi mi byl stale sympatictejsi.

01.09.2021 4 z 5


Úklony a úklady Úklony a úklady Gail Carriger (p)

Prostě zábavné a nápadité. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala. Je chytrá a vynalézavá. Kombinace správné hospodyňky a špionky je prostě legračně ironické :D

19.06.2021 4 z 5