gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Obálka knihy Evropská energetická bezpečnost Evropská energetická bezpečnost Šárka Waisová

Už není aktuální, ale vyrábíme více a prodáváme za hranice i pod cenou a chceme ještě více.

Není to zbytečný?

15.01.2026

Obálka knihy Hraniční porucha osobnosti Hraniční porucha osobnosti Heinz-Peter Röhr

Janů ježků nám po světě běhá více než si myslíme. hlavně NIKDY diagnóza nechodí sama, jak já říkám: "Vždy jde o speciální mix."

Poznat správnou kombinaci může znamenat pochopení a možnost uzdravení.

24.12.2025

Obálka knihy Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Zajímavý kus historie, který by neměl být zapomenut.

Kdo se nepoučí z chyb minulých je hlupákem.

Raději buďme moudřejší masakrů z pomsty, národnosti, nepohodlnosti a jiných důvodů měli jen jeden důvod společný: vlastní nemoc v tom, že si nevěřím a odmítám na sobě pracovat. Raději zlikvidovat ty, co mě zastiňují s jakoukoliv výmluvou, že je to tak správně.

24.12.2025

Obálka knihy Kumánská princezna Kumánská princezna Jana Pronská

Jedna lež zboří nejeden dům.

Myšlenka: odvaha a čest chodí spolu stejně jako faleš se strachem, ale nikdy nejdou všichni 4 společně.

Moc pěkný příběh.

17.12.2025

Obálka knihy Trauma a paměť Trauma a paměť Peter A. Levine

Fakt přečtu ledacos, ale u téhle knihy marnost. Třeba jindy doctu.

11.11.2025

Obálka knihy Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Musím říct, že kniha popisuje skoro vše, co se dá zažít. Strach a lidé se raději odvrací, nenávist druhých k druhým, aby si přišli důležití místo, aby na sobě pracovali. Migraci neřízenou i řízenou a lidé nezvládající přijímat změny když mají zaryté špatné zkušenosti s daným národem.

Co bylo děje se i nyní jen to vypadá malinko jinak. Není to o národnosti, ale o tom kým skutečně dotyčný je.

09.11.2025

Obálka knihy Pojízdná čajovna splněných snů Pojízdná čajovna splněných snů Rebecca Raisin

Jako wau. Tedy ta bodla. Knihy, prusery a nakonec.... Není nad to, když vám někdo kryje záda. Pěkný příběh.

05.11.2025

Obálka knihy Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Musím říct, že tahle mě celkem bavila, ale na Hrad ve Skotsku ještě nemá.

12.10.2025

Obálka knihy Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Měla by být povinnou četbou, protože kolečko dějin se stále opakuje JEN to převléká kabát.

Podstatou je nemlčet, nepřehlížet a statečně konat nápravy.

04.10.2025

Obálka knihy Přemůžeme autismus? Přemůžeme autismus? Anna Strunecká

Tuto knihu by snad měl číst každý. Nejde jen o autismus a není to jen kniha pro amatéry, ale povinná četba všeobecné medicíny.

25.09.2025

Obálka knihy O starém Řecku ve výtahu O starém Řecku ve výtahu Theodore Papakostas

Začátek slibný, ale pak... Já to nedala a to mě odborné nevadí tohle, ale bylo no za mě divně zpracované nedocetla jsem ani.

15.09.2025

Obálka knihy Nad Českými zeměmi slunce nezapadá Nad Českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

Dočítám a je to skvělá kniha jako studijní materiál, jak to ti muži asi myslí, když brání zem či jak myslí přitom, kdy se pokouší získat moc, území i slávu.

Pomohli mi přílohy a vysvětlivky pochopit technické věci, hodnosti a nějaké významy. Proto je kniha vhodná i netechnickým a amatérům nepolibenym hodnostmi.

Přesto se obávám, že jsem rebel od přírody a mě najdete spíše jako buřiče než jako vojandu. Jenže kdo ví, třeba se za čas uvidíme v kontrolních orgánech, ale já tam nebudu ta souzená.

Takže za mě super pomůcka k pochopení něčeho, co pochopí spíše ti, co skutečně zažili a my si jen můžeme domýšlet, přesto je to zajímavé ztvárnění a těším se na další díly.

13.09.2025

Obálka knihy Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Čtu jí už pár dní. Je to zajímavý příběh, ale po knize Hrad ve Skotsku je to pro mě spíše zklamání. Čekala jsem od knihy více.

Přesto taková fajn nenáročná oddechová kniha.

10.09.2025

Obálka knihy Narozen v modrý den Narozen v modrý den Daniel Tammet

Za mě úžasná kniha popisující jak to vnímá autista. Víme, že je více druhů autismu a typ savanta je pro mě osobně nový. Čte se to dobře a je to opravdu hodně vysvětlující.

Kdo přijde do kontaktu s autisty měl by tuto knihu znát. Vysvětluje více než jen autismus savanta.

05.09.2025

Obálka knihy Mezi životem a smrtí Mezi životem a smrtí Kristýna Zieglerová

Je lepší knihu opravdu číst po kouskách a zamyslet se nad hloubkou myšlenky. Já to četla po větších částech rychleji.

20.08.2025

Obálka knihy Šest sežehlých růží Šest sežehlých růží Carissa Broadbent

Není nad upirskou červenou knihovnu. Musím říct, že taková jednohubka je fajn čtení i mimo sérii. Dobře se četlo.

09.08.2025

Obálka knihy Ve stínu erbu Ve stínu erbu Hana Marie Körnerová (p)

Miluju ty útěky do historie s touto autorkou. Prostě přenos v čase existuje a stačí k tomu správná kniha. Zajímavý příběh.

08.08.2025

Obálka knihy Tajemství parapsychologie Tajemství parapsychologie Marta Bednářová

Jednoduše sepsaný základ věcí, které bychom měli znát.

05.08.2025

Obálka knihy Kniha tužeb Kniha tužeb Sue Monk Kidd

úžasný příběh, který už má reálnější základy, jak to asi mohlo být. o zkreslené Bibli už dávno víme. je fajn příběhy porovnat i od jiných spisovatelů. je to jen příběh nedělejte z něj modlu - to platí o všech dílech rádoby svatých knih.

04.08.2025

Obálka knihy Pán hor 6 Pán hor 6 Hana Marie Körnerová (p)

Původní dílo má již 6 díl v sobě. To bylo celkem nemilé překvapení, že už to dál není.

Každopádně tato část je stejně poutavá jako celá série.

27.07.2025

Zavřít