Dobroběžník mezi světy

Dobroběžník mezi světy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425440/bmid_dobrobeznik-mezi-svety-5Kg-425440.jpeg 4 30 10

Dobrodruh Marek podal jednoho dne v dobře placené práci výpověď a rozhodl se splnit si sen a projet na koloběžce celý svět. Na cestě z Nového Dillí do Singapuru strávil sedm měsíců a ujel neuvěřitelných 7 850 kilometrů. Během cesty potkal skvělé lidi, potýkal se s monzunovým deštěm, nevzdal se a svoji koloběžku doslova dotlačil až na úpatí himálajských osmitisícovek. Začtěte se do příběhů, do nichž vás vtáhnou i nádherné fotografie a objevte kouzlo té pravé Asie.... celý text

Přidat komentář

gabriela8704
08.02.2024 5 z 5

Za mě skvělý cestopis, který zaujme i maloctenare. Krásné fotky. Na koloběžce se dá všude, jak to ukázal Marek. Stačí se zkrátka nebát a jdou různé věci.

Locika
13.11.2023 5 z 5

Výborná kniha, sympatický průvodce, krásné fotografie. Za mě TOP!


pajaroh
30.07.2022 5 z 5

Vělmi pěkné povídání Dobroběžníka, které se nezaměřuje na praktické detaily cestování a trasy, ale popisuje to důležité a podstatné. Textu není mnoho, ale výmluvně a naprosto dostatečně ho doplňují fotografie.
A jelikož další knihu Marek Jelínek zatím nenapsal, jdu se podívat na (nejen) jeho dokument o Africe.

"Aby se člověk otevřel tak nějak víc světu, a hlavně sobě, cestovat o samotě je nejlepší možný způsob, jak toho dosáhnout."

Ivule9
10.07.2022 5 z 5

Z knížky doslova čiší pozitivní energie a doporučuji ji nejen lidem, co rádi cestují, ale také všem, kteří nepřestávají věřit, že svět je krásné místo plné úžasných lidí...
Při Markově historce, kdy se s ním indická CNN pokoušela na ulici dělat rozhovor v hindštině, jsem se smála nahlas :-)

"Směju se, že to, co každý den podstupuji, je bláznovství, ale i když to cestování někdy bolí, stojí to za to."

Sandalkar
07.03.2021 5 z 5

Moc se mi libil minimalisticky text, ktery ale rekl tolik... Nadherne fotografie i cesta, myslenky, ktere pohladi dusi. Tesim se na dalsi tvorbu.

Kamys
27.01.2020 3 z 5

Příjemná pozitivní kniha s krásnými fotografiemi, která přibližuje atmosféru jednotlivých asijských zemí z pohledu sympatického cvoka na koloběžce. Víc než o jednotlivých zemích se vlastně dozvíme o tom, proč cestovat (trochu jinak než je běžné).

Janulano
01.01.2020 5 z 5

Krásně a svižně napsáno. Žádná omáčka kolem,hezky popsaná čistá realita a myšlenkové pochody autora. Knížku skvěle doplňují nádherné fotky, díky nimž se čtenář snadno "přenese" do místa dění.

Trojka3
07.12.2019 5 z 5

Dávám plný počet, jinak to ani nejde :) Nejlepší kniha v tomto žánru, jakou jsem četla. Pěkné fotky, povídání, paráda. Doporučuji a těším se na další. Autorovi fandím, určitě podpořím i jeho další projekty, díky kterým pomáhá potřebným.

Rybavela
03.12.2019 5 z 5

Kniha obalená do silnice, zabalená do asfaltu , potu a kilometrů zážitků, které čtenářům nevezme ani sám autor.Naopak. Je těžká, hebká na omak, voní , ale jíst ji nedoporučuji , hltat slova však ano. 48 kapitol, které vás provezou všemi druhy terénů, životů, setkání, postřehů a všechny mají jedno společné, nemají pedály, ale za to mají sílu a velké srdce. Při čtení můžete vdechovat pach i krásu svobody, překusovat písek mezi zuby, mít oči dokořán z nezkrotné jízdy na koloběžce, na které se může přihodit cokoli a to doslova. Každý Markův odraz vás posune vpřed, protože zpět to prostě nejde.
Jednoduchý , přímočarý text, který si na nic nehraje, zbytečně nic nenatahuje, nevysvětluje a zároveň má hloubku. Tou vší jednoduchostí vystihuje to nejpodstatnější - cestu, na které je Marek sám a na které potkává i nás, čtenáře, ke kterým promlouvá i prostřednictvím fotografií... to nesdělitelné dovypráví právě ony, které dokreslují a podtrhují trasu a opojení z reálných příběhů. Když vidím ty fotografické záběry - Nechtělo by to příště natočit i dokument, Marku?

eddie5223
22.11.2019

Krásná knížka, bez jakýchkoli tanečků jste vtaženi přímo doprostřed dění. Každá kapitola má svůj malý příběh a fotku. Doporučuji.

Autorovy knížky

2019  85%Dobroběžník mezi světy

Kniha Dobroběžník mezi světy je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce8x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x