Zpověď farářky

Zpověď farářky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523640/bmid_zpoved-fararky-651a899c94506.jpg 4 149 45

"O životě farářky už jste četli. Teď se připravte na cestu do jejího nitra." Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých farníků? Je ze služby někdy unavená? A jaké podoby může mít duchovní praxe v době zaměřené na výkon a hmotné statky? Sbírku nadčasových úvah doplňují rozhovory, v nichž nejznámější česká farářka vůbec poprvé promlouvá i o nečekaných tématech.... celý text

Přidat komentář

Alena_S
22.04.2024 5 z 5

Za mě kniha nemá chybu. Krásná formou, krásná obsahem, dodává chvílemi útěchu, jindy odvahu. Obojího není nikdy dost, takže doporučuji všem. Pámbíček má v téhle paní výbornou mluvčí. ;-)
(A omlouvám se, jestli slovo mluvčí tu vyzní negativně.)

Maky78
29.03.2024 4 z 5

Martina Viktorie přináší zajímavý pohled na věci církevní a přitom nikomu nic nenutí jen nabízí možnosti a je na nás jakou cestu si vybereme.


gabriela8704
28.03.2024 5 z 5

Zajímavé myšlenky na novodobá tabu a dogmata dnešní doby. Myslím, že má zdravý názor na věci. Je odvážná při boreni limitu a hranic. Je dobré si na knihu udělat vlastní názor. Ale mluví rozumně a nejde o bulvární výkřik nějakého plátku ani hitovky doby. Řídí se srdcem a zdravím rozumem a to je dobře. A přitom nikomu nic nenutí.

wooloong
20.03.2024 4 z 5

Zajímavé rozhovory, kresby i fotografie. Líbily se mi i oblé rohy stránek a křídový papír. Taková vymazlená záležitost.

attila1
18.03.2024 3 z 5

Denik farářky se mi líbil víc. Ale nakonec jsem ji dočetla.

Kopretina_aku
09.03.2024 3 z 5

Ze začátku se mi kniha líbila a myslela jsem si, že bude lepší než Deník farářky. Povídání o Star dance, době studií na gymnáziu a pocitech. A pak to sklouzlo k Bohu, modlení a uspávalo mě to, nudilo, nemohla jsem číst dál. Asi nejsem ta správná cílová skupina.

Dudák1979
08.03.2024

V tomto případě platí víc než kdy jindy, ze hodnocení knihy rozhovorů se vlastně rovná hodnocení zpovídaného člověka. Přečetl jsem, ale hodnotit nebudu.

Atanone
04.03.2024 5 z 5

Těžko bych doháněla pětihvězdičkové předkomentátory, tak jen kraťoučce - bylo mi ctí, potěšením a požehnáním, které se, jak věřím, vrátí.

Michla76
25.02.2024 3 z 5

Trochu moc klouzání po povrchu bohužel. Ale proč ne, některé názory ohledně víry a sem tam trochu vysvětlení, stály za přečtení.

L.Helena
25.02.2024 3 z 5

Hodně duchovní, převážně teoretické. Spíš než slovo „Zpověď“ bych v titulu viděla pojem „Úvahy“. První kniha se mi četla líp.

Isis...
16.02.2024 2 z 5

Moje prvni "setkani" s pani fararkou, informace o ni z masovych medii me dosud temer mijely. Knihu jsem tedy cetla bez ocekavani i predsudku. Kniha a informace v ni ale bohuzel i tak jaksi proplouvaly kolem me. Ocenila bych hlubsi myslenky nebo otevreni temat, ktera by me samotnou nutily zamyslet se. To se ale bohuzel nestalo. Nehodnotim zde zivot ani postoje pani fararky, ale pouze knihu a ta je dle me spise podprumerna.

mirek7450
15.02.2024 5 z 5

Jak jsem již psal, Martinu jsme poznal po roce 2005 a pocházíme ze stejného místa. Oproti Deníku je tato kniha (formou rozhovoru) mnohem hlubším zamyšlením a sdělením myšlenek. Knihu jsem četl, oproti jiným, delší čas a přesto si myslím, že ne zdaleka vše jsem vstřebal. Myslím, že se k ní budu občas vracet, přečtu si jen větu, odstavec, kapitolu a budu o napsaném přemýšlet. Díky...

Hanina61
11.02.2024 5 z 5

"Deníku" jsem dala čtyři hvězdičky, tady nemůžu jinak než ohodnotit pěti, protože "Zpověď" jde do větší hloubky, nejenom co se otázek víry týče, ale i do hloubky života osobního. Myslím, že to není četba pro ateistu, který zná M. V. Kopeckou pouze jako hvězdu Stardance (z této soutěže jsem neviděla jediný díl), anebo možná je, pokud přece jen váhá a chtěl by najít cestu...

denyjanostik
31.01.2024 3 z 5

Zaujaly mě krásné fotky a drobné ilustrace, kniha je vizuálně moc hezká. Občas mi vadil překlep v textu a jedna číselná nesrovnalost- já si takových věci všímám a prostě mě to ruší. Někde mi přišlo, že paní farářka na otázku úplně neodpověděla, začala o něčem jiném nebo odpověděla otázkou. Jsem ateista- některé věci mi přišly zajímavé, na druhou stranu to už po půlce bylo pro mě úmorné, stále dokola a to, že Bůh je je prostě pravda a všichni by se měli o křesťanství vzdělávat.. víc by mě asi bavilo čist přímo o ní, o jejím životě atd. No jsem ráda, že jsem to přečetla, vracet se ke knížce už nebudu, ač je paní Kopecká rozhodně zajímavá persona.

painthers
22.01.2024 3 z 5

Druhý díl byl mnohem lepší jak díl první! Povídání o životě farářky. O zpovědích, o pohřbívání, o cestě ke kněžství, o tom, jaké to je neustále být pro své farníky, jak být jako žena farářka sama sebou, jak se kloubí kněžská práce s psychoterapeutskou, oddechové příjemné čtení.

alweryon
13.01.2024

(SPOILER) ...takhle tlustý stránky jsem doteď znal jen z leporela.

Jirinamac
04.01.2024 3 z 5

Jsem neznaboh a tuto knížku jsem četla spíš pro zařazení do žánru "Biografie a memoary" a přišlo mi to o fous lepší, než autorčina předchozí knížka, ale ani tak mě to neoslovilo. I když je tato víra mnohem tolerantnější, tak me víc bavilo vyprávění a názory pana Czendlika v knížce Postel, hospoda, kostel.

rosalee3974
03.01.2024 5 z 5

Jak už jsem psala v komentáři u knihy Deník farářky, Zpověď farářky jde v rozebíraných tématech skutečně do hloubky, neřkuli až na dřeň jak paní farářky, tak čtenáře. Paní farářka si zasluhuje obdiv už jen kvůli tomu, že šla v mnohých ohledech s kůží na trh, a to i přesto, že ví, jak lidé dokáží slovem (paradoxně hlavně na internetu) ublížit.

Nemyslím si, že by knihu měli číst pouze věřící, ku prospěchu by mohla posloužit všem bez rozdílu vyznání. Alespoň k pozastavení se, k nahlédnutí, jak o různých vážných věcech v životě přemýšlejí jiní lidé.

Apo73
02.01.2024 4 z 5

Je to asi nejlepší, nejživější, nejautentičtější a nejpřesvědčivější "PR", jaké může Československá církev husitská mít. (Katolická může jen závidět.) Paní Kopecká je ztělesněním svěžího větru, který by církev dnes měla mít, aby byla také atraktivní pro mladé a aby nezhynula na úbytě. A to pozor - to nemyslím to, že to je atraktivní žena, která tančí ve Stardance, maluje se výraznou červenou rtěnkou a má účes filmové sexy hvězdy. To je všechno vnějškovost - po přečtení rozhovoru se mi potvrdilo, že je to bytostně cítící žena, která dokáže i v "manželství" s Bohem být kritická k němu i k sobě, která má svá trápení a radosti, dokáže se o ně podělit a získat tak důvěru věřících, že jim porozumí. Musela si prožít evidentně řadu odmítání z různých stran, v knize popisuje, jak byla skutečně na dně. Přečíst si tedy takový rozhovor je motivační pro každého, kdo nechce nic vzdát a zároveň chce zůstat svůj.

heliiinka
01.01.2024 1 z 5

Jsem ráda, že farářka pozitivně prezentuje křesťanský život. Přesto z téhle knihy dýchala sebestřednost. Bylo tam až moc autorčiných portrétů, škoda že fotky nebyly raději dokumentační k obsahu knihy.
Autorka moc hezky popisuje a vysvětluje modlitbu a význam bohoslužby, ale ostatní odpovědi na otázky jsou filozofické nicneříkající bleh. Za mě malá přidaná hodnota, jen clickbait a coming outem.