Fortuna7
Série Noční partie si mě ihned získala svou originalitou a zpracováním vztahů mezi postavami. Šachová kletba skvěle fungovala, autorka měla vše do detailu promyšlené, což si zaslouží velkou pochvalu.
Ze začátku mě děj trochu mátl, ale i tak si kniha zachovala svou čtivost a napětí. Strhující závěr mě nalákal na další autorčina díla a s klidným srdcem mohu její příběhy doporučovat.
Příběh s velmi originálním námětem, který se opírá o tradiční pohádky bratří Grimmů. Hlavně oceňuji začlenění postav jako Krysař a Rampelník.
Musím ale říct, že knize by velmi prospělo nějaké zkrácení. V některých pasážích mi přišlo, že se děj točí na jednom místě a vůbec se nevyvíjí. Je škoda, že v těchto částech nedostal větší prostor rozvoj romantické linky, té jsem totiž moc nevěřila.
Závěrečný zvrat jsem trochu předvídala, ale i tak se těším na pokračování.
Nejsem zrovna fanynkou podobných knih a bohužel se to projevilo i tady. Samotný příběh je takovou hezkou pohádkou, ze které jsem si ale nic moc nového neodnesla, spíš souhlasím s tím, že obsahuje plno klišé.
Kniha s mrazivou atmosférou, která je plná zvratů a akce.
Hlavní postava Bel se chová přesně tak, jak bych od hrdinky Holly Jackson čekala, takže mě její charakter v ničem nepřekvapil. Od začátku jsem trochu očekávala závěrečné rozuzlení, ale i tak mě autorka propracovaností celého příběhu opět překvapila. Osobně konec považuji za trochu rozvleklý a nebýt toho, tak hodnotím plným počtem hvězd.
Pokud máte rádi YA thrillery a autorčin styl psaní, tak si knihu určitě přečtěte.
Unesená dědička mě bavila o trochu víc než první díl, hlavně díky většímu důrazu na pocity postav. Mafiánské prostředí opět skvěle funguje a u čtení jsem si odpočinula, i když by to logicky tak být nemělo, ale tady jde rozum stranou :-D.
Díky čtivosti se vrhnu i do dalších dílů.
Nikdy, nikdy je zase něco úplně jiného, než na co jsme od CH zvyklí, ale musím říct že mě to bavilo.
Příběh mě hned od začátku chytl a od čtení jsem se díky originální a napínavé zápletce nemohla odtrhnout. Postavy jsou jako vždy dobře napsané a zbožňuji důraz, který Colleen dává na detaily.
Musím ale říct, že mě trochu zklamal závěr. Celou dobu jsem byla zvědavá, jak tu záhadu autorky vysvětlí, ale ve výsledku k tomu moc nedošlo. Zklamala mě i lehká patetičnost konce, který se mi vůbec nehodil k předchozímu ději.
Bohužel musím říct, že s druhými díly od Chloe Gong mám trochu problém. Ten první vždy nastaví laťku velmi vysoko a následující díl mě zklame, protože autorka pozmění styl psaní a vše jen směřuje k takovému správnému hrdibskému konci.
První polovinou knihy jsem se doslova protrápila, četla jsem ji snad měsíc. Jakmile se ale na scéně objevily postavy z minulé série, tak jsem byla nadšená a příběh začal nabírat na obrátkách. Romantické linky a vyznání mě chytla za srdce, závěr působil trochu chaoticky, ale dojemný epilog to spravil.
Celkově hodnotím šanghajskou sérii jako velmi originální, autorka vytvořila zábavné a neotřelé postavy se skvělým vývojem. Pokud máte rádi fantasy s trochou historického kontextu, tak knihy doporučuji.
Nelítostný princ těží z mafiánského prostředí a nesmírně čtivého stylu psaní. Jinak musím říct, že postavy a romantická linka na mě působily velmi ploše. Zápletka byla na úkor akčních scén hodně uspěchaná a samotný závěr by si také zasloužil ještě pár stránek.
Podle anotace a hodnocení jsem asi čekala trochu propracovanější příběh, ale díky čtivosti se podívám i na další díly.
Dojemné a něžné zakončení této skvělé sportovní série, po které se mi bude stýskat.
Na příběh Ria jsem se těšila prakticky od začátku. Překvapilo mě, co si pro něj autorka připravila, a to dokonce tak moc, že jsem jeho postavu občas ani nepoznávala. Trochu mi scházel humor, který do předchozích dílů vnášel.
Závěrečný díl hodnotím asi jako nejslabší, ale celkově jsem si čtení Větrného města velmi užila a těším se na další autorčiny knihy.
Oddechová detektivní jednohubka se zajímavými postavami a atraktivním prostředí.
Čtivý příběh je vyprávěný ve dvou časových rovinách, přičemž ta retrospektivní za mě byla úplně zbytečná. Kdyby se autorka více soustředila na budování atmosféry a romantiky, tak by to zápletce jen a jen prospělo. Samotné rozuzlení mě nijak nepřekvapilo, naopak působilo trochu jako klišé.
Celkově jsem ale brala v potaz, že se jedná o autorčinu prvotinu a myslím si, že další její knihy by mohly mít potenciál.
Na jednu stranu sarkasticky vtipné a na tu druhou zase neskutečně drsné až smutné drama. Díky propracovaným a velmi nesympatickým postavám, které jsou zcela ztraceny ve svých problémech, získává celá hra hloubku. Velmi oceňuji autorův nápad s názvem, který hraje důležitou roli pro děj.
Neskutečně silný a smutný příběh, ze kterého mě bude ještě hodně dlouho mrazit. Pavel odhalí strasti života v kleci protektorátu teprve tehdy, když se zamiluje do židovské dívky Ester.
Přestože mi od začátku bylo jasné, jak tragicky to vše skončí, tak jsem si přála, aby tomu tak nebylo. Jako maturitní četbu určitě doporučuji.
Opět super romantika se skvělými postavami, zábavnými dialogy a originálním prostředím. Autorka znovu neopomíjí ani hlubší témata, která dobře zpracovává. Těším se na závěrečný díl, Rio si ten happy end opravdu zaslouží :-).
Srdcervoucí příběh plný emocí, který ve mně bude ještě dlouho rezonovat.
Děj i vývoj postav má díky rozsáhlosti celé knihy neskutečnou hloubku, během čtení jsem pocítila opravdu mnoho emocí. Oceňuji práci SenLinYu s časovými rovinami, díky tomu jsem se od čtení prostě nemohla odtrhnout.
Nejvíc mě ale zasáhla postava Kaina. Přestože se dopustil odsouzeníhodných činů a v realitě bych ho potkat nechtěla, tak jsem mu rozuměla a byla jsem schopna ho litovat. Právě u této postavy se čtenář musí zamyslet nad vlastními hodnotami a morálkou. Svět není černobílý a Kaine je toho dokonalou ukázkou.
Všem milovníkům dark fantasy mohu Alchemised jen a jen doporučit. Budete trpět, ale náramně si to užijete.
První polovina příběhu mě úplně strhla, od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Užívala jsem si pomalý vývoj romantické linky i chemie mezi protagonisty a nečekala jsem, že mě kniha o svobodném otci bude tak bavit. Oceňuji i množství motivačních citátů, které jsem si odnesla.
Ke konci ale za mě byly některé scény už trochu moc velké klišé, což lehce zkazilo celý dojem. I tak se ale velmi těším na další díl.
Mrazivý příběh o vlivu ideologie na člověka. Na pár stránkách čtenář sleduje, jak rychle se může změnit pohled na svět a hodnoty člověka. Trochu mi vadilo, jak hlavní postava neustále opakovala některé výroky, ale chápu, na co tím chtěl autor poukázat. Popis atmosféry v Praze za protektorátu byl skvělý, celkově jsem ráda, že jsem si knihu konečně přečetla a musím se podívat na film.
Skvělé pokračování mé nové oblíbené série, tentokrát z basketbalového prostředí.
Postavy Indy a Ryana jsem si oblíbila již v prvním díle a na jejich příběh jsem se těšila. Autorka opět výborně pracuje se spoustou romantických klišé, které ale kombinuje s vývojem postav a závažnějšími tématy.
Toto návykové čtení jsme si nesmírně užila a co nejrychleji se vrhnu na třetí díl.
Oddechová novela z filmového prostředí, kterou přečtete jedním dechem. Vývoj postav by si zasloužil trochu víc prostoru, ale chápu, že přednost dostalo poměrně velké množství děje. Jednotlivé scény mají skvělý spád díky chemii mezi postavami, ale celkově by si příběh zasloužil víc propojit. Rozhodně se ale těším na další autorčina díla, protože talent bezpochyby má :-).
Mílový klub se řadí mezi ty kvalitnější hokejovky, co jsem přečetla.
Příběh je sice vyloženě založený na klišé, ale musím ocenit zapojení hlubších témat, která zde nejsou jen zmíněna, ale postavy si s nimi musí poradit. Vývoj postav a jejich charaktery působí uvěřitelně a zmínku si zaslouží i zábavné vedlejší postavy.
Na hokejovou romanci má Mílový klub poměrně neobvyklou délku, ale autorka každou stránku využila naplno, takže mi to nevadilo. Ráda se pustím do dalších dílů :-).
Colleen Hoover je prostě mistr ve svém oboru. Její knihy jsou neskutečně čtivé a Pravda, nebo lež to jen potvrdila. Napínavý a mysteriózní příběh jsem přečetla na jeden zátah, smekám před bravurně napsanými charaktery postav a obrovským množstvím emocí, které ve mně kniha vyvolala. Souhlasím, že popisů erotických scén bylo trochu moc a některé momenty jsou přitažené za vlasy, ale celkově se jedná o opravdu výborný psychothriller.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: