S láskou, Eloise

S láskou, Eloise https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478026/bmid_s-laskou-eloise-7rg-478026.jpg 4 943 139

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit. To si myslí, že jí přeskočilo? Eloise Bridgertonová by se rozhodně neprovdala za muže, jehož nikdy neviděla! Ale potom začne přemýšlet… a pochybovat… a než pochopí, jak se to stalo, sedí uprostřed noci v pronajatém kočáru a jede za mužem, jenž, jak doufá, se k ní skvěle hodí. Jenže tomu tak není. Dokonalý manžel by se nechoval tak náladově a nevycválaně, a přestože je sir Phillip bezesporu pohledný, je to tupec, hrubián a neotesanec zcela se lišící od londýnských džentlmenů, kteří se předhánějí v žádostech o její ruku. Jakmile se však usměje… a políbí ji…, okolní svět zmizí a ona jen žasne…, může pro ni být tento nedokonalý muž dokonalým?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

To Sir Phillip, With Love , 2003


více info...

Přidat komentář

Martina852
18.04.2024 5 z 5

S láskou, Eloise mi přišlo takové oživení po přečtení předchozích čtyř dílech. Červená knihovna se v ději ráda opakuje, ale Eloisin útěk za sirem Phillipem a jejich následné sblížení bylo milé.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

BRIDGERTONOVI S LÁSKOU, ELOIS

Tohle byla teda jízda. Úplně odlišná situace než jsme četli do posud. Chápu, že každý nemůže mít svojí lovestory a šťastné chvilky, ale tohle mě emočně dost dostalo. Krásná romantická linka.

Tento příběh se odehrává na jednom panství nedaleko MOJÍ CHATY. Jedna z nejlepších scén bylo, když přijeli její bratři!!! Nechápala jsem dost povahu a chování sira Philipa.

I když zde nebylo tolik vtipných scén a výstižných jako v předešlých dílech, tak tu nechyběli. Čteme příběh z pohledu Elois a sira Philipa. Jen mě mrzí, že v určitých situacích vidíme jen ten jeden pohled a ne z osoby, které bych v té chvíli chtěla.

Hodně se zde řeší ztráta rodiče a výchova dětí.. odvaha a odhodlání se kterou Elois bere přítomnou situaci mě vážně dostává do obdivu.

Zařadila se rozhodně k oblíbeným sourozenců Bridgertonových.
5 z 5


LahoferRose
21.03.2024 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Za to, ty děcka bych přerazila! Líbil se mi ale Philipův apetit, jak ten to mohl vydržet osm let...

Neluš
11.03.2024 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl, nakoplo mě to pokračovat v sérii dál.

haWranka
08.03.2024 3 z 5

Pro mě rozhodně nejlepší díl série. Eloise mi byla sympatická vždycky a tady se to nezměnilo (narozdíl od jiných postav v minulých knihách), Phillip byl taky super (konečně jiný charakter, ne jak přes kopírák) a paradoxně hodně pomohla změna prostředí a minimální přítomnost Bridgertonovic famílie. Vlastně mám pocit, že jsem knihu už kdysi četla a netušila jsem, že je to součást nějaké série. Bavilo mě to, nebylo to tak rozjuchané a to je dobře, ale přesto to na víc jak 3* nevidím. Takže se sérií končím, protože znám mnohem lepší počiny z téhle kategorie knih.

evismaior
27.02.2024 4 z 5

(SPOILER) 80% - Postavu svérázné Eloise jsem si zamilovala jak v seriálu, tak později i při čtení knížek, takže jsem se na tento díl hodně těšila a jsem ráda, že nezklamal. Tento díl série se mi líbil zatím (kromě toho o Anthonym) nejvíc. Je zajímavý i tím, že po všech těch londýnských námluvách se tentokrát děj přesouvá na venkov, kam se Eloise neohroženě vydá za botanickým nadšencem lordem Phillipem Cranem, který se kdysi oženil s její vzdálenou sestřenicí Marinou poté, co zemřel její původní vyvolený Phillipův starší bratr (ano, je to ta, do které byl zamilovaný Colin v první sérii seriálu a jsem docela zvědavá, jak toto scénáristi chtějí dál rozvinout). Marina totiž ještě před začátkem tohoto dílu víceméně dobrovolně odešla ze světa a zanechala po sobě dvojčata, ke kterým si Phillip nedokáže najít cestu (zato Eloise školená v sourozeneckých vztazích to dokáže prakticky hned). Vlastně bych tuto knížku asi zařadila na úplný vrchol série nebýt právě postavy sira Phillipa, který na mě působil poněkud toxicky tím, jak se stranil dětí, až to hraničilo s týráním, a přes všechny v knize mnohokrát opakované výmluvy Marině taky zrovna nepomohl. Ale na to, jak byl náruživý, to tedy bez ženy vydržel hodně dlouho :-)

BellaBernasconi
26.02.2024 3 z 5

Eloise v seriálu mám asi radši, ale to jak tady působila najednou dospěle bylo až obdivuhodné. Na tento díl jsem se dlouho těšila a byl to takový průměr, ale samozřejmě, když máte rozečtenou sérii, jen tak jeden díl většinou nepřeskočíte.

Medvědářka
23.02.2024 5 z 5

Za mě nejvtipnější díl celé série. Bravo.

třemdava
01.02.2024 4 z 5

Tato kniha mi ukázala, že Eloise dokáže být i docela fajn postava, dřív pro mě byla nejméně oblíbená ze všech Bridgerton postav. Ale tento díl mi ukázal, že je docela fajn, sice místy s bouřlivými emocemi, horlivá a netrpělivá, ale jinak fajn. Pošťuchování mezi Eloise a sirem Phillipem s dvojčaty, na začátku knihy bylo docela zábavné. I když v knížce chybí Lady Whistledown, která dávala této sérii šťávu, i tak stálo zato si tuto knížku přečíst. Doufám, že i tuto část uvidím v seriálu.

jana1874
20.11.2023 4 z 5

4,5
Na začátku každé kapitoly je úryvek z nějakého dopisy, který Eloise během let napsala. Tyto úryvky se k jednotlivým kapitolám svým obsahem hodí.
Líbily se mi všechny postavy. Eloise už jsme trochu poznali v předcházejících dílech o jejích sourozencích. Zde ji situace, ze které byla zoufalá, donutila k činu, který by v té době byl považován za skandální, ale rozhodla se vzít svůj život do vlastních rukou a jednat. Phillip byl botanik a kdyby jeho starší bratr nezemřel, tak by byl vědcem a ne šlechticem. Mrzelo mě, co si zažil se svou první ženou, ale někdy jeho chování – nevím na jednu stranu bylo pochopitelné a na druhou stranu se mohl trochu víc snažit. Naštěstí pak na to přišel, i když k tomu poznání došel kvůli ošklivému incidentu. Dvojčata byla skvělá, dvě děti, které toužily po troše pozornosti a když ji nezískaly, snažily se o ni přes všemožné lumpárny, které zkoušely na všechny okolo, ale pak narazily, jelikož v Eloise našly silného soupeře.
Bylo příjemné, že pro změnu se děj odehrál na venkově, a ne v Londýně a na společenských událostech.

Fidibus
28.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Tenhle díl byl zatím nejslabší. Svobodomyslná Eloise ze zoufalství uteče za šlechticem, se kterým si rok dopisovala. Naznačil jí možnost sňatku, ale zatajil jí své děti - dvojčata a okolnosti smrti své bývalé ženy + navíc se potýká s traumatem ze svého dětství. Půlku knihy tak oba rozjímají, jestli ano, nebo ne, do toho zasahují děti, které Eloise zpočátku nechtějí. Pak se objeví bratři B., kteří děj výrazně oživí (narážek na Colinovu žravost už je až moc) a situaci postrčí - ke sňatku. Violet pak své zbrklé dceři dá ponaučení, že nemá pospíchat a tlačit, což si Eloise nedlouho poté vezme k srdci. Protože i přes skvělý vztah v posteli potřebují v manželství víc...
Až moc přemýšlivé, oba se v tom pořád plácají. Naštěstí fungující rodina v čele s Violet jim dokáže pomoct - na tu dobu se jednalo o hodně skandální situaci.

Lucyeinstory
15.08.2023 4 z 5

Tak nějak jsem čekala, že tahle kniha bude super. Eloise mám ráda od prvního dílu, a díky seriálu jsem ji poznala lépe a stala se mou nejoblíbenější postavou.

Opravdu mi vadily změny, které se provedly v seriálu, protože podle této knížky byla Marina vzdálenou sestřenicí Bridgertonových. V seriálu byla příbuzná s Featheringtonovými. A upřímně by me zajímalo, jak to v dalších sériích seriálu vyřeší.

Ale jinak se mi příběh četl moc dobře, postavy byly sympatické, ale Phillipa jsem moc nechápala. Hlavně ze začátku, nakonec jsem si k němu ale cestu našla. Jeho dvě děti byly bezva a moc mě bavily.

jajcak
13.08.2023 3 z 5

Lehké letní čtení. Eloise překvapila, takovýto vývoj jejího charakteru jsem úplně nečekala. Hrdí bratři nezklamali, to mi přišlo až přehnané.

Senza Jenka
22.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Po tak dlouhém čekání mohla autorka s Eloise předvést větší výkon. Ale jinak to byla příjemná změna. Phillip byl trochu balvan. Jeho představa dokonalého manželství - že manželka za něj všechno vyřeší a on se může věnovat "důležitým" věcem (tedy nimrání ve skleníku, děti přece tak důležité nejsou), se ani jinak nazvat nedá - prostě balvan.
Edwardsovou bych rovnou postavila ke zdi a zastřelila. Starého Cranea také, ale tomu bych vpálila kulku do břicha, aby to chvíli trvalo a mohl si to pořádně užít.
Scény s bratry byly malinko přehrávané, ale pobavily.

Aveli
06.07.2023 5 z 5

Pro mě byl tento díl opětovné oživení. Po předchozích dvou slabších dílech, mě tento mile překvapil. Líbilo se mi, že vidíme i jiný příběh než jen neustálé večírky s debutantkami. A vzhledem k věku hlavních aktérů řešíme i jiné starosti. Hezké bylo také po dlouhé době rodinná pospolitost bratrů, kteří přijeli Eloise zachránit.

Edona
26.06.2023 2 z 5

Na příběh Eloise jsem se těšila, ale bohužel mě zklamal, předchozí díly byly lepší. Při čtení jsem se nudila.. Eloise měla rozhodně větší potenciál, než jak ji autorka vykreslila v tomto díle.

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Musím napsat můj první dojem... Jsem ve třetí kapitole a strašně moc mě to baví.....

Anniee
24.06.2023 3 z 5

Lepší než Čekanka, ale zároveň prostě takový meh. Už v téhle sérii asi nenajdu nic nového. První díly byly fajn, ale teď už se to jen opakuje.

Luci-_-
21.06.2023 5 z 5

Ačkoli spousta lidí čekalo od Eloise víc, mně přišla kniha skvělá. Opět čtivá tak, že zmizela za jedno odpoledne. Příběh je jak jinak romantický a Eloise i sir Phillip mi neskutečně sedli. Příjemně vítáni byli bratři Bridgertonovi opět v akci 'záchrana sestry', kterou jsem postrádala od prvního dílu, kdy zachraňovali Daphne před budoucím manželem.

Nika151
14.06.2023 5 z 5

Pro mě další super díl, Eloise mi je blízká a celý příběh byl takový lehký. Čtení přesně na léto k vodě.