Saturnin přehled

Saturnin
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537885/bmid_saturnin-6637713cab340.jpg 5 7507 7507

Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů na dolování peněz, jako je v Charlestonu receptů na vaření rýže…Jeff dělá v oboru neprotizákonné vyžírandy. Vdovy a sirotci se před ním třást nemusejí. Je oklešťovatelem nadbytku.“ O. Henryho povídky z počátku 20. století zaručeně pobaví i dnešního posluchače. A možná ho přimějí i k zamyšlení. Jiří Adamíra a Eduard Cupák předvádějí interpretační umění par excellence.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saturnin. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1085)

Fortuna7
dnes audiokniha 4 z 5

Velmi vtipná a milá česká klasika, která se v audioknižním zpracování krásně poslouchala. Kolikrát jsem se při poslechu smála nahlas a byla jsem velmi zvědavá, co všechno ještě Saturnin vymyslí. Velmi se mi líbil popis a charaktery postav, protože se vzájemně výborně doplňovali. Teta Kateřina je neskutečně vtipná postava, ta její nesutálá rčení mě vážně bavila. No a poslední kapitolka to celé krásně završila.

Villon
13.06.2024 5 z 5

Saturnin , stokrát přečtená kniha, kdy se neustále směji stejným větám tak úžasně panem Jirotkou sestavených. Kdy znovu a znovu s napětím čekám až...přijde teta Kateřina a prohodí nějaký svůj žblept, kdy Milouš ze sebe udělá ještě většího blba než může být, na moudrého dědečka, který správně tuší, jak a kam se budou odvíjet věci příští, na sarkastického a poťouchlého doktora, který má tak úžasnou chalupu- no, zajímalo by mě, který čtenář by tam o samotě a s knihou v ruce nechtěl pár dnů dovolené pobýt... a ve finále na Jiřího se slečnou Barborou, kteří okolo sebe pomalu, opatrně a tak láskyplně našlapují. Kniha ke které se neustále vracím a vracet budu. Doporučuji .


Ivule9
08.05.2024 4 z 5

Čteno v rámci klasikomilské výzvy.
Knížka mě bavila, příběh byl vystavěný nejen vtipně, ale i poutavě, párkrát jsem se zasmála a chvilkama jsem se tak pousmívala. Moc by mě zajímal vliv právě knížek od Wodehouse o sluhovi Jeevesovi, nakolik je tam nějaká podobnost. Byl mi sympatický hlavní hrdina - vypravěč.

"Nejtrestuhodnější formou roztržitosti je, když se lidé zapomínají radovat ze života."

"V mé kapličce lásky visí tabulka: Prosím, nemluvte."

"Slova básníků ztratila zvuk v ústech sňatkových podvodníků."

"Prožíváme-li delší dobu idylu, přestaneme ji vnímat, a osud by nám prokázal neocenitelnou službu, kdyby nás popadl za límec a vyhodil dočasně na mráz."

všechny komentáře

Související novinky (1)

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018

27.12.2018


Citáty z knihy (1)

Zákony života nám ukládají vyzkoušet všechny možné varianty života, abychom se nakonec vrátili k té první.


Kniha Saturnin v seznamech

v Právě čtených86x
v Přečtených11 836x
ve Čtenářské výzvě1 980x
v Doporučených1 164x
v Knihotéce1 766x
v Chystám se číst1 008x
v Chci si koupit222x
v dalších seznamech46x