EmillyT EmillyT komentáře u knih

☰ menu

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Čtivý a napínavý příběh, který si myslím, že se promítne i do dalšího pokračování příběhu Eriky Fosterové. Příběh byl poměrně rozvláčný, proto mě velmi překvapilo, že konec byl hodně uspěchaný. Jsem ráda, že se Erice povedlo zklidnit svůj soukromý život.

28.04.2024 4 z 5


Rozmarýnová zátoka Rozmarýnová zátoka Jenny Hale

(SPOILER) Kniha se velmi pěkně četla, je to taková příjemná romantická oddychovka. Celkový dojem z této knihy mi kazí pouze pár nelogičností (jak to, že celá vesnice najednou věděla tajemství z dopisu, když ho četli jen 3 lidé, v jejichž zájmu nebylo ho šířit; opravdu by jeden ztracený dopis zničil takovou lásku; proč Alfréd neodeslal další dopis, když na ten první nedostal odpověď; proč Lou dopis víc nehledala, když tušila kam mohl zapadnout…).

16.04.2024 4 z 5


S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Knihy od Julie Caplin / Jules Wake jsou pro mě vždy sázkou na jistotu, když mám náladu na odpočinkové čtení a vždy ve mně vyvolají příjemnou náladu. A vůbec mi nevadí, že děj je předvídatelný od první stránky knihy. U tohoto příběhu se mi líbilo divadelní prostředí i postavy mi přišly sympatické.

09.04.2024 4 z 5


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Příjemné odpočinkové čtení. Zápletka byla neuvěřitelná, ale hezká. Trochu mi bylo líto Alana a doufala jsem, že i jemu autorka pošle tu správnou spřízněnou duši. Autorka mě touto knihou opět mile potěšila.

06.04.2024 4 z 5


Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Velmi dlouho jsem se prokousávala touhle knihou. Námět je moc hezký, prostředí je zajímavé, ale děj mě bohužel vůbec nevtáhl. Trvalo mi, než jsem si zapamatovala jednotlivé postavy, kterých je opravdu hodně, Lenu ani Lili mi nebyly sympatické a většinu knihy jsem měla pocit, že se vlastně nic neděje. Zatím si nejsem jistá jestli budu v této sérii pokračovat.

05.04.2024 3 z 5


Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

První dvě části knihy se četly skvěle a moc se mi líbily. Bohužel třetí část mě dost zklamala, protože se v ní doslovně opakuje část první, pouze doplněná o pár vysvětlení, protože je vyprávěná z pohledu Marianne. Rozhodně šla tato část pojmout lépe a neopakovat, co čtenář již četl. Spoustu věcí si čtenář dokáže domyslet na základě zbytku knihy. Příběh je poutavý a prostředí Provence i Paříže velmi pěkně vykresleno.

13.03.2024 4 z 5


Malířka z Benátek Malířka z Benátek Rhys Bowen

K tématu Čtenářské výzvy - Kniha z prostředí Vaší poslední dovolené, jsem hledala něco z Benátek a náhodou jsem narazila na tuto knihu, která mě ihned zaujala svou obálkou i anotací. Příběh je velmi napínavý, okamžitě mě pohltil a přečetla jsem ho jedním dechem. Prolínání dějových linií Caroline a Juliet bylo velmi povedené. Líbil se mi popis Benátek i vykreslení běžného života, který běžný turista nemá příliš šanci poznat. Těšila mě představa, že jsem před měsícem chodila po stejných místech jako postavy v této knize a o to víc jsem se do příběhu ponořila a cítila benátskou atmosféru. Julietin příběh byl velmi silný a ještě nějakou chvíli mi určitě bude rezonovat v hlavě.

06.03.2024 5 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Přečteno jedním dechem, knihu jsem prostě nemohla odložit. Super napínavý a zamotaný příběh, jak je u případů s Jossie zvykem. Líbilo se mi, že byl tento díl zaměřený na Trinity, včetně její minulosti a mohli jsme se tak o ní dozvědět něco víc.

04.03.2024 4 z 5


Tajemství modrého skarabea Tajemství modrého skarabea Rebecca Michéle

Na knihu jsem se těšila, protože mám příběhy z egyptského prostředí ráda. Příběh mě však příliš nebavil. Krimi zápletka nevnesla do příběhu příliš napětí, zajímavá se stala až díky svému rozuzlení v závěru knihy.

29.02.2024 3 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Toto je zatím první kniha od Jojo Moyes, která mi vůbec nesedla. Z anotace knihy jsem měla pocit, že se bude jednat o zajímavý příběh, ale bohužel se mi vůbec nedařilo se do příběhu začíst. Místy mi přišlo, že se vyprávění příliš vleče, bez nějakého děje a ani postavy mi nijak nepřirostly k srdci.

19.02.2024 3 z 5


S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

Příjemné odpočinkové čtení. Trochu mě překvapila zápletka spojená s rodiči Willa a Lisy, včetně přehnané a nesmyslné reakce Lisy. Nevadilo by mi víc římské atmosféry a delší pobyt hlavních postav v tomto městě. Naopak mě velmi potěšilo, že v příběhu dostaly prostor i postavy Laurie a Cama (Pozdrav z Itálie).

03.02.2024 4 z 5


S láskou z Paříže S láskou z Paříže Jules Wake (p)

Milé odpočinkové čtení v tradičním duchu této autorky. Kniha by klidně mohla patřit do série Romantických útěků. Z čeho jsem hodně zklamaná (a odrazilo se to na počtu udělených hvězd) je, že dle názvu jsem očekávala, že se příběh bude odehrávat v romantickém prostředí Paříže, které autorka skvěle popíše, jak je jejím zvykem, a nikoli, že dějištěm bude malé městečko v Anglii a hlavní postavy Paříž pouze navštíví na dva dny v rámci služební cesty. Příběh se hezky četl a postavy byly velmi sympatické.

01.02.2024 3 z 5


Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Za mě osobně zatím nejlepší příběh z celé série. Kniha je čtivá, velmi propracovaná a napínavá. Od čtení jsem se vůbec nemohla odtrhnout. Kdo bude sedmá unesená studentka je sice snadno předvídatelné, ale to je tak jediné. Líbí se mi skvělé vykreslení jednotlivých hlavních postav. Doufám, že brzy vyjde další díl, protože tohle bylo opravdu skvělé čtení.

31.01.2024 5 z 5


Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

Agentku Ninu jsem si oblíbila již v prvním díle. Příběh je napínavý, poutavý a skvěle se četl. Nečekala jsem takovou spojitost s Nininou minulostí.

28.01.2024 4 z 5


Symetrie odplaty Symetrie odplaty Tim Weaver

Poprvé jsem počinem Tima Weavera opravdu zklamaná. Povídka je bohužel extrémně krátká (z 54 stran je cca 15 stran ukázka z jiných knih, navíc tyto knihy nemají s Weaverovou tvorbou nic společného) a postava Davida Rakera se zde opravdu jen mihne. Takže ač případ začal poměrně slibně, nedostal vůbec prostor vyvíjet se. Zklamal mě i otevřený konec. Za mě tohle byly vyhozené peníze (ať se na mě nikdo nezlobí, ale už jen s ohledem na ten mini rozsah by tato povídka měla být pouze bonus k nákupu knihy) i ztráta času.

22.01.2024 1 z 5


Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Poslední díl příběhů u Časodějích byl napínavý od začátku až do úplného konce. Celý příběh je moc pěkně vymyšlený, trochu mi připomínal Harryho Pottera. Už při čtení předchozího dílu mě napadlo, jak vše dopadne a téměř jsem se trefila, což mě potěšilo. Jsem ráda,že jsem na Časoděje narazila díky loňské čtenářské výzvě.

22.01.2024 4 z 5


Časogram Časogram Natalja Ščerba

Přečteno jedním dechem. Některé momenty mě hodně překvapily, některé jsem naopak očekávala ještě než k nim došlo. Potěšila mě zmínka o pražském orloji. Na základě jednoho úkolu od Astoria mě napadlo jak celý příběh časodějů skončí a jsem hrozně zvědavá jestli jsem to odhadla správně.

20.01.2024 4 z 5


Číselné jméno Číselné jméno Natalja Ščerba

Díl od dílu je série lepší a napínavější, děj má mnohem větší spád. Jsem ráda, že jsem se díky loňské knižní výzvě k této sérii dostala.

17.01.2024 4 z 5


Hodinová věž Hodinová věž Natalja Ščerba

Příběh se příjemně vyvíjí a potěšilo mě, že se dosud každý díl odehrává v jiném prostředí. Spousta věcí se dá snadno předpokládat předem, ale věřím, že kdybych byla cílový čtenář, takhle bych to určitě nevnímala. Přesto se mi tato série zalíbila.

15.01.2024 4 z 5


Srdce času Srdce času Natalja Ščerba

Svět časodějů mě okouzlil, protože je moc pěkně vymyšlený. Tento příběh je poutavější a má větší spád než předchozí díl. Potěšilo mě poodhalení Vasilisina původu a jsem si jistá, že černá královna ještě zasáhne do děje.

12.01.2024 4 z 5