Symetrie odplaty

Symetrie odplaty https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507725/bmid_symetrie-odplaty-8RX-507725.jpg 3 106 24

David Raker série

>

POMŮŽE DAVID RAKER DOPADNOUT BRUTÁLNÍHO VRAHA ŽEN? Lucinda Berringtonová původně fotila hotely do turistických průvodců, ale nudná, jednotvárná práce jí neuspokojovala, a tak se přihlásila na roční stáž k policejnímu sboru v Kapském Městě, kde chtěla nabrat zajímavější zkušenosti. Nečekaná smrt tamního policejního fotografa ale změní kurz celé její stáže a Lucinda se ocitá v týmu zádumčivého a osamělého detektiva Billa Zilla. Když policie na opuštěné železniční trati nalezne tělo mladé studentky, je zřejmé, že má co dočinění s brutálním, chladnokrevným vrahem. A nezůstane jen u jedné oběti. Velmi rychle se ukáže, že si útočník ženy vytipovává a oslovuje je prostřednictvím sociálních sítí, jenže jak najít vraha, který se pohybuje v tak anonymním prostředí? Každá stopa končí ve slepé uličce a hrozí, že případ zůstane nevyřešený, když vtom se objeví britský novinář, který by mohl mít klíč k celé záhadě. Ten novinář se jmenuje David Raker… VYCHÁZÍ POUZE JAKO E-BOOK!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

Disconnection , 2013


více info...

Přidat komentář

Belanna
12.03.2024 4 z 5

Od autora jsem četla Ztracené střípky a ty se mi líbily. Než se ponořím do série s Davidem Rakerem, chtěla vyzkoušet ještě něco kratšího. Tahle povídka mi padla do noty.
A když si ještě uvědomím, za jakých okolností a podle jakých pravidel vznikala, dopadlo to nad míru dobře.

dlabikk
21.02.2024 2 z 5

Jednohubka na pár desítek minut. Za mne zbytečné, nedodělané s otevřeným koncem ...


85098211
15.02.2024 4 z 5

Abych řekla pravdu, tak já jsem k této kratičké knize, kterou jsem poslouchala jako audio, přistupovala naprosto nezaujatě. A nedala jsem se odradit ani komentáři zde, které jsou z velké většiny kritické. Já jsem to takhle ovšem neměla, případ se mi opravdu líbil, autor totiž svůj osobitý a neskutečně čtivý styl nezapřel ani v tak stručném příběhu. A pomyslnou třešničkou na dortu byla účast Davida Rakera, i když moc prostoru zrovna nedostal. Jediné, co mi vadilo a co bych knize chtěla vytknout, byl otevřený konec. Za to tedy dávám o jednu hvězdičku méně, ale jinak jsem byla opět spokojená. Přestože na závěr bez mučení přiznávám, že další knihy z této série si užívám mnohem víc a (vzhledem k počtu stránek) samozřejmě i o dost déle ;-).

EmillyT
22.01.2024 1 z 5

Poprvé jsem počinem Tima Weavera opravdu zklamaná. Povídka je bohužel extrémně krátká (z 54 stran je cca 15 stran ukázka z jiných knih, navíc tyto knihy nemají s Weaverovou tvorbou nic společného) a postava Davida Rakera se zde opravdu jen mihne. Takže ač případ začal poměrně slibně, nedostal vůbec prostor vyvíjet se. Zklamal mě i otevřený konec. Za mě tohle byly vyhozené peníze (ať se na mě nikdo nezlobí, ale už jen s ohledem na ten mini rozsah by tato povídka měla být pouze bonus k nákupu knihy) i ztráta času.

Hakate
10.12.2023 3 z 5

Souhlasím s níže uvedenými komentáři

TerezaaBaarova
23.11.2023 2 z 5

Asi jsem nepochopila, proč tohle bylo... takové odbočení, takové nijaké povídání o ničem... No, každý den není posvícení a o to lepší bude Nářek drozda, ne? :)

Patapuf
28.08.2023 2 z 5

Tak tohle bylo hodně slabý.... ne že by to bylo tak špatný, ale nesnáším povídky... a nesnáším otevřené konce.... to první, protože to skončí dřív než se to pořádně rozjede... je to jako když má člověk dobrý nápad a pak ho to přestane bavit... a to druhý, protože to mám rád vyřešený.... a kolem toho příběhu David jenom projel na kole....

alabra
23.07.2023 2 z 5

Tak tohle mě nezaujalo

m2056
17.07.2023 2 z 5

Tak tohle bylo zbytečné vydávat pár stránek nedozvíte se co vraha k činu vedlo zbytečná kniha to mohl klidně přidat do některé další knihy jako povídku na konci knihy.

Becca_books
27.04.2023

Krátká jednohubka. Věřím, že by z toho autor udělal i plnohodnotný román. Dokonce to tak ze začátku trošku vypadalo, pak si asi uvědomil, že to má být jen krátká povídka a jednoduše ji během tří stran utnul. Byla jsem trošku zklamaná, chtěla jsem víc. Davida Rakera tam bylo maličko, možná proto mě tentokrát nestihl ani vytočit :) A trošku mi vadily názvy míst. Mohl vymyslet něco originálního. Díky tomu se víc těším na Nářek drozda :)

VeruMalfoy
23.04.2023 3 z 5

Tento kratičký díl série nebo spíš takové boční vydání, byl velice odlišný od těch dílů, na které jsem od autora s tímto detektivem, Davidem Rakerem, zvyklá. Šlo o takovou povídku, což bylo v audioverzi, ve které jsem to poslouchala, vysvětleno. David zde na mne působil spíš jako taková boční postava, což bylo zvláštní. V povídce se mihne jen na chviličku. Hlavní postavou zde byl pro mě jiný vyšetřovatel. Kdybych tedy knihu brala jako jednorázovku, nepatřící do série s Davidem a nijak s nim nesouvisící, tak by ale i přesto šlo o průměrnou knihu. Vím, že děj byl krátký, ale i na krátkém rozsahu se dá dost překvapit. O této knize to bohužel moc neplatilo.

ankaras
04.04.2023 2 z 5

No, tak toto by dokázal napsat asi každý.

LadaLil
02.04.2023 2 z 5

Sam autor pise, ze povidky nejsou uplne jeho silnou strankou a ze roman se mu pise lepe. Kniha se mi libila, ale pribeh byl na tak kratkou plochu pomerne komplikovany a dle meho nazoru sel do prilisne emocionalni hloubky. Kyzeny prekvapivy konec pak uplne nevysel. Ale Weavera mam rada a to se rozhodne nezmeni :-)

Swissman
16.03.2023 3 z 5

Zatím nejslabší věc od Weavera. Jasně, pokud člověk musí psát na zakázku, nikdy z toho nemůže být tak super věc, jakou je vlastní volná tvorba. Tak to prostě je. Ale ten konec, s tím už si autor mohl pohrát víc. Kdyby přidal dvě stránky, všem by to prospělo.

Dela111
26.02.2023 3 z 5

(SPOILER) KOMENTÁŘ OBSAHUJE DROBNÝ SPOILER
Tuto povídku psal autor na podnět čtenářů, k příběhu dostal určité zadání. Jak sám řekl, vypadalo to jednoduše, ale ve skutečnosti to pro něj bylo náročné a nejen proto, že se musel pohybovat v předem stanovených "mantinelech", ale hlavně proto, že mu přijde snazší napsat román než povídku.
Úkolu se zhostil celkem dobře, zápletka sice byla tuctová, ale příběh měl spád. Bohužel závěr se moc nepovedl. Nestačí jen odhalit pachatele, stejně důležitý je i motiv. Tady však vysvětlení chybí. Místo něj autor soustředí pozornost na hlavního hrdinu a prostřednictvím jeho vnitřního monologu vysvětlí, proč se rozhodne (policista) zachovat určitým způsobem.
Závěr mé hodnocení snížil na 3*. Příběh se přečíst dá, ale pokud jej vynecháte, o nic moc nepřijdete.

edith79
24.02.2023 3 z 5

Není to klasický Raker a ani si ho v této knížce moc neužijeme, ale zajímavé to bylo. Jak sám autor na začátku píše, bylo pro něj daleko težší napsat tuto krátkou novelu než román, jak jsme u něj zvyklí. Hlavní vyšetřovatel v této knize mi lehce připomínal Healyho, detektiva s také velmi pohnutým osudem, kterého cesta se tak nějak protla s Rakerovou. Takže ano, dobrá jednohubka, ale o to víc se těším na novou románovou knihu autora Nářek drozda.

ctenarkaEva
19.02.2023 4 z 5

Krátká jednohubka přečtená během chvilky. Nedá se srovnat s románem, ale četla se dobře. Snad brzy vyjde zase plnohodnotný román.

Petronela16
11.01.2023 4 z 5

Jedným slovom :jednohubka na par hodin.Zo začiatku ma to extra nebavilo, potom som si povedala, že si to treba vychutnať, lebo je to krátke.Chviľu sa objavil Raker, urobil, čo mal....a tak ....koniec si už každý domyslí.
Ako vravím, nie celkom typický Weaver, ale tak ani jednohubka nemá človeka nasýtiť, iba navnadiť.

Evelin2506
05.01.2023 1 z 5

Jako krátký příběh s Davidem Rakerem jsem očekávala něco jiného.

WaN635
27.12.2022 3 z 5

Za mě bohužel zklamání, vím že jsem koupila povídku, ale na Tima mi to prostě přijde málo popisné, vysvětlující (já samozřejmě chápu, že originál vydal již v r. 2013, takže za tu dobu se posunul jinam, ale stejně.......).
A co ten konec? .....
No, prostě na tohle rychle zapomenu a počkám na Davida v plné kráse a příběhu, který nebudu chtít odložit.