Sokolník

Sokolník https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510781/bmid_sokolnik-RSX-510781.jpeg 5 222 75

Na elitní univerzitě záhadně mizí studentky. Zvláštní agentka Nina Guerrerová a její kolegové ze specializovaného týmu FBI bojují proti psychopatickému zabijákovi s bizarní zálibou ve staroegyptských rituálech a výcviku dravých ptáků. Nina navíc zápasí s pocitem selhání a strachem o nejbližšího člověka. Zastaví vraha dřív, než udeří znovu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Falcon , 2022


více info...

Přidat komentář

kokrokr
05.04.2024 3 z 5

Třetí díl považuji za nejslabší, sice se to celkem dobře čte, ale co je moc to je moc. První dva díly působí celkem uvěřitelně, tady však autorka na reálný děj rezignovala. Zneuznaný génius unáší krásné dívky do podzemí a chce aby se do něj zamilovali. Znovu osvětlí kilometry podzemních tunelů, přenáší tudy zdrogované dívky do svého útočiště, instaluje tu kamery a miny. Jak to skončí? Krásná dívka je zachráněna a padouch je zasypán v podzemí. Skoro bych řekl, že autorka miluje muzikál „Fantom opery„ a trochu se inspirovala. Navrch přidala Egypt, jeho božstva a sokolnictví. Slušný guláš.

monte
04.03.2024 5 z 5

Naprosto skvělá detektivka


hanzmb
25.02.2024 5 z 5

Velmi solidní detektivka, ale vynikajících kvalit předchozích 2 dílů série bohužel nedosahuje. Tak trochu se potvrdily moje obavy z toho, jak dopadne díl nenavazující na hrdinčinu minulost. To "zapojení" nejbližších přátel do příběhu to zcela nenahradilo. Navíc mi připadala i trochu odbytá práce profilovací skupiny. Uvidíme, zda se autorka ještě někdy rozhodne v sérii pokračovat.

EmillyT
31.01.2024 5 z 5

Za mě osobně zatím nejlepší příběh z celé série. Kniha je čtivá, velmi propracovaná a napínavá. Od čtení jsem se vůbec nemohla odtrhnout. Kdo bude sedmá unesená studentka je sice snadno předvídatelné, ale to je tak jediné. Líbí se mi skvělé vykreslení jednotlivých hlavních postav. Doufám, že brzy vyjde další díl, protože tohle bylo opravdu skvělé čtení.

Bustedka
10.01.2024 4 z 5

Isabella Maldonado je sázka na jistotu. Příběh celkem odsýpá, je to čtivé, velmi propracované a trochu děsivé. V hlavní roli opět psychopat s úchylkou.

cornetka
20.12.2023 5 z 5

Tak takhle kniha byla skvělá. Vždycky mě moc baví, když vyšetřování “odsejpá. Navíc jako FBI má tým skvělé zařízení a pomůcky, které jim pomůžou při práci. Všichni jsou to chytří lidi, každý se specializuje na něco jiného - IT, psychologický profil apod. A ještě se skvěle se doplňují. Takže děj pak rychle utíká a je samé překvapení. A proto byla pro mě kniha velmi čtivá.
Předchozí díly jsem nečetla, ale určitě si je nenechám ujít.

berila
06.12.2023 5 z 5

Tento díl se mi líbil více než předchozí, takže jsem plně spokojená. Zatím celá série stojí za přečtení.

daja51
10.11.2023 5 z 5

Opět suprové počteníčko- doporučuji.

Petra7659
28.10.2023

Náhodný výběr v knihovně. Knihu jsem doslova slupla za dva dny. Až zpětně jsem zjistila, že je - tuším - třetí ze série autorky, která vážně píše skvěle. Takže se chystám na Šifru i Hadí oči, protože Sokolník byl prostě skvělý a hlavní vyšetřovatelka sympatická.

lucakuca
25.10.2023 4 z 5

Ach jo. Škoda škoděnka. Tady čtenář hned ví, kterým směrem to půjde, o co jde, a kdo že bude další na řadě. Moc předvídatelné.
Tak už jen nešťastně a zklamaně čtu dál - přežije nepřežije...

Knižnítoulky
13.10.2023 5 z 5

Opět kniha, která se jen obtížně odkládá před přečtením posledních řádek. Isabella ukázala svoje nadání pro psaní krimi literatury již v románech Šifra a následně v Hadích očích. Její autorské zrání je v Sokolníkovi mimořádně patrné.

harena
13.10.2023 4 z 5

Už po prvních stránkách se dá odhadnout, o čem thriller bude, kdo bude tou osobou, kterou bude potřeba zachránit. Řekla bych, že tento třetí díl je nejslabší. Autorka mě do příběhu nevtáhla, zbytečně se tu některé informace znovu a znovu opakují, ale ke konci to mělo spád a napětí. Sice pomalejší, ale za přečtení stojí.

broskev28
17.09.2023

Sokolník pokračuje v podobném duchu jako Šifra a Hadí jed: v zásadě jde o podobné psychopaty, vrahy mladých žen. I tentokrát je padouch velmi dobře vzdělán v mnoha oborech a navíc je fascinován mytologií starého Egypta. A objevuje se zde nová postava: mladá, inteligentní dívka Bianka. Takže o napětí a také o zajímavé informace z mnoha vědeckých oborů není nouze; milovníci předešlých dílů série budou určitě spokojeni.
Já jsem se s autorkou nesvezla na stejné vlně ani u předešlých dílů, ale naši čtenáři ano, takže těm knihu určitě doporučím.

anovy64
10.09.2023 5 z 5

Klasická detektivka, která se dobře četla, měla spád a nebyla uměle natahovaná.

Duchoslp
02.09.2023 4 z 5

Nina a její kolegové jsou můj oblíbený tým. A ani třetí knížka Vás nezklame. Děj má spád a když Vás vtáhne, nemůžete se odtrhnout, dokud nejste na konci. Skvělé čtení

hlenicka
25.08.2023 4 z 5

Jak se tu už psalo,taková lepší detektivka,podobná témata už určitě byla zpracována,četlo se to dobře,nijak se neodbíhalo od tématu,žádné zbytečné natahování děje. Ale * méně za ten konec. 40 stran se řešilo,kdo co jak proč,přišlo mi to až moc vyumělkované. Skoda toho,ale jinak super.

alcerka
10.08.2023 3 z 5

Taková jednodušší detektivka pro nenáročného čtenáře nebo spíše čtenářku. Přečetla jsem si anotaci, mrkla na hodnocení a musela se na Sokolníka vrhnout. A zajásala jsem, kniha mě hned vtáhla do děje. Nemohla jsem přestat...Až do půlky...
Spoiler: vlastně už od začátku vám bude jasné, že se něco musí stát s Biancou, kterou si Nina vzala pod svá ochranná křídla. "Ok, tohle by se ještě dalo prominout, vždyť by to mohlo děj zajímavě obohatit", říkala jsem si... No spletla jsem se. Bohužel Nina se po Biančině zmizení promněnila v histerickou fúrii, které bylo vlastně jedno, kdo je vrah. Za každou cenu chtěla někoho obvinit, ať proto jsou důkazy nebo ne. Když pak při výslechu podezřelého prohlásila, že z něj dostane přiznání jakýmkoliv způsobem, věděla jsem, že už to půjde s dějem z kopce. Nebudu vypisovat, co všechno v knize nedává smysl, ale naposledy se pozastavím nad "úžasným" happy endem ve stylu hollywoodských trháků. Takže si jej pořádně užíjte, protože jak jinak oslavit návrat ztracené dívky, než úžasnou večeří, kterou servíruje hispánská matka pro celou rodinu a všechny kolegy z FBI. Je jedno, že nemálo budov padlo k zemi při tíživé detonaci, a že vrah stihl zabít spoustu mladých holek. To už nebudeme řešit. Co je však důležitější - dokáže konečně Nina otevřít své srdce lásce. Dají to s kolegou dohromady?? Probůh, kdybych si přečetla nejdřív konec, mohla jsem ušetřit x hodin života.

šipek
09.08.2023 4 z 5

Moc povedená série. Z mého pohledu byla tato kniha o trochu slabší jak předchozí díly ale tím nechci říci, že je špatná. Zajímavé téma a prostředí.

iveta3689
02.08.2023 4 z 5

Opět super napsané, napínavé. Padouch je sice dost průhledný, ale nevadilo mi to, četla jsem dál s chutí.

knihomolkajanca
02.08.2023 4 z 5

Na univerzitě ve Phoenixu beze stopy zmizelo šest studentek. Ač místní policie společně s vedením školy dělá co může, případ nikam nevede. Dostává se tak do rukou FBI, agentce Nině Guerrerové a jejímu týmu. Tu velmi záhy přesvědčí hrůzný nález pěti mrtvých těl v různém stadiu mumifikace v tom, že mají co dočinění s dalším sériovým vrahem. Poslední zmizelé dívce pomalu dochází čas, a to ještě Nina netuší, že tento případ pro ni bude mnohem více osobní, než by mohla čekat

Věděli jste, že autorka Isabella Maldonado má dvacetiletou praxi u FBI a policejních složek? A je to ze Sokolníka hodně znát. Zajímavý případ, tým, který funguje, realistické popisy vyšetřování, jež se opravdu krůček po krůčku někam dostává. Díky postupnému dávkování zjištěných informací o pachateli čtenář získá pocit, že se neustále něco děje, přestože příběh většinu času nemá zrovna zběsilé tempo. Sem tam navíc jednu dějovou linku protne druhá, z pohledu pachatele, která pořádně rozdmýchá vaši zvědavost. Vrah pozorující svou oběť - co s ní asi udělá?

Nina Guerrerová je pro jednou opravdu chytrá agentka. Má nápady a neutápí se v alkoholu, i když pohnutou minulost si u ní autorka odpustit nedokázala. Na druhou stranu má díky tomu jistou dávku zarputilosti a odhodlání, s nímž případ řeší. Zajímavý je i menší náhled do jejího soukromí - působí tak jako trojrozměrná postava, ne jen jako nástroj k odhalení vraha.

Maldonado případ vystavěla opravdu kousek po kousku. Sice uvěřitelně, ale částečně tak poodhaluje směr, kudy se příběh bude ubírat. Bez dramatického závěru ve stylu amerických akčňáků bych se obešla, stejně jako bez sáhodlouhého vysvětlování každého kroku vraha na posledních několika desítkách stranách. Přesto se jedná o nadprůměrný thriller, který vás na většinu času doslova pohltí, a to nemluvím o nutkání si okamžitě pořídit všechny díly poté, co knihu dočtete.

Hodnocení: 80%

Za knihu k recenzi v rámci spolupráce moc děkuji Gradě a nakladatelství Metafora.