emamat emamat komentáře u knih

☰ menu

Lovcův úplněk Lovcův úplněk Dana Stabenow

Dočetla jsem pozdě v noci, nešlo se od příběhu odtrhnout. A ráno jsem začala s 10. dílem, protože se nemůžu dočkat, jak to s Kate dopadne. Takhle mě autorka dostala se svojí sérií! I když konec byl hodně smutný, beru s povděkem, že se autorka nesnaží za každou cenu o happyendy. Život takový je. A v každém díle poznáte něco jiného ze života Aljašky - domorodce, naftaře, rybáře, lovce - a vrahy.

11.04.2024 5 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Knihu jsem si přála přečíst na základě recenzí, které slibovaly detektivní příběh z cela jiného soudku, než jsme u Keplerových zvyklí. No a bylo to opravdu jiné. Styl jakoby okopírovaný od A.Christie, ale tady mi uplně neseděl. Nesympatická hlavní hrdinka, která vychrlí řešení případu během dvou dní ala detektiv Poirot. Přitom její příběh a vztah k bývalému manželovi, je jen naznačen a nevysvětlen. Jinak konečné řešení bylo nečekané a překvapivé, což hodnotím kladně.

22.03.2024 3 z 5


Mrazivé tání Mrazivé tání Dana Stabenow

Knihu jsem si vybrala díky dobrým komentářům zde. A vyplatilo se. Už jsem si zvykla, že hledat v téhlé sérii kriminálku není to pravé. A neskutečně jsem se bavila.

13.03.2024 5 z 5


Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu Dana Stabenow

Začala jsem od prvního dílu, abych se seznámila s postavami. Děj knihy nic moc napínavý, přesto mě nějak zaujala. Hlavně nové neokoukané prostředí Aljašky a netypičtí hrdinové. I když jsem si vedlejší postavy nedokázala zapamatovat. Teď mám novější díl, tak tomu dám šanci.

09.03.2024 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Na tuto knihu jsem se dlouho chystala s velkým očekáváním. Nemůžu říci, že mě zklamala, ale také mě moc nechytla. Postava hollywoodské star Evelyn byla hodně uvěřitelná. Ale děj zbytečně zdlouhavý a ten konec - ten byl opravdu ve stylu Hollywoodu.

06.03.2024 4 z 5


Iluze Iluze Camilla Läckberg

Bavily mě postavy hlavních hrdinů ale už ne tolik děj sám. Já se musím na detektivky těšit a u téhle knihy mi to moc nešlo. Ale další díl zkusím.

02.03.2024 4 z 5


Konec vosí sezóny Konec vosí sezóny Denise Mina

Knihu jsem četla před lety a odložila jako nezáživnou. Teď jsem se k ní vrátila. Není to klasická detektivka, spíš psychologická sonda do mysli všech postav. Tahle stránka byla pro mne zajímavá. Nicméně autorka mě nepřesvědčila, abych si od ní něco dalšího přečetla.

05.02.2024


Korespondence III Korespondence III Jan Werich

Nikdy jsem si nemyslela, že mě bude tak bavit číst korespondenci dvou lidí a ještě k tomu 3dílnou. Jsem vděčná, že jsem objevila pana Voskovce, o kterém jsem doteď věděla jen velmi málo a trochu jsem si opravila mínění o p. Werichovi. Prakticky jsem vůbec nevěděla, jak čilý byl jejich styk písemný a že se během těch let několikrát navštívili. Jejich korespondence plná nadějí a plánů do budoucna a nakonec tolik zklamání a únavy a bolesti.

05.01.2024 5 z 5


Štvanice Štvanice František Niedl

Asi mi úplně nesedí typ hlavního hrdiny. V prvním díle to trochu jistila inspektorka Pfeiferová. V druhém díle byla trochu zbytečná epizoda se Solange Blanchardovou.Pak jsme se přenesli na chorvatské moře a několik stránek nudného plachtění a trochu zachraňování uneseného chlapce. A zase hned do Francie a další zápletka u Dabertova šéfa, která se mi zdála taky docela zbytečná.

12.11.2023 3 z 5


Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Mně se Niedlovy detektivní romány líbí víc než ty historické. Dabert i inspektor Prevít jsou čtivé. První díl mě navnadil na pokračování. I když uvěřitelnější a vtipnější mi připadá Pfeiferová než "Bond" Dabert.

05.11.2023 5 z 5


Zapomenutý král Zapomenutý král Ludmila Vaňková

Příběh krále Václava se v knize trochu ztrácel a vlastně dění v českých zemích bylo trochu upozaděné . Jednu hvězdičku jsem ubrala, protože mně moc nechytla historie mongolského vpádu do Evropy. Ale na druhé straně mně donutila trochu googlit a seznámit se s ní blíže. Jak píší čtenáři níže, vadilo mi množství postav a neustálé vysvětlování jejich příbuzenství. Možná by neuškodily historické vysvětlivky, které autorka používala v dílech o Karlovi IV. a Václavu IV. Ale stejně je pro mně p. Vaňková nejlepší autorka historických knih u nás.

24.10.2023 4 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Jsem ráda, že jsem tuto knihu objevila na základě níže uvedených hodnocení. A vlastně i autorku. Opravdu mistrovsky vykreslené postavy. Určitě se pustím do další její knihy.

03.10.2023 5 z 5


McNallyho výzva McNallyho výzva Lawrence Sanders

Tohle není detektivka v pravém slova smyslu. Pachatel je známý od začátku a celá kniha je vlastně jen popis barvitých postav a prostředí amerických boháčů. Hlavní postava je sympatický zbohatlík, který z dlouhé chvíle řeší kriminální případy. Četlo se to dobře. Ale napětí tam nebylo.

25.09.2023 4 z 5


Temný příliv Temný příliv Peter Temple

Sympatický detektiv - právník, který řeší tak zamotané případy, že se v nich vyzná asi jen on. Už druhou knihu se snažím orientovat se v množství postav ,developerských firem a mafiánských společností, že mi úplně uniká samotný příběh. Škoda- hlavní hrdina je sympatický. Jeho humor, je originální, stejně tak jako jeho přátelé kolem dostihů. No zkusím ještě třetí díl

12.09.2023 3 z 5


Trhák Trhák Lawrence Sanders

Škoda, že jeho knihy už nevycházejí. Sehnala jsem v antikvariátu asi 3 romány a opravu nelituji. Stará dobrá americká škola. A tato kniha opravdu bonbonek mezi nimi.

08.09.2023 5 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Napínavý děj, ale já nemám ráda sadistické vraždy, takže ubírám jednu hvězdičku. Také jsem docela brzo odhadla pachatele. Ale kniha byla čtivá. Dám autorce ještě šanci.

30.08.2023 4 z 5


Na šábes se nevraždí Na šábes se nevraždí Petr Eidler

Autor opět zabrousil do židovské komunity a zdá se se mu toto téma vyplácí. Příběh je napínavý i když místy dost smutný. Uvědomila jsem si, že vlastně vůbec neznám život a osudy Židů po válce a v současnosti.

30.08.2023 5 z 5


Smrt konvertity Smrt konvertity Petr Eidler

Petr Eidler je pro mně jeden z těch lepších českých autorů detektivek. Jeho knihy mají vtip, zajímavou zápletku a vtipné postavy. Tato kniha je moje čtvrtá od autora a zdaleka ne poslední. Příjemné oddychovky.

19.08.2023 5 z 5


Druhý smrtelný hřích Druhý smrtelný hřích Lawrence Sanders

Po Osmém příkázání jsem začala pátrat v antikvariatech po dalších knihách autora. A vyplatilo se. Pro mně jednoznačně nejlepší autor čtivých detektivek. Už se těším na další. Bohužel nejsou moc k sehnání a to je škoda.

15.08.2023 5 z 5


Z neznámých důvodů Z neznámých důvodů Zdena Frýbová

Po letech jsem se k této knize vrátila a zjistila, že už to nedám. Ty předlouhé pasáže o biochemii !! Celkový příběh vystavěný celkem čtivě, ale některé charaktery postav jsou poněkud nevěrohodné a nejen v této knize autorky.

30.06.2023 3 z 5