Trhák

Trhák https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98829/bmid_trhak-d7e-98829.jpg 4 13 2

Román o zločineckém gangu, který ke své činnosti použil námět spisovatelky detektivních románů. Ve snaze, aby se její romány co nejvíce přiblížily skutečnosti, naplánuje autorka vyloupení klenotnictví. Zorganizuje loupež, najme gang a vše průběžně zachycuje ve své knize. V závěru celé akce však zjistí, že její „spolupracovníci“ jsou lidé z podsvětí, kteří chtějí loupež dovést až do konce a že se všichni dostali do popředí zájmu mafie. Konečné vyznění pak nepostrádá určité překvapení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Caper , 1980


více info...

Přidat komentář

emamat
08.09.2023 5 z 5

Škoda, že jeho knihy už nevycházejí. Sehnala jsem v antikvariátu asi 3 romány a opravu nelituji. Stará dobrá americká škola. A tato kniha opravdu bonbonek mezi nimi.

Dalda
04.11.2013 4 z 5

Netradičně napsaný detektivní román o mladé spisovatelce kriminálních příběhů, která prochází tvůrčí krizí, patří k typickým dílům u nás málo známého amerického prozaika. Autor nám ve svém románu umožňuje nahlédnout do současného literárního světa, kde se střetává umění a byznys, který je reprezentován literárními agenty a velkými nakladatelstvími. Příběh nepostrádá kromě napětí ani humor. Doporučuji jako knihu na dovolenou.