Elisbooks Elisbooks komentáře u knih

☰ menu

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Velice oceňuji vzhled knihy i veškerou práci autorky, protože to bylo určitě hodně náročné vše pochopit a dát data dohromady a určitě to zabralo spoustu času. Nicméně jsem z knihy zklamaná, nebyla jsem schopná ji vůbec dočíst, absolutně mi neseděla forma psaní. Strašně moc postav, překombinované, přišlo mi, že čtu spíše seminární práci než knihu. Čekala jsem příběh, ale tohle bylo spíše jako učebnice do dějepisu. Přitom šikmý kostel za mě topka, ale tohle bohužel vůbec. Nicméně jsem se dozvěděla spousty nových informací, protože o tragédii v Životicích jsem neměla vůbec povědomí a to pocházím z Karviné.

15.02.2024 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

(SPOILER) Tak tohle bylo za mě velké zklamání. Kupovala jsem na základě dobrého hodnocení a kniha mě neoslovila ani trochu. (Spoiler)
Celkově na mě kniha působila hrozně negativně, od začátku, kdy od "holky z bažiny" všichni odešli a byla osamocená, popisy bažiny, mokřad a pera ptáků mě absolutně nebavily. Celou knihu se řeší smrt Chase, několik kapitol jsou zdlouhavé, nudné výpovědi u soudu, vše stále proti holce z bažiny, ovšem nakonec se stejně nic nevyřeší. Pak opět další negativum, nemůže mít děti, umře na lodi. Nutila jsem se do čtení a tohle se za mě fakt nepovedlo. Knihu bych rozhodně nedoporučila dál.

04.11.2022 2 z 5


10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Na úvod bylo pro mě zklamání, že se kniha jmenuje 10 000 km a ve skutečnosti ujde půlku. Očekávala bych to někde zmíněné, rozdělit to na díly, aby kupující věděl, že je potřeba dočíst zbytek v dalším dílu. Za to ubírám hvězdu dolů. Styl psaní byl celkem fajn, ale někdy bych očekávala rozepsání víc. např. u pokoření vrcholků než to, že se tři dny někde opíjel, bylo mu z toho zle a měl z toho sračku. Každopádně i tak klobouk dolů, že se vydal sám, měl na to ty koule a celé to zvládl. Vystoupil hodně z komfortní zóny a zažil spoustu dobrodružství. Opět se potvrzuje, že čím méně toho lidi mají, tím víc by se rozdali. I tak to pro mě bylo příjemné cestovaní a dozvěděla jsem se zase něco nového :)

12.02.2022 3 z 5


Nepokorená Nepokorená Kristiana Valcheva

Je zarážející, co se v dnešní době ještě stále děje.... Na knihu jsem narazila náhodou v knihobudce a myslela jsem si, že to bude úplně jiný příběh. Musím říct, že mi kniha opravdu vzala dech, když jsem četla osudy bulharských sestřiček a jejich rodin. Jejich "doznání" díky krutému mučení a nelidskému zacházení je šílené. Obdivuji, že dokázali přežít a měli sílu bojovat, opravdu klobouk dolů. Zároveň však nechápu, že si vybrali zrovna Libyi, tak tvrdou muslimskou zemi, která ve mně budí strach a respekt....

28.09.2021 4 z 5


Tomík na cestách Tomík na cestách Tomáš Vejmola

Boží kniha, boží příběh :-) Klobouk dolů jak to celé Tomík sám zvládl. Byla jsme na jeho přednášce a celou cestu si poslechla, dokonce mám i fotku v jeho tuktuku, přesto má kniha zase úplně jiné kouzlo :-) Abych pravdu řekla, tak jsem se u knihy hodně nasmála a u konce mi i slza ukápla. Moc hezky napsáno, doporučuji všem přečíst :-)

17.04.2021 5 z 5


Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

Od Sandry jsem přečetla hodně knih a obávám se, že tato byla již poslední. Furt to stejné dokola, zbytečně dlouhé a erotické pasáže jsem rovnou přeskakovala. Taková průměrná oddechovka, četla jsem od ní lepší tituly.

01.11.2020 3 z 5


Poslední interview Poslední interview Sandra Brown

Tak to bylo velké zklamání. Od Sandry Brown jsem zvyklá na detektivky, které čtu jedním dechem, ale tohle byla naprostá slaďárna a nuda. Vše naprosto předvídatelné a jasné dopředu. Příště už zase jedině detektivku, tohle mě nebere :-)

12.02.2020 2 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Myslela jsem si, že to pro mě bude čtení na delší dobu - přeci jen to má 431 stran... Ale nakonec mě to tak chytlo, že jsem knihu přelouskala za týden a četla ve všech možných chvilkách. Strašně mě kniha bavila, byla vtipná, zábavná a ze života. Určitě doporučuji a těším se na další čtení Hartla.

07.05.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Oceňuji rozdělení na dvě části. Začala jsem číst jako první Veroniku, u které jsem teda místy tlačila slzu a poté Jáchyma, který mi už přišel slabší a navíc mi ho bylo líto, jak neustále tahá Veroniku z průserů... Ale celkově to bylo pohodové čtení, jen to mohlo být klidně o něco kratší.

03.05.2019 3 z 5


Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Souhlasím s komentáři pode mnou. Kniha byla kýčovitá, neuvěřitelně přeslazená... Zachránily to alespoň ty kresby...

03.05.2019 2 z 5


Podraz Podraz Sandra Brown

Asi jsem u Sandry zvyklá na jiný standart, ale přesto kniha byla fajn. První půlka mě tolik nenadchla a četla ji déle, poněkud se mi to táhlo... Ale druhá půlka super a nemohla jsem se odtrhnout :-)

28.04.2019 3 z 5


Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Autorka opět nezklamala, skvěle napsaná kniha, kterou jsem četla jedním dechem :)

26.12.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Napínavá a čtivá knížka. Určitě doporučuji :)

26.12.2018 4 z 5


Na ocet: Deník slečny Daniely Na ocet: Deník slečny Daniely Jiří Růžička

Opravdu vtipně popsán život "single ladies" a u knihy jsem se dost nasmála. Pohodový román :-)

17.02.2017 3 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Příjemná kniha na relax, četla se dobře. Ale u Moyes jsem si zvykla na víc a tuhle řadím mezi její slabší.

17.02.2017 4 z 5


Zapovězený chrám Zapovězený chrám Patrick Woodhead

Dobrodružná a přesto napínavá a vtipná kniha dvou bláznivých horolezců, kteří se toho rozhodně nebojí. Během čtení jsem měla chuť sbalit si baťůžek a cestovat s nimi :-) Doporučuji přečíst hlavně těm, kteří rádi cestují a milují přírodu :-)

16.02.2017 4 z 5


Farma Farma Tom Rob Smith

Úžasná kniha od které se prostě nedalo odtrhnout. Pořád jsem přemýšlela, co se na té farmě stalo a jak to bylo :-) Moc se mi líbí autorův poutavý a napínavý styl psaní a určitě doporučuji k přečtení.

16.02.2017 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Krásná kniha u které mi nejednou ukápla slza a v závěru jsem si pěkně poplakala. Knihu hodnotím jako skvěle napsanou s dojemným příběhem. Člověk může mít všechno, ale zdraví si prostě nekoupí. Hazel s Gusem k nemoci přistupovali s nadhledem a na svůj věk díky tomu byli velmi vyspělí a pokorní. Líbily se mi také životní citáty z knihy a nejvíc Gusův: ,,Jsem na horský dráze, která jede jenom nahoru, kamaráde." Určitě doporučuji přečíst, ale připravit si taky kapesníčky :-)

16.02.2017 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Příběh je určitě ze života, ale přes všechny recenze a "boomy" kolem této knihy jsem očekávala daleko víc. Nenadchla ani neurazila, jako oddychovka fajn. Asi na mě působila moc negativně a smutně.. Další knihy Třeštíkové už vyhledávat nebudu.

16.02.2017 3 z 5


Římská děvka Římská děvka Eric Walz

Zajímavá kniha z italského světa papeže a konkubín. Detektivka, která se četla dobře :-)

16.02.2017 3 z 5