Zapovězený chrám

Zapovězený chrám https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141473/zapovezeny-chram-141473.jpg 3 23 11

Dva mladí horolezci z Londýna narazí v nedostupných a zakázaných částech Himálaje na pradávné tajemství. Jejich dobrodružná cesta na vrchol hory, již nezaznamenává žádná z map, se prolíná s dramatickou cestou malého chlapce, jemuž je v patách tajná čínská policie. Kdo je ten zdánlivě zcela obyčejný chlapec a kam přes celou Čínu míří? A co se stane, když se cesty všech zkříží pod horou, jejíž vrcholek stále skrývá neproniknutelný oblak mlhy. Kniha v sobě spájí to nejlepší z Dana Browna a Cliva Cusslera.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Plus
Originální název:

The Cloud Maker , 2009


více info...

Přidat komentář

Miruneček
16.09.2022 2 z 5

Zajímavé, ale nic na co bych si časem vzpomněl.

hedvikasylar
13.02.2020 3 z 5

Knížka je čtivá, ke konci začíná nabírat spád. Jen mi vadí poměrně detailní popisy krutostí, které páchají Číňané na Tibeťanech. Nemám ráda v knihách samoúčelné popisy násilností, které děj nevysvětlují a ani ho nijak neposunou. Považuji to za poněkud úchylné. A to je ta věc, proč jsem při čtení cítila neustále lehký odpor a obavy, co na mě na další stránce vybafne. Ale pro méně citlivé povahy to bude celkem příjemné a napínavé počtení.


tsal
13.06.2019 3 z 5

Zapovězený chrám není špatná kniha. Řemeslně v ní nic neskřípe a autor je i vcelku vypsaný. Jenže je to také naprosto obyčejná kniha. Jedna z těch, které přečtete a za dva dny o tom ani nevíte, protože text neměl žádnou vlastní průbojnost, ničím nevynikal, ani se nelišil od ostatních prvoplánových produktů. Navíc je Zapovězený chrám vlastně taky dost nudný, což je asi tak poslední vlastnost, kterou u thrilleru očekáváte.
Do vlaku, protože jste na titul náhodou narazili na nádraží v budce? Ok. Ale vybrat si mezi jinými? To asi ne.

soukroma
30.10.2017 3 z 5

Kdyby chlapci v těch Himalájích aspoň pořád někam šplhali, ale tuto linii opouští příliš brzy a nastupuje podivná tibetská náboženská zápletka (navrch s velmi málo uvěřitelným, vrcholně důležitým, postavením mladé dívky) a nekompromisní řešení situace Číňany.

trudoš
03.10.2017 3 z 5

Jako horolezecká dobrodružka velmi povedené, nicméně jako akční thriller poměrně průhledné. Zápletka nijak nevybočí ze zajetých kolejí a jediné, čím autor překvapí, je docela nekompromisní přístup k životnosti postav, což moc pěkně ilustruje poměry v himálajském prostředí.
Nejvíc mě bavil začátek, kdy dvojice lidských kamzíků šplhá po vrcholcích světa v místech, kam by normální člověk nikdy nezavítal. Tady je Patrick Woodhead pevně v kramflecích a dokáže čtenáře napínat na maximum. Jakmile se však konkretizuje dějová linie, začal jsem se trochu nudit, protože vyprávění najednou ztratí grády. Což o to, příběh se zamotává, jak jen může, jenže nepřekvapí ničím novým. Dost pravděpodobně za to u mě může hlavní hrdina, jehož jsem si jednoduše nebyl schopen za celých tři sta stran oblíbit. Problémy mladíka z bohaté rodiny, jehož koníčkem je neustále se pokoušet zabít pádem z výšky, to prostě není něco, s čím bych se dokázal ztotožnit. Ovšem v rámci subžánru byste asi marně hledali lepší knihu.

playada
23.03.2017 5 z 5

Mně se to líbilo. Ačkoliv dobrodružná literatura není můj oblíbený žánr, tento příběh mne bavil. Mělo to spád, běží tam zároveň tři příběhy, takže se ani na okamžik nenudíte. Milovníkům Himalájí doporučuju.

Elisbooks
16.02.2017 4 z 5

Dobrodružná a přesto napínavá a vtipná kniha dvou bláznivých horolezců, kteří se toho rozhodně nebojí. Během čtení jsem měla chuť sbalit si baťůžek a cestovat s nimi :-) Doporučuji přečíst hlavně těm, kteří rádi cestují a milují přírodu :-)

malen
16.08.2016 4 z 5

Přidávám se , také mne kniha zaujala . Sice jsem čekala jiné rozuzlení, ale zklamána jsem nebyla

Sarah01
25.06.2015 3 z 5

Zajímavé, patrně inspirováno knihou či filmem Sedm let v Tibetu, k podobným tématům, která si nemůžu osobně ověřit, většinou přistupuji zdrženlivě. Jako dobrodružství evropských horolezců v himálajských horách docela zajímavé.

čef
22.02.2014 5 z 5

Dobrá zpráva pro čtenáře dobrodružné literatury - nejedná se o hledání pokladu nebo spasení světa. Jde o zajímavý příběh se správným mixem dobrodružství, napětí, tajemství a poznávání nových krajin a dovedností, tedy hlavně horolezectví. Celkově nadprůměrný román tohoto žánru.

ina77
02.10.2013 4 z 5

Hodně zajímavá kniha!

Štítky knihy

buddhismus Tibet horolezectví

Autorovy knížky

2012  69%Zapovězený chrám