elfinkaa97 elfinkaa97 komentáře u knih

☰ menu

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Kniha je čtivá, stejně jako předchozí díly, ale za mě je to i tak asi nejslabší díl. Konec mě zklamal. Po přečtení téměř 1000 stránek bych čekala na konci větší boom, ale přišlo pouhé "hmm, takže tak". Navíc už mě unavuje prodlužování "vztahu" mezi Cormoranem a Robin. Chápu, že je to vymyšlený příběh, ale proboha v reálu už by spolu buˇněco měli, nebo by je oba už city opustili, tohle oťukávání nemůže trvat takhle dlouho. Poslední mou výtkou je obrovské množství postav, mezi kterými jsem se neustále ztrácela.
Každopádně propracovanost, se kterou Rowlingová dokáže takový příběh vytvořit mě nutí dát místo 2 hvězdiček 3. A přes i tak nízké hodnocení se těším na další díl série.

10.07.2023 3 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Já jsem naprosto nadšená! Miluju fantasy, ale už dlouho jsem nenašla takhle skvělý fantasy svět, který by mě absolutně vtáhl do děje a nepustil. Dokonce ani ve spánku jsem si neodpočinula, jelikož se mi Prythian objevoval i ve snech. Člověk v příběhu skutečně vidí prvky z Krásky a zvířete, přesto není vždy na první pohled jasné, co se bude dít na další stránce. Pokud jste někdy četli fantasy knihy od Míši Burdové, velmi mi to tahle série připomíná. Je to pecka a hned se vrhám na další díl!

10.07.2023 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Dokonalost! Úžasná dobrodružná středověká kniha, doporučuji všemi dvaceti! #mustread pro milovníky seriálu kniha vůbec nebude zklamáním, ale právě naopak. Vyplní pár plot holek nevysvětlené v seriálu a oblíbené scény si vychutnáte o to dýl, protože jsou psané. Boží :)

18.07.2022 5 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Dokonalá originální série, obdivuju autora za nápad vytvořit úplně nový alternativní svět. Celou sérii jsem si naprosto užila a nemůžu uvěřit, že je konec. Doporučuji přečíst každému, hlavně fanouškům Harryho Pottera a podobným. Zpočátku jsem se bála, že tento třetí díl nebude až tak dobrý - objevuje se zde více nových postav a než se člověk zorientuje, má pocit, že čte úplně nemco jiného, ale po pár kapitolách mě to vtáhlo šdo sebe a až do konce jsem se neodtrhla. Skvělá série️

26.07.2021 5 z 5


Kalich hořkosti Kalich hořkosti Miloslav Pouzar

Odborná knížka, která se velmi příjemně čte. Je plná spousta nových informacích podaných zajímavou a čtivou formou.

31.03.2021 4 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Po přečtení této knihy mě napadá jediné slovo: Dokonalost. Do knihy jsem se začetla od prvních stran, kdy nám autorka už na začátku předložila záhadu, na jejíž rozuzlení čekáme celou knížku a v průběhu odhalujeme její střípky. Nejprve se mi kniha zdála příjemná a oddechová, ale od cca druhé čtvrtiny mě naprosto pohltila a nešlo přestat. Posledních asi deset stran jsem probrečela. Občas mám z nějaké knihy pocit, že bych změnila tenhle a tamten detail. Občas si říkám, že děj byl fajn, ale konec byl úplně na nic. Občas je kniha prostě dobrá. Ale na Slavíkovi bych neměnila vůbec nic. Všechno bylo na svém místě, bylo to tak, jak to mělo být, každičký detail a dokonce i víc, než bych čekala. Poslední kapitola naplnila úplně všechno, co jsem si od knihy přála. Děkuju autorce za tak úžasný a nezapomenutelný příběh. Dokonalost.

10.03.2021 5 z 5


Šesté vymírání: Nepřirozený příběh Šesté vymírání: Nepřirozený příběh Elizabeth Kolbert

Kniha je velmi čtivá, přesto popisuje hodně vážné téma jak z historie, tak to co se děje právě teď - vymírání tvorů. Autorka nás bere do minulosti, seznámí nás s Darwinem a dalšími teoriemi, které dnes bereme jako samozřejmost, ale dříve byly středem sporů. Ze současnosti se zmiňuje o vymírání korálů, acidifikaci moří a dalších fenoménů, které, pokud dál budeme spalovat tolik uhlíku jako doposud, může dopadnout katastrofálně. Určitě doporučuji k přečtení, problematika je aktuální a autorka zmiňuje i jakousi naději do budoucna.

12.12.2020 4 z 5


Román pro ženy Román pro ženy Michal Viewegh

Miluju filmovou verzi a proto jsem si chtěla přečíst i tu knižní. Mnoho dialogů ve filmu je formou ctrl c ctrl v přímo zkopírováno z knihy,což mě trochu mrzelo, nicméně kniha samotná je oddechový román, ve kterém nenajdete zbytečné popisy krajiny, místnosti či osob samotných. Jde zde o vyprávění příběhu a také o dialogy. Přestože vás kniha příjemně vtáhne do děje, nejedná se o naprostou pecku plnou nečekaných zvratů. Je to oddechové čtení. Jsem ráda že jsem knihu četla, ale příště si radši pustím film.

10.02.2020 3 z 5


Jednou provždy Jednou provždy Kiersten White

Konečně jsem tuto katastrofu dočetla. První díl série jsem četla asi 3x a celkem mě bavil díky nápadu a jednoduchosti příběhu. Nedávno jsem zjistila že kniha má dvě pokračování a tak jsem se na ně vrhla. Druhý díl byl ještě více oddechový,ale tak nějak to člověk zvládne,ale tohle "zakončení" je hrůza. Zbytečně je to zdlouhavé, hlavní hrdinka se podle mě chová jako sebestředná k*áva a příběh se stal tak moc oddechovým, až jsem se u samotného čtení nudila. Stejně jako slečna píšící konentář pode mnou (denniys) jsem druhou půlku knihy četla stylem jeden řádek ze šesti i víc a po dočtení se mi neuvěřitelně ulevilo.

10.02.2020 1 z 5


Nikdo není bez viny Nikdo není bez viny Kiersten White

Oddechové čtení, děj se lehce rozvíjí, naznačuje se, že se něco podezřelého začíná dít, ale vše pak pokračuje až ve třetím díle.

21.01.2020 3 z 5


Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Četla jsem to už asi potřetí a přestože to nepatří vyloženě k mým nejoblíbenějším fantasy sériím, má to své kouzlo. Miluju svět Evie, líbí se mi, že pro jednou jsou víly ty záporné, líbí se mi pohled na světoznámé příšery, jako jsou upíři, nebo vlkodlaci. Je to jednoduchá oddechová četba ke které se velmi ráda vracím. :)

03.12.2019 4 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Na knize mi vadila ta obrovská nedůvěra a skeptičnost policajtů vůči Theovi, závěr mi přišel takový uspěchaný a nevysvětlený, občas mi dělalo problém se začíst, ale v konečném důsledku to nebyla špatná kniha. :)

30.10.2019 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Bylo to takové zajímavé dobrodružství. Čtenář by měl mít určitě nějaké znalosti o historii 20. století, aby mu došly narážky a pobavil se tak, jak nejspíš autor zamýšlel. Příjemná oddechovka, nicméně znovu bych po ní už asi nesáhla.

24.09.2019 3 z 5


Lískový les Lískový les Melissa Albert

Překvapuje mě, že kniha má tak dobré ohlasy. Nejvíc se mi líbily kapitoly, kde byly vyprávěny příběhy z knihy Vnitrozemí a ten konec, jinak nic. Kniha měla zbytečně dlouhý začátek, nedokázala jsem se do ní začíst. Autorka měla skvělý nápad na knihu, ale nedokázala ho uskutečnit k obrazu mému. První polovina knihy by se bohatě vlezla do dvou kapitol, pak to začalo být trochu zajímavé, ale aby to kritici přirovnávali k Harrymu Potterovi? To vážně? Jinak tedy obálka je překrásná, alespoň to se musí nechat.

24.09.2019 2 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Kniha se pro mě stala naprostou posedlostí. Už jsem to psala u prvního dílu a napíšu to i teď- je to prostě jeden z nejoriginálnějších příběhů, jaké jsem kdy četla. Autor vytvořil budoucnost nad kterou mi stojí rozum. Všechno tu do sebe zapadá, má svůj smysl. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

16.07.2019 5 z 5


Milion světů s tebou Milion světů s tebou Claudia Gray (p)

Je to skvělé zakončení skvělé série, jen bych si přála, aby měla série o díl víc. Chtěla bych totiž vidět víc dimenzích a víc verzí sebe sama, autorka by určitě přišla na více světů. Je to škoda, ale určitě to na kvalitě série neubírá. :)

16.04.2019 4 z 5


Sběratel Sběratel Fiona Cummins

Tato kniha byla opět velmi čtivá a kdybych ji přečetla v kuse a ne stylem jedna dvě kapitolky za dva dny (přečtené asi za 14 dní) více bych se do příběhu jistě začetla. Dlouho mi to nešlo ale konec kniha byla vážně super a je skvělým zakončením a vysvětlením už prvního dílu CHrastění kostí.

04.04.2019 3 z 5


Dům fúrií Dům fúrií Madeleine Roux

Zajímavý mysteriózní a místy i hororový román. Velice překvapil.

26.03.2019 4 z 5


Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Asi jsem do téhle knihy vkládala až moc velké naděje, vzhledem k autorovi. Kniha obsahuje 17 povídek a mě hodně bavila pouze 1(Minulost je pro nás důležitá), dalo se číst celkem 5 (včetně té Minulosti) a ostatní byl prostě nesmysl. Nevím, jaký smysl mělo psát ty ostatní povídky, neviděla jsem tam žádné poselství nebo důležitou zprávu, či ponaučení. Útržky z novin byl úplný odpad, s prominutím. Jedna hvězdička je pro autora, druhá za těch málo povídek, co se mi líbily.

21.02.2019 2 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Úžasná kniha se super zápletkou, se dvěma příběhama, které se časem přirozeně prolinou. Patřím mezi čtenáře, kteří né vždy (fajn, nikdy) dokážou odhadnout "pachatele" , ale tady vás to trká do očí a vlastně to je na tom to originální. Eriku Fosterovou jsem si moc oblíbila a těším se, až si konečně přečtu i její další případy :)

13.02.2019 4 z 5