Román pro ženy
kniha od: Michal Viewegh
Koupit
Žena, která sní o velké lásce a po mnoha peripetiích ji konečně nachází, to je nejčastější téma čtiva zvaného červená knihovna… Román pro ženy není vlastně o ničem jiném. Laura, redaktorka časopisu Vyrovnaná žena, a její předčasně ovdovělá matka Jana, povoláním překladatelka, také touží po vysněné lásce. Aby dosáhly svého, musí ovšem ze svých představ slevit. Michalu Vieweghovi se tento důvěrně známý námět podařilo povýšit na moderní, inteligentní a zábavnou prózu, určenou samozřejmě nejen ženám. Nové vydání čtenářsky mimořádně úspěšné love story vychází současně s její filmovou premiérou....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/5/big_roman-pro-zeny-FKG-5.png 3.71029Komentáře (116)
Kniha Román pro ženy

Koupila jsem si hned první vydání v roce 2001 díky ukázce snad v Cosmopolitanu. Kniha, mě okamžitě vtáhla, skvěle jsem se bavila a rada se k ní vracím. I když tedy nechápu, jak si Laura mohla jako partnera vybrat takového brána, vůbec se její matce nedivím, že z toho měla šok. Neméně skvěle bylo filmové zpracování díky Simone Stasove a Marku Vasutovi, předvedli opravdu excelentní výkon a jejich filmové hlášky jsou nezapomenutelne. Pazoute, ty mi soustas dceru? Přece nebudu s někým, kdo nenávidí Poláky.

Klidná odpočinková knížka. I když bych často Lauře nafackovala...ale to je můj osobní názor.

Viewegh je další z českých autorů, kteří mě nezaujali a v tomto případě radši sáhnu po filmu. Přečteno několik knih, ale žádná mě bohužel neoslovila.

Viewegh zrovna nepatří k mým oblíbeným autorům a většinou jsem z jeho knih dosti zklamaná. Tuto knihu jsem vzala na milost především kvůli zhlédnutí filmu.
Kniha se čte rychlým tempem, není to dílo, ze kterého bych padla do mdlob úžasem, ale vcelku se jedná o pohodové vyprávění Laury a dopisy Olivera.
Samozřejmě po celou dobu čtení jsem měla před očima herecké protagonisty z filmové předlohy. Ke konci mi Laura začala být nesympatická a co si budeme nalhávat konec je poněkud rozpačitý.
Štítky
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2002 | ![]() |
2006 | ![]() |
2010 | ![]() |
1994 | ![]() |
2011 | ![]() |
Kniha Román pro ženy je v
Právě čtených | 3x |
Přečtených | 1918x |