Zlodějka duší

Zlodějka duší https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94948/zlodejka-dusi-94948.jpg 4 481 74

Paranormálové série

1. díl >

Hrdinka románu Evie má velice zvláštní povolání: pracuje v Mezinárodní agentuře pro zadržování paranormálů. Běžně se vídá s upíry a vlkodlaky, její nejlepší přítelkyně patří mezi mořské panny a nová láska je vodouch - paranormál, který na sebe dokáže brát nejrůznější podoby. Nic na paranormálních tvorech ji nemůže překvapit a zaskočit. Paranormálové jí vlastně připadají normální a agentura jí nahrazuje rodinu, o kterou přišla. Trochu jí vadí, že je ochuzena o běžné radosti svých vrstevníků, ale vede vcelku spokojený život. To se však má brzy změnit. Paranormálové začínají z neznámých důvodů umírat a kolem Evie se začínají dít podivné věci. Potom se na scéně objeví Zlodějka duší a Evie jde o život… Napínavý příběh, v němž se prolíná svět lidí a nadpřirozených sil, je plný dramatických scén, ale nepostrádá ani humor.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Paranormalcy , 2009


více info...

Přidat komentář

Kamča435
04.04.2022 5 z 5

Čtivé.

caldap
27.12.2021 4 z 5

Pěkný příběh spíše pro mladší generaci, ale dobré na pohodové čtení.


petrzel
22.09.2021 5 z 5

Perfektní příběh ,krásná oddechovka.

Luigi1
27.05.2021 5 z 5

Opět pěkné téma(pro mě).S Evii jsem dostál do který mě bavil a s chutí jsem si početl.Musím schánět další pokračování abych nestratil napětí toho děje.Moc se mi líbí děj i obálka.

Pulp_catastroph
25.07.2020 3 z 5

Ále, tohle bylo moc pěkné počteníčko. Fantasy, science - fic, originální potvůrky, upíři, lidský chameleon. Nehci peníze zpátky (vlastně jsem knížku mělá půjčenou).

Agrim
08.06.2020 4 z 5

Nebylo to špatné.

elfinkaa97
03.12.2019 4 z 5

Četla jsem to už asi potřetí a přestože to nepatří vyloženě k mým nejoblíbenějším fantasy sériím, má to své kouzlo. Miluju svět Evie, líbí se mi, že pro jednou jsou víly ty záporné, líbí se mi pohled na světoznámé příšery, jako jsou upíři, nebo vlkodlaci. Je to jednoduchá oddechová četba ke které se velmi ráda vracím. :)

Nikiny
05.10.2019 2 z 5

Jak bylo řečeno v komentáři níže, tato kniha byla velmi jednoduše napsaná, až mě to nebavilo. Dvě hvězdičky dávám jen za ten nápad (spoiler: vidět přes mimikry paranormálních bytostí a být jediná, která to dokáže... aspoň ze začátku... je celkem zajímavý nápad), ale jinak to byla dost nudná kniha s očekávanými zápletkami... Doma mám ještě zbylé dva díly... No jo, taky to dočtu, prostě mi to nedá a nemám ráda nedočtené série (když nepočítám Padesát odstínů... to nedočtu ani kdyby mě někdo nutil :D)

denniys
23.12.2018 1 z 5

I přes svůj věk třicátnice jsem přečetla řadu young adult knih, jestli jsem ty předchozí kritizovala, tuto bych měla vyloženě hanobit..taková slátanina se vám dostane do rukou opravdu zřídka..blbost blbost kravina..kdo mě zná, ví, že dočítám každou sérii - je to má úchylka, takže budiž mi země lehká, páč nevím, zda pokračování přežiju..hlavní hrdinka klasicky naivní, objevující své schopnosti, celkem zajímavý svět paranormálů..forma a styl psaní??? ano, uznala bych to, kdyby autorce bylo 15..bohužel....otravná, nudná, nezáživná a nevyjímečná kniha..andělé smilujte se nade mnou, ať přežiji další díl..pokud možno této knize se vyhněte, v rámci stejného žánru existuje mnoho zajímavějšího počtení..brrrrr

Laf
22.11.2018 4 z 5

Trochu jiný pohled na svět víl, upírů, vlkodlaků a jiných stvoření. Líbilo se mi to, za přečtení to rozhodně stojí :)

cukrovka
18.06.2018 3 z 5

Takové jednoduché fantasy. Nenadchne, neurazí.

deedulka
04.06.2018 3 z 5

Pěkně napsané a dějově zvládnuté. Věkově to sedí spíše pro děti a mládež, i když o kousek starší ročník také nebude zklamaný. Jen už nejsem tolik nadšená z příběhů ze školních lavic (naštěstí to byla jen malá část knihy), z toho už jsem trochu vyrostla. Nebráním se však dalšímu dílu.

Darami87
03.04.2018 4 z 5

Trochu jiný styl, než obvykle čtu, ale moc se mi kniha líbila. Moc mě zaujal popis paranormálních stvoření a hlavně víl a jejich obyčejů. Opravdu jsem si knihu užila.

chmelda212
28.03.2018 3 z 5

Takovýhle druh fantasy miluji. Super nápad, příjemní hlavní hrdinové, humor, romantika, paranormálové ("podsvěťané")... prostě vše, co od takové knihy čekám, abych mohla utéct od každodenní reality a trochu se zasnít.
Přišlo mi, že má kniha pomalý rozjezd, děj se trošičku táhl všemožnými popisy a vpravováním čtenáře do děje, ale pak se to rozjelo a netrvalo dlouho a já měla dočteno.. Moc jsem si oblíbila netradičního hlavního hrdinu Lease a od prvního momentu, kdy se objevil na scéně jsem si říkala, že měnit podobu musí být do jisté míry fajn (hned bych to chtěla taky umět .. takových možností, které by z toho plynuly .. )

kacaaba
15.01.2018 4 z 5

Pro mě taková odpočinková literatura. Útěk do jiné reality. Líbilo se mi to, zase trochu jiný příběh.

BelphegorSara
23.11.2017 3 z 5

Přečetla jsem ji celkem rychle a nelituji. Každopádně v některých částech byla opravdu velmi nudná.

Andynka
12.09.2017 5 z 5

Četla jsem teď samé náročné knížky, tak jsem sáhla po něčem jednodušším a vybrala jsem dobře. Z této knihy jsem nadšená. Čekala jsem nějaký jednoduchý příběh, celkem nezáživný... ale musím uznat, že kniha je tak krásně vyfantazirovaná, že jsem se mile ráda nechala strhnout dějem, odpočinula si, bavila se a zapojila svoji fantazii! Jdu se s chutí pustit do dalšího dílu . :-)

Mark.
12.07.2017 3 z 5

Kniha byla pěkně a poutavě napsaná. Již od začátku jsem přesně vědělo jak se co odehrává a nebyla jsem zmatená z ani z postav ani z prostředí. Velmi doporučuji mladším čtenářům. Jako oddechovka to pro mne bylo fajn, ale hned ho dalšího dílu mne to neláká. Možná jednou ... (ale mladší už nebudu :-D )

Efeméra
28.05.2017 3 z 5

Jsem si jistá, že kdybych byla mladší, kniha by se mi líbila o něco víc. Takhle je to pro mě takový průměr, který moc nevybočuje z řady. Některé věci by se podle mě jen tak nestaly - pochybuju, že by Raquel nepoznala, že se je tehdy jen snažila Vivian vylákat, aby se dostala do střediska. Leaseův otec byl až moc důvěřivý, co se týče Evelyn. Tak to však bylo se všemi, i Evelyn hned důvěřovala Leaseovi, ale jí alespoň bylo teprve šestnáct. Některé věci až moc zaváněly klišé, závěrečné vyhrocení děje a celé zápletky čtenář najde kde jinde než na školním plese. Překlad byl rovněž podivný - vadilo mi neustálé "och", "uch" a "á" - to přece nikdo v běžné řeči neříká. Na druhou stranu byla hlavní hrdinka sympatická a některé nápady stály zato. Za mě 3 hvězdičky a knížku doporučuju všem mladším čtenářkám.

PeťkaW.
28.03.2017 3 z 5

Úvod - příliš rychlý, stať - rozvleklý, konec - moc uspěchaný. Nápad nebyl špatný, ale nemůžu se zbavit dojmu, že se z něj dalo vytěžit mnohem víc, než co předvedla White. Mám radši propracované příběhy a tady kupa věcí zkrátka nedávala smysl, nebo nebyla dost vysvětlená. Prostě to takhle je a basta. Asi tak na mě působila dobrá polovina knihy. Žádné odůvodnění, žádná historie postav nebo prostředí. Charaktery byly vykreslené jakž takž, ale taky se s nimi dalo pohrát mnohem víc. Upřímně doufám, že v dalších dílech bude víc vykreslený původ a celá zápletka kolem "Prázdných", protože tyhle letmé náznaky ani zdaleka nestačily. A ještě jedna negativní věc, která mě zarazila - za tohle opravdu dostal recenzent zaplaceno? Překlepů, až běda.
Ale abych napsala i něco pozitivního - děj rychle utíká a celá kniha je psaná pěkně čtivě. Některé hlášky hlavní postavy taky nejsou k zahození a věřím, že kupa mladších dívek se s ní bude chtít ztotožnit. Je to lehké čtení po náročném dni a když se na knížku podíváte takhle a nic dalšího od ní nečekáte, tak vlastně musíte být spokojení, protože u čtení parádně vypnete.

Štítky knihy

nadpřirozené bytosti pro mládež víly, rusalky americké romány fantasy romány

Autorovy další knížky

Kiersten White
americká, 1983
2018  76%Temnota
2011  76%Zlodějka duší
2012  76%Nikdo není bez viny
2019  84%Vzestup
2019  88%Žár

Kniha Zlodějka duší je v

Právě čtených3x
Přečtených746x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených46x
Knihotéce296x
Chystám se číst235x
Chci si koupit39x
dalších seznamech9x