Džizetka Džizetka komentáře u knih

☰ menu

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Už po první stránce jsem zjistila,že knihu dočtu.Nevěděla jsem nic o příběhu a nevěděla jsem to díky tomu,že mám pravidlo knihy dočítat(každá si zaslouží ukázat konec,že..?) Bylo to díky stylu,jakým je kniha napsána.Ještě jsem na podobnou nikdy nenarazila,hádám,že dlouho nenarazím.
Ještě v první polovině knihy,musím se přiznat,mě příběh moc neuhranul.Pořád jsem čekala na to NĚCO zásadního,na jednu či několik věcí/skutečností o kterých je ta kniha.Například,že něco objeví,bude s něčím muset zápasit apod...Nedočkala jsem se a popravdě jsem byla lehce zklamaná.Ke konci knihy mi to celé došlo.
Příběh je o všedních dnech,o dětských radostech,strachu,přátelství,lásce,odvahy,bolesti.Tohle všechno vyprávěné nezaujatým pozorovatelem.
PŘEČTĚTE SI JI a pak napište,jaké jste měli pocity vy.

02.06.2014 5 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Moje první setkání s Robertem Langdonem,o knize tu už bylo napsáno vše,co bych o ni napsala i já,plus i jiné názory...snad mi jen zbývá dodat,že mě nadchla takovým způsobem,až jsem neměla klid,dokud jsem nepřečetla předchozí díly.Podle mě úžasná záležitost na odpočinek.

30.03.2013 4 z 5


Písně z Lesbu Písně z Lesbu Sapfó

Plně souhlasím s pet-kyval -básně jsou pro mě také často nepochopitelné, o Sapfó jsem často slýchávala ,tak jsem se rozhodla "překousat" se nějakou básnickou sbírkou. Měla jsem problémy se všemi jmény a často jsem se musela vracet,abych měla potuchy.Na konci jsem si vše vyjasnila a litovala,že text na konci knihy jsem nečetla jako první.Pouze mě mrzí,že je toho tolik málo objeveno i z těch úlomků jsem byla okouzlena-musela to být vynikající pěvkyně.

21.05.2012


Eragon Eragon Christopher Paolini

Jedna z nejzajímavějších knih,které jsem kdy četla.

19.05.2012 5 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Stephen King je opravdu dobrý spisovatel o tom není pochyb,pravda je taková,že mě už po prvních dvou přečtených románech jeho díla,pro mě, ztratila jiskru.Napsané to je hodně dobře,no já se nemohla dočkat konce.Místo celé knihy,by snad stačilo,přečíst si,co napsala v dopise pro Ruth a byla bych na tom stejně...bohužel.

06.05.2012


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Když jsem poprvé vzala knihu do ruk,byla jsem připravena na příběh plný násilí,zvrhlosti a nevhodného chování.Namísto toho mě čekalo zjištění,že se jedná o příběh zamilovaného Francouze.Nikdy mě nenapadlo,že to může být i "nevinné". Je to docela těžká četba(tím myslím,že není příliš poutavá,pro většinu) mě osobně trvalo docela delší dobu,než jsem se pročetla na konec,ale stálo to za to.Doporučuji nepolevovat a číst tu zpověď do samého konce.Stojí to za to

21.04.2012 3 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Mě jakožto osobu,která se pro málo nadchne,zaujala kniha až tak v první třetině.Nicméně hodně dobrý kousek a těším se na další z dílny Dana Browna

12.04.2012 4 z 5


Kulička (3 povídky) Kulička (3 povídky) Guy de Maupassant

Jak bylo řečeno,krásná myšlenka a vypracování taky docela dobré-na můj vkus příliš popisován čas a místo děje,ale uznala jsem,že nato abych plně pochopila knihu jako takovou,musím se vcítit do role hlavní postavy,do těch časů i do dané situace. Kniha je poměrně lehká na čtení,ale nezaujme tak,jak kniha s napínavým dějem.Přesto bych ji doporučila,člověk alespoň uvidí,že lidé se někdy nemění...

12.04.2012 2 z 5


Most do země Terabithia Most do země Terabithia Katherine Paterson

Mě uchvátila až v pozdějším věku.Kamarádství hlavních hrdinů jsem příliš zajímavě neviděla,ale konec knihy mě uchvátil.Při čtení knihy jsem vplula do děje a mohla si představit celý děj.Doporučuji:)

12.04.2012


Pentameron aneb Pohádka pohádek Pentameron aneb Pohádka pohádek Giambattista Basile

Pro člověka docela překvapující zjištění,co se skrývá pod rouškou kouzel a pohádek.Sice bych moje neteře nenechala nahlédnout(přece jen jim trocha fantazie,nevinnosti a dětského obdivu prospěje),ale starším doporučuji.

12.04.2012 4 z 5


Obelix a spol. Obelix a spol. René Goscinny

Ach..tyhle komiksy nikdy neunaví.Baví jak děti tak dospělé.Podle mě je to ideální věc,jak děti poučit a jak je nechat navyknout na literaturu.

05.04.2012 5 z 5


Asterix a sídliště bohů Asterix a sídliště bohů René Goscinny

Dokonalý komiks na chvíle odpočinku.Nezatíží Vás a pobavíte se. :)

05.04.2012 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Moje kamarádka si ji nemohla vynachválit,tak jsem si ji také chtěla přečíst.Nelitovala jsem svého rozhodnutí.Kniha je výborná na čtení.Napínavá a strhne Vás sebou do děje,i když si osobně myslím,že tohle téma mě už nijak nefascinuje.Dnešní upíří mánie už by mohla pomalu končit-když je něco neustále omíláno a přejímáno,přestane to člověka těšit a bavit.Nicméně bych knihu doporučila dál,povedené dílo s nahlédnutím do lidského nitra .

30.03.2012


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

K této tvorbě snad není co dodat.Každý jej zná a většiny se i dotkne.Shakespeare byl...geniální. Není mnoho lidí,co se můžou chlubit tím,že jejich dílo přetrvává staletí a KAŽDÝ jej zná.

18.03.2012


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Dost dobré dílo,vzhledem k jeho životu mi něco připomíná i jeho život a snad i zpověd´

18.03.2012


Lakomec Lakomec Molière (p)

Nelitovala jsem svého výběru.Drama mám docela ráda a u tohohle jsem se i zasmála.Vtipné,střelené,krásné.Doporučuji!

18.03.2012 4 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Chvíli mi trvalo,abych se vcítila do postav a cítila jejich rozpoložení.Na závěr musím dodat,že ta kniha něco v sobě má.

18.03.2012 4 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kdyby mi někdo řekl,že mi uvízne v hlavě jedna kniha,nikdy bych si nepomyslela,že tato.Možná to má za následek mé dětství .Spíše bych si dovolila tvrdit,že kniha zasáhne snad každého,kdo se nad ní chvíli zdrží a kdo ji jen letem světem nepřelouská.

18.03.2012


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Nejnudnější z celé série,alespoň pro mě.

18.03.2012 1 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Všechny knihy jsem přečetla během 2-3 týdnů.Byla jsem naprosto fascinována a taky to bylo první,co jsem o upírech četla.Stačilo zhlédnout film a číst jiné knihy o upírech a zanevřela jsem na tohle téma.Příliš se to romantizuje.

18.03.2012 2 z 5