Krysař přehled

Krysař
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42447/bmid_krysar-esj-42447.jpg 4 6962 6962

Podkladem pro tuto knihu byla staroněmecká pověst ze 13. století o krysařovi, který je pozván do města, aby vyhubil krysy. Zdá se to jako prostý příběh. Avšak krysy, jakožto špinaví hlodavci nejsou jedinou špínou v městečku Hammeln, kde se celý příběh odehrává. Dyk v této novoklasicistní novele se zaměřuje (poukazuje) na spravedlnost, právo, pomstu, ale také na lásku. 22-081-72... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysař. Přihlašte se a napište ho.

ondrej8896
19.04.2025 5 z 5

Jedna z mála těch knih způsobilých ovlivnit vás na celý život.

bookworm86
16.04.2025 4.5 z 5

Krysař je klasika a pořád dobrá klasika. Smutný, pomalý příběh s temnou atmosférou. Sám krysař je skvělá postava, stojí za to si knížku přečíst jen kvůli němu

sabina5842
13.04.2025 5 z 5

Tahle klasika napsaná krásnou češtinou mi znovu učarovala. Jsem velmi ráda, že jsem po ní, po tolika letech, opět sáhla. Tragická linka Agnes a Krysaře byla opravdu nádherně zachycena. Je škoda, že toto dílko je mnohdy vnímáno jen jako povinná četba k maturitě.

Knižní novinky do konce roku

12.12.2021

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021

20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017

11.01.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

"Hlas krysařův zesmutněl a ztemněl. Znělo to vážně a varovně jako hrana. "Ne," vydechla. Ale nebylo jisto, co znamenalo toto ne. Ocitli se na prudkém spádu, kde nečiní se kroky, kde zbývá pouze let. Podržel její ruku ve své a nechala mu ji. Stiskl. Stiskl ji prudce a vášnivě, že by byla vykřikla bolestí. Opakovala přesto stisknutí. Tato bolesti ji omamovala. "Agnes--" řekl. Znělo to jako otázka a jako prosba. Pohlédla na něho a usmála se. "Ano," řekla . A bylo zřejmo, co znamenalo toto ano. Bylo zcela nahé, bez ostychu a bez výhrad. A děvče ve dveřích podalo krysaři snítku jasmínu."

„Pouze srdce, srdce jest drobná a zcela zbytečná věc. Lidé však umírají na zbytečné věci.“ (citácia zo strany 80)

Kniha Krysař v seznamech

v Přečtených12 143x
ve Čtenářské výzvě2 327x
v Mé knihovně1 350x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)