Dobby Dobby komentáře u knih

☰ menu

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Silný, nádherný příběh!!! Stojí za to přečíst!!knihu si koupím do své knihovny;-)

10.06.2023 5 z 5


Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

Začátek knihy mě skoro odradil od dalšího čtení. Nakonec mě premluvilo jen to,ze je to kniha Jirky Madla (kterého mám ráda) a dala jsem tomu ještě šanci. Mám ráda knihy, ve kterých se střídají příběhy hrdinů. Kniha se moc hezky čte. Za mě oddechové čtení s laskavým příběhem. Libily se mi některé myšlenky, co autor napsal. Např. že lidé mají tendence na internetu křičet kdo jsou! A to co nejdál a co nejvíce lidem, přestože adekvátní štěstí a pozornost nepřichází a nepřijde! Jak frustrujici! Duvod je jasny, protoze skutečné štěstí je takové,které bude moct člověk prožít! A takove stesti prožije jen minimum lidi!
Kniha mě vážně bavila a doufám, že Jirka Mádl ještě něco napíše;-)

10.06.2023 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Velmi čtivé! Silný příběh, pěkně napsané, ale nelíbí se mi "coby kdyby"... to mi přišlo takové přiřazene za uši. Jinak pěkný příběh!

10.06.2023 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Super knížka! Příběh krásný !

10.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihy od Aleny Mornstajnove mám ráda, ale tahle kniha je dle mě "rychlokvaska". Nejak mě neoslovila. Do strany 120 se nic extra neděje a druha část knihy mi přijde - jakoby autorka chtěla mít už knihu dopsanou (takova ve spechu). Nelibi se mi černobílost postav, konec je kýč. Za mě se toto vážně nepovedlo. Možná by bylo lepší si počkat pár let na knihu od paní Aleny než toto. Je to první kniha, u které mě mrzí, že jsem si ji koupila. A vůbec se mi nelíbilo výběr vytisknuteho pisma. Ani obalem by mě v knihkupectví kniha neoslovila. Mám-li zhrnout:1000x stejné omylane téma (nechápu tu kauzu okolo), rychlokvaska, chybělo mi nějaké uchopení příběhu do hloubky a velmi velmi předvídatelné. Knihu nedoporučuji.

10.06.2023 odpad!


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Velmi silná kniha. Velmi... mám ji od přečtení pořád v mysli. Troufám si říct, že nic silnějšího než tento příběh, jen tak nepřekona! Jsem hrdá,že ji mám v knihovně!

20.01.2022 5 z 5


Modrá Modrá Maja Lunde

Asi tohle není muj šálek kávy. Těšila jsem se, až ta knížka skončí. Co se týče tématu, velmi zajímavé a mrazivé, že bysme takto mohli jednou jako lidstvo dopadnout. Ale co se týče příběhu Signe nebo Davida. Velmi mě oba štvali. Nepropracovane a příběhy zcela o ničem. Nevím, kdo mě štval z nich více... celkově mě kniha nenadchla. Ale úspěch je, že i tak jsem ji dočetla a neodlozila. I kdyz jsem chtěla tolikrát.

11.01.2022


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

nemohla jsem se pořádně začíst ze začátku, ale pak se to "rozběhlo". Dějová linie Jess mi přišla taková "odfláknutá" a až moc předvídatelná a nezajímavá. Ale na druhou stranu tam seděla a bylo pěkné, jak si čtenář může porovnat lásku dvou lidí před 70lety a současnou.
Z celé knihy mi přišel Dan skvělý! autorka pěkně postavu moc hezky "vykreslila". Uvítala bych i více Danových dopisů:-)
milé oddychové čtení, ale poslední třetina knihy mi přišla oproti začátku dost uspěchaná... a ten konec mi přišel až moc "americký" :-)
Knížka celkově pěkná

05.02.2020


Hana Hana Alena Mornštajnová

Precteno jednim dechem. Nemohla jsem ji pustit z rukou. Ctive, napinave, prekvapive. Prvni slza na str.38! A pak mi vyrazila dech symbolika zloutkovych venecku!:-( spadla mi brada. Tekly mi slzy... porad ta slova o darovani mam pred ocima... pani Mornstajnova - klobouk dolu! Ale diky za to,ze takovych zkvostu je malo - jinak nechci videt, jak by to u na doma vypadalo:-)

03.01.2019


Holčička, která nechtěla vyrůst: můj boj proti anorexii Holčička, která nechtěla vyrůst: můj boj proti anorexii Isabelle Caro

výborná knížka. Bylo mi ji líto, jde zde velmi pěkně vidět primární problém v její matce. Pořád věřím, že kdyby nebylo její matky, mohla se dávno zachránit. Jak někdo může někoho takhle zničit.
každopádně velmi čtivé. Emotivní a prostě super kniha. Ještě dlouho na ni budu vzpomínat. A jak píše citaci uživatel Peace - ano - tahle věta mě provází den co den...

06.10.2012


V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Výborná kniha, která popisuje podrobně tu hrůzu, kterou si v této době ani někteří nedovedeme představit. Hltala jsem stránku po stránce a docházela mi slova při čtení dalších a dalších řádků. Nevěřícně jsem zírala s otevřenou pusou. Velmi dobře čtivá, určitě doporučuji si ji přečíst.

31.08.2012 5 z 5


Zpěv velryb Zpěv velryb Wally Lamb

krásný psychologický román. chvílemi mě Dolores rozčilovala, chvílemi mi jí bylo nesmírně líto a chvílemi to byla pro mě hrdinka... každopádně moc krásně popsané. velmi čtivé a večery strávené u této knihy mi daly nesmírně moc. byla jsem smutná, když kniha končila, protože jsem s Dolores žila její život po celou dobu čtení. parádní dílo.

26.07.2012


Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

vůbec se mi knížka nelíbila. přišla mi rádoby vtipná, ale nezasmála jsem se u toho, jak někdo říká. knížka na mě působila, tak, že hlavní hrdinka si pořád na něco stěžovala a snažila se svůj zbabraný život vylíčit vtipně, ale nepřišlo mi to vtipné. hodně stupidní humor. nelíbilo se mi to. určitě knížka nikoho neurazí,ale není to můj žánr. všichni okolo, kdo ji četli tuto knížku ji chválí -mě se nelíbila. asi jsem moc mladá a nevidím se v ní ... omlouvám se ... ale nejlepší je si to přečíst a nedát na nějaký názor :-) určitě ne můj:-)

17.04.2012 odpad!


Memento Memento Radek John

další z hrozných příběhů o narkomanech.lepší mi však přišla kniha: my děti ze stanice ZOO, ale je hodně dlouho, co jsem tyto knížky četla, ale příběh vás hodně zasáhne a uděláte si obrázek a odpudí vás od braní drog

17.04.2012 3 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

tuhle knížku jsem četla ještě v pubertě a můžu říct, že jsem se díky ní bála drog a do dnes bojím. bylo to tak surově kruté. děsivá knížka. také bych ji doporučila jako povinnou četbu.

17.04.2012 4 z 5


Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Jeannette Walls

nádherný příběh. do dnes vzpomínám na její dárek k vánocům. hvězdu na obloze. nádherná knížka, až mrazí v zádech. Chvílemi jsem byla vyděšená a nemohla přestat číst. čtení až dlouho do noci a celý den jsem myslela na tu malou holčičku. Jestli chcete číst strhující a přesto nádhernou knížku na kterou si kolikrát vzpomenete - doporučuji. určitě někdy si ji přečtu znova a to knihy nikdy 2x nečtu ...

17.04.2012 5 z 5


Strom v srdci Strom v srdci Kim Edwards

knížka se mi moc líbila. filmové zpracování vůbec - hodně osekané - citově nevykreslené. uronila jsem málem i slzu. moc se mi líbila ... mohu doporučit

17.04.2012 4 z 5


Hedvábný řetěz Hedvábný řetěz Zdeněk Hanka

pěkně popsané páry, co děti nemůžou mít a ti co je mají, tak si jich neváží. příběh je napínavý a moc jsem fandila hlavním představitelům.

17.04.2012


Byla jsem otrokyní Byla jsem otrokyní Mende Nazer

výborná knížka.moc se mi líbilo, jak děj je zasezený do prostředí Súddánu. hltala jsem stránku po stránce. krásný příběh, část idylického dětství se mi moc líbil, část otrokyně - jsem četla s otevřenou pusou. bylo mi nakonec líto, že knížka skončila. dlouho jsme na ni vzpomínala a občas si na ni i vzpomenu - určitě zanechá dojem ...

17.04.2012 4 z 5


Astragal Astragal Albertine Sarrazin

i když je to maličká knížka s ne moc velkým počtem stran, tak se nečetla moc dobře. a příběh o ničem. vůbec mě knížka nepohltila. téma vypadalo dobře, ale nelíbila se mi

17.04.2012 odpad!