Hedvábný řetěz

Hedvábný řetěz https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48619/bmid_hedvabny-retez-8dE-48619.jpg 4 26 11

Citlivě napsaný příběh dotýkající se tématu šikany a života dítěte, které se stalo terčem nesmyslných intrik. Třebaže autor nepřekročil hranici programové jímavosti, děj spolehlivě chytí za srdce a přiměje čtenáře zamyslet se nad lhostejností. Zatímco dospělí vedou svůj komplikovaný zápas, na jedné straně vedený záludnými praktikami, hnaný usilováním o prestiž a na druhé straně plný sveřepé obrany, přímočarý pohled dětskýma očima dává nahlédnout do dětského způsobu uvažování a zdánlivě bezradného pátrání po smyslu a řešení. Věrohodnost jednání dospělých a přesvědčivá znalost dětského vnímání zařazuje román mezi knihy určené každému citlivému čtenáři bez ohledu na jeho věk.... celý text

Přidat komentář

majanka
06.12.2018 4 z 5

Kniha sa veľmi dobré číta. Množstvo dialógov. Zaujímavý príbeh. V knihe nájdete všetko: láska, nenávisť, moc, nadradenosť, strach, adopcia, rôzny postoj k inému etniku, adopcia, šikanovanie. Jednu hviezdičku som ubrala. Chýbal mi popis, ako to všetko vnútorne prežívali jednotlivé postavy.

danazeskolky
13.03.2017 3 z 5

Obsahově možná zajímavé, ale literárně nic moc. Kdo má rád dialogy, tady jich bylo opravdu dostatek. Mně naopak chyběly vnitřní monology. Je vidět, že autor je povoláním lékař; obdařoval nás řadou odborných termínů... Od stejného autora jsem četla Severně od šedesáté páté, to se mi líbilo mnohem více.


nelajsia
02.01.2016 5 z 5

Veľmi pekný príbeh o láske bez ohľadu na farbu pleti, uvodných pár stránok ma zaskočilo - nepochopím, ako môže niekto ubližovať dieťaťu a týrať ho....:-( som rada, že všetko nakoniec dopadlo pozitívne

lopukx
15.08.2015 5 z 5

Velmi povedená kniha, pan Hanka je vyjímečný autor. Nemohla jsem se odtrhnout od čtení.

Sosovica
06.01.2015 5 z 5

Už dávno ma takto nechytila kniha! Je nádherná, dojímavá a núti k zamysleniu sa nad spoločnosťou a právaním jednotlivca.

JitkaW
31.12.2013 5 z 5

Příběh malé dívenky, která je terčem šikany, má v sobě všechno. Především je aktuální. Je také jímavý a zmáčkne vám srdce a zrovna tak je dramatický a nepostrádá napětí. Nejde vůbec o samoúčelné dobrodružství, ale Zdeněk Hanka čtenářům něco důležitého a potřebného sděluje. Knížka malá svým formátem a obrovská svým sdělením.

simonabr
19.07.2013 4 z 5

Velmi zajímavý, hluboký a čtivý příběh, řešení šikany sice na můj vkus trochu moc radikální a konec už byl poměrně dost nepravděpodobný, ale celkový dojem dobrý, když potkám další knihy autora, ráda si je přečtu.

Dobby
17.04.2012

pěkně popsané páry, co děti nemůžou mít a ti co je mají, tak si jich neváží. příběh je napínavý a moc jsem fandila hlavním představitelům.

nakladatelství
13.12.2011 5 z 5

ted nevím, esik to bude lichotka či pohanění, ale prý druhá český wievegh, který se hodí jak na čtení do vany, tak do autobusu .)

Michelle13535
14.11.2011 5 z 5

Kniha znovu prečítaná na dva nádychy tak ako som vlastne u tohoto autora zvyknutá. Opäť ani táto jeho kniha nesklamala a znovu presvedčila o tom, že autor má nielen dobré srdce, ale hlavne má čo povedať čitateľovi spôsobom, ktorý v ňom aspoň na nejaký čas, keď nie navždy, zanechá hlbokú myšlienku a nasmeruje ho na správnu cestu k hodnotám na ktorých začína a končí život. Spôsob akým autor dokáže prepletať viacej dejových línií je brilantný! Práve mňa tento príbeh presvedčil o tom, že adopcia je vec, ktorá je ušľachtilá a pomôže zabezpečiť šťastie všetkým zúčastneným stranám. Zmenila som názor, ktorý bol do jej prečítania dosť odlišný. Aj keď autor za pomoci príbehu vykreslil oveľa hlbšiu myšlienku ako príbeh adoptovaného dievčatka a jeho rodičov. Kniha má množstvo skrytých odkazov. Je o ľudskosti, láske, ješitnosti, moci, zákernosti a sile vyzbrojenou mocou a peniazmi, zle ale aj dobre. Záver knihy znovu ponúka možnosť čitateľovi si príbeh dokresliť spôsobom aký uzná za vhodné a možno nasmerovať svoje konanie v jeho osobnom príbehu iným a hlavne tým lepším a plnohodnotnejším smerom. Nenechá vás ju nedočítať do konca. Určite ju odporúčam prečítať. Je to fantastické čítanie!!!! :-)

Ivka83
24.10.2011 5 z 5

Veľmi pútavé a čítavé, je veľmi pravdepodobné, že knihu odložíte až neskoro v noci po prečítaní celej. Pre pána Hanku veľmi charakteristický štýl písania prirodzeným spôsobom umožní prežívať radosti aj strasti novej rodiny spolu s nimi, pri čítaní sa nahlas smiať alebo aj cítiť hrču v hrdle.

V súčasnosti, keď počet neplodných párov každý rok pribúda a podľa lekárov bude tento jav čoraz častejší, považujem spracovanie tejto témy za výnimočne prínosné a túto výbornú knihu odporúčam prečítať každému.

Štítky knihy

adopce šikana

Autorovy další knížky

Zdeněk Hanka
česká, 1956 - 2020
1991  85%Léčitelé jak je neznáte
2009  90%Kavárna
2010  88%Hedvábný řetěz
2018  67%Ticho nemá ozvěnu
2015  79%Severně od šedesáté páté

Kniha Hedvábný řetěz je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce9x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x