Kavárna

Kavárna https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37239/mid_kavarna-ztM-37239.jpg 5 27 4

Autor zasadil výjimečnou schopnost vidět auru do reálného života. Povrchové linie popisují jisté útrapy toho, kdo auru vidí, zatímco paralelní linie líčí zvrácený a pro veřejnost neviditelný vývoj sobeckého a nelítostného egoisty. Román však v sobě skrývá hlubší a vysoce etické poslání. Nutí k zamyšlení o předsudcích a matoucích vnějších znacích při posuzování člověka, o hodnotách a svým zdánlivě nedopovězeným závěrem přiměje čtenáře položit si otázku, zda skrytá zrůdnost je nakažlivá a nebo je to naopak síla a přirozená moc pozitivního seřazení hodnot, která dokáže ovlivnit své okolí. Autorův závěr nepředkládá snadné a přímočaré vyluštění, nýbrž nabízí svému čtenáři znepokojivou logickou výzvu.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Mezera
více info...

Přidat komentář

adelinka
16.03.2014 5 z 5

kniha dosť chytila od prvých strán....naozaj takú schopnosť mať ako mal Rudynek, by sa aj mne hodila....takisto chovanie Mareka (Marka) ma dosť rozčuľovalo....napínavo som čakala čo vlastne Rudýnka a Marka spojí....tak bola to tá kaviareň :-)...a je pravda, každý si zaslúži druhú šancu.....

Sedlajda
15.01.2014 5 z 5

Hankovy knížky mám ráda. Nejen pro způsob psaní, ale také proto, že si čtenáře nekupuje levnými prostředky a jsem přesvědčena, že jeho knihy přetrvají mnohé jiné, které dnes se těší módnímu zájmu. Na Kavárně jsem ocenila, že odkryl to, co cítíme. Vnější znaky jsou zavádějící a nebezpeční lidé nejsou na první pohled poznat.


1Verunka
12.01.2014 5 z 5

Kavárna mi připomíná hudební kompozici, která začíná jedním nebo dvěma nástroji a posluchač už má pocit, že přijal nápěv a ví co očekávat. Pak se ale se zvednutím opony připojí celý orchestr a ukáže se, že vlastní příběh začíná až o několik taktů později. Až tam jsem pochopila, že hrdinou vůbec není malý Rudynek, ale prohnaný právník. Ten je prototypem jedince, který klame tělem a jsem přesvědčena, že tam míří Hankovo varování.
Konec se mi zdál nejdříve otevřený, jakoby Hanka knihu nedokončil. Téma mě zneklidňovalo, než jsem šifru vyluštila a teprve potom závěr docenila.

Michelle13535
14.11.2011 5 z 5

Krásne čítanie. Príbeh, ktorý vo vás vyvolá napätie, radosť, strach, hnev, nadšenie, smútok, údiv, zlosť .....a to za veľmi krátku chvíľu. Zistíte, že viete všetky tieto a dokonca viac, emócií prežívať súčasne. To čo sa darí autorovi pri jeho spisovateľskom talente je fascinujúce a obdivuhodné. Je to dar, ktorým nedisponuje len tak hoci kto. V Kavárni opisuje na pozadí príbehu dieťaťa schopného vidieť auru iných ľudí veľmi hlboké myšlienky. Páči sa mi, že autor neponúka čitateľovi konkrétny koniec. Koniec si vy domyslíte sami a to je na tom to najkrajšie. Dávate priestor vašej fantázií a ste v príbehu aj keď je kniha už dávno prečítaná a založená v poličke :-). Ja vrelo odporúčam.

Štítky knihy

láska aura právníci

Autorovy další knížky

Zdeněk Hanka
česká, 1956 - 2020
1991  85%Léčitelé jak je neznáte
2009  90%Kavárna
2010  88%Hedvábný řetěz
2015  79%Severně od šedesáté páté
2018  67%Ticho nemá ozvěnu

Kniha Kavárna je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce10x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x