Ticho nemá ozvěnu

Ticho nemá ozvěnu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394227/bmid_ticho-nema-ozvenu-N3O-394227.jpg 3 30 14

Jill zbožňuje hudbu a neumí si představit, že by se někdy živila něčím jiným. Proti vůli otce tráví čas s mladou rockovou kapelou, ale zároveň chce překvapit rodiče tím, že získá titul v oboru, který ji baví. Proto před nimi utají přihlášku ke studiu a nevědomky tím zamete stopy ke svým únoscům.

Přidat komentář

ivca84
20.12.2023 4 z 5

kniha vypraví příběh Jill a jejího snu kterého se nechtěla vzdát a neopatrnost a naivitu při jeho plnění
kniha je napínavá a čtivá do posledního řádku

Rodaw
18.09.2019 2 z 5

TICHO NEMÁ OZVĚNU
Jill miluje hudbu celým svým srdcem a chce se jí nadále věnovat. Její rodiče – především tatínek – však mají jinou představu. Vidí ji na prestižní univerzitě, jako pilnou studentku, která se jednou stane nejlépe lékařkou nebo právničkou (hihi, to mi trošku připomíná mého dědu:-)). Jill se snaží svému tatínkovi zavděčit (ten jí totiž neustále připomíná, jak je míti diplom z vysoké školy důležité) a tak najde na internetu místo, které vypadá ideálně ke studiu její vášně – hudby. Na tom místě se však pohybují velice nebezpeční lidé, fanatici a Jill se nevědomky řítí do obrovských problémů… Uff. Začnu těmi pozitivy. Knížka krátká, čtení utíká rychle, budete ji mít přečtenou brzy. Pan autor Zdeněk Hanka žije v Kanadě, vzděláním je lékař, profesí záchranář. Našla jsem si ho i na Facebooku a vypadá jako milý pán:-). Témata, která mi přišla velice atraktivní a lákavá: 1.) únos, 2.) sekta, 3.) nebezpečí internetu. Všechno v této knížce najdete, ale.. ALE. Příběh pro mě byl jednoduchý (což je však z jedné strany i jeho výhodou), místy naivní a nelogický a bohužel s tím se váže to, že na mě jako čtenáře to působilo mírně nepropracovaně. Já bych ocenila daleko více scén ze sekty – prostě nějaké temné psycho scény (klidně bych osekala scény z předchozího „normálního“ života Jill – např. často se opakující rozhovory s tatínkem, který neustále zdůrazňoval důležitost vysoké školy – čímž pak začal mírně zlobit i mě jako čtenáře:P). Nechci tuto knížku odsoudit, to si nezaslouží, má něco do sebe. Já sama za sebe bych ji doporučila dvěma skupinám čtenářům: 1.) teenageři, kteří si chtějí přečíst něco vážnějšího a temnějšího, 2.) čtenáři, kteří nemají z thrillerů tolik načteno a chtějí začít s něčím mírným. Jako jednohubka byla knížka příjemná, ovšem já už prostě potřebuji „něco víc“ – ale já jsem zase „divná“ (:D), protože thrillery čtu často a ráda a hlavně (a to je v tomto případě ještě více než „jen“ ty knížky)- mám nakoukané velké množství hororů a thrillerů a proto mi tato knížka přijde „málo“. Pokud je Vám však knížka Ticho nemá ozvěnu sympatická, zkuste ji. Já si u ní odpočinula… Jen prostě – za mě tak boží téma sekty nevyužito, mohla to býti fakt dosti velká psychárna. Každopádně opět se ukázalo, jak nebezpečný internet je…
Více na mém YouTube :-).


sabca
30.06.2019 3 z 5

Kniha mě celkem zklamala. Bylo to sice napínavé, ale něco tomu chybělo a nakonec ten neúplný konec. Tomuto spisovateli jsem moc na chut nepřišla.

surikata246
18.03.2019 3 z 5

Nebylo to nic zvláštního.

Kvetulina
20.02.2019 3 z 5

Zajímavé, napínavé čtení, jen škoda, že konec byl tak rychlý, nedopracovaný.

zuzana2599
13.02.2019 4 z 5

Útlá knížka, vynikající příběh, přečteno za jeden večer. No, nemohla jsem knihu odložit, velmi napínavé a zajímavé téma. Celý příběh je taková jednohubka, ale velmi poučná, zejména pro mladou generaci. Jak snadné je podlehnout a dát se nachytat. Konec si mi moc nelíbil, za ten strhávám jednu hvězdičku. Jinak super.

MartinaF
09.02.2019 5 z 5

Už dlouho jsem nečetla tak napínavou knihu. Na to, že má kniha jen málo stran, byla velmi dobře napsána a obsahuje všechno, co má tento žánr mít.

bagel
05.02.2019 4 z 5

Vzhledem k poměrně omezenému rozsahu napínavý děj rychle ubíhal. Jen konec mě moc nenadchl.

Jirulka
26.01.2019 4 z 5

To byla taková jednohubka, ale čtivá, přečteno na jeden zátah. Konec se mi zdál těžko uvěřitelný, ale jinak nemám co knize vytknout

jana3099
23.01.2019 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah. Opravdu zajímavý, čtivý příběh. Akorát ten konec .......

Kočičáci
06.01.2019 5 z 5

Zdeněk Hanka opět napsal výbornou knihu, která zaujme čtenáře napříč generacemi. Tentokrát uchopil témata únosu dětí a rizika internetového prostředí.
Hrdinka Jill se nachází v citlivém věku, kdy je komunikace s rodiči velmi těžká. Skrývá před nimi svoje pocity, touhy a bohužel i internetovou komunikaci, která ji přivede do potíží. Linie příběhu před únosem nám vykreslí dívčino školní a rodinné prostředí a také její úspěchy se začínající kapelou. Ve druhé linii s Jill prožíváme těžké chvíle s jejími únosci. Je to opravdu napínavé čtení, které vám nedovolí knihu odložit. Snad jen konec mi přišel příliš rychlý...
Kniha nás přinutí se zamyslet nad spoustou otázek - a to jak z pohledu náctiletého tak z pohledu rodičovského.
Opět doporučuji a těším se na další autorův počin.

milunka21
15.12.2018 5 z 5

Woow. Co dodat. Čtivá, napínavá a o tématu, o kterém se moc nemluví a to je zmizení dětí. Jak jednoduché je obalamutit dítě, to je to, co nám autor chtěl ukázat. Hlavně kniha je založená na skutečné události a o to víc je mrazivější.

JakubiRa
10.12.2018 5 z 5

Tak jako všechny předešlé knihy Zdeňka Hanky mě i příběh Jill oslovil. Prostředí anonymity internetu je stále aktuální a dnes už se stává pro většinu z nás všední záležitostí, přesto se i v dnešní době setkáme s tím, že někdo slepě „naletí“ člověku, který za virtuálním nickem skrývá svou pravou tvář. A to je hlavní myšlenkou knihy. Vlivem rodinných okolností dojde k jednomu ne příliš šťastnému rozhodnutí, což spustí spád událostí. Zdeněk Hanka umí psát poutavě a jeho styl je čtivý.

Danago
29.11.2018 4 z 5

Kniha má spád od první stránky, žádný nudný rozjezd se zde nekoná, čtenář se ocitá ihned uprostřed samotného děje. Příběh je přehledný a ubírá se stále jedním směrem, bez zbytečných a zavádějících odboček, které by čtenáře schválně odváděly jinam.
Moc se mi líbilo, jakou formou je knížka napsaná. Střídání kapitol vykreslujících, čím si Jill momentálně prochází s kapitolami, ve kterých se postupně dozvídáme, jak se Jill do této situace dostala, udržuje čtenáře v neustálém napětí a nutí jej číst stránku za stránkou.
Jedinou výhradu mám k některým dialogům, působí trochu strojeně a nepřirozeně. Přesto jsem se nad to dokázala povznést a příběh jsem si užívala. Forma únosu je naopak zpracovaná originálně, věrohodně a působivě, v některých místech vyvolávala úzkost a strach.
Kniha mě velmi příjemně překvapila, autor dokáže čtenáře napínat až do poslední stránky .

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Zdeněk Hanka
česká, 1956 - 2020
1991  85%Léčitelé jak je neznáte
2009  90%Kavárna
2010  88%Hedvábný řetěz
2015  79%Severně od šedesáté páté
2018  67%Ticho nemá ozvěnu

Kniha Ticho nemá ozvěnu je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst35x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x