Deevv Deevv komentáře u knih

☰ menu

Bouře na Labi Bouře na Labi Miriam Georg

No, kdybych tento druhý díl nečetla, vůbec nic by se nestalo. Po prvním wau dílu, bylo toto naprosto zbytečné. První část určitě, druhá ušla a až ta třetí byla teprve zajímavá, ale bohužel až moc krátká. Kniha se četla dobře, ale dost jsem přeskakovala řádky, abych se už dočkala nějakého děje.....

29.04.2024 3 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Přečteno za pár hodin. Kniha mě chytla a nepustila. Některé kroky byly předvídatelné, ale to nic nemění na tom, že to byl skvělý příběh. Miluju mysteriózní příběhy a lidi s nadpřirozenými schopnostmi. Určitě si přečtu i další díly.

12.04.2024 5 z 5


Provazochodci Provazochodci Josef König

Kdybych uměla psát, tak bych sepsala svůj příběh rekonstrukce a dohadování se s řemeslníky. Naštěstí to pan Josef udělal za mě, jen u sebe bych to vynásobila tak 3x ještě. No, asi si půjdu dát panáka, ač skoro nepiji, neboť se mi opět otevřeli mé staré rány a vzpomínky na neschopné řemeslníky.
Jinak kniha super. Svižně plyne a místy jsem se i rozesmála.
Tímhle busem jsme ještě jezdili na tábor :D v době, kdy tam ostatní účastnící přijeli busem s klimoškou a televizí :D achjoooo

06.02.2024 3 z 5


Světla na Labi Světla na Labi Miriam Georg

Nooo, tak to bylo něco. Musela jsem si místy dávat pauzy, abych některé postavy a jejich činy vydýchala. Bylo to velmi čtivé a určitě si přečtu i druhý díl. Jak já si přeji, aby vše dopadlo šťastně....

01.02.2024 5 z 5


Madly Madly Ava Reed (p)

Je to už delší čas, kdy jsem četla Truly. Ale naštěstí je tato kniha psaná tak, že vám ani moc nevadí, že jste první díl nepřečetli včera. Příběh hezky ubíhal, romantiky tak akorát, jen možná mít tak o sto stránek méně, aby se nemuselo stále dokola opakovat stejné fňukání a stejné tesklivé věty....a co ta kočička????.... Moc se mi líbilo, že to nebyla jen romantická linka, ale i to, že hlavní hrdinka nakonec došla k sebepřijetí.

05.10.2023 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Čtu tady komentáře a moc nechápu. Mě se příběh líbil. A to moc. Nápad skvělý a že měl romantickou linku, mi vůbec nevadilo. Ba naopak, to bylo milé. Přečtené za dvě odpoledne. Nečetla jsem zatím úplně všechny domy, asi tak půlku, ale jako nejslabší díl mi to teda vůbec nepřipadalo. Ba naopak.

20.09.2023 3 z 5


Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

První díl super, druhej ještě šel, ale s tímto třetím jsem se dost trápila. Až tak posledních 100 stránek bylo akčních, jinak to bylo dost nudné. Hlavní případ byl jako v pozadí díky příběhu Marni a Alexe.

29.08.2023 2 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Knihu jsem si poslechla jako audioknihu. Četla ji Jana Stryková. Moc se mi to její čtení líbilo. Nebylo příliš pomalé, což mi většinou dost vadí a tak to rychle ubíhalo. Příběh je dost zajímavý. Co se vše stane, když se ztratíte v lese? A jak snadno se dá sejít ze stezky. Konec byl hodně zajímavý a celkově mohu knihu doporučit. Detailní popisy, kdy máte pocit, že jste v tom lese s nimi.

06.06.2023 5 z 5


Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Mezi trilery, detektivky a scifi si čas od času propašuju tyto jednohubky. Romány pro ženy, young adult, červenou knihovnu.... Většinou od nich velké očekávání nemám, ale některé mile překvapí. Jako tento.
Chtěla jsem jen nakouknout. V pauze na oběd. Pak při čekání u lékaře. A večer už mi zbývalo jen pár stránek. Bylo to velmi čtivé, od začátku až dokonce. Když pominu hrubky, zvláštní obraty a přirovnání, tak to byl krásný příběh. Sice s drsnými a náročnými tématy, ale tak....... Svět není jen samý slunce a duha,
je to hodně zlý a drsný místo,
a i když si sebesilnější, srazí tě na kolena
a nechá tě klečet, když to připustíš.
Nikdo nerozdává, tak tvrdý rány jako život,
ale nejde o to jak inkasuješ,
tady de o to, kolik ran uneseš
a přesto se znovu zvedneš,
kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě.
Jenom tak se vítězí.
Chce to znát svoji cenu a jít houževnatě za svým,
ale musíš umět snášet rány
a ne si stěžovat, že nejsi tam kdes chtěl
a ukazovat na toho nebo na toho, že to zavinili.
To dělaj zbabělci a to ty nejsi,
si lepší pamatuj!! ;-)

17.05.2023 4 z 5


Vlčák Kazan Vlčák Kazan James Oliver Curwood

Krásný příběh z čisté Kanadské přírody kolem roku 1910. Asi třikrát jsem i slzu utrousila a jsem moc ráda, za ten konec. Kazanovi a Šedce jsem moc fandila, byli naprosto úžasní.

10.05.2023 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Ze zvědavosti jsem si koupila první díl série. Zajímalo mě, co na tom všichni mají. Opravdu je to tak úžasné, že se lidi nemohou od knihy odtrhnout a sloupnou skoro okamžitě celou sérii.?
Ano, je. Děj plyne, vše ladí a na konci do sebe zapadne. Je to prostě skvělé. Trochu krvavější, ale skvělé. Hlavního vyšetřovatele si okamžitě oblíbíte. Mohu doporučit. Už jsem si objednala v Black friday další díly

16.04.2023 5 z 5


Stalingrad Stalingrad František Kotleta (p)

No, nevím. Ano, dočetla jsem. Nerada odkládám knihy, ale tady jsem několikrát váhala. Ještě že jsem četla Bratrsvo krve - Nářezy dříve, než tento prequel, jinak by na ně ani nedošlo. Chyběl tu více méně děj. A přitom si myslím, že Bratrstvo krve by nám ještě mohlo hodně co dát. Určitě si dám pauzu, než se vrhnu na Vlky (taktéž prequel), protože se obávám, aby to nedopadlo podobně.

21.09.2022 2 z 5


Truly Truly Ava Reed (p)

Velice krásný příběh o přátelství a lásce. Začátek mi dal trošku zabrat, ale pak se to rozjelo a přečetla jsem příběh naráz. Ještě mohla trošlu jinak dopadnout linka s June, ale to už by bylo možná příliš sladké. :-)

05.09.2022 5 z 5


Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Velice krásný příběh. Tolik bolesti a zároveň odvahy. Protože pustit se znovu prožít to, co už nás jednou rozsekalo na kousky, je opravdu odvaha.
Přečteno za pár hodin, nemohla jsem přestat číst.

31.08.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Pokud tohle měla být nejlepší kniha od paní Klevisové, tak vím, že si ty předešlé nejspíše nikdy nepřečtu. Knihu jsem zařadila kvůli výzvě, byla hodně chválena, vysoké hodnocení, ale mě úplně nezaujala. Půl knihy nic moc, styl přeskakování mi moc neseděl. Chvíli jsem nevěděla, jestli se to stalo, děje, nebo nad tim jen postavy přemýšlejí.... posledních 100 stránek odsýpalo, ale tušila jsem, kdo byl vrah i když to v příběhu nebylo až tak důležité..... kladné plusy za vykreslení přírody a postav.

25.06.2022 3 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Naprosto úžasný příběh. Tak jednoduše napsaný a zárověň plný citů. Několikrát mi tekly slzy. Tento žánr nevyhledávám, ale děkuji, že jsem si za nákup knih mohla toto přečíst a už teď vím, že si přečtu nejen zbytek serie, ale určitě i jiné knihy autorky. Opravdu mě to vzalo za srdce.

27.05.2022 5 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Opravdu úžasná duchařina. Propojení generací. Sice jsem od půlky cca tušila, jak to asi dopadne, ale i tak to byl nádhernej příběh. Ani nevadilo, že to mělo přes 400 stránek, četlo se to samo.

20.04.2022 5 z 5


Obléhání Macindawu Obléhání Macindawu John Flanagan

Další z napínavých příběhů. Tentokrát navazuje na předešlý díl a některé pasáže se doslova opakují, ale i tak velmi pěkná zápletka. Zvládne to tentokrát Will i bez Halta?
A co jeho nová čtyřnohá kamarádka?
Ve vzduchu je cítit láska :-)

08.04.2022 5 z 5


Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Kráný romantický příběh. O tom, že existuje láska až za hrob. A že když opravdu miluješ, tak si přeješ, aby ten druhý byl šťastný. Po první třetině si popláčete, pak držíte palce, ať to dobře dopadne a na konci se usmíváte a máte radost. :-)

22.03.2022 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Oddechová jednohubka. Trošku z toho čišily Odstíny šedi, jen temného Greye vystřídal bohatý hezoun Bruce. Místy se to zdálo infantilní, ale jako celek to docela ušlo. Taková jednoduchá romantika na odpoledne.

03.03.2022 3 z 5