dam.si.knihu dam.si.knihu komentáře u knih

☰ menu

Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Tohle přesně jsem potřebovala. Po těch průměrných romantických příbězích, které jsem teď četla za sebou mi tohle naprosto sedlo. Tahle romanticko erotická kniha je sázka na jistotu, pokud budete mít špatnou náladu, protože Vás zaručeně rozveselí. Věřte tomu, že hned na prvních stránkách se neuvěřitelně pobavíte a budete vtaženi do děje, jež Vás nebude chtít pustit spát.

Autorky si připravili opravdu skvělý a čtivý román, ve kterém se skvěle zhostili hlavního tématu. Příběh je to plný lásky, přátelství a humoru. Hlavní hrdinové mají úžasnou jiskru a chemii a musím říct, že jsem už dlouho nezažila tak silnou a absolutně nesobeckou hlavní hrdinku. Nechci Vám tady nic spoilerovat, ale ráda Vám tady tenhle příběh doporučím, protože je boží!

03.04.2024 5 z 5


Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

Pátý díl série Půlnoční kroniky byl opět skvělý. Musím říct, že kvalita příběhu s každým dílem neklesá a já si každý jeden díl naprosto užívám. Nutno vypíchnout to, jak na začátku každého dílu najdeme rekapitulaci toho předchozího a čtenář si tak může osvěžit paměť tím, co se stalo v tom předchozím. Pecka!

Tentokrát máme zpátky příběh, kde jsou mí oblíbení hlavní hrdinové Shaw a Roxy, kteří za mě zatím vedou a mrzí mě, že jejich příběh touto knihou končí, byť o nich v dalších dílech bude určitě zmínka. Kniha je opět plná zvratů, tajemství, lásky, akce a klasicky potřebuji nutně další díl, protože jak Laura, tak Bianca nás asi chtějí na konci každého příběhu naštvat. :D

Tahle za mě originální série o lovcích, čarodějích a různých nadpřirozených bytostí, doprovázená romantickými linkami by rozhodně neměla chybět těm, kteří takové příběhy milují. Obě autorky totiž dokáží do svých příběhů skvěle zapojit i tu romantickou linku, na kterou jsme od nich zvyklí. :)

24.03.2024 4 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Druhý díl série Kostičas začíná tam, kde ten předchozí skončil. Musím se přiznat, že byť jsem z prvního dílu byla nadšená, tak tady to bylo mírné zklamání. Co si budem, Kostičas je jedna velká jízda a Samantha si pro své čtenáře připravila propracovaný, originální a také složitý svět, u kterého musíte dávat velký pozor.
Nicméně v tomto díle mě polovina příběhu moc nebavila a musela jsem se do toho nutit. Nebýt to audiokniha, tak ji asi odložím.
Kdyby měla první půlka příběhu spád jako v druhé polovině, byla bych nadšená. Protože konečně byli zpátky Refájci, kteří dali příběhu tu správnou šťávu a byl to přesně ten příběh, jaký jsem si představovala a zároveň jsem chtěla vědět, jak to všechno dopadne. Takže i přes nudný začátek byl ten konec super a samozřejmě mě zajímá, co se stane v tom dalším!

24.03.2024 3 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Jsou příběhy, které přečtěte, jsou průměrné a pak je zapomenete. A pak jsou příběhy, které doslova hltáte, čtete je do noci a neustále nad nimi přemýšlíte.

Taylor Jenkins Reid je autorka, jež dokáže napsat tak uvěřitelný a skvělý příběh, který nebudete chtít odložit. Dokáže stvořit něco, o čem si myslíte, že se opravdu stalo, ale opak je pravdou.

Tentokrát máme příběh o Carrie Soto, nejlepší tenistce všech dob, která se pět let po ukončení kariéry vrací na scénu, aby udržela svůj titul, který je ohrožen novou mladou tenistkou. Zvládne ve svých 37. letech a dlouhé pauze být opět nejlepší? To si budete muset přečíst.

Věřte, že tenhle příběh ve Vás vyvolá spoustu různých pocitů, a to vztek, radost, naději a možná Vás rozbrečí a tak dojme, že Vám na konci bude líto, že to všechno končí.

24.03.2024 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Příběh, který jednu dobu zaplavoval instagram a mám pocit, že to ještě neskončilo. Několikrát jsem přemýšlela, zda si Hypotézu lásky pořídit, či nikoli. Ovšem jak už to tak bývá, tak mě Instagram opět dostihl a já neodolala po těch stovkách krásných recenzí si knihu pořídit.

Zaslouženě získal štítek bestselleru a naprosto chápu, proč ho všichni tak milují. Autorka si připravila naprosto skvělý a čtivý román, který nejde odložit. Jakmile jednou začnete číst, tak nechcete přestat, protože je to jedna velká jízda od začátku do konce.

Věřte tomu, že u téhle knihy se budete několikrát usmívat, protože je tam taková spousta skvělých momentů, které knize dávají skvělou jiskru a atmosféru. Ali Hazelwood si pro svou kniha vybrala skvělé a pro mě originální téma, které bravurně zpracovala. A to nemluvě o tom, jak výtečně si pohrála s vedlejšími postavami, které mi po dlouhé době také přirostly k srdci.

Takže pokud se chcete pobavit, zažít skvělý romantický příběh, tak věřte všem těm skvělým recenzím. Protože tohle skvělé opravdu je! :)

24.03.2024 5 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Jsou příběhy, které se dokola vydávají, a pak jsou příběhy, jež vyšly před nějakou dobou a už je neseženete. A přesně u tohoto příběhu je to obrovská škoda. Jennifer L. Armentrout jsem si oblíbila díky její fantasy sérii, která u nás vyšla a sklízí velké úspěchy. Dříve autorka vydávala romantické/erotické knihy pod jejím pseudonymem J. Lynn a jsou bohužel téměř k nesehnání. Díky @kanopa_nakladatelstvi že jste se rozhodli vydat tenhle skvělý příběh z roku 2014, bylo to vynikající. Velkou část toho, že jsem příběh tak hltala, byla Anežka Šťastná, která to čte naprosto fenomenálně a můžu říct, že jsem se do jejího hlasu zamilovala!

Tohle je opravdu vynikající příběh, který v sobě skrývá těžké a „skvělé“ téma, které autorka perfektně zpracovala. Věřte tomu, že ať už jednou začnete číst, nebo poslouchat, tak nebudete chtít přestat. Celý příběh je provázen tajemstvím, které budete všichni tušit, ale na konci Vás i tak dostane, protože si budete přát, aby to bylo jinak. Autorka perfektně vystihla pocity hlavních hrdinů a celkově stvořila perfektní prostředí ve školním prostředí.

Takže pokud hledáte nějakou skvělou romantickou audioknihu, tak tohle je jeden velký tip. Věřte tomu, že se Vám bude líbit. Rozhodně se bude líbit všem, co četli a milují sérii Nedotýkej se mě. :)

24.03.2024 5 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Další kniha od Colleen Hoover, která Vás svým příběhem dostane. Přiznám se, že zpočátku jsem se trochu bála, jak se mi po přečtení anotace bude kniha líbit, ale bylo to zbytečné. Autorka opět dokázala, že dokáže napsat neuvěřitelně emotivní příběh, jež vám bude neustále běžet hlavou.
V příběhu propojila minulost s přítomností a informace, které byste chtěli vědět hned Vám dávkuje postupně tak, abyste četli dál a dál.

Takže tohle je jedno další doporučení na skvělou knihu o lásce, zlomeném srdci, nalezením sama sebe a také mateřskou byť nepoznanou láskou. A zároveň Vám mohu jen a jen doporučit audioverzi, která je za mě výtečná!

24.03.2024 4 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Pokračování Vampýrské akademie bylo opět skvělé. I když člověka někdy vytáčelo dětinské chování Rose, tak je nutné si říct, že hlavní hrdinové jsou mladí a v tomto věku bychom se nechovali jinak. Proto mě také mrzí, že jsem ji nečetla ve věku, kdy bych ji naprosto milovala a žádné takové věci by mě nezaráželi.
Autorka do svého příběhu skvěle vnáší romantiku a jiskření mezi hlavními hrdiny a už teď je mi jasné, že se tam zamilujeme do více mužských postav. Já chci víc Adriana!

Richelle Mead se mu sí nechat to, že píše jednoduše a čtivě, a proto čtenář čte dál a dál. Byť jsou knihy takové „jednohubku“ tak v nich dokáže perfektně vykreslit postavy, prostředí a vnést jim skvělou jiskru. O tom, že umí dobře psát romantickou linku nemluvě. Už se moc těším na další díl!

24.03.2024 4 z 5


Jenom ne Cade Jenom ne Cade Penelope Bloom

Jak mně chyběly příběhy od Penelope Bloom! Zrovna nedávno jsem si říkala, že už jsem od ní dlouho nic nečetla a konečně nám vyšel druhý díl ze série Jenom ne.

Tohle bylo zase skvělý. Je to přesně ten typ příběhu, který jsem potřebovala. Jednoduchý, vtipný, romanticko/erotický příběh, který Vás donutí se smát a kroutit hlavou nad chováním hlavních hrdinů. Po několikáté se budu opakovat, ale tohle není úplně pro každého, protože né každý ocení tento bizarní styl psaní. Já to například miluju!

24.03.2024 4 z 5


Vztek Vztek Tracy Wolff

Druhý díl této nadpřirozené série, který si zamiluji všichni fanoušci Stmívání a dalších podobných příběhů.
Byť mě prvních 100 stránek moc nebavilo, protože se tam nic moc extra nedělo, tak pak se to změnilo v jízdu. Máme tu spoustu nových hrdinů, zápletek, rozuzlení a lásek.

Jestli něco Tracy Wolf umí, tak je to psaní opravdu krátkých kapitol, které Vás nutí číst čím dál více. Příběh je jednoduchý, opravdu vtipný a dokáže Vás přenést do děje. Jestli jste si říkali, že si nedokážete zamilovat jiného hlavního hrdinu, tak věřte, že tady ano!

I přes ten začátek to bylo fajn čtení a já už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

24.03.2024 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen Hoover je autorka, která Vás dokáže naprosto emočně vyčerpat. Je to autorka, který píše tak dokonalé příběh, jež vám nedají spát, nedáte je z ruky a budete si je pamatovat. U každého dílu si říkám, že už to nemůže být tak skvělé, ale může.

Tento příběh budu jednoznačně řadit mezi ty nejlepší. Hltala jsem každou kapitolu a tím, že jsem to měla v audioverzi, tak to bylo ještě o to dokonalejší, protože v podání Kláry Suché a Roberta Hájka to nemělo chybu. Díky nim člověk dokázal ještě více prožít emoce hlavních hrdinů. Takže díky!

Musím říct, že autorka si výtečně pohrála s jedním datumem, a to 9. listopadem. V knize zbytečně nezabíhá do jiných dnů a perfektně vystihne každé setkání a pocity hlavních hrdinů. Brečela jsem? Jo. Zamilovala jsem si tento příběh? To zatraceně ano! Je to plné bolesti, lásky, viny, odpuštění a sebepoznání. Já si vlastně říkám, jak je možné dostat tolik, do tak krátkého příběhu.

24.03.2024 5 z 5


Láska, smrt a všechno zlý Láska, smrt a všechno zlý Martin Paytok

Tenhle mystery hororový příběh s fantasy prvky mě mile překvapil. Byť jsem zprvu měla trochu problém se začíst, neboť tam bylo opravdu spoustu postav které se mi motaly dohromady, tak poté jsem se do toho dostala. Nutno vypíchnou ty skvělé ilustrace, které celý příběh doprovází. Nechybí ani rodokmen, či mapka sídla. Přiznám se, že mě občas štvalo chování postav, ale to je přesně to, proč na horory nekoukám, vždycky jsem nadávala, proč někdo někam chodí a udělá tohle.. a tak. :D Nicméně musím říct, že příběh jako celek mě opravdu bavil a posledních asi 150 stran byla jízda, kterou jsem si užila!

Příběh sleduje rodinu Havranových, kteří přijíždí do sídla zesnulého Izajáše, kde musí strávit noc, aby získali jeho dědictví. Bohužel nic není takové, jak si představovali. Kniha je plná zvratů, napětí, křivd a dramatu, kdy se musí všichni semknout a bojovat proti zlu, jež číhá v domě a zavraždilo jednoho z nich. Zvládnout to? Tak to si budete muset přečíst!

24.03.2024 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Tenhle příběh je přesně ten, který jsem od Julie Caplin potřebovala. Je to už třetí kniha, kterou jsem poslouchala v audioverzi a budu se jen opakovat, ale Veronika Lazorčáková je prostě fenomenální. Já bych ji mohla poslouchat od rána do večera, protože má tak nádherný hlas a dokáže hlavním hrdinům vštípit ještě větší jiskru.

Popravdě je tohle jeden z nejlepších dílů od Julie Caplin. Příběh má od začátku vynikající dynamiku a já jsem to měla poslechnuté téměř na jeden zátah. Jak už to tak bývá, tak klasicky nutně potřebuju do Tokia!

Autorka píše s neuvěřitelnou autenticitou a vy máte pocit, že jste na onom místě a prožíváte to jako samotný hrdina.
Je to příběh plný lásky a sebepoznání. Najdete v něm několik úžasných myšlenek, na kterými budete přemýšlet.

24.03.2024 5 z 5


Pojízdná čajovna splněných snů Pojízdná čajovna splněných snů Rebecca Raisin

Pokud hledáte nenáročný, jednoduchý a feel good příběh, tak touhle knihou nešlápnete vedle. Tohle je mé druhé setkání s autorkou a musím říct, že tento příběh se mi líbil o něco více. Rebecca má dobrý styl psaní a vybírá originální téma, škoda jen, že to v některých částech nerozvede více do hloubky.

Je to příběh, kde hlavní hrdinka provede obrovskou změnu ve svém životě a vydá se na cestu, o které vůbec nic neví a snaží se tak přizpůsobit novému životu. Je to hlavně o nalezení sama sebe a celkově svých hodnot a samozřejmě nechybí ani romantická linka. :)

Takže za mě je to fajn příběh, který úplně nenadchne, ale zároveň je to milé a neurazí to. :)

24.03.2024 3 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Kniha, která v zahraničí sklízí neuvěřitelné úspěchy. Příběh, který v Česku vyjde 28.3.2023 a má obrovskou propagaci. Čtvrté křídlo má na GD téměř 1 milion 400 tisíc hodnocení a 4,6 hvězdičky. Takže už jen to může poukázat na to, že to za to asi bude stát a ten hype nebude jen tak.

Já jsem nesmírně vděčná, že jsem si příběh mohla přečíst s předstihem a ano, stálo to za to. Dostala jsem snad ještě více, než jsem očekávala. Rebecca Yarros si pro své čtenáře připravila neuvěřitelně čtivý, skvělý, napínavý a originální příběh, který Vás bude bavit od začátku do konce. Budete součástí příběhu, který Vám v hlavě poběží jako film a všechny ty emoce a pocity hlavních hrdinů budete prožívat s nimi.

V příběhu nejsou žádné zdlouhavé popisy, jež by čtenáře nebavily, či nudily. Autorka jde prostě rovnou k věci, což opravdu oceňuji.
Je to brutální, nelítostné, a nechybí tomu ani perfektní sexuální napětí a romantická linka, která má výtečnou jiskru, kterou já ve fantasy příbězích vyhledávám.

Byť byl pro mě závěr knihy docela předvídatelný a občas bych snesla více rozvedené dialogy, tak to nemění nic na tom, že to bylo skvělé a já se nemohu dočkat dalšího dílu, už teď jsou to muka. Tiše jsem záviděla ve Španělsku všem, kteří si v knihkupectví mohou kupovat další díl.

A obrovské poděkování patří @humbook_blogeri , kteří mi poskytli knihu k recenzi! MILUJU! #spoluprace

19.03.2024 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Nový rok, nové knihy. Josef Mareš Moje případy z 1. oddělení je kniha, která mi u postele ležela přesně rok. Tenkrát mi ji mamka dávala se slovy, že si jí musím prostě přečíst, protože je to skvělý. Nebudu Vám lhátneviděla jsem ani stejnojmenný krimi seriál, byť jsem o něm několikrát slyšela.

A víte co? Já byla nadmíru spokojená! Dostala jsem vlastně ještě více, než jsem očekávala. Josef Mareš je vynikající a opravdu upřímný vypravěč, který vám popíše svůj život a co stálo za tím, dostat se k takové práci. Dozvíte se, jak to na oddělení vražd chodí, ať už v terénu, či při výslechu. A často je to velmi humorné. Vlastně celou dobu máte pocit, jako když to vypráví váš kamarád.

Několikrát nahlédneme do případů, které za svou kariéru vyšetřoval, nicméně nečekejte sáhodlouhé vyprávění, neboť to není úplně tématem knihy. Martin Moravec byl naprosto vynikající a pokládal přesně ty správné otázky, které vás možná někdy za život napadly.

09.01.2024 5 z 5


Aquaman: Válka o trůn Aquaman: Válka o trůn Geoff Johns

Jakožto milovník filmu Aquaman jsem neodolala skvělé nabídce od @crew_komiks ! Co Vám budu, už jen Jason Momoa na obálce je velká lákačka.
Musím říct, že jsem to moc užila! Ty kresby jsou jedna velká pecka a já byla nadšená ze všech možných detailů.
Pokud milujete film Aquaman a chystáte se do kina na dvojku, tak tenhle komiks by vás rozhodně neměl minout. Já si to užila, protože je to jedna velká akce od začátku do konce. :)

09.01.2024 4 z 5


Mládí na hřišti Mládí na hřišti Kódži Miura

Tohle byla moje první manga ze školního a zároveň sportovního prostředí a musím říct, že to bylo opravdu bezva! Sledujeme zde skvělý zápal hlavních hrdinů pro různý druh sportu, a to, jak jsou schopní bojovat o to, aby byli úspěšní. Dále je tu opravdu roztomilá romantická zápletka, kde se povedlo ukázat strasti první lásky, jako je například žárlivost, nerozhodnost, bojovnost. Bylo vtipné sledovat, co se hlavnímu hrdinovi děje v hlavě. :)

Tenhle příběh je určitě vynikající volbou pro mladé čtenáře, ale i pro ty starší, protože mě to opravdu bavilo a nemůžu se dočkat dalšího

09.01.2024 4 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Vinice ve Francii je má 6 kniha ze série Romantické Útěky od Julie Caplin. Není tajemstvím, že zatím všechny co jsem četla, jsem si zamilovala a měla pocit, jako bych byla součástí příběhu.

Tahle novinka nás opět bere do Francie, kam od svého přítele prchá Hattie, aby jako svatební koordinátorka připravila na vinici svatbu pro svou sestřenici.
Nemohu říct, že by tento díl nebyl čtivý. Co si budeme, tu romantickou linku Julie umí, ale bohužel jsem v tomto díle měla celou dobu pocit, že tomu něco chybí. Přišlo mi to celé takové dokola, a na to co jsem od autorky zvyklá, tam prostě nebylo. Byť bylo prostředí krásné, hlavní hrdinové sympatičtí a nebylo mezi nimi žádné zbytečné drama, tak mi tam chybělo více příprav oné svatby, která zde měla hrát hlavní roli. Zkrátka to dle mého názoru postrádalo trochu té správné dynamiky.

Tentokrát pro mě příběh neměl takový ten wow efekt, ale bylo to pro mě spíše takové odpočinkové čtení, které mě nenadchlo, ale ani neurazilo. :)

31.12.2023 3 z 5


Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

K autorce Jennifer L. Armentrou jsem se dostala, když u nás vyšla série z Krve a popela. Kdo mě už delší dobu sleduje tak ví, že na ni nedám dopustit a je to jedna z nejlepších fantasy, jež jsem četla, a která dle mého názoru dosahuje knihám od Sarah J. Maas.
Minulý rok u @knihydobrovsky vyšla pod značkou King Cool její další série s názvem Dark Elements. Autorka mi dokázala to, že dokáže napsat propracované příběhy o více než pěti stech stránkách, ale dále pak vyšvihnout jednoduchou a originální fantasy sérii, která dosahuje téměř stejných kvalit, jako ta delší a „propracovanější“ a téměř nic jí za mě nechybí. Řekla bych, že občas je v jednoduchost krása.

Dark elements je přesně ten typ fantasy, u kterého se rozhodně nebudete nudit, protože i když tam jde do tuhého, tak autorka dala perfektní jiskru hlavním hrdinů, kteří vás budou bavit od začátku do konce. Není prostor pro to, abyste měli chuť knihu odložit, ba naopak. Hlavní hrdiny si zamilujete a na konci se Vám s nimi bude těžko loužit.
Takže za mě je tohle originální, vtipná, čtivá série se skvělou romantickou linkou zasazená do dnešního světa, která by Vás neměla minutou!

31.12.2023 5 z 5