Aquaman: Válka o trůn

Aquaman: Válka o trůn https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526307/bmid_aquaman-valka-o-trun-65536872e069b.jpg 4 10 6

OCEÁNY POVSTANOU! Arthur Curry je potomkem dvou světů. Ještě před šesti lety byl obyvatelem souše, vyrůstal jako syn správce majáku. Pak mu byl odhalen jeho osud a mladičký Arthur získal své dědičné právo: trůn Atlantidy. Jeho panování však nemělo dlouhého trvání. Když se dostal do ohrožení svět souše, připojil se Arthur k týmu hrdinů zvanému Liga spravedlnosti a vzdal se vlády ve svém království. Jenže dokonce ani pod vodou nezůstává minulost pohřbená. Zlověstné síly poštvávají oba Aquamanovy světy do vzájemné války. Až se oceány vzedmou, aby zaplavily jeho domov na souši, bude Aquaman schopen vyjednat mír s národem, který opustil? Pokud nevznese nárok na svůj trůn, může se stát, že si trůn bude nárokovat jeho život... Než se půjdete na krále sedmi moří podívat v celovečerním filmu Aquaman, prožijte toto epické dobrodružství plné sváru a boje v podání hvězdného tvůrčího týmu složeného z Geoffa Johnse (BATMAN: TŘI JOKEŘI, FLASHPOINT), Paula Pelletiera (LIGA SPRAVEDLNOSTI) a Ivana Reise (NEJTEMNĚJŠÍ NOC)! Kniha obsahuje sešity Aquaman č. 0, 14–16 a Liga spravedlnosti č. 15–17 z New 52.... celý text

Přidat komentář

rozaaalie_
30.01.2024 5 z 5

Miluju, když je v komiksech dobře vykreslený pohyb. A tenhle svazek to dokázal na jedničku. Ano, ilustrace jsou statické, ale autoři jim vdechnuli takový ráz, až by jeden věřil, že se skoro hýbou. Bitvy jsou plné strhující akce, drtivých přívalových vln, které vám vycucnou veškerý vzduch z plic a nechybí ani neoblomná Liga spravedlnosti, jež musí opět spojit síly v záchraně světa. Kromě samotného Aquamana se v příběhu můžete těšit třeba na Supermana, Wonder Woman, Hawkmana a samozřejmě nebude chybět ani můj oblíbený Batman a spousta dalších superhrdinů!

Oceňuju prostředí oceánu, se kterým se osobně v komiksech příliš často nesetkávám, ale které zároveň skvěle vyzdvihuje krásu kresby. Tmavě modré až černé odstíny v kontrastu se všemi zářivými barvami, kterými hraje mořský život, byly opravdu dechberoucí. Líbil se mi i lehce ekologický podtón. Lidé se tu pohybují v poměrně šedé zóně – ničí moře, vypouští do něj látky, které podvodní život tráví a zabíjí. A pak se není čemu divit, že toho Atlanťani mají tak akorát dost.

Za jedinou "výtku" považuju kupodivu obálku. Nechápejte mě špatně, je fakt hezká. Ale na druhou stranu zároveň i zavádějící, vzhledem k tomu, že se vzhled komiksového Aquamana dosti liší od filmové verze, ve které vystupuje Jason Momoa.

Přiznám se, že jsem od přírody zarytý Marvel fanoušek. Avšak DC světem neopovrhuju, a tento vstup v podobě Aquamana byl dozajista skvělou příležitostí k vybudování náklonnosti a možná i "přehodnocení stran" :)...

Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s @crew_komiks kterým tímto děkuji.

dam.si.knihu
09.01.2024 4 z 5

Jakožto milovník filmu Aquaman jsem neodolala skvělé nabídce od @crew_komiks ! Co Vám budu, už jen Jason Momoa na obálce je velká lákačka.
Musím říct, že jsem to moc užila! Ty kresby jsou jedna velká pecka a já byla nadšená ze všech možných detailů.
Pokud milujete film Aquaman a chystáte se do kina na dvojku, tak tenhle komiks by vás rozhodně neměl minout. Já si to užila, protože je to jedna velká akce od začátku do konce. :)


fvalek
28.12.2023 4 z 5

Neodpustím si malou reakci ke komentáři "cestina_s_linus" - příběh se točí kolem Aquamanova syna Arthura? Aquaman = Arthur... Jeho otec byl rybář, člověk, ne superhrdina, ne Aquaman. Arthur Curry má superhrdinské alias Aquaman, to je úplný základ.

Tak předně... Chápu, že v kinech bude Aquaman a je to marketingový tah, ale proč je v anotaci doporučeno si komiks přečíst před filmem, když s ním absolutně nijak nesouvisí, stejně tak proč musí být na obálce Momoa, když ani postava Aquamana nebo jeho či jen zdánlivě podobný vzhled! Já osobně třeba filmy moc nemusím a ještě víc nemusím Momou, takže mě to na vzhledu komiksu jedině tak odrazuje a je to naprosto zbytečné a možná i trošku klamavá reklama, protože to s komiksem nemá nic společného.

Nicméně když budu mluvit vyloženě jen o komiksu, tak jde o docela pěkný "počátek", který vyplňuje mezeru, kterou má Rebirth hned v samotném počátku. Ukazují se krásné flashbacky z daleké minulosti, kdy Arthur prvně objevoval svou podstatu a původ. Aktuální události pak pracují na konfliktu mezi souší a Atlantidou, ale v podstatě se tu točí i jiné spory, a to Aquamanovo postavení mezi členy Ligy, Black Manta v Sebevražedném oddílu nebo tajemná třetí strana, které jde o to, aby konflikt co nejvíce eskaloval.

Přestože jde o uzavřený příběh, vyskytují se tu návaznosti na další příběhy, ať už budoucnost Aquamana či Orma, tak právě i Black Manta nebo budoucí příběhy hrdinů, které si Liga volá na pomoc. Válka mezi souší a Atlantidou je perfektní. Je drsná, brutální a ničivá, zároveň ale i zajímavá, a to v celém spektru prostředků, které Atlantida používá. Kresba jen podtrhuje krásy i nebezpečí podmořského světa. Zapojení Hlubiny je úžasné. Opravdu pěkné je ztvárnění Arthurovy osobnosti, vztahu s bratrem i Merou, vztahu k souši i Atlantidě a přátelství s ostatními hrdiny. Nemá to chlapec vůbec lehké, ale přesně o to tu jde.

Celkově, vynecháme-li obálku a anotaci, je to skvělý komiks. Rozhodně lepší samostatný příběh než třeba Flash: Nejrychlejší muž světa apod. Skvěle navazuje na staré universum a připravuje základy pro to nové. Přestože je příběh uzavřený, natolik vyplňuje mezery a navazuje, že je velice obohacující. :)

hroubek
24.12.2023 4 z 5

Scénárista Geoff Johns napsal dobrý a zábavný scénář. Samotný komiks se čte skvěle a hodně moc jsem si ho užil. Příběh vychází ze série New 52, která započala velký restart DC světa. Jedná se uzavřený příběh, který má jasně stanovený začátek a konec. Díky tomu má komiks skvělé tempo, parádně prodává epický příběh a krásně se soustředí jen na to důležité – válku o trůn. Opravdu jsem si užil, že samotná válka je hodně epická, a není to jen taková „hospodská šarvátka“. Tady jde o hodně a čistě z mého pohledu Johnse vytvořil funkční konflikt, který funguje na všechny strany, a ke všemu má dobrou pointu.

Johns výborně pracuje s charaktery a nejvíce je to znát na Aquamanovi, jenž konečně dostane prostor, a ukáže proč je právoplatný člen Ligy spravedlnosti. Aquamanův vnitřní konflikt je zde výborně prodaný a scény s Merou a Ormem krásně ukazují, jak moc dobře Johns chápe svého hrdinu. Hodně moc se mi líbí jakým způsobem se zde pracuje s Ligou spravedlnosti. Johns ukazuje, že nejmocnější hrdinové planety nejsou dokonalý, mají spoustu chyb, jsou to pokrytci a mnohdy si osobě hodně moc myslí. Nejvíce to vynikne při rozhovoru Aquamana s Batmanem, kde mu Batman vyčte něco, co sám už několikrát udělal.

O kresbu komiksu se postarali Ivan Reis a Paul Pelletier. A odvedli luxusní práci. Moc jsem si užil jak je komiks nakreslený, jaké barvy jsou tam použité a jak to vypadá epicky a velkolepě. Jedná se o špičkovou kresbu, která se hodí pro velký superhrdinský příběh, kde se střídá jedna akce za druhou. Každá stránka vypadá nádherně, a je jedno jestli jsme na dně oceánu, uprostřed obrovské bitvy, nebo koukáme na hrdiny, kteří mezi sebou debatují. Prostě a jednoduše to vypadá skvěle. A to jsem ani nezmínil Meru, která je zde nádherně nakreslená.

Pokud bude Válka o trůn váš první komiks s Aquamanem, tak si osobně myslím, že budete hodně moc spokojený. Geoff Johns napsal velmi dobrý a zábavný příběh, který šlape moc dobře, hezky se čte, a navíc je to ideální čtení pro komiksové začátečníky, ale i pro znalce. Já jsem velmi spokojený a těším se až si tento epický příběh přečtu někdy znovu.

cestina_s_linus
21.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Nenechte se zmást názvem komiksu - AQUAMAN - příběh se točí kolem jeho syna Arthura.
Arthur po smrti svého otce hledá Atlantidu, aby vyřídil vzkaz matce. Nakonec narazí na jejího (popsala bych jej jako) poradce a dozví se, že je králem. Děj nabere na obrátkách a než se nadějeme, tak Atlantida je ve válce se suchozemci, které brání Liga Spravedlivých. Konec nevyzradím...
I přesto, že je titul primárně o Arthurovi, tak jsem si užívala chvíle, kdy byl na scéně Batman.
Komiks má opravdu brutální ilustrace. Sice mi citoslovce přišly místy nepřesné, ale vyprávění to nijak neubralo.

EvikU.
20.12.2023 5 z 5

Nový komiks o hrdinech. Pojednává o aquamanovi. Arthur Curry se dozvídá od umírajícího otce pravdu o svém původu. Život prožil na souši, ale je synem královny Atlantidy, vydává se do oceánu najít svou matku.

Cestou nachází Vulka, který sloužil jeho matce, ale byl vyvržen na souš. Dozvídá se od něj další věci o své minulosti a matce. Mezitím jeho bratr povolává mořské nestvůry do války, kdy chtějí zatopit město Boston.

Do války přispěchají na pomoc Liga spravedlnosti a tým hrdinů jako je Batman, Superman a Wonder woman. Arthur chce nejdříve vyřešit vše po dobrém, ale válka už je v plném proudu. Bratr Orman mu to nevěří, sám Arthur neví, kam vlastně patří?

Začíná boj o trůn, při kterém jde o život hrdinům a hlavně tisícům lidí na souši. Je to napínavé, Arthur se bude muset rozhodnout kam patří a za co bojuje.

Tito hrdinové šli doposud mimo mě, ale komiks o nich je famózní. Ty kresby! Kdo by to do mě řekl, že si zamiluji klučičí hrdiny? Já ne a přesto se to stalo. Komiks byl skvělý a teď se chystám do kina.

Určitě doporučuji všem, kteří anime filmy a komiksy čtou. Je to parádní odreagování, prohlížení, kochání se obrázky. Klidně bych brala pokračování pokud bude.

Kniha Aquaman: Válka o trůn je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x