Znovuzrození hrdinů DC

Znovuzrození hrdinů DC https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377232/bmid_znovuzrozeni-hrdinu-dc-tRx-377232.jpg 3 148 28

Komiksová událost roku 2016, kniha Znovuzrození hrdinů DC, ohlašuje novou éru vyprávění ve světě DC Comics. Byla vřele přijata fanoušky i komiksovými kritiky a představuje nezbytný úvod do budoucnosti vesmíru DC. Wally West – někdejší Kid Flash a později Flash – je uvězněn mimo prostor a čas. Je ztracen v mezeře mezi dimenzemi, v důsledku Bodu zvratu, který způsobil jeho mentor, Barry Allen. Vznáší se v nicotě a jako jediný vnímá záhadu zasahující celý vesmír. Kdo jim všem ukradl deset let? Wally se musí vrátit na Zemi a ke svým milovaným, kteří mu vždy sloužili jako bleskosvod, ale ať už se snaží kontaktovat kohokoliv, sklouzává dál a dál, blíž k naprostému nebytí. Osud vesmíru závisí na Wallym Westovi a jeho Znovuzrození... Přečtěte si příběh, který odstartoval jeden z nejúspěšnějších nových projektů v historii komiksu. Pod scénářem je podepsaný bestsellerový autor Geoff Johns (Liga spravedlnosti) a kresby se zhostili čtyři z nejtalentovanějších komiksových kreslířů: Ivan Reis (Aquaman), Gary Frank (Batman: Země jedna), Ethan Van Sciver (Green Lantern: Znovuzrození) a Phil Jimenez (Infinite Crisis).... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , BB art
Originální název:

DC Universe: Rebirth 1 , 2016


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
19.12.2023 2 z 5

Jedná se o slabší komiks, přesto ale zábavný. Je velmi krátký. Čtení tak na hodinu max. Pro pobavení poslouží dobře. Nic extra to ale není.

Adele02
04.06.2023 4 z 5

Nečekala jsem, že by v podstatě jen rozjezd" ohromné série mohl být tak dobrý. Spousta náznaků, co nás čeká v sólovkách superhrdinů, a přesto to tvořilo ucelený příběh. Akorát mám po tomhle chuť na pořádný maraton DC komiksů.


Norri
21.02.2023 3 z 5

Vesmíry jednotlivých komiksových vydavatelství jsou neuvěřitelně složité a spletité a vyznat se v nich není nic jednoduchého. To se plně projevuje v této knize. Vesmír DC nemám dostatečně načtený a tak jsem se během čtení komiksu často nechytal. Je dobře, že jsou na konci přidány vysvětlivky, které spoustu věcí ozřejmí. Škoda jen, že stránky nejsou číslovány, když se na čísla stránek tyto vysvětlivky odkazují. Příběh této knihy se příliš hodnotit nedá, protože tam moc ani příběh není. Je to prostě úvod do nových příběhů a otevírají se zde nové otázky a záhady (asi). Konec je docela dojemný. Je zajímavé, jak se Johnsovi podařilo uplést nový příběh z věcí, které už byly odvyprávěny a jsem docela zvědavý, co z toho na konci bude.
P.S. Tato kniha má být, i vzhledem k ceně, něčím, co naláká nové lidi ke čtení komiksů. Nejsem si jistý, jestli svou nepřehledností více lidí neodradí.

ArkAngel
04.08.2022 2 z 5

Byť čtu teď Znovuzrození po letech, kdy jsem se v komiksech dovzdělal, pořád nemůžu uvěřit, že to nazvali skvělým startem pro nové čtenáře. Ani v tuto chvíli nejsem schopný pochytit všechny detaily a to jsem kromě čtení komiksů strávil čas i načítáním životopisů apod. některých postav, abych se v různých věcech orientoval. Kresbu to má hezkou, ale ocení to jen praví fandové... a možná i je to bude celkem iritovat.

wullcann38
21.11.2020 5 z 5

Líbí se mi jak komiks navazuje na: Crisis on infinitive earths, Flashpoint a Watchmeny.

jan14s
30.09.2020 4 z 5

S komiksy od DC nemám moc velkou, prakticky žádnou, zkušenost. Tento jsem dostal darem od kamaráda a musím říci, na rozdíl od většiny komentářů, že mě přišel úvod do nového světa DC jako povedený. Samozřejmě souhlasím s tím, že je to zmatenější, nemůžete však od prvního dílu čekat kompletní vysvětlení všeho. Předpokládám, že po přečtení více dílů, se začne utvářet ucelenější obraz kompletního příběhu, kdy i části, které jsou teď matoucí, začnou dávat smysl. Odkazy na předešlé díly, které jsem nečetl, beru pouze jako doplněk, jelikož se v důsledku události v tomto příběhu nikdy nestaly a nejsou pro další děj důležité. Viděl bych je spíše jako bonus pro dlouhodobější čtenáře.
Vysvětlivky bych spíše než na konec, uvedl pod čarou na dané stránce ke které se vztahují, obzvláště když nejsou stránky číslované.

Claudius
28.07.2020 2 z 5

"Skvělý start pro nové čtenáře". Já jsem nový čtenář a ne, moc skvěle jsem se na tomto startu necítil. Ukáže nám to nějaké postavy, naznačí nějaké děje, odkáže na minulé události, které se jakože staly, ale vlastně nestaly. Nemusím vědět předchozí události, ale vzhledem k vysvětlivkám je na ně v průběhu příběhu bohatě odkazováno.
A propó, vysvětlivky. Koho napadlo dát vysvětlivky na konec komiksu a pak odkazovat na číslo strany, kterou vysvětluje. V komiksu, kde nejsou strany číslované. Geniální.
Taky se mi líbilo, jak vysvětlivky upřímně přiznají, že komiks odkazuje na událost, která se stala v komiksu, který vůbec v Česku nevyšel. Tolik k přístupnosti.

3DD!3
23.05.2020 3 z 5

Je to jako vidět trailer k dvacátému pokračování něčeho čeho jste viděli první dva díly. Vypadá to dobře, ale díkybohu za ty vysvětlivky. Na Manhattan vs Superman se těším.

Kalda69
13.10.2019 1 z 5

Ne, ne, vsechno spatne. Dovolim si podotknout ze to odradi vic ctenaru nez prilaka. Jo a diky tomuhle jsem prehodnotil Wonder woman a pridal ji hvezdu navic.

michal6829
03.02.2019 3 z 5

"Opravdu skvělý start pro nové čtenáře."

Nelíísek
17.10.2018 3 z 5

Jako úvodní mini sešitek mě do universu DC nějak zvlášť neohromil a nenadechl spíše naopak. Reklamní kampaň byla nasměrována hlavně pro nové čtenáře DC, nemyslím si že tohle je dobrý začátek pro nové čtenáře, děj je zmatečný a na 60 stránkách máte tolik děje a hrdinů ... nové čtenáře to spíše odradí než nadchne.

Díky bohu za to vysvětlení na konci (protože tohle je můj první DC komiks.)

Ivan Kučera
01.10.2018 3 z 5

Ohromujúce. Obávam sa ale, že skôr spletitosťou, než vizuálnou stránkou (ktorá je ale fajn) a scenárom (chytil som sa až niekde po ubehnutí prvej polovice). Všetko je so všetkým prepletené a nejako súvisí, desiatky postáv, stovky udalostí, rôzne verzie a alternatívy reality. Kto DC nesleduje aspoň posledných 10 – 15 rokov, tak si neviem predstaviť, že ho tento úvod do novej DC série môže strhnúť. A aj u tých, ktorí sledujú, je to do značnej miery otázne. Bežne tu padajú vety ako „Minulý týždeň som hlboko v temporálnej nanoštruktúre časovej osy zaznamenal poruchu.“ a „Barry zabránil sám sebe zmeniť minulosť“, z čoho si asi sami urobíte názor, či niečo také chcete čítať. Na konci sú síce dodatky, ktoré sa to snažia vysvetliť, ale je tam písané napr. „na strane 12 sa môžete dočítať o...“, čo je ale problém, lebo jednotlivé strany v tomto zošite nie sú číslované. Takže prajem pevné nervy. Proste guláš. Pekne nakreslený, ale guláš. Rozhodne ale oceňujem „uvítaciu“, mimoriadne priateľskú cenu pohybujú sa v priemere tak do troch eur.

Schredel
14.08.2018 4 z 5

8/10
Pěkný příběh který nastartoval nové "universum", sice zde chybí nějaká akce ale kvůli dobrému příběhu si toho ani nevšimnete.

Gordonlord
01.08.2018 3 z 5

Restart? Ne. Znovuzrození ? Taky ne. Prostě jen chytrý pokus, jak nalákat nové čtenáře a zároveň tak nějak omluvit, že příběhy, které již vycházejí nějakých 70 let, mají stále stejně mladé hrdiny - omlazení všech zůčastněných o 10 let a částečné "zametení" nepohodlné minulosti postav je sice naroubované docela krkolomně, ale chápu, že to asi nejde vymyslet tak, aby to nevypadalo blbě a aby se zároveň za minulostí neudělala velká tlustá čára, která by otrávila dlouholeté čtenáře, kteří s těmito comicsy strávili třeba i celé dekády.

Je to náročnější čtení na pochopení, ale veškeré souvislosti, návaznosti a změny jsou popsány ve výborně provedených vysvětlivkách na konci knihy, takže pokud se budete fakt soustředit, opravdu pochopíte, co se kdy a kde a proč stalo i bez znalosti starých comicsů. Jednoduše vlastně všechny důležité věci, týkající se všech restartů, byly popsány v knihách Krize na nekonečnu zemí, poté Infinite Crisis, Final Crisis a Flashpoint. Až budou všechny tyhle knihy v češtině, zapadne do sebe všechno jedna báseň.

Každopádně jako samostatný příběh tahle knížečka neobstojí. Dobře navnazuje na to, co má teprve přijít a vysvětluje změny, kterými DC universum prošlo po "Flashpointu", který nastartoval vstup do sérií "Znovuzrození". Kresba je famózní. Takže tak nějak plichta, no - řemeslně je to udělané dobře a účel to plní, při pořádné snaze to pochopíte, ale veledílo to vážně není. Ani to nemá šanci a důvod se jím stát.

MartyManCZ
28.07.2018 3 z 5

Spojení s Watchmany super, ale celkově jako twist a restart všech DC příběhů docela slabé, spíš takovej bluf a ani ne dobrej. Krize v minulosti byly více radikálnější a jasněji dělily univerzum, respektive restartovaly příběhy pro nové čtenáře... Ale jsem zvědav na samostatné příběhy, snad tam nebude moc poznat, že to je taková "umělá kravina" ten restart.

czLukasss
20.07.2018 4 z 5

Úvod ke Znovuzrození hrdinů DC jsem si koupil čistě ze zvědavosti. Chtěl jsem zkusit něco nového, než se pořádně začtu do knih DCKK (DC komiksového kompletu) a možná se tím i trochu připravit na všechny ty nové postavy, které mě pod taktovkou právě Znovuzrození čekají. Příběh mě chytl na první dobrou, neměl jsem problém mu porozumět (často i menším a složitějším náznakům) a bavil mne. Brzy tedy očekávejte mé čerstvé dojmy z dalších knih, které k tomuto projektu díky poctivým českým ručičkám v našem krásném jazyce vychází. Děkuji za ně a moc se na ně těším!

Wojta777
17.06.2018 2 z 5

Jak zde píšou někteří uživatelé, jedná se spíš o teaser než o komiks. A příběh mě ani moc nevytrhl z židle. Proto dávám dvě hvězdičky.

Hwaelos
13.06.2018 3 z 5

Je to spíš teaser, než plnohodnotný komiks, ale svůj účel plní dobře. Zvědavost vzbuzena.

FireOfFilth
24.05.2018 2 z 5

Tento úvodník do nové série Rebirth jsem si přečetl z principu, bohužel mi vůbec nesedl. Tím, ale nechci říct, že nedám Rebirthu šanci.
Na to, že tato série cílí na nováčky je fajn, ale tato knížečka bohužel vyžaduje mít dost načteno z DC světa, ano vzadu jsou vysvětlivky. Ale to celkový pocit ze čtení nezvedne.
Kresba je skvělá všech čtyř kreslířů. Takže po grafické stránce je to parádička.
Bohužel tuto knihu nedokážu dost dobře docenit jako jiní sečtelí čtenáři.
Ale víme jedno Bůh existuje, a je to Američan!

KillHurt
23.05.2018 3 z 5

Tak tady jsem se opravdu nechytil a to si myslím, že jsem v komiksech poměrně sběhlý. Rebirth odkazuje na řadu důležitých událostí a postav. O některých jsem slyšel poprvé a bez rejstříku na konci knihy bych čučel jak sůva z nudlí. Je pravděpodobné, že komiks začne dávat větší smysl až po ponoření se do některých sérií.