Pojízdná čajovna splněných snů

Pojízdná čajovna splněných snů https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532931/bmid_pojizdna-cajovna-splnenych-snu-65dbdc449edae.png 4 70 29

Kouzelná Paříž série

< 2. díl >

Rosie má život pod kontrolou. Vypracovala se na zástupkyni šéfkuchaře v michelinské restauraci, je vdaná za skvělého muže a budoucnost vypadá růžově. Vše běží podle plánu až do okamžiku, kdy se vrátí domů a v předsíni najde manžela na odchodu se sbalenými kufry. Rosie se rozhodne zlomené srdce utopit ve sklence (nebo spíš dvou lahvích) vína a druhý den ráno zjistí, že v alkoholovém opojení koupila obytné auto! A tak se rozhodne využít příležitost ke změně a vyrazí na životní cestu se svou pojízdnou čajovnou. Ta sice nezíská žádné michelinské hvězdy, ale srdce mnoha lidí ano.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Rosie´s Travelling Tea Shop , 2019


více info...

Přidat komentář

Salinka
18.04.2024 5 z 5

Mě se kniha velice líbila, už od prvních stránek se dobře četla a příběh byl zajímavý právě prostředím ve kterém se odehrával, sympatické postavy - hlavní i vedlejší, jednotlivá místa, která navštívili, byli tak akorát pro představu popsaná, velice pěkně podaný a ukázaný způsob života nomádů... no a takovou Ariu by si člověk přál za kamarádku :-)
Obchůdek s knihami se mi až tak moc nelíbil, nečetl se mi úplně dobře, u této knihy to bylo úplně jiné a měla jsem ji přečtenou za několik odpolední. Na další příběh už se těším a věřím, že bude minimálně tak dobrý jako čajovna.

Medvědářka
16.04.2024 3 z 5

Špatné to nebylo, ale autorka to umí líp.


Márinka
15.04.2024 2 z 5

Autorčin Obchůdek s knihami se mi líbil, ale z "Čajovny" jsem velmi zklamaná. Mnohem lepší je Pojízdný krámek snů Jenny Colganové.

karoli77
09.04.2024 1 z 5

Tohle byla nuda, nemohla jsem se začíst. Plochý příběh, přitom to mohlo být tak super čtení, ale autorka to nezvládla.

zuzi9
05.04.2024 4 z 5

Moje první knížka od této autorky.
Knížka se mi líbila, ale čekala jsem trochu víc o čaji, když se to jmenuje Pojízdná čajovna. Určitě by se dalo téma čaje víc rozepsat, což je škoda, že tomu tak nebylo.
I tak mě kniha nezklamala a těším se na pokračování s kamarádkou Rosie Arií.

kristy.books
04.04.2024 4 z 5

Priznám sa, že autorkina predchádzajúca kniha Obchůdek s knihami ma až tak nenadchla, no rozhodla som sa, že jej dám ešte šancu... a vyplatilo sa. Pojízdná čajovna splněných snů mi rozhodne sadla viac.

Áno, aj tu by sa našla pár detailov, na ktorých by sa ešte dalo popracovať (napríklad v niektorých momentoch sa mi zdalo, že sa určité veci dejú až príliš rýchlo), ale inak to bola príjemná romantická oddychovka o nových začiatkoch, druhých šanciach, životných zmenách, hľadaní seba samého, priateľstve a, samozrejme, láske.

Rosie mala rada naplánované všetko do poslednej bodky. Všetky jej plány sa však zrútili v momente, keď jej manžel oznámil, že odchádza. To bolo pre ňu impulzom, aby urobila vo svojom živote veľké zmeny. Kúpila si karavan, s ktorým cestovala z miesta na miesto, predávala čaj a piekla rôzne dobroty.

Bola to v podstate fajn baba. Je pravda, že nie vždy som úplne súhlasila s jej konaním (občas som nad jej správaním pretáčala očami), ale zároveň som jej držala palce, aby si konečne našla svoj kúsok šťastia, lebo doteraz nemala zrovna na ružiach ustlané.

Páčilo sa mi, že sme dostali možnosť nahliadnuť do ,,kočovného" spôsobu života a spoznať mnoho zaujímavých ľudí, ktorí veľkú časť svojho života strávili cestovaním po celom svete. Spoločne s Rosie sme navštívili rôzne miesta, ktoré boli pekne popísané.

Samozrejme, že nemohla chýbať ani dávka romantiky. Rosie mala hneď dvoch nápadníkov a autorka nás trochu ponapínala. Dlhší čas nebolo úplne jasné, ktorý z nich si nakoniec získa jej srdce.

dam.si.knihu
24.03.2024 3 z 5

Pokud hledáte nenáročný, jednoduchý a feel good příběh, tak touhle knihou nešlápnete vedle. Tohle je mé druhé setkání s autorkou a musím říct, že tento příběh se mi líbil o něco více. Rebecca má dobrý styl psaní a vybírá originální téma, škoda jen, že to v některých částech nerozvede více do hloubky.

Je to příběh, kde hlavní hrdinka provede obrovskou změnu ve svém životě a vydá se na cestu, o které vůbec nic neví a snaží se tak přizpůsobit novému životu. Je to hlavně o nalezení sama sebe a celkově svých hodnot a samozřejmě nechybí ani romantická linka. :)

Takže za mě je to fajn příběh, který úplně nenadchne, ale zároveň je to milé a neurazí to. :)

michaelakoc
20.03.2024 4 z 5

Tak tento příběh mě krásně zahřál u srdíčka. Myslím si, že je to ten typ knihy, která Vás může dostat ze čtecí krize. Za chvilku přečtená, milý příběh, příjemní hlavní hrdinové a lehce originální námět.

Rosie ke svým narozeninám od manžela dostane ten nejhorší možný dárek - rozvod. Rovnou jí oznámí, že si už stačil najít někoho jiného a ještě jí řekne, že život s ní je jedna velká nuda, a že ona je jako leklá ryba. Upřímně? Stát se to mně, tak se sesypu a dlouho se nevzpamatuji.

Rosie se ale rozhodne udělat něco nečekaného - dá výpověď v práci (pracuje jako známá kuchařka v michelinské restauraci), utratí všechny své úspory za karavan Růženu a vydá se na cestu po Anglii, kde bude na festivalech a dalších akcích vařit, péct a míchat své originální čaje.

Rosie rozhodně není jako leklá ryba. Ano, je organizovaná a pragmatická, ale zároveň je srdečná, vtipná, přátelská a dřímá v ní i dobrodružný duch. Hned na začátku se seznamuje s Ariou, další cestovatelkou bez pevného domova. I Aria má svůj příběh, své tajemství. Stanou se z nich kamarádky a parťačky v tu pravou chvíli.

Rosie postupně objevuje své nové stránky, které do rozvodu nepoužívala, a zjišťuje, že od života může dostat i nádherné zážitky, nejen práci a plánování. Na cestě nejde vždycky všechno podle plánu a Rosie se naučí přijímat věci a situace takové, jaké jsou, a jak přijdou.

I když by to člověk nečekal, do života se jí připletou dva muži: karavanista Max a fotograf Ollie. S Maxem se potkává na svých cestách a s Olliem si dopisuje po internetu. Max je její pravým opakem a mužem, kterého by si nikdy nevybrala. Ollie je naopak jejím ideálním mužským protějškem.

Je už Rosie připravená na nový vztah? Jak se popere s kočovným životem? To všechno se dozvíme během tohoto sladkého road tripu. Kniha se mi moc líbila a rozhodně doporučuji. Už teď se těším na volné pokračování s příběhem Ariy.

babicka_amalka
15.03.2024 3 z 5

celkem banální, neurazí - nenadchne a do dalšího dne se zapomene;
pro mě bylo v knize zajímavé putování po mé milované Británii a připomínka míst, na něž mám krásné vzpomínky;

lucisa.n
14.03.2024 4 z 5

Rosie je tam, kde vždycky chtěla. V Londýně, s manželem, pracuje ve vyhlášené restauraci a servíruje jídlo, o kterém ostatní jenom básní. Svůj život v zaběhlých kolejích má ráda a nic by neměnila. Jenže její manžel to tak trochu rozhodne za ni, když ji oznámí, že jejich manželství je u konce. Pro Rosie to je nejen obrovská rána, ale také zmatek. Nemá ráda změny a cokoliv neplánovaného špatně snáší. Člověk se ani nediví, že svůj žal se snaží utopit v láhvi alkoholu. Velkým překvapením pro ni pak následující ráno je, když ji před domem stojí růžový karavan. Ona ho totiž v opilosti koupila! Co s ním proboha bude dělat? Dozvíte se v knize.

Podle anotace jsem čekala něco na způsob příběhů Julie Caplin. A je tomu skutečně tak! Trochu jsem měla obavy, protože poslední knihy Caplinové, které jsem četla, tak mě úplně moc nebavily, pořád to samé. Ale tato mi sedla do noty. Je oddechová, romantická, plná jídla, cestování, životních mouder a ponaučení, vtipu. Ale také těžších témat. Prostě tu najdete vše, co od takové knihy potřebujete. Rosie jsem v mnohem chápala, také nemám ráda změny. O to víc jsem ji obdivovala, že se tomu dokázala postavit čelem. Dokonce jsem chápala i slepou víru a dobrosrdečnost, sama jsem si to zažila. Krátké kapitoly i čtivý styl psaní autorky nahrává rychlému čtení. Díky popisu nomádského způsobu života budete mít chuť hned někam vyrazit a při čtení o všemožných dobrotách také zakousnout něco dobrého. Chybělo už snad jen to, aby mě příběh dojal. Jinak je to ale moc povedená a pohodová kniha. Doporučuji všem, kteří si chtějí u čtení odpočinout.

VeruHoráková
14.03.2024 3 z 5

Na začátku bych chtěla pochválit obálku knihy, která je prostě nádherná a nebudu lhát, i proto mě kniha hned zaujala, ale co se týče samotného příběhu - čekala jsem trochu víc.

Nevím, jestli boom těchto romantických útěků odstartovala Julie Caplin, ale mám pocit, že podobných knih je teď v poslední době na trhu čím dál víc, což není nic proti ničemu. Já mám tyto příběhy ráda, ale ne každý je umí napsat jako Julie Caplin a bohužel za mě to je případ i této knihy.

Na mě byl tento příběh až moc jednoduchý, až moc sladký. Rosie na co šáhla, to se ji dařilo. Hned si našla přátele, hned se ji dařilo podnikat, pokud se to tak dá nazývat a samozřejmě si našla i novou lásku, se kterou v závěru po pár dnech/týdnech známosti už plánovala svatbu a děti. Já samozřejmě od těchto romantických příběhů nečekám, že budou mít nějakou hlubší myšlenku, ale přece jen se mi líbí, když si hrdinka ten hezký romantický závěr musí trochu vybojovat.

Za mě tedy spíš průměr.

petulkapeta
10.03.2024 5 z 5

,,Přes internet se člověk možná nezamiluje,ale po polibku to jde úplně samo."

Rosie, byla skvělá dívka,která se rozhodla udělat radikální krok a ten se jí náramně povedl. S pojizdnou čajovnou si našla praštěnou kámošku Arii a taky se seznámila s Maxem veganem,který byl teda pěkně namakaný, ale pak tu je ještě Oli fotograf kterého zná z netu a mají se setkat. Úžasná kniha u které jsem si užila prostředí a jako milovnice čajů, měla hned chuť ochutnat jednu z jejich směsi. Už se těším na příběh kámošky.

bookcase
09.03.2024 4 z 5

Tak tento příběh se mi líbil ještě víc, než předchozí Kouzelná Paříž, úplně nejvíc bylo míchání čajových směsí, to je zase něco nového.

Knižní střípky
04.03.2024 2 z 5

2,5*

Jak moc mě okouzlila předchozí autorčina kniha, která se odehrávala v předvánoční Paříži, tak tady jsem tuze zklamaná.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

zuzana2599
04.03.2024 4 z 5

Ach, to byl tak milý a inspirativní příběh, že jsem si k tomuto nenáročnému, pohodovému čtení musela dát koláček a čajík. I ta krásná obálka s dortíky je tak lákavá a svádí k mlsání... ! To, co jsem očekávala, jsem i dostala. Příběh o ztrátě, novém začátku, o přátelství i lásce. Nebudu se bránit dalším knihám autorky !

nina3905
04.03.2024 3 z 5

Nenáročná romantikuš jednohubka:-)

evineckY
02.03.2024 4 z 5

Těšila jsem se na cestování a poznávání krajiny, ale autorka nám podala plytký a průměrný příběh už tolik známý - kyberšikana a stalking.
Holka po rozvodu se zamiluje do úplně neznámého a když se doví pravdu, okamžitě hned milující dalšího...

okeey
01.03.2024 5 z 5

Má první kniha od Rebeccy Raisin. Ale už teď vím, že si přečtu další. Jsem ke knihám tohoto typu celkem skeptická, protože mi "romanťárny" přijdou na jedno brdo, ale! Pojízdná čajovna mě zaujala jak obálkou tak anotací, tak jsem si řekla vlastně proč ne, třeba poznám další místa, dozvím se něco o kočovném životě a ve finále to bude třeba další kniha, která mi padne do noty. A stalo se, je to milý příběh o Rosie, kterou zklame její životní partner a to takovým způsobem, že by to pohlo i se skálou, a proto se rozhodne pro krok do neznáma, pro Pojízdnou čajovnu. Začneme poznávat, co všechno se v člověku odehrává, když udělá zásadní krok a jaké radosti, ale také strasti nás mohou potkat. Ze života de facto bohémky, je najednou žena minimalistka, které k životu potřebuje pár kousků oblečení, pár knih a nějaké drobnosti. Nicméně se tu řeší i jedno vážnější téma a to, že ne vše je tak, jak se na první pohled může zdát a jak si kolikrát vyložíme věci jinak než ve skutečnosti jsou. Rozhodně doporučuji, není to žádná bezduchá romanťárna.

Lóra1961
01.03.2024 5 z 5

Líbil se mi již "Obchůdek s knihami" a tak další kniha od Rebeccy Raisin byla jasná volba. A nezklamala! Pohodové čtení a opět moc hezká obálka.
Uvařte si čaj a dejte si něco dobrého, nebo se nechte inspirovat - změňte život a vyrazte na cesty vstříc novým výzvám a dobrodružství!

13werka
28.02.2024 4 z 5

Jde o nenáročnou romantiku, která se stylem podobá knížkám Julie Caplin. I tady je hodně místa věnovaného popisu prostředí a také vaření a jídlu. Sice tak trochu víte jak to bude probíhat, protože to určitě není první příběh, který začíná rozchodem a pokračuje snahou zapomenout v jiném prostředí a restartovat svůj život. Ale hlavní hrdinka je sympatická, děj tak lehce plyne... Já jsem vzala navíc knihu do ruky ve chvíli, kdy mi nenáročné čtení fakt sedlo a tak jsem si knížku docela užila. Pokud máte rádi trochu romantiky a líbí se vám knížky Julie Caplin, tak se vám nejspíš bude líbit i Rossiino putování s pojízdnou čajovnou.

Štítky knihy

čaj čajovny

Kniha Pojízdná čajovna splněných snů je v

Právě čtených5x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených3x
Knihotéce101x
Chystám se číst170x
Chci si koupit45x
dalších seznamech4x