Každý tvůj nádech

Každý tvůj nádech https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518712/bmid_kazdy-tvuj-nadech-1xR-518712.jpg 4 271 46

Dark Elements série

< 3. díl

NĚKTERÉ LÁSKY PŘETRVAJÍ AŽ DO POSLEDNÍHO DECHU Každé rozhodnutí s sebou nese následky a sedmnáctiletá Layla Shawová čelí drsnějším rozhodnutím než většina z nás. Světlo, nebo temnota? Hříšně sexy démon Roth, nebo Zayne, úžasný, ochranitelský Strážce, o kterém si v životě nemyslela, že by mohl být její? Nejtěžší ze všeho je rozhodnout se, komu může věřit. Layla se potýká i s novým problémem. Byl vypuštěn Lilin, nejhrozivější ze všech démonů, který zničí, na co jen sáhne... a nebere si servítky, ani když jde o její nejbližší přátele. Aby ochránila Sama před osudem horším než smrt, musí Layla podniknout nebezpečnou cestu, a přitom ubránit své město – a lidskou rasu – před zkázou. Layla, rozervaná mezi dvěma světy a dvěma muži, nemá žádnou jistotu, ani tu, jestli přežije. Obzvlášť když ji a její přátele začne pronásledovat stará dohoda. Avšak někdy, když jsou tajemství na každém kroku a zdá se, že pravdu nelze rozeznat, musíte poslouchat své srdce, vybrat si stranu a bojovat jako o život.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Every Last Breath , 2015


více info...

Přidat komentář

Njangu
23.04.2024 4 z 5

Poslední díl se mě zdál nejlepší.
Konečně se něco dělo, ne jen přemýšlení jestli Zayne, nebo Roth.
Aspoň nějaká akce a děj se konečně posunul dopředu.

A jen tak mimochodem, od začátku TÝM ROTH :-D

Dyna08
20.04.2024 5 z 5

První a třetí díl byl nejlepší. Tahle série se mi velmi líbila. Rozhodně jí zařadím mezi své nejoblíbenější!
Tým Roth


Ticiana
14.04.2024 5 z 5

Svizna trilogie, a zaverecny dil byl famozni. Bylo skvely pozorovat jak rychle Layla dospela. Roth uplne skvely, doufala jsem ale, ze se vic dozvime i Robinovi. Jsou to knihy pro dospivajici lidi, kdy vlastne bojujou s tim, kym jou a chteji byt. Ja si to uzila. Tym Roth vede.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Závěrečný díl Dark elements si rozhodně udržel svoji laťku s ostatními díly, nechybí mu spád, napětí ani čtivost. Každou stranu jsem si užila a lituju jen toho, že se autorka trochu víc nerozepsala, některé části by si bývaly zasloužily více rozvinout. Druhá věc je, že v ostatních jejích sériích je rozepsání spíše na škodu, třeba v sérii Z krve a popela je to vidět nejvíc, takže pak babo raď, jestli by se našla zlatá střední cesta.

Vztah Layly a Rotha je epický a celou dobu jsem jim fandila, ale zase mi přišlo, že se rozhodla strašně rychle a bylo to hodně uspěchaný.
Velmi mě pobavil rozhovor Layly a Grima, kdy jsem si říkala, že jí to konečně někdo řekl na plná ústa a otevřel jí oči.

Opět nechybí moji nejoblíbenější pokrevníci, které bych chtěla samozřejmě také vlastnit, nejvíc Bambi i přesto, že hadům neholduji.

Mrzí mě, že nenastal nějaký zásadní zvrat, protože by se víc než hodil. V knize všechno tak přicházelo a odcházelo, jako by autorka nechtěla zabřednout do podrobností a jen úmyslně klouzala po povrchu.

Jedna bitva, sic skvěle napsaná, ale akčnosti knize nepřidala. Závěrečný střet Layly a Lilina byl nudný, jinak to popsat nedokážu, stalo se to, co se očekávalo celou dobu a nedošlo k ničemu neočekávanému, což je škoda.

Celá série je velmi zdařilá YA fantasy a musím jí Vám všem doporučit. Svoje místo v mojí knihovně si úspěšně vybojovala a jednou se k ní s radostí vrátím.

IG: @freya_zlaskykpribehum

ivka7708
08.04.2024 5 z 5

Super záver série. Som rada, že rozstrel medzi Rothom a Zaynom sa vyrieši relatívne rýchlo v knihe a už sa zbytočne netočíme v kruhu. Ja som veľmi spokojná koho si vybrala, dáva to zmysel.
Celú knihu som premýšľala ako spisovateľka zachráni tento príbeh, pretože kam to smerovalo sa mi veľmi nepáčilo. Nakoniec som ale spokojná ako to dopadlo aj keď by som ocenila nejaké lepšie vysvetlenie než to, čo prišlo. Výborna séria pre fanúšikov YA, má to trochu Twilight vibe ale so silnejšiu hrdinkou.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

EVERY LAST BREATH

Tak tento díl byl 100% nejlepší!!! Byla jsem úplně z toho hotová.

Po přečtení 220 stran jsem si říkala, že se mi nelíbí, kam to směřovalo. Po 24. kapitole jsem si říkala, že už nebudu číst dál. A pak se mi zastavilo srdce. Tohle mě vážně dostalo.

I když to byla moje první kniha v angličtině. Hodně jsem s ní válčila, ale stálo to za to!! Četlo se to rychlé a jednoduše.

Opět se nachází v současné době ve velkoměstě. Příběh je opět z pohledu LAYLY. Řeší opět dilema lásky mezi úžasným strážcem Zaynem a ještě víc sexy démonickým princem Rothem.

Do toho musí vyřešit záležitost s Lilinem, který zabíjí nevíne lidi a zastavit blížící se apokalypsu. Aby to nebylo málo s Laylou se něco děje.

Nejvíc se mi líbí prostě ten ostrý jazyk démonů a jejich pochodové myšlení. Bambi je prostě srdeční záležitost!!

Jelikož je to poslední díl, je za mě i nejlepší!!! Těším se až vyjde v překladu a rozhodně si ho ráda přečtu znovu!!!

petusska01
05.04.2024 5 z 5

Jooooj, smutná som, že sa to už skončilo. Veruže som si tam obľúbila dosť postáv. Layla od prvého dielu riadne dospela. Ozaj, že by som povedala, že vďaka Layle a Rothovi a jeho podpore je táto séria vhodná pre mladé dievčatá, ktoré hľadajú sami seba, nevedia zapadnúť a že aj vďaka Laylinej ceste si nájdu takú tú vlastnú seba hodnotu, sebadôveru... Veľmi pekne to tam bolo ukázané. Ale samozrejme trojka sa rozsekla a Layla si musela vybrať. S voľbou som bola spokojná :) akčné scény boli ozaj fajn, udržiavali ma v napätí. Okej, možno nejakú tú zápletku som trošku rozlúskla vopred ale nevadilo mi to. Ten koniec mi nestačil, chcem ešte a ešte a ešte. Veľmi príjemná séria, odporúčam. Cítiť trosku že je to pre mladšie ročníky, ale mňa to veľmi chytilo. Niektoré myšlienky tam boli relatívne hlboké, bolo to vtipné, sexi aj romantické, dynamické a akčné!! A inak, dosť som si išla tie tetovania, tých pokrvníkov.

laura
05.04.2024 3 z 5

Některé lásky přetrvají až do posledního dechu - a jiné ne.

TEMNOTA nebo SVĚTLO?
DÉMON nebo STRÁŽCE?
PEKLO nebo NEBE?

A kým je vlastně LAYLA? Co získala a co naopak ztratila?

Příběh o lásce, vášni, pokrevnících, pravdě, lžích, dohodách i těžkých rozhodnutích. O tom, že vždycky něco ztrácíme. A vždycky to bolí.

Napětí, humor a nepředvídatelnost předchozích dvou dílů se kamsi vytratila. Bylo to pořád velmi čtivé, svým způsobem krásné, ale hodně předvídatelné a chvílema i nudné. I tak mě ale příběh chytil za srdce - a to hned několikrát...

CAYMAN
BAMBI

Scéna, kdy si ďábel přichází pro duši (obrazně řečeno, samozřejmě) je velmi silná. To fakt bolelo. HODNĚ.

O čisté lásce, něze, sarkasmu, bitvách, nefalšovaném zlu i o obětavosti. O bolesti, ztrátě, krutosti i naději. O víře a druhých šancích.

Zlo nepřestane být zlem. Peklo nepřestane existovat. Nadále se budou vykonávat temné skutky. Víš, kolikrát už byl svět na pokraji zkázy? Konec je nevyhnutelný...

Enny06
12.03.2024 4 z 5

Tohle byla krásná série. Po přečtení prvního dílu jsem si okamžitě musela pořídit zbylé dva a hned se pustit do čtení. Moc se mi to líbilo.

teepe
11.03.2024 3 z 5

Přečetla jsem, abych měla kompletní serii, jinak bych se na to vykašlala. Za mě prostě málo akce. Nebyla to pro mě knížka, kde bych musela hltat každé slovo a těšila se, až budu mít čas číst. Naopak jsem měla pocity, ať už je to za mnou. Nejvíc z celé knihy se mi líbila předposlední kapitola a hraní šachu.

evineckY
08.03.2024 5 z 5

(SPOILER) „Viděl jsem, jaks políbila hvězdy.“

A stejně jsem tým Zayne :-(
Guns N' Roses - Paradise City

Tohle je láska a láska dovede lidi změnit.
I když je ten člověk ve skutečnosti démon a korunní princ pekel.

Už dávno jsem přišla na to, že lidé občas dovedou být horší než jakýkoliv démon, který vzešel z jam pekelných.

Kikulka97
04.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Ten konec byl docela zajímavě vycucaný z prstu, ale vlastně proč ne :DDD Oceňuji, že hlanví hridnka učinila správnou partnerskou volbu velmi záhy :D Ale Lilin vlastně mohl zůstat s Zaynem XDDD

MAU256
15.02.2024 5 z 5

Konečně jsem se dočkala posledního dílu této série. Úplně mě mrzí, že už žádné pokračování není. Jako i v předchozím díle bych si přála, aby se mohla nějak Layla rozdvojit, aby mohla být jak s Rothem tak i ze Zaynem. V jednom okamžiku jsem měla strach, že to skončí špatně, ale nakonec to dopadlo velmi dobře. Určitě celou sérii mohu jen doporučit.

KajinaH722
05.02.2024 5 z 5

Celá série se mi moc líbila až mě mrzí,že je konec. V posledním díle se konečně dozvíme koho si Layla vybere a za mě si vybrala správně. Co se týče konce byl víc napínavý, akční a zajímavý. Jsem ráda,že to dopadlo, tak jak mělo. Autorku si připisuju k oblíbených spisovatelům.

Knihomolobecny
05.02.2024 5 z 5

Polední část skládačky. Jaké to bylo?
Série byla dotáhnutáhnutá do konce do posledních detailů až jsem to ani nečekala.. prostě wow! Takhle to má být pokaždé!!
Nic tomu nechybělo. Nic mi nevadilo. Jednoduše to plynulo a bylo to nadpřirozené jako ti dva.
Možná malinko se jednou nic moc nedělo - prostě v jednu dobu bez akce.
Spoiler alert
Jakože ehm bylo až moc jasné, že skončí Roth a Layla spolu to víme žeo. Ale kdo přece trošku fandil Zaynovi? Já na konci 2 dílů už ne, ale během jo. V třetí knize se mi hned nezdál a nějaké naděje jsem mu nedávala.
Jinak mi přišlo, že nám Roth zlidštěl
A Příběh?
Topka ale i jako minule to bylo trošku předvídatelné. Ne vše samozřejmě.
Stejně to všichni čtou kvůli romantice ne?
Ta láska těch dvou byla nepřekonatelná, nekonečná až to šlo cítit přes knihu ke mě. Já chci taky! (Doufám že najdu)
Prostě až moc dobré
Už od začátku jsem milovala Bambi a pořád budu. Ale prostě coo achjo..
Robin nuni mini já chci taky lišku co mi loží po břiše
Snad až teď jsem si trochu oblíbila Stacey, ale nijak zvlášť tak jako Sama. Všeobecně jsme mohli poznat další zajímavé postavy, takže hihi. A to se mi líbilo.
Takže 10/10

LennaK
04.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Z celé série jsem byla nadšená. Tohle je přesně můj styl fantasy. Sem tam jsem doufala, že se v knize utvoří další pár (Zayne vs Stacy).
Menší zklamání z toho, že se Bambi nevrátila zpět k Rothovi a Layle, ale chápu, že to nemůže být happy-end na 110%.

Určitě si od autorky přečtu další fantasy.

Vikinka224
04.02.2024 2 z 5

Poslední díl byl bohužel zklamání. Celou dobu se pořádně nic neděje, ostatně i sám Grim to řekl. Hlavní postavy 3/4 knihy nedělají nic.
Opět, stejně jako v předchozím díle, mi dost vadil styl psaní. Chvíli se autorka snažila být "cool", pak zas použila hromadu kudrlinkovatých slovíček. Vůbec to k sobě nešlo. Možná je to překladem, kdo ví. Dál mi hodně vadily nechutné přezdívky, hlavně od Caymana, ale i z "Prcku" se mi převracel žaludek. Dřív jsem byla tým Roth, ale v tomto díle jsem hodně rychle přestala. Tady z něj byl vyloženě nechuťák a slizoun. Laylu jsem měla chuť několikrát pořádně proplesknout.
Škoda. Nápad byl moc dobrý, zpracování nic moc. Bohužel to není první série od autorky, která začala slibně, ale skončila strašně.

marie2577
03.02.2024 5 z 5

Napínavé, hrave , vtipné, není co dodat spokojenost konec jak má byt

LexiS
01.02.2024 3 z 5

No, a jak to tak někdy bývá, tak se finále zrovna nevyvede podle očekávání.
Tento díl má nejmíň stránek ze všech tří dílů a já bych ho klidně byla schopna zkrátit ještě tak na půlku, možná i míň.
První dva díly byly opravdu něco skvělého, ale tenhle už zas tolik ne.
Líbí se mi, že se milostný trojúhelník rozsekne hned na začátku, ale potom už jsme svědky jen neustálých přeslazených něžností.
Akce je tu opravdu pomálu, humoru už tu taky není tolik a většinu času se zaobíráme jen Laylinými pocity.
A když už i smrťák v půlce knihy řekne, že se tam nic neděje, tak si člověk trochu ťuká na čelo a dumá, proč to tak autorka teda napsala.
Samozřejmě to mělo i pár dobrých částí a pokud bych čekala převážně romantickou oddechovku, tak jsem vlastně spokojená. Ale já doufala v pořádné zakončení série.
Škoda. Ale i tak jsem si sérii moc užila a budu na ni ráda vzpomínat.
Hodnotím třemi hvězdičkami.

PetraKysova
21.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Tak séria dočítaná.
Tretia časť bola veľmi podobná predchádzajúcim. Príjemná young adult oddychovka. Nečakala som závratný dej ani veľké a silné rozuzlenia, čiže splnila to čo som chcela. To že sa hlavný hrdinovia chovali strašne detinsky je údel young adult.
Musím ale velmi pochváli, že už na začiatku knihy sa rozmotal milostný trojuholník a nechodilo sa okolo neho po celú knihu. Proste chcem teba a teba nie. Bodka.
Veľmi príjemné hodnotím aj Chárona. Skvele povedal to čo som mala v hlave celý diel, vonku sa schyľuje k apokalypse a vy nerobíte vôbec nič.
Záver trilógie bol dobrý, som spokojná.

Štítky knihy

démoni romantika

Autorovy další knížky

Jennifer L. Armentrout
americká, 1980
2021  84%Z krve a popela
2014  86%Počkám na tebe
2014  86%Buď se mnou
2015  87%Zůstaň se mnou
2014  78%Jako led

Kniha Každý tvůj nádech je v

Právě čtených16x
Přečtených330x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených12x
Knihotéce217x
Chystám se číst168x
Chci si koupit76x
dalších seznamech10x