Komentáře knihy Každý tvůj nádech
(SPOILER)
„Každý tvůj nádech“ je skvělé zakončení úžasné série.
Osobně jsem čekala asi více konfekt při tom velkém finále :-) Více, děje, akce, zatajeného dechu….
Nebylo to vůbec špatné, ale čekala jsem o chlup víc no .-)
Aspoň, že se konečně Layla rozhodla mezi Rothem a Zaynem. Od začátku jsem tým Roth, ale to neznamená, že mi Zayneho nebylo líto.
Jsem na jeho další příběh zvědavá, v pokračovací sérii….
Co musím vypíchnout je, že se tu dostalo více prostoru pro Caymana. Ten byl tak ďábelsky svůj, až mi to vytvářelo úsměv na rtu :-) njn pekelný úředník…..
Co mě mrzelo, byla Bambi…tak nějak jsem doufala, že se jím ji podaří získat zpátky.
Plnokrevník Robin, taky mohl dostat více prostoru…škoda, že byl konec takový uspěchaný, ale jinak celou sérii hodnotím kladně a určitě nelituje, že jsem se do ní pustila!
A mám stejný problém…..kdo je ve skutečnosti sakra Morris? :-D
(SPOILER)
Tento komentář je hodnocením prvních tří knih.
Originální nápad, zajímavý děj, který mě bavil a místy i překvapoval. Spousta věcí nebyla tak prvoplánová, jak se mohlo zdát (a spousta věcí zas byla, ale nevadilo mi to). Prostředí, okolnosti a (ne)legendy byly dobře provázané a kompaktní.
Bohužel, hlavní hrdinka mi přišla docela hloupá. Můžete si říct, že pohyb záclony u zavřeného okna nic neznamená, pokud žijete v normálním světě. Ale pokud od mala vyrůstáte ve světě přízraků, démonů a magie, tak jste přinejmenším naivní a neopatrní, když podobné věci ignorujete nebo nekonzultujete. Taky mi místy vadilo, jak slečna všem tvrdí, jak to všechno vyřeší, ale místo toho se nimrá ve svém milostném trojúhelníku - proto se mi nesmírně líbil rozhovor s pekelníkem, který slečně tohle všechno na rovinu řekne.
Čtivá fantasy pro náctileté, zápletka v podstatě zajímavá, ale málo rozinutá s uspěchaným a totálně nenapínavým koncem, který vyžadoval dodatečné složité vysvětlování, aby měl závěr knihy a série jakž takž hlavu a patu. Trošku zklamání. Aspoň, že s Bambi a Robinem byla v pekle trošku sranda. Bylo by fajn, kdyby dala autorka pokrevníkům více prostoru v jejich pravých podobách, mohlo by to být příjemně vtipné. Před pokračováním návaznou sérií Zvěstovatel si dám určitě oddech s jiným autorem, nejspíš Rebeccou Yarros.
Poslední kniha byla v pohodě. Tato série je taková jednodušší, odpočinková. Bylo mi líto zayna protože ten dopadl asi ze všech nejhůř, zasloužil si také něco lepšího.
(SPOILER)
Poslední díl této trilogie. Pěkný pohádkový konec. Jsem ráda, že se celá kniha nezabývala trojúhelníkem Roth - Layla - Zayne. Výběr dopadl tak, jak jsem čekala.
Oceňuji přístup k milostným scénám - takto si je představuji v knihách pro děti a mládež. Přeci jen detailní popisy se hodí pro 18+ (možná jsem trochu prudérní). Jen jsem si říkala, že místo aby pátrali po Lilinovi, tak si vyměňují tělní tekutiny.
Peklo se mi zdálo lehce odfláknuté. Bylo mi líto Bambi. :( Lišák Robin si mé srdce nezískal.
Odhaduji, že Morris nebude jen řidič..,
Jako není to špatný, to vůbec ne, ale je to tak krutě naivní... Příběh se mi líbil, působil na mě jako takový typický, možná nejtypičtější a ničím nekomplikovaný představitel romantických fantasy. V "-nácti" bych to asi milovala. Teď je to pro mě spíš jen dobrý. Osvěžující bylo, že celou knihu neřešila dilema mezi dvěma kluky. Jen mi trochu vadí ta posedlost sexem. Je fakt, že tady to nebylo tak hustý jako jinde, ale i tak jsou furt na sobě i v nevhodných situacích.
Třetí a závěrečný díl série dark elements.
Tak to tenhle díl byl fakt něco.
Nadchl mě, pobavil ale i rozesmutnil.
Layla už se konečně v tomto dílu rozhoupala (pro mě to překvápko nebylo) a stala se z ní velmi silná osobnost.
Vybrala si dokonce i svého vlastního pokrevníka a při tetování jsem myslela, že fakt puknu smíchy, jak u toho vyváděla.
Rozjela se tam i jemná linka oddanosti a lásky, což se mi líbilo, že to nebylo jen o tom jak dostat Lilina. Byla jsem dojatá, jak Roth měl starost o Laylu.
Jsem ráda, že v tomto dílu byl trochu více zviditelněný i Cayman - Úplně jsem si dokázala představit ten jeho sametový hlásek.
Jen třeba škoda, že tam nebyl i jiný pohled.
Konec mě tolik nepřekvapil, ale byla jsem za něj ráda. Jen je škoda, že nezískali Bambi zpět.
Tuhle sérii si můžu rozhodně dát mezi své oblíbené.
Tak tohle nebylo vůbec dobrý a mám pocit, jako kdyby ten díl byl úplně zbytečný. Řeší se jen vztah Layly a Rotha. Celou knihu. Děj žádný. Škoda
„Každý tvůj nádech“ je naprosto dechberoucí zakončení série Dark Elements. Už od první stránky mě vtáhlo a nepustilo. Bylo to napínavé, dojemné, plné humoru i šokujících momentů, které jsem vůbec nečekala.
Autorka umí dokonale míchat emoce – chvíli se smějete, chvíli vás mrazí, a pak vás dostane tak silnými okamžiky, že jen zíráte s otevřenou pusou. Závěr byl krásný a přesně takový, jaký jsem si přála pro poslední díl.
Je to série, která se mi vryla do srdce a u které jsem cítila úplně všechno – od smíchu po slzy.
(SPOILER) Ach jo... kdyby tak jednou byla autorka odvážná a šla proti proudu. Protože kdyby se Layla rozhodla pro Zayna, to by bylo něco, z čeho by mi spadla brada. To bych si řekla ,,wow, to jsem nečekala". Takhle to bylo od začátku naprosto předvídatelné, závěr uspěchaný a ve třetím díle se kromě vztahu Rotha a Layly vůbec nic neděje. První díl je za mě nejlepší.
Pokud jsem si myslela, že druhý a první díl nic nepřekoná, tak jsem se hrozně moc spletla. Ta akce a všechno co se v tomhle díle odehrávalo? Jakože... Doteď to vstřebávám!!
Tahle knížka je zároveň i moje 59 co jsem letos přečetla a jsem na sebe pyšná! A taky, musím děkovat jedné úžasné osůbce, díky které jsem tuhle sérii přečetla. Teda..
První díl než jsem přečetla tak se osůbka trochu naštvala a myslela si, že si ani ten první díl nepřečtu. Ale jakmile jsem se začetla, tak už druhý a třetí jeli samy!
To co se v knize dělo za akce mě dostávalo a jedna věc mě tam naštvala a zároveň taky hrozně mrzela, ale nebudu spoilerovat. Ale jedna věc mi udělala upřímně radost a to bylo co se stalo s otcem Layly.
A musím tu jen zmínit... Ty čarodějové jsou až tak vyčůraní, že to snad není ani možný. I když na jednu stranu chápu Rotha proč to udělal.
Nejslabší díl série. Přišlo mi, že autorka už moc nevěděla co s příběhem dál. Zbytečně natahované.
Za mě nejslabší díl. Už jsem konečně přišla na to, co mi na sérii vadí. Rotha jsem si zamilovala, ne že ne, ale v knize už bylo moc "vztahových" momentů, a to na úkor děje. Všichni už jsme asi za ty tři díly, dle mého, pochopili, že je Roth opravdu sexy a nepotřebujeme to potvrdit 20x na jedné stránce.
Zvraty pro mě nebyly zvraty, ale okopírovaní lovci stínů (Lilith a propojení, jako haló? To bylo doslova úplně stejný!). A ten konec? Místo toho, aby to autorka pořádně dovysvětlila, dala si záležet a vymyslela nějakou originální zápletku, sfoukla to celé ze stolu jen tak. Taky nechápu, proč musela nutně všechny párovat, ale to byla jen okrajová záležitost.
Když nad tím tak přemýšlím, jsem docela naštvaná, jak to skončilo.
Série mě úplně neurazila, ale ani nenadchla. Přiznávám, že nejsem úplně cílovka, takže osobně hodnotím jako průměr. Tento poslední díl byl za mne nejslabší a docela jsem se těšila, až knihu dočtu a budu si moc otevřít jinou.
Navíc mě opravdu rozčilovalo, jak bylo na jedné stránce asi 50x napsáno "Miluji tě". To jsem opravdu koulela očima. Sladkých řečí mohlo být méně. K sérii se už vracet nebudu, ale přečtení nelituji.
(SPOILER)
Tak já nevím... Série jako taková se mi celkem líbila ale tento poslední díl mi přišel naprosto zbytečný? Bizarní? Moc akce tam nebylo a pak byl rychle konec... Na můj vkus až moc "hot" pasáží, přišlo mi to, že autorka už neví kudy kam a jenom nahání stránky. Vážně mě to už nebralo a přeskakovala jsem to. Až moc sladkých řeči.
Před touto sérií jsem četla knihu Polokrevni, ze začínají sérii Konvent, která není hodnocena úplně kladně ale mě se kniha líbila. Hodně čtenářů psalo, že to autorka umí líp, takže sem čekala, že to bude opravdu WOW a teď jsem tak trochu zklamaná.
Celkově série ale stojí za přečtení.
(SPOILER)
Tak to teda bylo. Tuhle sérii miluju, četla jsem ji ještě před vydáním 3 dílu, takže teď, když jsem si ji koupila celou naráz jsem si dala rereading.
Každopádně Roth je moje láska a hrozně mě mrzí, že už nemají Bambi. Já furt čekala, že se ji pak pokusí nějak dostat zpátky a oni ji tam prostě nechali! Doteď je to moie oblíbená postava! :(
Jinak postavy jsem si hrozně oblíbila a jsem ráda, že se Stacey dává dohromady se Zaynem. Určitě budou spolu spokojení. Trochu mě mrzí, že jsme neměli možnost poznat víc Robina a hlavně, co je sakra Morris zač?! Jakože já to nutně potřebuju vědět. Proč jsme se to jako konci nedozvěděli?? A aby se neřeklo, hrozně jsem si užívala ty jejich neustálý vyznání. To bylo tak neskutečně sladký... :)
Třetí díl byl ze všech tří dílů dle mého nejslabší . Nevím čím to bylo .
Každopádně celá tahle série je boží . Narazila jsem na ni jen náhodou a jsem vážně vděčná , že jsem si ji mohla přečíst . Doporučuju :-)
Musím se pochválit, že jsem celou sérii sfoukla v relativně krátkém čase To se mi moc často nestává
Poslední díl navazuje přesně tam, kde skončil Dotek jako led. V některých ohledech to byl nečekaný a bolestný zvrat, kdy mi Layly bylo líto, I když po konci jedničky to byl posun, protože tamten konec byl horší. Ale teď už vážně.
Zde se už více věcí začalo obracet k lepšímu, hlavně v tom že postavy, které jsem si přála, aby skončily spolu k tomu směřovaly a má dušička jásala. Na druhou stranu tu byly některé části, ve kterých jsem trpěla spolu s hrdiny. Chvíli jsem měla dojem, že se nic moc neděje, a autorka čtenáře celkem šetří, ale nakonec se i to změnilo.
Myslím, že všechny otázky byly postupně zodpovězeny, a já jsem spokojená. Jsem ráda, že jsem se do trilogie pustila, i když připouštím, že být mladší, tak bych ji možná propadla víc. Ale tu navazující sérii, která teď vychází, si také časem plánuji přečíst a už teď se těším, až se s postavami opět shledám.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Jennifer L. Armentrout také napsal(a)
| 2021 | Z krve a popela |
| 2014 | Počkám na tebe |
| 2014 | Buď se mnou |
| 2015 | Zůstaň se mnou |
| 2014 | Jako led |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

88 %
79 %

(SPOILER) Kdo chce romantiku, tak nesáhne vedle. Fantazy linka je mírnější, než ta romantická, ale to mi nevadilo. Ba naopak.
Moc krásný happyend. Celý díl měl šťávu. Od vyznání citů hlavně mezi Laylou a Rothem po smrtící souboj ke konci knihy.
Ke konci mi ukápla slza, protože náboj romantiky přetékal, cituji: "Zlomila jsi mě, Laylo." A prostě srdce plesá, když to od pekelného drsňáka Rotha čtete mezi řádky :-)