Cami.lla Cami.lla komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Původně jsem si myslela, ze v takhle tlusté knize bude shrnuta celá sága z pohledu Edwarda když jsem zjistila, že se jedná pouze o první díl, byla jsem trochu zaskočená.
Čekala jsem, ze se dozvím více z Edwardova světa, ale malinko mě kniha zklamala.
Ovšem co mi opravdu vadilo, tak byly neustálé překlepy v textu.

18.11.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Kniha se nečetla lehce a vyvolala ve mně spoustu emocí. Ovšem úplný závěr knihy mě trochu zklamal. Mám pocit, že spousta věcí zůstala nevyřešená a navíc se na konci objevilo ještě něco nového.
Jinak kniha se mi líbila, jen z toho konce jsem rozpačitá.

12.08.2023 4 z 5


Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Kniha mě velice mile překvapila. Doporučila mi ji známá, moc se mi do ní nechtělo, protože úplně nevyhledávám tento žánr, ALEpříběh mě vtáhnul a s napětím jsem četla dál a dál až do konce.
Závěr byl sice na můj vkus překombinovaný, přesto se mi kniha líbila a celkově ve mě zanechala dobrý dojem.

06.08.2023 4 z 5


Krátký druhý život Bree Tannerové Krátký druhý život Bree Tannerové Stephenie Meyer

Kniha mě velice příjemně překvapila. Moc jsem od ní nečekala, ale četla se skoro sama, děj svižně plynul a byla to výborná vsuvka při čtení celé ságy. Bylo potřeba si na chvíli odpočinout od Belly a Edwarda :)
Jediné, co bych vytkla, je absence kapitol. Celá novela je psaná v jednom kuse a nutí tak číst dál a dál bez zastavení. Ale možná to tak autorka zamýšlela.

02.07.2023 4 z 5


Strom lží Strom lží Frances Hardinge

Začátek nic moc, v polovině začal být děj napínavý a závěr byl přímo strhující. Navíc příběh knihy byl originální a zajímavý. Celkový dojem z knihy: WOW.

03.05.2023 4 z 5


Dům stínů Dům stínů Pamela Hartshorne

Skvělý mix historie, současnosti, tajemna, psychologie, romantiky… Přestože je celkem brzo jasné, jak se bude děj vyvíjet, nemohla jsem se od příběhu odtrhnout.

02.03.2023 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Ze začátku a možná ještě v půlce mi knížka přišla jako další romantická oddechovka, ale postupně jsem ocenila, jak autorka zvládla tak lehkou formou zpracovat tak vážné téma. Konec pak byl skvělý a pro mě překvapivý.

18.01.2023 4 z 5


Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Jedna z nejlepších knih celé série!

15.08.2022 4 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Krásná romantická a snadno předvídatelná kniha. Jednoduché oddechové počtení.

10.06.2022 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

(SPOILER) Závěrečný díl série, kde vše vyvrcholilo a dospělo do šťastného konce.
V prvním díle mi připadaly postavy a celý svět Skleněného trůnu málo propracované, ale postupně se charakter postav prohluboval a byl vidět jejich vývoj. S každou další knihou ze série se začalo ukazovat, že každý krok měla autorka předem promyšlený, aby v posledním díle do sebe vše zapadlo a dalo smysl.
Skvěle propracovaná a čtivá fantasy série s romantikou v pozadí. Ale právě té romantiky bylo na můj vkus až moc. Vše dopadlo dobře a přestože se celý poslední díl odehrávala obrovská a téměř prohraná bitva, skoro všechny hlavní postavy přežily. A přitom se všichni neohroženě vrhali do boje v předních liniích... Určitě žádný čtenář nechce, aby jeho oblíbené postavy v bitvě padly, ale pár postav mohla autorka nechat hrdinně padnout. Celý příběh by byl ve finále uvěřitelnější (to zní zvláštně - uvěřitelné fantasy :)) a myslím, že i celkový zážitek by byl silnější.

17.05.2022 4 z 5


Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

V knize nejde ani tak o příběh jako o myšlenky a názory. S některými věcmi úplně souhlasím a mám to tak nastavené i ve svém životě. S něčím naopak nesouhlasím a o některých pasážích nevím, co si mám myslet.
Asi každý si v knize najde to, co je mu blízké.
Nevím, jak knihu chápou děti, pro které je primárně určená... Osobně mi pár myšlenek, hlavně v závěru knihy, přišlo pro děti nevhodných. Nechtěla bych, aby se moje dítě takovými myšlenkami řídilo a bralo si je za vzor.

08.04.2022 2 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

(SPOILER) Nenáročná oddechovka. Kniha se dobře čte, děj rychle plyne a najednou čtenář zjistí, že se v knize odehrálo už 15 let...
Jak zaznělo v ostatních komentářích, příběh byl chvílemi opravdu těžko uvěřitelný. Vzhledem k žánru knihy je to v pořádku, ale někdy mě ta přehnanost až rušila od čtení.
SPOILER:
Nejvíce mi však vadily historické nepřesnosti v první části knihy. Děj začíná kolem roku 2002 a hlavní hrdina, v té době třicátník, ovládá angličtinu, úplně jednoduše a bez omezení cestuje po světě, využívá internet v mobilu, jede po chorvatské dálnici, mluví o babyboxech... Tyto věci v roce 2002 ještě nebyly běžné. Několikrát mě to přinutilo vyhledat si fakta a ověřit si to, např. otevření prvního babyboxu v České republice. Na druhou stranu tyto nepřesnosti udržovaly čtenáře ve střehu a nutily ho přemýšlet i u takto oddechové literatury :)

29.01.2022 3 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Od tohoto dílu konečně začíná to správné fantasy čtení!

06.09.2021 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Když si člověk uvědomí, že popsaný příběh mohl být dnešní realitou, tak z toho mrazí.
Z počátku jsem z knihy nebyla moc nadšená, ale pak se děj rozjel a konec mě přímo dostal. Takový konec jsem nečekala, za mě příběh skončil překvapivě a nepředvídatelně.
Výborná kniha, která přiměje člověka k zamyšlení.

10.07.2021 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Romantické oddechové fantasy. Oproti jiným fantasy příběhům je to lehčí čtení, není zde takové množství postav ani příliš zamotaný děj. Přesto je svět Eriley propracovaný a dobře vykreslený.

15.05.2021 3 z 5


Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Zajímavý vhled do světa vrcholového sportu.

19.02.2021 3 z 5


Appaloosa Appaloosa Robert B. Parker

Strohé, syrové dialogy, žádné zbytečné řeči. Na jednu stranu to přesně vystihuje prostředí děje, ale občas by neuškodil trochu detailnější popis.
Do knihy jsem se nemohla začíst právě kvůli strohosti vyprávění. Nedařilo se mi zapojit fantazii. Nakonec jsem zhlédla film a teprve potom jsem knihu přečetla. Přestože je kniha velice tenká a psaná jednoduchým jazykem, nečetla se mi moc dobře. Nebylo to jednoduché čtení.

01.11.2020 3 z 5


Zdivočelá voda Zdivočelá voda Eliška Horelová

Přestože je kniha určená pro děti od 10 let, určitě ji ocení i dospělí. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je zajímavé vidět téma druhé světové války z pohledu dětí. Dnešní děti možná budou mít problém porozumět některým výrazům. Třeba je to ale donutí dopátrat se významu neznámých slov a čtení tak získá další rozměr.
Nevím, jak mě mohla tato kniha minout. Objevila jsem ji náhodou v knihovně mezi vyřazenými tituly k rozebrání a zaujal mě název. Zjistila jsem, že je to trilogie a náhodou byly mezi knihami k rozebrání i další dva díly.

08.08.2020 4 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Od knihy jsem nečekala vůbec nic, možná proto mě tak příjemně překvapila. Moc se mi líbila. Úplně jiný styl, než na jaký jsem zvyklá. Postupně do sebe všechno zapadalo. I když se to zpočátku nezdá, hlavní hrdinka má prostě koule a dokázala uskutečnit to, po čem mnozí touží, ale nikdy neseberou odvahu to zrealizovat.

08.08.2020 5 z 5


Alžběta a Babeta Alžběta a Babeta László Hárs

Úžasně nadčasové téma. Když se člověk povznese nad zastaralý slovník a představuje si děj v současných kulisách, užije si hezký příběh, který má spád.

02.08.2020 4 z 5