Books_by_Dee Books_by_Dee komentáře u knih

☰ menu

Nic mě nezlomí Nic mě nezlomí Veronika Fecková

Nejdříve chci poděkovat samotné autorce za oslovení a poskytnutí e-booku k recenzi.

Svojí recenzi začnu asi tím, že pracuju jako sociální pracovnice s rodinami a dětmi, takže tohle téma, a to čím si hlavní postavy ve svém dětství prošly, jsou mě velmi blízké. A slibuji, že se opravdu snažíme, aby k ničemu podobnému nedocházelo, a to jak v rodinách, tak u pěstounů nebo v dětských domovech.

Olivie totiž své dětství prožívala u jednoho pěstouna za druhým, až skončila snad v té nejhorší rodině, která sbírala děti jako Pokemony. Náhoda nebo osud, ale do stejné rodině je po ztrátě rodičů přiřazen i ostýchavý chlapec Will. Na toho však naštěstí čeká cesta z tohohle „pekla“ ven. Čeká, až si ho vyzvedne strýc.

Jejich minulost se příběhem prolíná se současností, kdy Olivie si nechává říkat Livet, pracuje v restauraci a z Willa je úspěšný businessman. Náhoda nebo osud, ale tihle dva se znovu setkávají.

Já jsem s příběhem byla spokojená, přestože se jedná o docela slow-burn. Bylo fajn to propojování minulosti/současnosti. A to čím si v dětství prošla Liv, je odporné a některé scény se nečetly zrovna snadno.

Současnost mě bavila asi o něco víc než minulost (to tím těžkým tématem). Milovala jsem to, jak se jí Will snažil přesvědčit a byl pro ni takovým princem na bílém koni (s kreditní kartou tedy )

Ale pozor, pro ty, co se dají do čtení, čeká vás otevřený konec a musíte si tedy pro uzavření jejich příběhu sáhnout i po druhém dílu, který prozatím v češtině přeložený není.

11.04.2024 4 z 5


Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

616 stran, tolik jich tenhle díl má – ano čtete správně a já jsem se toho tak bála a nakonec jsem to zhltla za dva dny a přála si aby tenhle díl měl ještě o 600 stránek více.

Tenhle romantický příběh mě tak sedl – tak předstírané vztahy já ráda, Christian byl trochu bad boy (i když to zas tak moc ukázáno nebylo), to já taky můžu, no a ještě byl o pár let starší – YES! YES! A teda byl to trochu slow burn, než došlo na nějakou akci – ale když došlo – tak PANEBOŽE. HELL YES

Stella sice vypadá jako nevinná kopretinka, ale má to ráda tvrdě a nejlépe se zavázanýma rukama za zády! A Christianovi tohle přeci vůbec nevadí

Závěrečný díl série vypráví příběh Christiana, šéfa bezpečností agentury, který pronajímá byt Stelle, influencerce, která se snaží dosáhnout milionu sledujících. Je jí agentem doporučeno, že by si měla najít falešného přítele a samozřejmě, kdo jiným se jiným nestane než hrozivý Christian, který nejen že je do ní zamilovaný (nechce si to přiznat), tak taky potřebuje někoho, kdo ho bude doprovázet na různé akce. Do jejich zamilovaného příběhu je ještě zamotaný Stellin stalker, její hrozná nepodporující rodina, ale také pozitivní věci jako třeba splnění Stellina snu stát se módní návrhářkou.

Mě díl neskutečně sedl, ale to neznamená, že je v sérii mým nejoblíbenějším – tam prostě navždy bude sedět Rhys a Bridgett z druhého dílu Twisted Games, i když jim Twisted Hate a teď i Twisted Lies dýchají na paty. První díl radši komentovat nebudu, tam předpokládám, že se autorka jen rozehřávala

Naštěstí se s autorkou neloučíme na dlouho. Baronet už ohlásilo, že se letos dočkáme překladu prvního dílu její další série – King of Wrath, kde hlavními tropes jako donucené manželství, bručoun vs. sluníčko, od nenávisti k lásce, ale hlavně Dante je bilionář (a jo, je to ten Dante, co se v tomhle díle už objevoval).

11.04.2024 5 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Knihu rozhodně doporučuji jako letní oddechovku na lehátka k vodě, přesně na tenhle vibe se neskutečně hodí. Mě se kniha líbila, ale asi jsem do ní šla s moc velkým očekáváním, takže plný počet hvězd ode mě prostě dostat nemůže. Průměrná však kniha také nebyla, alePokud se vám třeba líbila kniha Léto, kdy jsem zkrásněla, tak Každé další léto by vás nemělo minout. Má to opravdu dost podobný nádech.

V knize proplouváme minulostí a současností a sledujeme, jak se z přátelství na letní chatě v Barrys Bay stala láska, avšak po náhlém zlomu (dloooouho nevíme o co šlo, až možná moc dlouho) se jejich cesty na dlouhou dobu rozejdou. Nyní po 10 letech se tihle dva znovu potkávají v místech, kde jiskra přeskočila poprvé.

Má to opravdu hezkou romantickou linku, ale mě tomu chyběl nějaký šmrnc. Zápletka se na mě táhla až zbytečně moc dlouho a pak se to celé vyřešilo/urovnalo rychlostí blesku. Nějak jsem to celé nepochopila (ruce).
Při čtení jsem si tak nějak uvědomila, že tyhle „jen romantické“ knihy už možná nejsou pro mě – potřebuju asi trochu víc akce, víc sexy a začínám mít ráda víc dark charaktery. Tohle bylo na mě moc růžovoučké.

27.03.2024 3 z 5


Mizera Mizera L. J. Shen

Když chci začít svojí recenzí slovy „Panebože“, znamená to jediné, že tu knihu jsem si naprosto zamilovala a je to pro vás doporučení, jakože 100% si ji musíte přečíst taky.

Mizera je druhým dílem série Boston Bellas. První díl Lovec, který vyšel loni na podzim, byl skvělý, neskutečně mě bavil, tak já „zlobivé kluky“ sakra můžu. Ale Cillian Fitzpatrick a.k.a. Mizera, to je zlobivý kluk s obřím Z na začátku. Tohle byla naprostá bomba a oproti Lovci jsem měla pocit, že to snad napsala úplně jiná autorka. Tohle mělo neskutečnou šťávu a já nemohla přestat číst.

V tomhle díle je hlavním tématem donucené manželství. Pesephone už neví, jak utéct mafiánům, kterým její manžel dluží velké peníze, a tak ji napadne obrátit s prosíkem na muže, kterého výsostně nenávidí. Cillian souhlasí s tím, že ji finančně vypomůže, ale žádá laskavost – pojme ho za manžela. Persephone ale není něžnou květinkou a přestože se svatbou souhlasí, ať si nemyslí, že si s ní bude hrát jako s jeho majetkem.

Přesto, že byl Cillian neskutečným hajzlíkem, hrozně ráda jsem byla u toho, jak se jeho slupky pomalu odlouply jako cibule a stával se z něj pozorný manžel.
SMUTU tam bylo až dost, a jakého. No prostě panebože, předčtěte si to.
Já jsem hrozně ráda, že jsem knihu četla v rámci pořádaného společného čtení a jsem hrozně ráda, že nám všem kniha sedla do noty a její čtení jsme klasiky v 7 dnech nedal nikdo. Všichni jsme měli tak ve středu přečteno.

27.03.2024


Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Další knížka z pera autorek Ward a Keeland je tady a přišlo mi, že je to zase trochu něco jiného než jejich předchozí knihy, které jsem zvládla už přečíst – přišlo mi to víc takové lehké (žádné drama) a vtipné.

Naprosto dokonalá odpočinková knížka, která přišla zrovna v čas, kdy jsem něco takového potřebovala.

Billie, talentovaná tatérka, neměla zrovna dobré zkušenosti s chlapy a chce přestat úplně randit. No ale to by ji přes cestu nemohl přeběhnout sebevědomý architekt a také její domácí Colby. Domluví se, že spolu budou „nerandit“ (takže spolu vlastně chodí, ale takhle debilně to nazývají – ale vlastně to má svoje kouzlo). No jo, ale všechno nemůže být takhle růžové až do konce. Minulost se vrací a oběma to obrací život vzhůru nohama.

Byl to trošku slow burn, ale vlastně zároveň nebyl. Ono to dlouho je takové miloučké, nezávazné, tak vždyť přeci „nerandí“, ale zároveň moc dobře se vnímá ta jejich skvělá chemie a že vlastně to jejich „nezávazné nerandění“ vlastně vůbec nezávazné není.

Mě se kniha neskutečně líbila a snad se brzy dočkáme i pokračování série, protože všichni chlápci z party by mohli mít skvělé příběhy. Mě se tenhle líbil moc, jen mohl mít o pár stránek méně, pak by se občas tak netáhl. Hlavní postavy jsem si však oblíbila hned. Ono celý ten jejich projekt „nerandění“ byl vlastně docela originální a dalo to knize takovou fajn jiskru, jen občas to mohlo více jiskřit a méně se táhnout.

27.03.2024 3 z 5


On On Elle Kennedy

Panebože Tohle je naprostá dokonalost Wesmie – ty dva prostě miluji, a ne nedokážu vám říct, kterého víc Jen vám povím – nebojte se toho a dejte téhle MM romanci šanci. Prosím vás o to

Jamie a Wes bývali nejlepšími přáteli. Celé léto trávili na hokejovém táboře a kvůli „hloupé“ sázce se jejich cesty na několik let rozešli. Už v té době byl do něj Wes bezhlavě zamilovaný. Nyní se mají znovu potkat a stačí jeden pohled a Wes si uvědomí, že ho stále miluje. Tihle dva spolu musí trávit čas v jenom pokoji na táboře , kde jejich přátelství začalo. Během pobytu zjistí Jamie, že ho Wes miluje, ale také si začne uvědomovat, že ani jemu není jeho kamarád zas tak lhostejný.

Bylo to celé takové veselé a roztomilé. Naprosto jsem si zamilovala jejich přátelství a když došlo na věc – tak panebože! Ten SMUT! Absolutně jsem netušila, že potřebuju tuhle sérii k životu, ale ano

Tohle bude knížka, ke které se ráda vrátím, protože jsem si oba hlavní hrdiny neskutečně zamilovala, ale hlavně jsem si zamilovala jejich love story.

22.03.2024 5 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Než jsem začala psát tuhle recenzi koukala jsem sem a byla jsem v šoku kolik lidí tuhle knihu hodnotí jednou nebo dvěma , jako opravdu jsme četli tu samou knihu nebo spíš se zeptám, opravdu jsme všichni šli do toho s tím, že je to #baronetka a ne kniha na Pulitzera?

V první řadě chci neskutečně pochválit desing obálky – ta obálka je naprostý skvost a já jsem opravdu ráda, že mě bude zdobit moji knihovnu.

A teď k textu? Nějak mě ty 1 recenze nenechají klidnou. Je to #baronetka Jasně že to bude Kráska a Zvíře v pornu? Já jsem do toho s tímto šla, a dostala jsem, co jsem od toho chtěla. A rozhodně nechci o knize mluvit pozitivně jenom proto, že jsem s nakladatelstvím určitým způsobem spojovaná.

Knížka rozhodně není dokonalá, proto ji taky nedávám 5 , ale mě se tedy příběh GAstona a Belle neskutečně líbil. Hodně mě to připomínalo seriál Desáté království, který jsem jako dítě milovala (žádná erotika tam samozřejmě nebyla) nebo novější Bylo, nebylo. Hrozně se mi líbilo, jak to bylo propojené i s dalšími pohádkami.

Rozhodně mě mrzelo, že knížka nebyla delší, protože autorka mohla dát všemu větší prostor – jak už cestě do 8. království (mohli potkat více pohádkových postav) nebo když už do království dorazili (mohli se tam ti naši dva více poznávat). Rozhodně bych nějaké mínusy ke knížce měla, ale když knihu vezmu do ruky a jdu do toho s tím, že jdu číst erotický retelleling (a to ta kniha zas tolik toho explicitního SMUTU nemá – má 2 ). Tak přeci nemůžu knížce vyčíst, že to bylo retellingový porno.


Mě se to prostě líbilo. Ale beru názor samozřejmě každého. Jen si fakt myslím, že je to hodně o tom, s čím do čtení takové knihy jdu.

22.03.2024 4 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Vždycky jsem říkala, že mafiáni nejsou nic pro mě. Poslední dobou (po přečtení sérií od Meghan Marchové) měním svůj názor a říkám, že mafiány miluju a vyhledávám Jestli jsem v prvním díle téhle série tvrdila, že Callum Griffin je alfa samec s velkým tak A, tak nevím, jak bych nazvala Mikolaje, protože panebože – on by mohl být v encyklopediích vedle slova alfa samec na obrázku.

A Nessa, já bývalá tanečnice , tak to bylo jasné, že si k ní utvořím speciální pouto.

A jejich lovestory s inspirací v pohádce Kráska a zvíře – naprostá dokonalost!

Za mě měla knížka asi všechno, co má správná mafiánská romance mít, a že jí to drama a napětí nechybělo.

První díl byl skvělý, ale tak nějak mi až moc připomínal Lapeni (četla jsem je po sobě), za to tenhle díl mě opravdu sedl a příběh se mi moc líbil. Chemie mezi hrdiny byla snad od prvního setkání.

Tu půl hvězdičku jsem sundala za to, že mě některé věci přišly až moc velká klišé, chtěla jsem to asi víc dark a ten konce mě přišel uspěchaný.

Rozhodně však sérii doporučuji.

22.03.2024 4 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Tohle bylo tak roztomilý, že jsem ani vůbec nečekala, že mě to tak bude bavit a doufám, že tohle není poslední kniha, která u nás od autorky vyjde. Letošní její Hello Stranger mám taky na TBR seznamu. Tak uvidíme

V téhle stand alonce se seznamujeme s Hannou Brooksovou, bodyguardkou , která dostane nový úkol – ochránit hollywoodského krasavce Jacka Stapletona na jejich Texaském ranči. Neskutečně mě sedlo prostředí, ve kterém se děj odehrával, sedla mě Hanna, Jack, ale vlastně i celá jeho rodina.

Bylo to celé prostě takové ňuňu. Asi proto taky jenom jeden ohníček , ale tady mě to vlastně vůbec nevadilo. Kniha je čtivá, má spád, je to vtipné, je to romantické. Rozhodně doporučuji.

Při čtení mě to hrozně připomínalo film Slečna drsňák se Sandrou Bullock, který miluju.

Rozhodně tuhle skvělou oddechovku doporučuji. Je to skvělá oddechová romantika.

22.03.2024 4 z 5


Nenávidím tě, Adame Connore Nenávidím tě, Adame Connore Ella Maise

Autorka Ella Maise se rozhodně začíná řadit k autorkám, po jejíchž knihách vždy sáhnu. V loňském roce jsem si oblíbila její stand-alonku Manželství pro jednoho nebo i první díl této série Miluji tě, Jasone Thore. A tenhle díl byl stejně tak dokonalý a Adam Connor byl stejně tak snový, jako Jason Thorne nebo Jack Hawthorne. Naštěstí nás v letošním roce čeká ještě jedna kniha – Druhá šance na polibek. Ale teď už k Adamovi a Lucy..

Lucy si stojí za tím, že je stejně prokletá, jako všechny ženy v její rodině a tak ví, že se nikdy nezamiluje – ale pak náhodou potkává hollywoodského herce Adama Olivera – ale nebojte nezamiluje se, ona ho totiž nenávidí. Jenomže vždycky tvrdím, že ta hranice mezi nenávistí a láskou je opravdu tenká.

Během jedné neděle jsem tuhle skoro 400stránkovou romantiku přečetla, protože prostě nešlo přestat.
Obzvlášť miluju kapitolu 16. Ta je oblepítkovaná od prvního slova k poslednímu k té se ráda budu vracet.

Půl hvězdu jsem strhla jen za to, že jsem se ze začátku nemohla začíst, ale to vlastně trvalo do doby, než se na stránkách začal objevovat dokonalý Adam Connor, tomu jsem propadla a zamilovala se. A dámy, kdo ne?
Na stránkách knihy se také znovu objevují Olive a Jason, takže je i skvělé vidět, jak se tihle dva broučkové mají.

A holky, jen na závěr co Adam Oliver umí se svým údem – O M G !!! no říkám kapitola 16

22.03.2024 4 z 5


Nezkrotná Nezkrotná Melanie Harlow

Ach jo, já se na pokračování série Cloverleighská farma tak těšila, první díl mě neskutečně sedla teď si říkám, jestli to nebylo jen tím tropem – single daddy a chůva – protože to já můžu.
Tady byl hlavním prvkem druhé šance. Ale teda za mě to byly spíš už tak stopadesátéšesté šance. Hlavní hrdina Oliver vysloužil první místo v kategorii nejhorší mužská postava – panečku, to byl blbec. A s tím tak trochu souvisí, že i Chloe pro mě byla prostě blbka, protože to co ona mu odpustila, bylo hodně, hodně přes čáru – vždyť to říkám stopadeástášestá šance.

Chemie žádná, vtipné to nebylo, erotika tak nějak nojako to celé jejich putování „za dobrodružstvím“ mě bavilo a mělo to pár svých světlých momentů, ale v závěru to pro mě byl prostě průměr (možná i na 2.75 by to bylo).

Třetí díl série je i na Goodreads hodnocen o dost lépe než ten druhý, takže sérii dám ještě šanci. Ale tohle bylo jedno velké zklamání. Nezkrotná pro mě byla i největším zklamání v mém únorovém čtení.
Prostě píšu tuhle recenzi pár týdnů po přečtení a vlastně už si pořádně ani nevzpomenu o čem to bylo, jen si vzpomínám, jak děsně jsem byla u čtení naštvaná.

11.03.2024 2 z 5


Až do konce Až do konce Kendall Ryan

IG: books_by_dee

Já jsem příběhu Owena a Beccy v podstatě propadla již s prvním dílem, kdy už tam jsem tu neuvěřitelnou chemii cítila, přestože neměli v knize hlavní slovo. Tam měla hlavní slovo Owenova sestra a Beccy kamarádka Elise. Tím pádem i tady nám vzniká taková tak trochu zakázaná láska, protože Owenovi se vlastně hned při první interakci Becca zalíbila, ale právě proto, že je to kamarádka jeho sestry, je tohle pro něj jedno velké NE.

Ale tenhle příběh není o zakázané lásce. Tady se jedná spíše o překonání traumatu, kterým si Becca prošla na vysoké škole a kdo jiný ji má pomoci než právě Owen, se kterým se cítí, jako s jediným chlapem za poslední dobu, v bezpečí. Napadne ji tedy, že by ji z povzdáli mohl pomáhat, když se bude seznamovat s muži ze seznamovací aplikaci a mohl by ji radit a povzbuzovat. Owen je sice klasický sukničkář a nechce Becce nijak ublížit. Zároveň však cítí, že nechce jen z povzdáli pozorovat, jak mu ji bere jiný muž, a proto se nabídne, že právě on ji pomůže překonat její strachy. Vzhledem k jejich neuvěřitelné chemii, je vám asi jasné, jak takové pomáhání dopadne

Tohle bylo jedno z těch čtení, kdy naprosto milujete sledovat, jak hrdinka překonává svoji minulost a dokonalý hlavní hrdina se do ní postupně, i kvůli její odvaze, zakoukává. Knížka je to sexy, vtipná, ale i tak trochu smutná. Slzička sice neukápla, ale emotivní to čtení bylo.

Až do konce je druhým dílem série autorky Kendall Ryan Hot Jocks a za mě byl přece jenom o kousek lepší než díl první, ale vlastně úplný jiný takže ani nevím, zda se to dá hodnotit. Jedno vím ale určitě, že jsem si čtení příběhu neskutečně užila a těším se na čtení dalších příběhů ze série.

P.S. Možná je dobré ještě zmínit, že asi tak na straně 3 chce opilá Becca, aby ji Owen ukázal penis a on na 10 vteřin souhlasí. :D

Takhle nějak to začínásnad jsem Vás nalákala

04.03.2024 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

IG: books_by_dee

Někdy v říjnu loňského roku jsem se dala do čtení téhle naprosto úžasné série Royalové, která minulý měsíc vyšla v reedici u @nakladatelstvibaronet a proto přicházím z příspěvkem až nyní, abych Vás na sérii pořádně nalákala, protože mě série naprosto dostala, takové drama jsem už dlouho nezažila.

Knížky možná nejsou plné sexu , jak jsme u některých #baronetek naučené, ale ten „sex“ je tam ve vzduchu od prvních kapitol, ale nebojte nějaké akce s prsty a jazyky se tam konají.

Všechny tři díly jsou o jednom páru Elle a Reedovi. V prvním díle se Ella dostává do rodiny Royalů poté, co jí zemřou oba rodiče a Ella je tak nucená odejít žit ke svému poručníkovi, otci Reeda. Tihle dva se od samého začátku nesnáší, vlastně i všichni jeho bratři. POZOR – v knize je 5 sexy bratrů Royalů a u papínka Calluma bych si dala taky říct (och ty moje daddy issues).

Máme tady tedy klasickou linku od nepřátelství k lásce a donucenou blízkost, protože Ella žije v pokoji hned naproti Reedovi. Bratři ji podezírají, že spí s jejich otcem, takže ji nesnáší a byli by nejradši, kdyby od nich z domu odešla. Postupně se však nenávist změní v lásku, vždyť víme, že mezi těmito dvěma pocity bývá jen tenká linka. Není to však tak růžové, každá knížka končí pořádným cliffhangerem, takže jestli můžu doporučit, pořiďte si rovnou všechny tři díly, jinak budete naštvaný. Já jsem musela bez přestávky přečíst hned všechny tři díly, protože nešlo žít bez toho, abych věděla, jak to všechno vlastně bylo.

27.02.2024 5 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

IG: books_by_dee

Někdy v říjnu loňského roku jsem se dala do čtení téhle naprosto úžasné série Royalové, která minulý měsíc vyšla v reedici u @nakladatelstvibaronet a proto přicházím z příspěvkem až nyní, abych Vás na sérii pořádně nalákala, protože mě série naprosto dostala, takové drama jsem už dlouho nezažila.

Knížky možná nejsou plné sexu , jak jsme u některých #baronetek naučené, ale ten „sex“ je tam ve vzduchu od prvních kapitol, ale nebojte nějaké akce s prsty a jazyky se tam konají.

Všechny tři díly jsou o jednom páru Elle a Reedovi. V prvním díle se Ella dostává do rodiny Royalů poté, co jí zemřou oba rodiče a Ella je tak nucená odejít žit ke svému poručníkovi, otci Reeda. Tihle dva se od samého začátku nesnáší, vlastně i všichni jeho bratři. POZOR – v knize je 5 sexy bratrů Royalů a u papínka Calluma bych si dala taky říct (och ty moje daddy issues).

Máme tady tedy klasickou linku od nepřátelství k lásce a donucenou blízkost, protože Ella žije v pokoji hned naproti Reedovi. Bratři ji podezírají, že spí s jejich otcem, takže ji nesnáší a byli by nejradši, kdyby od nich z domu odešla. Postupně se však nenávist změní v lásku, vždyť víme, že mezi těmito dvěma pocity bývá jen tenká linka. Není to však tak růžové, každá knížka končí pořádným cliffhangerem, takže jestli můžu doporučit, pořiďte si rovnou všechny tři díly, jinak budete naštvaný. Já jsem musela bez přestávky přečíst hned všechny tři díly, protože nešlo žít bez toho, abych věděla, jak to všechno vlastně bylo.

27.02.2024 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

IG: books_by_dee

Někdy v říjnu loňského roku jsem se dala do čtení téhle naprosto úžasné série Royalové, která minulý měsíc vyšla v reedici u @nakladatelstvibaronet a proto přicházím z příspěvkem až nyní, abych Vás na sérii pořádně nalákala, protože mě série naprosto dostala, takové drama jsem už dlouho nezažila.

Knížky možná nejsou plné sexu , jak jsme u některých #baronetek naučené, ale ten „sex“ je tam ve vzduchu od prvních kapitol, ale nebojte nějaké akce s prsty a jazyky se tam konají.

Všechny tři díly jsou o jednom páru Elle a Reedovi. V prvním díle se Ella dostává do rodiny Royalů poté, co jí zemřou oba rodiče a Ella je tak nucená odejít žit ke svému poručníkovi, otci Reeda. Tihle dva se od samého začátku nesnáší, vlastně i všichni jeho bratři. POZOR – v knize je 5 sexy bratrů Royalů a u papínka Calluma bych si dala taky říct (och ty moje daddy issues).

Máme tady tedy klasickou linku od nepřátelství k lásce a donucenou blízkost, protože Ella žije v pokoji hned naproti Reedovi. Bratři ji podezírají, že spí s jejich otcem, takže ji nesnáší a byli by nejradši, kdyby od nich z domu odešla. Postupně se však nenávist změní v lásku, vždyť víme, že mezi těmito dvěma pocity bývá jen tenká linka. Není to však tak růžové, každá knížka končí pořádným cliffhangerem, takže jestli můžu doporučit, pořiďte si rovnou všechny tři díly, jinak budete naštvaný. Já jsem musela bez přestávky přečíst hned všechny tři díly, protože nešlo žít bez toho, abych věděla, jak to všechno vlastně bylo.

27.02.2024 4 z 5


Ty nejsi moje spřízněná duše Ty nejsi moje spřízněná duše Ilsa Madden-Mills

IG: books_by_dee

Ke čtení druhého dílu série jsem se dostala docela po delší době, ale vlastně to vůbec nevadilo, protože knížka se dá klidně číst i jako stand-alonka.

V tomhle díle se znovu poktáváme s Giselle, sestrou hrdinky z prvního dílu, která studuje na vysoké fyziku a nemá zrovna dobré zkušenosti s chlapy. Jednoho večera u ní v bytovém komplexu dojde k požáru a kdo zrovna není na místě činu – fotbalista Devon (její sestra žije s jeho týmovým spoluhráčem). Ihned ji nabídne, že u něj může zůstat (no proč asi protože už ji dávno miluje).Giselle svoje zalíbení však neprozradí a spíš ji slíbí, že jí najde přítelealevíme jak tohle dopadá...

Rozhodně jsem fanynka spíše prvního dílu, protože od přátelství k lásce zrovna není moje oblíbené téma, ale tady mě to tak nějak sedlo. Konec mě přišel trošku přitažený za vlasy. Nesnáším když je problémem v knize – neschopnost komunikace, což tady bylo.přesto všechno jsem si knížku užila, byla to fajn kniha na odpočinek. Devon byl neskutečný zlatíčko

Doufám, že se brzy dočkáme nějaké další přeložené knížky od Ilsy, protože zatím mám všechny její knihy přečtené a za mě rozhodně nejlepší je Kráska a hráč, která vyšla loni.

20.02.2024 4 z 5


Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

IG: books_by_dee

Po přečtení Mount Trilogy od autorky jsem prostě nemohla přestat a ihned jsem sáhla po její další sérii Savage Trilogy, která lehce navazuje na sérii Mount, ale není nutné ji přečíst jako první. Je však nutné tuhle sérii číst postupně a pokud nesnášíte cliffhangery, tak její díly číst ihned za sebou. Tak jsou to knihy, takové jednohubky s pár stránkami, takže jsem měla za dva dny přečtené všechny tři díly.

Bratr hlavní hrdinky Temperence je na černé listině s úkolem pro jednoho zabijáka – zabít! Zapletl se totiž s nesprávnými lidmi. Jenže tenhle vrahoun je také najat druhou stranou, aby Temperence chránil. Ta se pro něj stává naprostou posedlostí.

Savage je trošku mírnější verze Mounta, ale zamilovala jsem se stejně. Prostě to ani nešlo. On byl takový bad boy puppy. To je asi správný výraz. Zloduch, ale vlastně takový roztomilý štěnátko zároveň. S Temperence jsem také neměla problém, mě docela sedla. V některých recenzích jsem četla, že vám někomu nesedla. Nevím docela mě bavila celá její storyline s tím, jak vytvářela sochy, její backstory v podstatě.

Erotika mě přišla o něco slabší, ale pořád silných 4 plamínků. Opět mě přišel druhý díl nejlepší. Ale celkově je ta série prostě skvělá a rozhodně vám doporučuju sáhnout po Meghaniných knihách. Už mě teď chybí její Sin série a k té se rozhodně brzy také dostanu.

20.02.2024 4 z 5


Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

IG: books_by_dee

Po přečtení Mount Trilogy od autorky jsem prostě nemohla přestat a ihned jsem sáhla po její další sérii Savage Trilogy, která lehce navazuje na sérii Mount, ale není nutné ji přečíst jako první. Je však nutné tuhle sérii číst postupně a pokud nesnášíte cliffhangery, tak její díly číst ihned za sebou. Tak jsou to knihy, takové jednohubky s pár stránkami, takže jsem měla za dva dny přečtené všechny tři díly.

Bratr hlavní hrdinky Temperence je na černé listině s úkolem pro jednoho zabijáka – zabít! Zapletl se totiž s nesprávnými lidmi. Jenže tenhle vrahoun je také najat druhou stranou, aby Temperence chránil. Ta se pro něj stává naprostou posedlostí.

Savage je trošku mírnější verze Mounta, ale zamilovala jsem se stejně. Prostě to ani nešlo. On byl takový bad boy puppy. To je asi správný výraz. Zloduch, ale vlastně takový roztomilý štěnátko zároveň. S Temperence jsem také neměla problém, mě docela sedla. V některých recenzích jsem četla, že vám někomu nesedla. Nevím docela mě bavila celá její storyline s tím, jak vytvářela sochy, její backstory v podstatě.

Erotika mě přišla o něco slabší, ale pořád silných 4 plamínků. Opět mě přišel druhý díl nejlepší. Ale celkově je ta série prostě skvělá a rozhodně vám doporučuju sáhnout po Meghaniných knihách. Už mě teď chybí její Sin série a k té se rozhodně brzy také dostanu.

20.02.2024 5 z 5


Divoký princ Divoký princ Meghan March

IG: books_by_dee

Po přečtení Mount Trilogy od autorky jsem prostě nemohla přestat a ihned jsem sáhla po její další sérii Savage Trilogy, která lehce navazuje na sérii Mount, ale není nutné ji přečíst jako první. Je však nutné tuhle sérii číst postupně a pokud nesnášíte cliffhangery, tak její díly číst ihned za sebou. Tak jsou to knihy, takové jednohubky s pár stránkami, takže jsem měla za dva dny přečtené všechny tři díly.

Bratr hlavní hrdinky Temperence je na černé listině s úkolem pro jednoho zabijáka – zabít! Zapletl se totiž s nesprávnými lidmi. Jenže tenhle vrahoun je také najat druhou stranou, aby Temperence chránil. Ta se pro něj stává naprostou posedlostí.

Savage je trošku mírnější verze Mounta, ale zamilovala jsem se stejně. Prostě to ani nešlo. On byl takový bad boy puppy. To je asi správný výraz. Zloduch, ale vlastně takový roztomilý štěnátko zároveň. S Temperence jsem také neměla problém, mě docela sedla. V některých recenzích jsem četla, že vám někomu nesedla. Nevím docela mě bavila celá její storyline s tím, jak vytvářela sochy, její backstory v podstatě.

Erotika mě přišla o něco slabší, ale pořád silných 4 plamínků. Opět mě přišel druhý díl nejlepší. Ale celkově je ta série prostě skvělá a rozhodně vám doporučuju sáhnout po Meghaniných knihách. Už mě teď chybí její Sin série a k té se rozhodně brzy také dostanu.

20.02.2024 4 z 5


Království hříchu Království hříchu Meghan March

Přečti si něco od Meghan Marchové říkaly, a tak jsem udělala . a panebože Nemohla jsem přestat Dočteš první díl a kvůli cliffhanger potřebuješ hned další a vlastně hned ten další... Naprosto jsem příběhu propadla a zamilovala jsem se do bad boye Lachlana Mounta.

Příběh se odehrává v New Orleans, což je super změna scenérie pro mě, to rozhodně hodnotím pozitivně. Je to zase trochu něco jiného. Lachlan Mount je jméno se kterým nechceš mít nic společného. Když se však rozhodne, že mu Kiera, místní ředitelka palírny, bude patřit, tak se před ním nikam neschová. (No a ona vlastně ani nechtěla, že?) Propadla mu stejně tak jako já, takže se jí vůbec nedivím. Miluju v knihách tyhle dominantní týpky, co si myslí, že jim patří svět!

Mělo to dokonalý zápletky, drama – a ten sex! Panebože! 5 plamínků naprosto jasných. Za mě nejlepším dílem série je jednoznačně Vzdorující královna.

A když jsem dočetla tuhle sérii, nebyla jsem prostě schopná číst nic jiného než další její sérii, která lehce na tuhle navazuje. New Orleans je droga!

20.02.2024 4 z 5