Twisted Lies: Lži na ostří nože

Twisted Lies: Lži na ostří nože
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533782/bmid_twisted-lies-lzi-na-ostri-noze-6620f386b4861.jpg 4 258 258

Twisted série

< 4. díl

Christian je okouzlující a hrozivý. Je to monstrum oblečené do dokonale ušitého obleku. Každé monstrum má svou slabinu. Tou jeho je ona. Milá, plachá a introvertní Stella je navzdory své slávě na sociálních sítích romantička, která své srdce drží na uzdě. Když ji však hrozba z minulosti zažene do domu toho nejnebezpečnějšího muže, jakého kdy potkala, je v pokušení dovolit si něco cítit. Jejich láska je poznamenaná tajemstvím a poskvrněná lží... a když pravda konečně vyjde najevo, mohla by všechno zničit.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Twisted Lies , 2022


více info...

Přidat komentář

Tamirai
21.07.2024 2 z 5

Bola som zvedavá a nevedela som, čo čakať. Tretia časť bola na mňa už taká nemastná-neslaná a jej hrdinovia a príbeh mi nejak nesadli.

Tu som sa tešila však na tichú a nenápadnú, vysokú Stellu a tajomného Christiana, ktorý sa tak po kúskoch mihol aj v predošlých dieloch.

Niektoré pasáže v knihách boli skvelé, niektoré boli horšie, žiaľ. V dvojke som si užila Bridget aj Rhysa a zostáva to pre mňa najlepšia časť.
Tu bol Christian pre mňa miestami naozaj rozpoltený. Miestami veľmi až zbytočne krutý a potom postupne mäkkol, pokiaľ bol so Stellou.

Áno, láska vie mnohé zmeniť, ale tu sa to tak nejak bilo a teda dospela som k názoru, že morálne “šedý hlavní hrdinovia v knihách asi nie sú vždy to pravé pre mňa.
Ja by som sa nezmierila s tým, čo sa stalo za Stelliným chrbtom a ako sa “riešia problémy, ktoré postretli hrdinov… hoc som si vedomá, že sa to deje vlastne úplne bežne a ani o tom nemusíme vedieť.
Jej (Stelle) to bolo vlastne jedno a zatvorila pred tým oči. V tomto som bola taká nejak sklamaná, že to nezostalo len pri ochranke a kybernetických záležitostiach, ale došlo aj na iné…
Keďže som sa na to pozerala aj ľudsky a s citom, niektoré veci sú pre mňa neodpustiteľné a nevedela by som s tým žiť, lebo ak by aj niečo také bolo vykonané v mene lásky, tak sa láska neprejavuje a len to zatemňuje to, čím láska skutočne je.

Sériu som dočítala, ale zostanem verná troška inému žánru kníh, hoc sa príbehy čítali dobre, rýchlo, boli napínavé aj romantické, ale miestami na môj vkus aj zbytočne temné a to nejak nevyhľadávam - temnoty je vo svete dosť a ja som rada, pokiaľ ju nejaké príbehy a dobrí ľudia presvietia svojím svetlom.

Pokiaľ ide o samotné erotické scény z kníh, čítala som aj pár komentárov ku knihám a musím súhlasiť - je to ako cez kopirák a zbytočne temné, bez dobrého a podstatného zakladu pre zdravý vzťah, kedy by mala byť prvoradá láska. Láska sa dostaví, prídu aj zmeny ale je to pre mňa nejak naopak - chápem, že nie v každej knihe to tak je a niekedy to tak nie je ani v reálnom živote.

Ku knihám však podľa mňa treba pristupovať s veľkou rezervou, a nebrať takéto príbehy až tak vážne - preto sú aj pre mňa tak na jedno prečítanie.
Otázne je, aký príklad a možno práve aj ten morálny základ pre vzťahy z týchto a iných (žánrovo podobných) kníh budú mať mladší čitatelia, nakoľko som si všimla, že ju bežne čítajú aj čitateľky vo veku tak 13-14 rokov.

Mishaacka
17.07.2024 4 z 5

Více na INST misha_cte_eroticke.romany

předstíraný vztah, nucená blízkost
age gap/ věkový rozdíl
pomalé poznávání/slow-burn (a teda doooost dlouhé)
tajemná minulost
stalking
darkromance
morally grey hrdina typu "sáhni na ni a zabiju tě" ( v tomto případě doslova )
střídání pohledu Stelly a Christiana

Musím říct, že na příběh Stelly a Christiana jsem byla velmi zvědavá a zklamaná teda nejsem. Nebezpečný majitel bezpečnostní agentury a mladá blogerka s velkými sny. Skvělá kombinace.
Za mě by i tak mohla být kniha o něco kratší, protože chvíli se mi děj hrozně táhnul, stálo se na místě a řešilo se pořád to stejné a příběh se nikam neposouval

Jediné, co musím vytknout je teda dlouhé čekání na nějaké žhavé scény a to mě při tolika stránkách málem zabilo, fakt. Prostě čekáte, že na to vlítnou mnohem dříve, ale ne, pěkně si počkáte a i pak nás autorka trochu šetří.

Stella byla mladou bloggerkou, která žila ale dvojí život. Sice vede blog, kde fotí a ukazuje se, ale ve skutečnosti je to nejistá introvertka, která při každém kroku pochybuje sama o sobě, trpí nedostatkem sebevědomí a neumí se za sebe postavit.
Moc se mi líbil tak velký rozdíl mezi Stellou bloggerkou a Stellou v běžném životě. Ukazuje, že to co vidíme v online světě nemusí nutně odrážet realitu a ukázat nám toho člověka takového, jaký doopravdy je.
Kartami pak zamíchá návrat stalkera, který Stellu začne opět pronásledovat.

Christian prakticky z ničeho vybudoval svou bezpečnostní agenturu, ale to není jeho hlavní zdroj příjmů. Je to taky kybernetický génius. V poslední době se také ve firmě potýká s únikem informací.
Je to nebezpečný muž, který se s nepřáteli vyrovnává po svém a mimo zákony. Nechcete ho mít za nepřítele.
Z nějakého důvodu je Stellou posedlý a i když se drží dál, považuje ji za svou a běda tomu, kdo se jí dotkne anebo se mu postaví do cesty.
Sáhneš na ni a zabiju tě, tady platí opravdu doslova.
Jo, Christian byl skvělý, opět s tajemnou minulostí a s temnou stránkou. Stella mu byla dokonalým protikladem. Dokázala ovládnout ten kousek jeho duše a po jeho boku se z nejisté dívky stala žena, která se vydala za svými sny.


Boogi
02.07.2024 4 z 5

Na závěr série tohle bylo naprosto úžasné. Moc se mi líbilo, že jsme na konci zjistili, co se událo v životě ostatních párů a postav.

Když jsem začínala číst, věděla jsem, že knížka má spíš pomalý rozjezd, ale tohle bylo extrémně pomalé. Nebyl to zásadní problém, ale v některé momenty bylo únavné číst skoro pořád to samé dokola.

Zvraty v ději tady byly na nepřemožitelné úrovni, rozhodně se jimi nešetřilo. Další plus pro mě bylo to, jak se charaktery postav vyvíjely a měnily k lepšímu. Sice u mě stále vede Twisted Games, ale i tohle byla topovka.

janca.hl
30.06.2024 5 z 5

Opět povedená kniha. Přirovnala bych ji k prvnímu dílu tím "mafiánstvím", takže kdo nemusíte tohle zabíjení atd., tak si raději přečtěte druhý a třetí díl :-). Jinak zajímavá, opět se řešila stará traumata a byl tam i větší děj a drama, než jenom erotika, tak jako tomu bylo i u ostatních knížek z této série. Doporučuji

Ála1968
26.06.2024 5 z 5

Bylo to úžasný,jako všechny předchozí díly.Moc mě mrzí, že tahle série končí,tak snad se dočkáme od autorky nějakou novou a stejně povedenou sérii

wielka
20.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Dočítala som aj štvrtý diel a keď sa na to pozriem spätne, tento posledný, napriek prvotným sympatiám k postavám, sa mi zdal najslabší. Najmenej prepracovaný, zbytočne zdĺhavý a napriek dosť slušnému nápadu absurdný. Nemôžem tvrdiť, že by ma to nebavilo, ale dalo sa to napísať aj oveľa zaujímavejšie a hlavne svižnejšie. Stella mi neprekážala, ale Chrisitan bol psychopat. Len tak sa zbaví niekoho a my sa máme tváriť, že je to top hrdina? Ďakujem, nie.
Okrem toho tie sexuálne scény vo všetkých dieloch boli vážne ako cez kopirák.

Blanka29
19.06.2024 1 z 5

Tento díl musím přirovnat k dílu druhému, vůbec mě to nebavilo a oproti druhému jsem tento díl nedočetla do konce. Přišlo mi to strašné zdlouhavé a než se něco začalo dít, byla jsem za půlkou knihy ale bohužel už u mě převládla nechuť k dočtení.....

petulkapeta
13.06.2024 5 z 5

„Prokoukla jsem tě, Christiane Harpere. Pod tím tvým tvrdým, cynickým zevnějškem..." Přitiskla ruku na mou hruď. „Je měkké srdce."
No Christian byl z této čtveřice řekla bych drsnější než ostatní ale jeho láska ke Stele byla teda hodně hluboká. A závěrečné epilogy byly nadhera a samozřejmě bylo super jak se tu všichni potkaly.

0197
10.06.2024 5 z 5

Po dočtení celé série můžu říci, že je to jedna z nejlepších, co jsme za poslední dobu četla. Závěrečný díl byl sice malinko slabší, ale jen nepatrně.

Stella dennodenně bojovala se svými obavami a nejistotami. Byla to docela síla vidět, co se jí honilo v hlavě. Vždy nejdříve myslela na ostatní. Ani nejlepším kamarádkám se nesvěřila. Měla takovou jemnou, laskavou a éterickou povahu. Bohužel její rodiče i sestra ji neustále shazovali kvůli jejímu úspěšnému blogu a instagramu a dávali ji najevo, že to není pořádná práce. Což ji rozhodně na vnitřní pohodě nepřidalo.

Christiana jsem si zamilovala hlavně díky tomu, jak dodával Stelle sebevědomí a odvahu. Už několik měsíců ji byl posedlý a ne a ne se ho to pustit. No a najednou je z ní jeho sousedka, pak falešná přítelkyně, pak spolubydlící no a je nám jasný, co dál :-). Rád luštil křížovky a měl v oblibě kybernetické útoky, když ho někdo naštval :-). V tomhle oboru se totiž vyznal a dokázal nadělat pořádnou paseku.

Byla to pořádná slow burn romantika. Od doby, co uzavřou dohodu to trvalo než došlo na pořádnou líbačku, ale vzájemnou chemii měli brutální od začátku. No a pak nás celkově čekalo jen pár scén, ale dost žhavých. Stella rozhodně nechtěla, aby s ní v posteli zacházel jako s křehkou květinkou.

Slabší mi přišel příběh na pozadí - věci okolo módy a influencerů. Ale autorka prostě píše extrémně čtivě, takže i když to pro mě nebylo tolik atraktivní téma nenudila jsem se. Naopak linka okolo stalkera mě celou dobu udržovala v napětí, jak to nakonec dopadne.

Nejvíc se mi líbily kapitoly, kde se objevili všechny předchozí páry (nebo jen Alex). Za mě jich klidně mohlo být více. Třeba ta Joshova žárlivost, že mu Christian chce přebrat nejlepšího kámoše? Boží. Epilog byl skvělým zakončením a velké plus, že se autorka v prvním až třetím dílu vyhnula takovým těm klišé a schovala si to až na úplný konec. Na její webové stránce jsou pak nějaké bonusové scény.

Pochválit ještě musím vydařený překlad, protože ten zkrátka dělá hodně. No a teď se jen rozhodnou, jestli se do další série (tam se prý sem tam mihnou postavy z této) pustím v angličtině nebo počkám na překlad.

Kdybych měla určit pořadí oblíbenosti, tak za mě vede Twisted Love, pak je zhruba nastejno Twisted Game s Twisted Hate a pak Twisted Lies.

4,5*
- slow burn
- falešné randění
- posedlý hl. hrdina
- spolubydlící

AnnaBa
08.06.2024 5 z 5

Poslední díl mi sedl neskutečně, čtení jsem si víc než užila. Stella a Chris se mi k sobě hodili.
Nakonec hodnotím pořadí od nejlepšího: druhý, čtvrtý, třetí a první díl jako poslední.

Etule
07.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Aj, tak tohle se bohužel nepovedlo. Sice se mi ze začátku zamlouvalo, že na to hned nehupli, ale pak se to tak nějak protáhlo do té míry, že ve chvíli, kdy na to konečně hupli už mě to přestalo bohužel zajímat. Bohužel za mě autorka to napětí mezi nimi natahovala až příliš dlouho. Navíc se z nějakého důvodu úplně vytratil onen stalker, kvůli kterému spolu byli nuceni bydlet, takže mě nakonec přestal zajímat i on.
Uvažovala jsem, že knihu nedočtu, ale nakonec jsem to přeskákala, abych zjistila, kdo to tedy nakonec byl. A jako na tu postavu jsem v průběhu knihy úplně zapomněla.
Je to škoda, na tenhle díl jsem se těšila nejvíc. Ale Christian se chvílemi choval jako hlupák (viz událost, kdy žárlil a dost nesmyslně to "ukončil"). A bohužel tedy ani Stela místy nedokázala knihu moc utáhnout. A upřímně to, co nakonec vyšlo najevo ohledně jeho citů ke Stele bylo teda až moc a vůbec mi to k němu nesedělo.
Těžko říct zda se do dalších knih autorky pustím.

NikisGo
27.05.2024 3 z 5

Tak poslední díl mě trochu zklamal. Od začátku víte, jak se bude vše se Stellou a Chrisem vyvíjet. Oťukávání, láska jak trám, rozepře, rozchod a nakonec štastný konec. Jako pozitivní je děj, kdy nevíte kdo je padouch. Nabité erotické scény atd.

U všech knich se mi trochu příčilo jak se mužské postavy vyvíjely. Nemilosrdní, chladní, racionální a nakonec jsou jak štěňata :D ano, láska dokáže divy ale občas to bylo přes čáru. Nehledě kdy jejich bohatství jim všem dopřálo pořádného luxusu.

Konec mě celkem potěšil jak to se všemi dopadlo s bylo to pěkné zakončení celé série. Libí se mi, že na sebe knihy nenavazují a dají se číst samstatně. Ovšem děj je u všech stejný jen zápletka je jiná, což může některé čtenáře odradit.

Ciarra
11.05.2024 3 z 5

Těšila jsem se na ni, ale kniha mě zklamala, do čtení jsem se musela vyloženě nutit.
Líbilo se mi, že je psána jak z pohledu Stelly, tak Christiana.

Lofda
10.05.2024 3 z 5

Mám stejný rozpor jako u předchozího dílu, takže hodnotím půl na půl. Příběh sám o sobě mě bavil moc, ta "krimizápletka" se povedla a přiznám se, že jsem s tipem na padoucha byla úplně vedle ;-) Četla jsem a četla, zvědavá kdy to bouchne, užívala jsem si zmínky o postavách z předchozích dílů, ale chvílemi jsem se neubránila tomu, abych se divila sama sobě, proč to vlastně čtu. Všechny ty emoce a oči barvy whisky, vzdychání atd. To bych si s radostí odpustila..

Zomy
21.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Moje první setkání s Anou Huang. Byla jsem zvědavá, jestli je to opravdu taková pecka, jak ostatní tvrdí a příběh Stelly a Christiana mi přišel ze všech čtyř dílů nejslibnější.

Jako ano, je to čtivé, a to i přes svou rozsáhlost. Ale právě kvůli délce textu se některé myšlenky i celé slovní obraty dost často opakují.

Stellu nevidím jako chudinku, líbí se mi, že se tu řeší problém úzkosti, která je v současnosti velký problém. Ale vadí mi, že první třetinu knihy - dokonce možná celou polovinu - ji strach a úzkosti ochromují a pak si začne s Christianem a najednou je to silná ženská s velkou odvahou a o panické atace už není ani zmínka.

Christina jsem moc nepochopila - nebo spíš jaký s ním měla autorka záměr. Měl to být arogantní parchant s kouskem citlivé duše? Pak nechápu ty výstřelky, kdy si Christian potřebuje prostě "ulevit", a tak chladnokrevně mučí a následně zavraždí nějaké ubožáky. V mafiánských romancích většinou bývá vražda nějak ospravedlněna, tady je ta smrt naprosto zbytečná, jen aby Christian vypadal drsně.

Takže čtení bylo fajn, nemám problém, ale nějaký wow efekt se u mě rozhodně nedostavil.

LenaWirus
20.04.2024 2 z 5

Bezpochyby nejhorší díl série. Ani jsem to nedočetla do konce, jelikož už to prostě nešlo. U této knihy zřejmě přetekla moje tolerance pro absurdnost. Stella je absolutně nezajímavá postava, ačkoliv je zde očividná snaha udělat z ní stydlivou multitalentovanou bohyni a Christian je jednoduše zbohatlý de*il. Sexuální scény jsou v každém díle jako vloženy přes ctrl+c, jenom oplzlé hlášky se stupňují - na tomhle už není nic sexy, je to pouze oplzlé. Mrzí mě to, jelikož tato dvojice mohla mít potenciál, který ale autorka naprosto zazdila.

Books_by_Dee
11.04.2024 5 z 5

616 stran, tolik jich tenhle díl má – ano čtete správně a já jsem se toho tak bála a nakonec jsem to zhltla za dva dny a přála si aby tenhle díl měl ještě o 600 stránek více.

Tenhle romantický příběh mě tak sedl – tak předstírané vztahy já ráda, Christian byl trochu bad boy (i když to zas tak moc ukázáno nebylo), to já taky můžu, no a ještě byl o pár let starší – YES! YES! A teda byl to trochu slow burn, než došlo na nějakou akci – ale když došlo – tak PANEBOŽE. HELL YES

Stella sice vypadá jako nevinná kopretinka, ale má to ráda tvrdě a nejlépe se zavázanýma rukama za zády! A Christianovi tohle přeci vůbec nevadí

Závěrečný díl série vypráví příběh Christiana, šéfa bezpečností agentury, který pronajímá byt Stelle, influencerce, která se snaží dosáhnout milionu sledujících. Je jí agentem doporučeno, že by si měla najít falešného přítele a samozřejmě, kdo jiným se jiným nestane než hrozivý Christian, který nejen že je do ní zamilovaný (nechce si to přiznat), tak taky potřebuje někoho, kdo ho bude doprovázet na různé akce. Do jejich zamilovaného příběhu je ještě zamotaný Stellin stalker, její hrozná nepodporující rodina, ale také pozitivní věci jako třeba splnění Stellina snu stát se módní návrhářkou.

Mě díl neskutečně sedl, ale to neznamená, že je v sérii mým nejoblíbenějším – tam prostě navždy bude sedět Rhys a Bridgett z druhého dílu Twisted Games, i když jim Twisted Hate a teď i Twisted Lies dýchají na paty. První díl radši komentovat nebudu, tam předpokládám, že se autorka jen rozehřávala

Naštěstí se s autorkou neloučíme na dlouho. Baronet už ohlásilo, že se letos dočkáme překladu prvního dílu její další série – King of Wrath, kde hlavními tropes jako donucené manželství, bručoun vs. sluníčko, od nenávisti k lásce, ale hlavně Dante je bilionář (a jo, je to ten Dante, co se v tomhle díle už objevoval).

lovemanner
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Pro mě nejlepší kniha z celé série. A ten citát: “Dotkni se jiného muže a bude po něm. Dovol jinému muži, aby se tě dotkl a bude po něm. Řekni mi, že už se tě nikdy nesmím dotknout...a zabije mě to.

JaAnička
06.04.2024 3 z 5

Tak...máme tu poslední díl ze série Twisted, založené na čím dál zvrhlejší lásce, chtíči a sexu...

Vím, že má kniha vysoké hodnocení a čtenáři je velmi oslavovaná, ale můj šálek kávy to opravdu nebyl...možná je to tím, že už začínám být těch "nelítostných gangsterů, které láska změní v dokonale hodné osobnosti" dost...nebo je to tím, že mě nebavily postavy už z doby, kdy se poprvé objevily...nevím...

Nebavil mě ale ani samotný děj. Ze začátku byl celkem dobrý, pak se ale zastavil a začal se neskutečně táhnout a já měla co dělat, abych to vůbec dočetla (přiznám se, že jsem četbu 2x přerušila a začala číst něco jiného...a to je za mě známka špatnosti). Nějak jsem jim to prostě nevěřila a ty nechutné pasáže mě v tom jenom utvrdily...a ten konec byl tak strašně nerealisticky přeslazený...

Zklamaná ale nejsem, protože to bylo přesně takové, jaké jsem čekala. Za mě, bohužel, nejslabší díl.

Ale respektuji a chápu všechny, kterým se kniha líbila...rozumím tomu proč, ale za mě prostě nee.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

TWISTED LIES

Čtvrtý a poslední díl této úchvatné série. Jelikož jsem se na tento díl začala hodně těšit už od minulého dílu, kdy nám naznačili lehkou linku!!! Bože můj...

Příběh je v časové lince měsíc od odstěhování Jules ke svému přítelovi. Když jsem došla ke 100. straně už mi šla hlava kolem z těch nových jmen a postav, člověk rychle začne ztrácet. Určitě doporučuji si psát poznámky.

Jinak příběh se krásně četl a nedokázala jsem se odtrhnout. Opět tu nebudou chybět scény. Je tu super ukázka toho, že ze dna vede jen jedna cesta a to vzhůru.

Tato romantická linka má spoustu záhad a přesto plyne tak jemně. Příběh čteme ze dvou pohledů Stelly a Christiana, i když ze začátku hlavně ze Stellina pohledu.

V Knížce mám hodně oblíbených scén, ale jedná z mých je ta s dopisy. Ta mi vyrazila dech. Je škoda že jich tam není ukázáno všech dvacet .

Hodně zajímavá postava je Christian, pochopit jeho povahu a chování mi trošku trvalo, ale popravdě si nedokážu představit, že by se měl chovat jinak.

Je super, že se autorka dala tak dlouhý Epilog a nastínila nám trošku budoucnost.

Miluju tuto knížku a tento příběh, opravdu úžasná práce autorky, rozhodně plánuji si přečíst další knížky od ní!! Takže za mě, jen doporučuji.