Ty nejsi moje spřízněná duše

Ty nejsi moje spřízněná duše https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474680/bmid_ty-nejsi-moje-spriznena-duse-gHr-474680.jpg 4 361 57

The Game Changers série

< 2. díl

Bestsellerová autorka Ilsa Madden-Mills přichází s chytrou a sexy moderní romancí o atraktivním profesionálním hráči amerického fotbalu a dívce, o níž si přísahal, že se jí nikdy ani nedotkne. Když srdceryvně nevinná Giselle Rileyová přichází do mého střešního bytu, protože nemá kde bydlet, vypukne chaos. Uvědomuju si, že jsem ji neměl zvát k sobě domů, ale je jasné, že potřebuje mou pomoc – nejen s hledáním místa, kde by mohla složit tu svoji krásnou blonďatou hlavičku, ale taky při hledání opravdové lásky. S těmi šílenci, které balí na internetu, se jí to totiž nikdy nemůže podařit. Jen škoda, že ona je čtyřiadvacetiletá panna a já profesionální hráč se špatnou pověstí. Vůbec se k sobě nehodíme – takže jsme jen přátelé. Dobrovolně jí dělám dohazovače, bez ohledu na to, jak moc žárlím, když jí dělám křena na rande. Věřím, že se dokážu ovládat. V žádném případě nepodlehnu svým snům, které mi našeptávají, že přesně po takové dívce toužím. Možná, že jsem ten nejlepší útočník v zemi, ale jak bych mohl zaútočit na holku, jako je ona?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Not My Match , 2020


více info...

Přidat komentář

Books_by_Dee
20.02.2024 4 z 5

IG: books_by_dee

Ke čtení druhého dílu série jsem se dostala docela po delší době, ale vlastně to vůbec nevadilo, protože knížka se dá klidně číst i jako stand-alonka.

V tomhle díle se znovu poktáváme s Giselle, sestrou hrdinky z prvního dílu, která studuje na vysoké fyziku a nemá zrovna dobré zkušenosti s chlapy. Jednoho večera u ní v bytovém komplexu dojde k požáru a kdo zrovna není na místě činu – fotbalista Devon (její sestra žije s jeho týmovým spoluhráčem). Ihned ji nabídne, že u něj může zůstat (no proč asi protože už ji dávno miluje).Giselle svoje zalíbení však neprozradí a spíš ji slíbí, že jí najde přítelealevíme jak tohle dopadá...

Rozhodně jsem fanynka spíše prvního dílu, protože od přátelství k lásce zrovna není moje oblíbené téma, ale tady mě to tak nějak sedlo. Konec mě přišel trošku přitažený za vlasy. Nesnáším když je problémem v knize – neschopnost komunikace, což tady bylo.přesto všechno jsem si knížku užila, byla to fajn kniha na odpočinek. Devon byl neskutečný zlatíčko

Doufám, že se brzy dočkáme nějaké další přeložené knížky od Ilsy, protože zatím mám všechny její knihy přečtené a za mě rozhodně nejlepší je Kráska a hráč, která vyšla loni.

Ešína
24.01.2024 3 z 5

Jako slaďárna na odpočinek ideální. Ale nijak zvlášť mě to nenadchlo.


Nattali.ka
20.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Pěkná oddechovka jako předchozí díl, tady bylo mezi postavami možná více chemie, ale předchozí díl se mi líbil asi trošku víc. Giselle mi přišla trošku náruživá, na to jaká to byla "počestná" dívka, nějak mi to nešlo dohromady s její povahou - jak se chovala a její psaní knihy. Závěr s její stáží a tím, že nejela mi přišel trošku sobecký a zvláštní, když celý život toužila odjet do Švýcarska a když se jí dostane příležitosti nakonec to zahodí. Průměrná slaďárna na víkend.

Janulkaxxx
30.12.2023 4 z 5

Tak jako prvni dil, bylo to fajn cteni.

Erinien
12.11.2023 4 z 5

Má třetí kniha od autorky a vlastně se mi asi líbila nejvíce. Pořád platí, že to není má srdcovka, obdivuji snahu o stavbu charakterů a práci s klišé - v místě kde se většina autorů rozjede po zajetých kolejích najednou přehodí výhybku a hrdinové se zachovají rozumně a ne podle nerozumného romantického zvyku. Hlavní hrdinové mi byly asi nejsympatičtější ze všech knih, co jsem zatím četla. Možná dám tedy šanci i dalším. Ale ne hned, protože je to trochu "na jedno brdo" a trochu víc ukecané než bych potřebovala.

Ewe291
30.10.2023 3 z 5

A je to oficialne ja si davam od autorky pauzu. Prvy diel bol taky zvlastny a tento bol este zvlastnejsi, niekedy som sa musela vracat aby som sa presvedcila, ze mi nic neuslo. A priznavam, ze tato autorka nieje nic pre mna

Toledo
25.07.2023 2 z 5

Tak tenhle díl mě moc nechytl. Vlastně ani nevím co bych k tomu napsala než to, ze mě to moc nebavilo. Postava Giselle byla jedním slovem divná a trochu to zachraňoval Devon, ale také žádná sláva.
No nic, znám mnohem lepší v tomto žánru.

lucie3944
23.06.2023 3 z 5

Přečetla jsem hned po prvním dílu, utíkalo mi to rychleji. Občas jsem se musela zamyslet nad tím, o čem ten první díl vlastně byl a myslím, že za pár týdnů už si absolutně nevzpomenu, o čem ten první díl byl. Myslím, že tento díl mi v hlavě zůstane trochu déle, ale vracet se ke knize nebudu.

Wajny
28.01.2023 3 z 5

Druhý díl jsem četla ihned po přečtení Ty nejsi můj Romeo, takže mám velké srovnání a byl za mě slabší. Velký problém jsem měla s délkou knihy - dost pasáží mi přišlo zbytečných a to než se ti dva daly dohromady, bylo hodně dlouhé.

Devon byl zajímavý, ale úplně si mě nedokázal získat. Vadilo mi jeho chování a to, že se za každou cenu snažil být nad věcí. U Giselle mi vadilo její zvláštní chování, hlavně ohledně sexuálního života. Opravdu jsem nechápala její chování a to, jak se k tomu nakonec stavěla. Dost často se chovala hrozně naivně a nevyspěle. Líbilo se mi, když byli spolu - jejich rozhovory a vtipkovaní. Ani erotika nechyběla a byla velmi dobře napsaná.

Příběh není špatný, jen v něm není nic, co by vás extrémně zaujalo.

Instagram - Nikmakbooks

Kristy.Seb
15.01.2023 4 z 5

Pokud chcete být v životě šťastní, dělejte věci, ze kterých se vám rozbuší srdce. Každý nádech musí mít smysl.

Nemůžeš jen tak zavrhnout myšlenku, dokud ji pořádně neprostuduješ.

Musíme být připraveni vidět nové možnosti.

Musíte pochopit základy, na kterých můžete stavět dál.

Pokud je dvěma lidem předurčeno být spolu, pak je jedno, jak dlouho to bude trvat, ale jejich cesty se neustále budou křížit a proplétat. Existuje neviditelná červená nit, která spojuje osudové páry. Ta nit se může všelijak zamotat a zašmodrchat, ale nikdy se nepřetrhne.

Sny se mají vyvíjet. Cíle přizpůsobovat.

Ne všechno, co se počítá, se dá spočítat, a ne všechno, co se dá spočítat, se počítá.

Druhý díl se mi líbil více. Měl v sobě víz zápletky a i víc humoru.

Michelleee
06.01.2023 5 z 5

V předchozích díle se mi Giselle nelíbila, ale její postava nakonec v kombinaci s Devonem byla fajn. Super slaďárna, líbil se mi víc tento díl. Střídání vypravěčů mě bavilo.

Artep071
17.11.2022 3 z 5

Asi to nebyl špatný příběh, ale mě nijak nezaujal a v podstatě jsem se nudila. Bylo to po celou dobu tak předvídatelné, přišlo mi to tak nějak tlačení na sílu, rádoby vtipné scény mě tedy vtipné nepřišly. Chyběla mi tady nějaká zápletka, napětí , nebyla zde žádná snaha o namlouvání nebo získání , prostě plytké klišé. Předchozí díl mě bavil mnohem víc.

wielka
20.08.2022 4 z 5

Anoooo, Ilsina reputacia po prvej knihe je napravena, huraaaa.
Ale takto. Cela kniha je jedno velke klise, dej predvidatelny. Napriek tomu bola postava Giselle skvela, bavila ma, fandila som jej v jej praci, pisani, vykorculovavani z maminych nastrah... Tato kniha bola pre mna ovela dynamickejsia ako Ty nejsi muj Romeo. Nechybal tomu vtip a, samozrejme, ocakavane rozuzlenie. Fajn oddychovka.

dooky
17.08.2022 4 z 5

Za mě ano. Nebyl to úplně top, ale jedna z těch lepších romantických pohádek na odpočinutí.

Knihy_nad_zlato
04.06.2022 3 z 5

Tahle knížka je stejně fajn oddechovka jako první díl. Musím přiznat, že jsem se trochu bála tohle číst, protože je tu jako hlavní hrdinka Giselle, která byla v prvním díle celkem mrcha - nebo tak aspoň působila. Překvapilo mě, jak byla fajn. Tím, že je tahle kniha i z jejího pohledu, tak jsem se dozvěděla proč některé věci udělala. Devona jsem měla ráda už v prvním díle a tady jsem ho měla pořád ráda, ale přiznávám že v jedničce jsem jej měla radši.
Fungovalo to mezi nimi překvapivě dobře, ale přesto mě oba občas štvaly. Někdy se chovali fakt divně a nelogicky. A ta Elenina rada na konci? Ta byla podle mě fakt mimo.
Z postav mám pořád nejradši Aidena. Tak ráda bych měla knihu o něm. Jinak, jasně, že tam bylo nějaký to klišé, a že děj byl předvídatelný, ale četlo se to dobře, a to mu u tohohle tak nějak stačí.

knihomolkaL
17.04.2022 4 z 5

Druhý díl se mi líbil o trochu více než první. Devon a Giselle mně byli sympatičtější, přišli mi i tak nějak uvěřitelnější. Láska mezi nimi byla ze stránek knihy skoro hmatatelná. Co na obou dílech oceňuji, tak to, že se neděla nějaká hrozná dramata, řešící se padesát stránek, ale prostě nedorozumění, které se poměrně rychle vyřešilo. A nesmím samozřejmě zapomenout na Lady Daisy Gang, ta rodinná soudržnost mě vážně dostala.

Miliamka
30.03.2022 4 z 5

První dvě třetiny knihy super, příběh odsýpal, smála jsem se, fandila jim. Ale pak (po oslavě) se to celé nějak pokazilo - jakoby ztratili oni sami náboj a všechno se tak nějak dělo, protože muselo. Epilog mě nutil zvážit ubrání ještě jedné hvězdy, ale nakonec jsem nechala 4.

astra3
24.03.2022 3 z 5

Nevím, ale tohle mi moc nesedlo. Docela nuda.

moma08
17.03.2022 4 z 5

Tenhle díl byl pro mě o půl hvězdičky lepší než ten předchozí, takže bych jej ohodnotili na
4,5 ⭐.
Dost jsem se pobavila u vyprávění hlavní hrdinky, co zažila v minulosti s kluky, ale ona byla vlastně celkem taková zábavná.
No a hlavní hrdina to bylo zlatíčko.
Kniha je naprostá slaďárna, která nemá ani žádnou velkou zápletku, takže vám určitě zlepší den...

MAU256
12.03.2022 5 z 5

Na knížku jsem narazila na stránkách databáze. Je krásně psaná a čte se sama, dost jsem se nasmála. Giselle mě párkrát trošku štvala a Devona by brala snad každá. Byl dokonalý. Kdo má rád romantické knížky doporučuji si ji přečíst. Už se těším na další knížku této autorky.

Autorovy další knížky

2021  83%Ty nejsi můj Romeo
2021  83%Ty nejsi moje spřízněná duše
2023  86%Drahá Avo
2023  86%Kráska a hráč
2023  83%Princezna a hráč

Kniha Ty nejsi moje spřízněná duše je v

Právě čtených7x
Přečtených498x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených14x
Knihotéce254x
Chystám se číst146x
Chci si koupit24x
dalších seznamech7x