bafometamendes bafometamendes komentáře u knih

☰ menu

Šílená Max Šílená Max Brenna Yovanoff

Poměrně čtivé, ale doporučuji číst spíš během sledovaní seriálu nebo popřípadě až po dokoukání. Fanouškům seriálu to obohatí postavu, nicméně běžnému čtenáři to asi moc neřekne.

27.07.2023 3 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Létní romanťárna s obří porcí muzikálů a Netflix seriálů.

23.07.2023 3 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Nijak zvlášť to sice příběh neobohatí, ale pokud máte rádi Čtyřku a chtěli byste zažít něco jako 1. díl, ale z jeho pohledu a o něco kratší, tak to pro vás bude příjemnou tečkou na závěr této série.

23.07.2023 3 z 5


Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

První polovina knihy byla podstatně lepší, hltala jsem káždou nově zjištěnou informaci o postavách a úžívala jsem si takové to menší tajemno ohledně Domu pohody a Mášy. Jenomže pak přišel moment zjištění a následné třčení na jednom místě a ani už následné sbližování postav a řešení problému mi nepřišlo až tak poutavé. Možná škoda, že jsme nakonec víc neprozkoumali Dům Pohody a jeho okolí. Asi u posledních třiceti stránek jsme měla pocit, jako kdyby už to chtěla mít autorka za sebou, a proto to dopsala tak zvláštně? Místy to bylo sice dost psycho, nicměně i přesto všechno jsem si knížku užila :D

16.07.2023 3 z 5


Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Z jedné strany originální a z druhé tak klišoidní.

16.07.2023 3 z 5


Yoda: Temné setkání Yoda: Temné setkání Sean Stewart

Zdání klame, za mě příjemné překvapení. První půlka knihy má fantastický příběh a fantastické tempo. Bohužel to samé se úplně nedá říct o druhé polovině, kde už příběh zpomaluje a nenajdem tam ty věci, které tak moc odlišovaly první část knížky od té druhé, kupříkladu flashbacky anebo lepší popis boje. Je to taková malá jednohubka ochuťující Klonové války.

07.11.2022 4 z 5


Alespoň prozatím Alespoň prozatím Amélie Salingerová

Přes kovid se toho pro mnohé hodně změnilo a to platí i pro Marinu s Jakubem :)

29.08.2022 3 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Neurazí, ale ani nenadchne.

29.08.2022 3 z 5


Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

Co se stane na Twitteru... je jedna velká Mišmaška :)

10.03.2022 3 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Létní romanťárna se špetkou Harryho Pottera.

29.12.2021 3 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Létní romanťárna se špetkou Star Wars.

29.12.2021 3 z 5


Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

V jednoduchosti je krása.

25.12.2021 4 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Další střípek z kouzelnického světa Harryho Pottera. Příběhy zajímavé a Brumbálova slova poučná. Taková kouzelnická Kytice :)

11.08.2021 4 z 5


Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Dlouhou dobu jsem hledala nějakou knihu, která by mě naplno vtáhla do děje, jako to udělala série Harryho Pottera a Naslouchače, a haleluja konečne jsem takovou knížku našla. Na můj vkus je sice kniha trochu temná a depresivní, na druhou stranu vám to ukáže, jaký je to být hrdinou doopravdy a jak těžké je žít v takovém post-válečném světě, ve kterém se děj knihy odehrává. Ale za nejúžasnější věc považuji, že si ten děj, ty postavy a ty emoce dokážu úplně živě představit. Jediné co k tomu potřebujete, je opravdu jednoduchý popis z knihy a samozřejmě v první řadě si ji přečíst :)

21.07.2021 5 z 5


Star Wars - Darth Plagueis Star Wars - Darth Plagueis James Luceno

Ne nadarmo je tato kniha považována za jednu z nejlepších knih ze SW světa. Darth Plaguies se stal pro mě třetí knihou ze SW světa a jako ty před ní nezklamala. Nebudu kecat, sice mi prvních 100 stránek trvalo než jsem se do toho vžila, ale stálo to za to!!! Místy mě trochu mátly rasy, kterých je v knize zmíněno mnoho a ne všechny si je pamatuji, tudíž jsem si je párkrát musela vyhledat. To postupné prohlubovaní a poznávání temné strany Síly a ta politika. Sice víte, že Darth Sidious se nakonec chopí moci, ale do posledního okamžiku nevíte kdo z těch dvou Sithů je zákeřnější.
Tudíž můj závěr zní: Vřele doporučuji přečíst všem Star Wars fanouškům :D

05.07.2021 5 z 5


Návrat Jediho Návrat Jediho James Kahn

Návrat Jediho je můj NEJ-oblíbenější díl a proto jsem se moc těšila, až si tuto knihu přečtu. Musím uznat, že když se do tohoto příběhu vžijete, tak si kniha rychle a poctivě čte! To co mě ale znovu zarazilo se vyskytlo, už i v předchozím díle a to je překlad. Chápu to, že kniha byla přeložena před necelými třiceti lety a tudíž odpouštím překlad mnoha slov. Umpřímě než jsem zjistila, kdy se tento díl přeložil, myslela jsem si, že daný člověk nikdy neviděl Star Wars. Hold se liší překlad současné doby a doby minulé. Byla bych ráda, kdyby se kniha znovu přeložila do součastného překladu, který známe z filmů. Každopadně, pokud máte 6. díl také tak rádi, tak neváhejte a přečtěte si ho, rozhodně si tím rozvinete jedno z úžasných dobrodružství z předaleké galaxie ;)

23.05.2021 5 z 5


Impérium vrací úder Impérium vrací úder Donald F. Glut

Jsem velkým fanouškem Star Wars světa a Skywalker ságy a tak nesmí chybět ani Star Wars knížky. S filmem se to srovnávat úplně nedá. Miluji ten odstavec, kde je legendární věta "Luku, já jsem tvůj otec!". Asi první věc, o které jsme sice už slyšela, ale i tak mě překvapila byl modrý Yoda, to mě dost pobavilo. Osobně mi vadí jedna věc na překladu a to je slovo X-plán a ještě pár dalších. V originálu je to X-wing a myslím si, že tady to slovo není třeba překládat a X-wing by měl zůstat X-wingem, zní to lépe :D. Slovíčko "Oukej" se mnohdy nehodilo do kontextu. Jinak dobré počteníčko :)

01.04.2021 4 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Stará česká klasika se ničemu nevyrovná ;)
Nesmrtelná poezie Českého národa...

26.03.2021 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Jen co jsem dočetla Naslouchače jsem bažila jen po jednom a to bylo zjistit co se stane dál. Jak jsem očekávala druhý díl nezklamal a úžasně rozvijí první díl. Zas a znovu kniha plná napětí, očekávání a akce. I když nemám ráda otevřené konce, tak TENHLE KONEC ZBOŽŇUJI!!! Teď už si jen počkat, až vyjde poslední díl :D.

PS: Miluji ten slovníček na konci ♡

26.03.2021 5 z 5


Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář Fantastická zvířata. Grindelwaldovy zločiny: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Film Fantastická zvířta: Grindelwaldovy zločiny patří mezi mé oblíbené a proto jsem si nemohla nechat ujít knihu jako scénář.

Scénář se dobře a rychle se čte, má nadherné ilustrace a to včetně obálky, která vypadá fantasticky. Knihu přečtete za necelý den a ani si neuvědomíte že už jste u konce. Možná tam bylo až moc postav, ale i tak se mi díl líbil o trochu více než ten první. Krom toho miluji postavu Albuse Brumbála a Gellerta Grindelwalda. Vřele doporučuji. \ ^^ /

26.03.2021 3 z 5