Návrat Jediho

Návrat Jediho https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30833/mid_navrat-jediho-h2y-30833.jpg 4 85 12

Na motivy filmového scénáře Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho. Závěrečný díl trilogie Hvězdných válek (Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho) vrcholí zápasem představitelů aliance svobodných světů – princezny Lei, Luka Skywalkera, Hana Sola, Chewbacca – s temnými silami Impéria (Darthem Vaderem a císařem). Luka, který se stal posledním rytířem řádu Jedi, čeká mnoho šokujících poznání, zejména týkajících se jeho otce jímž není nikdo jiný než Temný pán ze Sithu, i jeho znovunalezené sestry…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Return of the Jedi , 1983


více info...

Přidat komentář

RMarkéta
31.10.2023 5 z 5

Záverečná dobrodružství Luka Skywalkera a jeho věrných přátel. Sága se tak uzavřela. Tedy,co se původní trilogie týká. Tady se fantazie George Lucase rozjela na plné obrátky. Střet mezi Lukem, Vaderem a Palpatinem je nezapomenutelný. Tak to samozřejmě mělo být.

bafometamendes
23.05.2021 5 z 5

Návrat Jediho je můj NEJ-oblíbenější díl a proto jsem se moc těšila, až si tuto knihu přečtu. Musím uznat, že když se do tohoto příběhu vžijete, tak si kniha rychle a poctivě čte! To co mě ale znovu zarazilo se vyskytlo, už i v předchozím díle a to je překlad. Chápu to, že kniha byla přeložena před necelými třiceti lety a tudíž odpouštím překlad mnoha slov. Umpřímě než jsem zjistila, kdy se tento díl přeložil, myslela jsem si, že daný člověk nikdy neviděl Star Wars. Hold se liší překlad současné doby a doby minulé. Byla bych ráda, kdyby se kniha znovu přeložila do součastného překladu, který známe z filmů. Každopadně, pokud máte 6. díl také tak rádi, tak neváhejte a přečtěte si ho, rozhodně si tím rozvinete jedno z úžasných dobrodružství z předaleké galaxie ;)


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrá kniha

DarthSoren
13.12.2019 5 z 5

Na rozdíl od předchozích dvou dílů, kde mi neskutečně vadil překlad, teď dávám plných 5 hvězdiček. I zde byl překlad pár krát mimo, ale asi jsem si na to už zvykl. Je to prostě skvělá knížka, ze všech originálních asi nejlépe napsaná. I když se pořád jedná v podstatě jenom o přepis scenáře. Kéž by v češtině vydali i novelizace prequelové trilogie, ta je v anglickém jazyce úplně boží a nejsou to už jenom opisy filmu, ale přidávají do příběhů a charakterů postav mnohem víc. Návrat Jediho :D je ale i tak velice povedená publikace. "Jsem Jedi, jako byl můj otec přede mnou."

Rawen616
25.09.2019 4 z 5

Je to možná trochu paradox, ale právě tato kniha je ze všech tří původních novelizací SW nejlepší. První díl psaný přímo Lucasem byl spíše takovou jeho klukovskou fantazií a neoplýval kdovíjakým literárním stylem ani nepřinášel tolik nového co bychom neznali z filmu. Druhý, který je ve filmové verzi jasně nejlepší a nejtemnější byl v knižní podobě jen suchým přepisem děje z filmu. Ale teprve tady mi přišlo, že autor se pokusil o něco víc než o pouhou novelizaci filmu. Vlastně tu spousta věcí dávala daleko větší logiku než ve filmu. Například závěrečná bitva dává v knize daleko větší smysl neboť zde se dočteme i něco více o vývoji strategie během střetnutí flotil Aliance a Impéria a celkově má o dost lepší atmosféru. Totéž platí i o střetu Luka, Vadera a Palpatina atd. Pořád je to jen kniha podle filmu, ale dobré hodnocení si rozhodně zaslouží.

hippiesak
04.07.2018 5 z 5

Z prvních 3 knih o STAR WARS je tato nejlepší! Toto je poctivá kniha. Ne jako ty první dvě. Tato malá kniha se super čte a byla fakt TOP.

danny_21
20.06.2018 4 z 5

Završení prvotní trilogie opět pod perem jiného autora a zase místy odlišné od pozdějšího filmového zpracování, což v tomto případě není na škodu. Ať tě síla provází - 75 %

NalinnMane
29.04.2018 4 z 5

Z celé trilogie nebyla ani nejhorší ani nejlepší. Hezky se četla.

I_love_books
04.08.2016 5 z 5

Tento díl se mi z knižního zpracování původní trilogie líbil nejvíce. V některých ohledech byl více propracovaný než film samotný.
Jediné, co mi více vadilo, byly informace z Obi-Wanova rozhovoru s Lukem, které vůbec nesouhlasili s dějem v Epizodě III. - Pomsta Sithů. Kdo viděl třetí epizodu a četl tuhle knihu, ten si toho pravděpodobně také všiml. Tento neshod informací je ale pochopitelný, jelikož originál knihy vyšel v roce 1983, tudíž dlouho před třetí epizodou.
Kniha se mi velmi líbila, dávám jí pět hvězdiček a mohu ji doporučit fanouškům Star Wars.

Palorizek85
07.03.2016 5 z 5

Hezké čtení.

Ardein
18.04.2014 4 z 5

Čtivé a velmi pěkné. Ale film mám mnohem radši. :)

SiuxBeast
17.04.2014 4 z 5

To samé jako u prvního dílu, hezky se to čte

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

James Kahn
americká, 1947
1993  82%Návrat Jediho
1992  78%Indiana Jones a Chrám zkázy

Kniha Návrat Jediho je v

Právě čtených3x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených10x
Knihotéce108x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x