Yoda: Temné setkání

Yoda: Temné setkání https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18768/bmid_yoda-temne-setkani-UWa-18768.jpg 4 67 15

Zatímco galaxií otřásají klonové války, mistr Jedi Yoda se musí ještě jednou střetnout s protivníkem z nejobávanějších - hrabětem Dookuem... Klonové války přivedly Republiku na pokraj zhroucení. Rytíř Jedi Jai Maruk o vlásek unikne jisté smrti, aby mohl Yodovi na Coruscant doručit nečekanou zprávu. Zdá se, že hrabě Dooku chce mír a žádá o setkání. Je jen malá naděje, že proradný hrabě myslí svou nabídku upřímně, avšak v sázce jsou miliony životů a Yoda nemá na vybranou. Yodův úkol je o to obtížnější, že setkání se má uskutečnit na Vjunu, planetě pod vlivem temné strany Síly. Dokáže Yoda odvrátit svého někdejšího učedníka od temné strany, nebo hrabě Dooku obrátí svoz hrozivou moc proti svému bývalému učiteli? Tak či onak, Yoda tuší, že ho čeká nejtěžší bitva jeho dosavadního života.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Yoda: Dark Rendezvous , 2004


více info...

Přidat komentář

bafometamendes
07.11.2022 4 z 5

Zdání klame, za mě příjemné překvapení. První půlka knihy má fantastický příběh a fantastické tempo. Bohužel to samé se úplně nedá říct o druhé polovině, kde už příběh zpomaluje a nenajdem tam ty věci, které tak moc odlišovaly první část knížky od té druhé, kupříkladu flashbacky anebo lepší popis boje. Je to taková malá jednohubka ochuťující Klonové války.

kacaav
26.08.2022 5 z 5

Příběh přináší konceptuálně zajímavé hlavní postavy, které však v knize na čtenáře nepůsobí tolik jako Ventres, Dooku, nebo naše stará dobrá dvojice Anakin s Obi-wanem. Nemluvě o Yodovi, který perlí i na stránkách papíru a o moudra se tím pádem čtenař rozhodně nepřipraví.


Zak66
28.07.2021 5 z 5

Pěkný román z období Klonových válek. Yoda je tady naprosto excelentní a jeho humor velmi zábavný. Upřímně všechny hlavní jediské postavy mě tu bavili. Dooku a Ventress byli taky fajn. Akční scény tu byly opravdu skvělé a v místech dost napínavé.

PS: Na podruhé čtení ještě lepší. Stopařka a Whie jsou prostě skvělí. Moc se mi líbí jejich příběhy a osudy. Dialogy mezi Yodou a Dookuem jsem vnímal o něco více něž napoprvé, a o to to bylo lepší. A Vjun je fakt zajímavá planeta.

wullcann38
15.07.2021 4 z 5

Taková jednohubka krátce před skončením klonových válek.
Za mě:86%

daniel6725
09.03.2021 3 z 5

Zajímavá epizodní knížka, která přibližuje postavu hraběte Dookua od jeho padawanských let až po vedení separatistického povstání, doplněná o filozofická přemítání mistra Yody a dalších vedlejších postav nad temnou a světlou stranou síly. Ono "temné setkání" je dle očekávání vyvrcholením děje, přesto mi přišlo, že bylo poněkud fádní a při zpětném pohledu jsem vlastně ani nepochopil motiv, který k jeho iniciaci hraběte Dookua vedl. Byla to opravdu jen snaha vylákat Yodu z Chrámu Jediů k duelu, který měl skončit mistrovou smrtí? Nebo se v Dookuovi opravdu ozval záchvěv světlé strany síly? Nebo to bylo obojí? To už se nedozvíme.

Trochu navíc mi přišly příběhy vedlejší postav - padawanů Wheeiho a Stopařky, která měla být evidentně součástí nedokončeného crossoveru s Republikovým/Imperiálním komandem od K. Travissové - věru, tento záměr ukrojil z nepříliš obsáhlé knížky rozsáhlé pasáže, navíc mi k výpravě mistra Yody přišly přilepené trochu "na sílu". Co bych na druhou stranu ocenil, byla surovost soubojů, které zvýraznily fakt, že Jediové nejsou až tak nesmrtelní a neporazitelní válečníci, jak nás učily všechny příběhy o Obi-Wanovi, Anakinovi a dalších "hvězdách" řádu Jedi, a že droidi nejsou jenom humorní a nešikovní "plecháči", jako je tomu ve filmech.

Knížka celkově nijak extrémně nenadchla, ale ani neurazila. Proto si zaslouží 3 hvězdy.

Jarous108
31.10.2020 5 z 5

Moudra mistra Yody, dobrý humor, ale i temná realita Klonových válek. Škoda, že kniha není o něco delší.

StarPopcorn
12.07.2020 5 z 5

Nečekal jsem od toho moc, ale tento příběh mě mile překvapil. Rychle se to čte, děj je zajímavý a mistr Yoda exceluje

DarthSoren
22.12.2018 5 z 5

Velice osvěžující knížka. Není to nic dlouhého, co by mělo od pohledu odradit potenciální čtenáře, navíc je hlavní personou (poprvé a naposled) samotný mistr Yoda. Podíváme se blíže na život hraběte Dooku i historii jeho vztahu s malým zeleným velmistrem řádu Jediů. Charakter Yody je zde opravdu blíže původní trilogii než vyobrazení z prequelů. Druhé housle ale v žádném případě nehraje dvojice padawanů, jejichž příběhová linie rovněž zaujala. Co dodat, kniha je čtivá, místy zábavná a čiší z něj Yodovský inteligentní humor, jindy je příběh dramatický a nechybí mu patřičná dávka akce. Všechno je vyváženo, řekl bych v perfektním poměru a tak je vhodná i pro méně náročné čtenáře a pro ty, co Hvězdným Válkám až tak moc neholdují.

jesterkan
17.12.2018 5 z 5

sice některé popisy jsou zdlouhavé ale je to výborná kniha

Hledač.N.M.LT
05.12.2018 5 z 5

No... jednoduše Star Wars knížka. 5*

Thrawn
12.09.2018 5 z 5

Skvělá knížka, která i pobaví.

AuroN
12.03.2018 4 z 5

Parádní kniha! Nenápadný uzoučký román Yoda: Temné setkání je dle mého názoru velmi milým překvapením mezi ostatními příběhy z Klonových válek. Je čtivý, je osobní, veselý, ale zároveň i trochu smutný. Charakter stařičkého mistra Yody zde autor zachytil na výbornou a byť je zde podobný spíše svému staršímu já z původní trilogie, jedná se asi o to nejlepší vystižení této postavy, co se knih týče. U protagonistů románu je jasné, že hlavní role přirozeně stále patří Yodovi a hraběti Dooku, ale taková Asajj Ventress je v této knize naprosto skvělá. Vedlejších postav potom není mnoho, ale jsou zajímavě napsané a mají duši. Čtení jako takové, je pohodové, rychle odsýpá a baví. Potěší podle mě jak mladší, tak i starší čtenáře a byť to není jeden z těch příběhů, které vám zůstanou ležet dlouho v paměti, po přečtení budete nejspíš přemýšlet nad tím, proč Sean Stewart nebyl přizván k psaní dalších románů. Jeho styl a forma psaní jsou totiž fakt super.

+ výborně napsané a vystižené charaktery
+ decentní "Yodovský" humor, krásně zachovaná esence charakteru
+ napínavý příběh
+ pěkné odkazy na filmy
+ flashbacky

- krátké
- vsazení některých (filmových) postav mi přišlo nucené, nejspíš kvůli provázanosti
- smysl přítomnosti Padmé Amidaly

celkové hodnocení: 85%

bukiet
27.01.2015 5 z 5

Zábavné, čtivé, humorné i smutné a díky společnosti Disney už bohužel jen Legenda a ne kánon.

inmax
09.09.2013 3 z 5

Jedna z těch lepších SW knih. Jen je škoda, že ty náznaky mystična ze začátku se pak dále nerozvíjejí a vyprchají tak nějak do ztracena. Jinak má ale kniha zajímavou zápletku a je to docela pohodovy čtení.

Sisi11
21.03.2013 5 z 5

Krásný román z prostředí Klonových válek! Velmi příjemné čtení plné napětí a krásného děje.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy knížky

Sean Stewart
kanadská, 1965
2006  82%Yoda: Temné setkání

Kniha Yoda: Temné setkání je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce63x
Chystám se číst16x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x