Úplně cizí lidé

Úplně cizí lidé https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413607/bmid_uplne-cizi-lide-6kx-413607.jpg 4 865 260

Novinka autorky světových bestsellerů Sedmilhářky a Manželovo tajemství! Tříčlenná rodina, manželský pár, dva nezadaní muži a dvě rozvedené ženy – ti všichni se scházejí na desetidenním léčebném pobytu v luxusních lázních uprostřed pustiny. Důvody, které sem tyto navzájem úplně cizí lidi přivedly, jsou stejně rozmanité jako oni: nejrůznější tělesné neduhy, psychické bloky, duševní vyčerpání… stačí si jen vybrat. Jsou však na správném místě? Na stránkách TripAdvisoru totiž na tohle zařízení jedni pějí ódy a slibují od něj zázraky, zatímco druzí před ním důrazně varují, a našich devět nových hostů hned po příjezdu zjišťuje, že některé zdejší léčebné postupy jsou přinejmenším hodně netradiční…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Nine perfect strangers , 2018


více info...

Přidat komentář

li-li-nka
31.03.2024 5 z 5

Moc hezky psaná a čtivá knížka autorky. Teda zažraná jsem do ní byla až je Máša sjela drogama.
Akorát jedna chyba autorce, celou dobu neměla Jessica na sobě makeup, ale v některé z posledních kapitol, když tam byli ještě zavření si smyla rukou makeup. To mě docela pobavilo. Že by ji tam Máša šoupla líčení? Nebo byla tak mimo, že nevěděla, že je nalíčená? Lol

bekule
21.02.2024 2 z 5

Druhý pokus s autorkou a opět nudná zdlouhavá četba.


netopýrek1985
19.02.2024 4 z 5

No nejdříve. Jsem se nemohla nějak začíst, ale jak jsem se prokousávala dál tak to bylo lepší a lepší. Docela zajímavý příběh.

Aneleh
30.12.2023 4 z 5

Čtivá kniha, která poskytuje dobrý náhled do psychiky všech postav. Spíše bych řekla, že se podobá až thrilleru. Autorka má dar vtáhnout vás do děje, postavy vám začnou být svým způsobem blízké a vy jste zvědaví, jak to s nimi dopadne. Každá z nich prožívá svůj nelehký životní příběh a má problémy sama se sebou. Jde to hodně do detailů a kdo má tento styl rád, určitě se pobaví. Ovšem ty lázně, úchylná Máša a o co tam vlastně šlo, to mě docela zklamalo, čekala jsem něco zajímavějšího.

milena8281
18.12.2023 4 z 5

Romány Moriarty čtu ráda, baví mě. Má dobré nápady na téma i čtivý styl. Tentokrát mi tedy druhá půlka přišla jako naprostá divočina.

Plativa
04.11.2023 4 z 5

Kniha byla čtivá, líbila se mi, ale nepatří mezi mé nejoblíbenější ani mezi nejlepší knihy této autorky. Zajímavý námět, byla jsem zvědavá během čtení, jak se příběh vyvine. Ale koneckonců kniha ani silný příběh nemá, je spíše oddechová i když napětí taky nechybělo. Každopádně doporučuji přečíst, je to zajímavý náhled do psychiky postav i do prostředí takového.

Danafantom
22.10.2023 5 z 5

Právě se chystám do lázní, a "dám si pozor, komu se svěřím do rukou..." ;)

lagareta
19.10.2023 4 z 5

Tak za mne je to zatím nejlepší kniha od autorky, líbila se mi víc než Sedmilhářky a Tři přání. Byť jsem si dost jistá, že na podobný pobyt bych se nikdy nepřihlásila:)

Honey0105
03.09.2023 3 z 5

Od autorky mám oblíbenou knihu "Na co Alice zapomněla", ale postupně se snažím přečíst všechny její kousky, protože mě její styl psaní baví. Jsem trochu závislák na čtečce, bohužel jsem od autorky skoro nesehnala žádné e-knihy. Po dlouhé době jsem se tedy vrátila k papíru a teď u něj zase dlouho zůstávám. U této knihy mě trochu zarazilo nižší hodnocení, ale nenechala jsem se odradit.
Kniha se mi četla dobře, zase dobře napsané a doplněné dobrým překladem. Postavy mi přišly zajímavé a konec i trochu napínavý. Celková dějová linka je ale trochu slabší, než u jiných knih autorky. Postupně už se mi příběh vytrácí z paměti. Tentokrát musím zařadit do kategorie nenadchne, neurazí.

ErčaV.
26.08.2023 4 z 5

Téma dobré a zajímavé. Ze začátku jsem měla problém se jmény návštěvníků lázní, ale po nějaké té stránce jsem se do toho dostala. Líbily se mi osudy každé osoby.

Chesterton
09.08.2023 2 z 5

Přesto, že už dávno nejsem mladou ženou - jak píše kap66 - tohle se četlo jako hloupý film a mě nezbývá než zdvižené obočí, pohrdavě zkřivený koutek úst a včas knihu odložit ;o)
Ještě, že jsem se dočetla v některých komentech, že druhá polovina je ještě slabší než začátek . . . děkuji :o)
Není čas ztrácet čas.
2/3

Grety
02.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Autorka zvolila dobrý mix postav, každý si tam musel najít svého oblíbence. Seznámení s jejich životy bylo zajímavé a čtivé, ovšem ten natažený konec v meditační kobce s jetou Mášou to dost zabil.

bafometamendes
16.07.2023 3 z 5

První polovina knihy byla podstatně lepší, hltala jsem káždou nově zjištěnou informaci o postavách a úžívala jsem si takové to menší tajemno ohledně Domu pohody a Mášy. Jenomže pak přišel moment zjištění a následné třčení na jednom místě a ani už následné sbližování postav a řešení problému mi nepřišlo až tak poutavé. Možná škoda, že jsme nakonec víc neprozkoumali Dům Pohody a jeho okolí. Asi u posledních třiceti stránek jsme měla pocit, jako kdyby už to chtěla mít autorka za sebou, a proto to dopsala tak zvláštně? Místy to bylo sice dost psycho, nicměně i přesto všechno jsem si knížku užila :D

biairicia
05.07.2023 1 z 5

Pro mě nejslabší kniha od této spisovatelky. Vůbec mě nebavila. Nutila jsem se do čtení. Kdybych neměla půjčené z knihovny, tak nejspíš odložím. Takový výřez, tak trochu o ničem.

gabriela8591
19.06.2023 5 z 5

Opět perfektní, autorka nezklamala :) krásně propojený a zajímavý děj

Kavalos
19.06.2023 3 z 5

Vše od Moriarty je vždy příjemné čtení, a to platí i pro tuto knihu. Nepatří sice k top dílům od autorky, ale i tak je fajn.

Fafyna
13.06.2023 3 z 5

Vlastně docela dobrá kniha. První půlka vtáhne, zajímá vás, co přijde, jaké jsou ty úžasné metody, které promění lázeňským hostům život od základů... Ale jak už to často bývá, zápletka je taková nepravděpodobná.

Fiddis
26.05.2023 3 z 5

Nápad zajímavý, styl psaní autorky mě nějak nenadchnul, ale to může být překladem a taky to bude souviset s tím, že jako předchozí knihu jsem četla od paní Mornštajnové a to se holt těžko přebíjí :-))
Některé myšlenky v knize se mi líbily, ale obecně za mě spíš takový průměr.

archivářka115
22.04.2023 3 z 5

Ze začátku se mi knížka líbila. Bylo zvláštní, že se autorka soustředila na Frances. Ke konci
jsem se začala nudit. Knihu jsem dočetla , ale zklamala mě.

Kami33
27.03.2023 4 z 5

Začátek knížky je poměrně slibný. Střídání osob přispívá k tomu, že děj příjemně ubíhá. Nicméně zhruba v polovině mi přišlo, že se to nějak zaseklo. Tam, kde by mělo přicházet vyvrcholení, to stále plyne ve stejném tempu a v podstatě se nic neděje. Knížce by prospělo méně stran nebo více napětí. Tedy vlastně - prospělo by jí obojí.