Aredhelka Aredhelka komentáře u knih

☰ menu

Artemis Fowl Artemis Fowl Eoin Colfer

Kniha patřila k mým nejoblíbenějším v dětství a Artemis sám byl mou nejoblíbenější literární postavou. Schopnost vytvořit záporného hrdinu, který je vlastně ve skutečnosti kladný tak, aby to nebylo do očí je opravdu uměním. Kniha mne jako dítě hodně oslnila a ráda se k ní vracím i dnes, když si chci odpočinout, nebo se odreagovat.

06.04.2017 5 z 5


Dvojčata Dvojčata Saskia Sarginson

Kniha je hodně zvláštní, chvílemi jsem se u ní i nudila, což se stane při spoustě knih, ale něco v ní mě nutilo číst dál a zajímat se o to, co bude následovat. Rozhodně nemohu říct, že kniha jako celek by byla nudná, často mne mátlo skákání v ději, ale celkový dojem z knihy mi to nenarušilo. Na konci do sebe vše zapadlo až člověka zarazí jak vše může skončit špatně. Nebo naopak dobře?

06.04.2017 4 z 5


Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje... Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje... Ursula Poznanski

Kniha byla určitě velice zajímavá, poutavá a jedinečná. Převážně myšlenka toho donutit hráče v reálném světě udělat cokoliv využitím světa virtuálního se mi velmi líbila, stejně jako propracovanost hry. Konec knihy už byl sice o něco slabší, ale konečné rozřešení za to stálo. Kniha se velmi povedla

06.04.2017


Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Na tuhle knihu jsem čekala dlouho a byla jsem hodně šťastná, když jsem si ji konečně koupila. Popravdě kniha mi nepřinesla přesně to, co jsem očekávala. Příběh byl prakticky stejný jako příběhy v předchozích knihách, což už pro mne bylo trochu "nudné", ano vysvětlili sice jak se Erupce rozšířila, co se vlastně se světem stalo a jak vše probíhalo, ale uspokojivé to nebylo. Kniha mi přišla celkově nepropracovaná a konec nepřekvapivý. Neříkám že jde o špatnou knihu, to určitě ne, jen jsem čekala mnohem více.

06.04.2017 3 z 5


Vetřelec - Probuzení Vetřelec - Probuzení Tim Lebbon

Kniha je opravdu chytlavá, zajímavá a hlavně velmi dobře napsaná. Jediné mínus pro mne zde byly sny, které Ripleyová mívala během akce, prozatím jsme v nich nenašla nějaký smysl. Jinak knihu hodnotím jako velmi poutavou a určitě ji doporučuji všem milovníkům vetřelců.

06.04.2017 5 z 5


Predátor - Vpád Predátor - Vpád Tim Lebbon

Kniha začne velmi zajímavým příběhem, který perfektně nadchne. Určitá část je trochu nudnější, ke konci se však opět pěkně rozjede, až je člověku líto, že kniha končí a běží pro druhý díl. Pro ne moc kriticky myslící nadšence predátorů a vetřelců rozhodně doporučuji. :-)

06.04.2017 5 z 5


Dívka s devíti parukami Dívka s devíti parukami Sophie Van der Stap

Velmi zajímavá a poutavá kniha, chvílemi mi sice připadá skoro až nepravděpodobná, například tolik výletů a utrácení, ale opravdu povedená a emotivně napsaná kniha. Líbí se mi její auteničnost a opravdové dojmy a pocity, které Sophie do knihy vkládá.

02.01.2017 4 z 5


Překážka, ovečky, človíček a problém Překážka, ovečky, človíček a problém Jael Biran (p)

Skvělá a velmi zábavná kniha! :-) na odreagování i zasmátí super volba.

10.08.2016 5 z 5


Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem Šen Š-si

Úžasná a poutavá kniha, která nenechá čtenáře chladným. Musím uznat že s takovým "tématem" jsem se zas tak často nesetkávala. Kniha pobaví a přinese určitá ponaučení.

03.08.2016 5 z 5


Nezadaná Nezadaná India Desjardins

Velmi vtipné :D a chytlavé. Jakmile to jednou člověk dostane do ruky, nemůže přestat a musí to dočíst. Opravdu jednička :D :)

03.08.2016 5 z 5


Rodokmen smrti Rodokmen smrti James Rollins (p)

Perfektní kniha plná napětí a chladné logiky :) Skvělý námět a dokonale propracována

03.08.2016 5 z 5


Zítra se bude zabíjet Zítra se bude zabíjet Daniel Polansky

Druhý díl Dolního města bohužel vůbec nedosahuje kvalit dílu prvního. Co mají obě dvě knihy společné je opravdu velmi nudná část, přes kterou se velmi těžce překousává. V prvním díle se to však dalo překousat mnohem lépe, druhý díl je méně tajemný, mystický a mnohem méně zajímavý. Pořád ovšem patří tato kniha mezi ty lepší, akoro až skvělé :)

02.08.2016 3 z 5


Hybrid Hybrid Andreas Wilhelm

Zajímavá kniha, velmi zajímavá. Knize by sice prospělo propracovanější sepsání, vymazání určitých "scén", ale rozhodně knihu doporučuji. Je jednoduchá, odlehčená, tajemná a dokáže uchvátit. Rozhodně bych od té knihy nečekala tolik, kolik mi nakonec dala.

02.08.2016 3 z 5


Obránci Ulthuanu Obránci Ulthuanu Graham McNeill

Ač mám warhammer, elfy a fantasy seberaději, tato kniha mne bohužel vůbec nenadchla. Možná jsem ji pouze četla ve špatnou chvíli, či na špatním místě. Bohužel však nemohu hodnotit lépe. Aspoň prozatím.

02.08.2016 2 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Jedním slovem ÚŽASNÁ. Kniha je opravdu jedinečnou a dokonalou tvorbou, která se nedá vůbec ničím předčít.

02.08.2016 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

No, druhý díl je rozhodně napínavější a zajímavější, protože už samotné putování placerů je pohybem někam. První díl je podle mne stále lepší, ale rozhodně druhý díl skrývá neuvěřitelný zvrat, který spoustu z nás určitě překvapil. Rozhodně skvělá volba :)

02.08.2016 5 z 5


Já, Monstrum Já, Monstrum Dan Wells

Kniha není ničím vyjímečným, není ani nijak perfektně napsana. Rozhodně je zajímavá a svým způsobem velmi originální. Bohužel jsem od ní očekávala mnohem více, než mi později nabídla.

02.08.2016 2 z 5


Prokleté město Prokleté město Lisa McMann

Rozhodně zajímavá kniha :) nepřekvapila mne naprosto v ničem, nečekala jsem od ní kdo ví jaké zázraky, takže mne ani nezklamala. Prokleté město je kniha, který v sobě skrývá víc, než se autorovi podařilo z ní dostat. Rozhodně je to ale také oddychová a příjemná kniha.

02.08.2016 3 z 5


Operace Arktida Operace Arktida Eoin Colfer

Skvělá, vtipná, inteligentní a napínavá kniha! :) Artemis Fowl je jendička a rozhodně nemá konkurenci :)

02.08.2016 5 z 5


Ve dvorech slunce Ve dvorech slunce Brian D´Amato

Dalo by se říct, že kniha zklamala. Možná je to ale tím, že steně jako spousta jiných knih má zavádějící hodnocená, a anotace, které až moc přikrášlují skutečný obsah knihy. Kniha nebyla zklamáním jako takovým, ale rozhodně se nejedná o povedený kousek

02.08.2016 2 z 5