Zítra se bude zabíjet

Zítra se bude zabíjet https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174580/zitra-se-bude-zabijet-174580.jpg 4 62 8

Dolní město série

< 2. díl >

Kdysi byl hrdinou Velké války, pak agentem obávaného Černého domu. Teď je významnou oporou zločineckého podsvětí Dolního města. Říká se mu Správce. Domnívá se, že válka je pro něj dávnou minulostí, jenže pak dostane předvolání od někoho, koho tehdy znával, a to vrátí zpátky spoustu nepříjemných, nepohodlných a bolestných vzpomínek. Dcera generála Montgomeryho zmizela, když se pokoušela zjistit, kdo zabil jejího bratra. Její otec ji chce najít dřív, než páchnoucím ulicím padne za oběť i ona. Temný příběh z prohnilého světa je po Léčbě ostrou břitvou (Knižní klub, 2012), další neméně pozoruhodnou fantasy noir detektivkou z pera Daniela Polanského.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tomorrow the Killing , 2012


více info...

Přidat komentář

tonysojka
21.08.2021 5 z 5

Propracovanější než první díl. Brutálnější, krvavější, ale ne akčnější.Dialogy rozvláčné,"tarantinovsky" cynické. Popis scén z válečného běsnění by udělal pacifistu i z toho největšího obdivovatele hraček vyrobených k zabíjení.
A... Aleno _S.
Hrdina není vůbec šikula.
Je to nešika, zlomený válečnými hrůzami, zbaběle se utápějící v alkoholu a drogách.
Občas se u něj projeví něco jako že by dobré srdce a smysl pro spravedlnost, která ho vede k neuváženým, nesmyslným činům, za což se mu kope do držky atd..
Zkrátka, typ literárního hrdiny, kterému fandím.
:-)

Veronika33
17.02.2020 3 z 5

Tak tento diel bol o mnoho lepší ako prvý, príbeh bol zaujímavejší,ale hlavne menej chaotickejší. Nevadilo mi už toľko skákanie v deji. Čo však bolo rušivé: aby sa v deji nastal nejaký progres Správce umelo vytváral konflikty medzi jednotlivými "frakciami".Neviem niečo tomu chýba,zatiaľ asi nebudem veľký fanúšik tohto autora. Slabší priemer.


Gerdik
22.10.2017 4 z 5

Opět dobře napsaná kniha plná intrik, vypilovaných postav a opět nečekaným koncem. Opět výborné flashbacky z minulosti. Můžu všem doporučit.

Mark.
13.04.2017 3 z 5

Mám z dané série stále smíšené pocity. Není to tak, že bych knihu nedočetla, ba nechtěla dočíst, ale stále jsem nepropadla mým obvyklým nočním, kdy knihu nejsem schopná knihu odložit. Tady nemám problém odložit knihu v kapitole. A co hůř, odložila jsem už i v polovině věty. V některých úsecích bych si ani nevšimla, kdybych přeskočila pár stran. S ohledem na celou knihu je Správce pořád hodně dobrá postava. Z názvu jsem čekala extrémní zápletku, který se mi propíše do snů, ale kde nic, tu nic. Připadá mi, že autor si mne nedokázal vtáhnout do děje.

Aredhelka
02.08.2016 3 z 5

Druhý díl Dolního města bohužel vůbec nedosahuje kvalit dílu prvního. Co mají obě dvě knihy společné je opravdu velmi nudná část, přes kterou se velmi těžce překousává. V prvním díle se to však dalo překousat mnohem lépe, druhý díl je méně tajemný, mystický a mnohem méně zajímavý. Pořád ovšem patří tato kniha mezi ty lepší, akoro až skvělé :)

alfinha2321
16.03.2015 4 z 5

První díl byl podle mého názoru lepší, tenhle už trochu ztrácel dech.

Lenka.Vílka
13.11.2014 4 z 5

Nezklamalo-stejne jako prvni dil ;)

Alena_S
25.09.2013 5 z 5

Další porce výborného čtení! Hlavní hrdina je šikula, který se neváhá pouštět do velkých věcí a ke všem - včetně těch, byť by byly nad jeho síly - si zachovává ten neodolatelně laxní přístup :)
Příběhu sice chvilku trvá, než se začne opravdu rozvíjet, ale pak už čtenář musí dávat pozor, aby s ním udržel tempo.

Autorovy další knížky

Daniel Polansky
americká, 1984
2012  72%Léčba ostrou břitvou
2019  78%Stavitelé
2013  71%Zítra se bude zabíjet
2014  80%Ta, jež čeká

Kniha Zítra se bude zabíjet je v

Právě čtených1x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce121x
Chystám se číst40x
Chci si koupit12x