Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem

Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130522/cervena-sakalice-o-neobvyklem-pratelstvi-dvou-nesmiritelnych-selem-130522.jpg 4 29 12

Daleko na odlehlém západě Číny, blízko hranice s Tibetem a klášterního komplexu Šangri-la, se nad zelenými pastvinami tyčí sněhem pokryté hory. Za křovím, které roste na úpatí jedné z hor se ve skláře nachází malá průrva, jež vede do velké jeskyně. Místní ji nazývají Břicho Buddhy, protože jim připomíná velké, zakulacené břicho smějícího se Buddhy Maitreyi a protože slyšeli příběh mnicha z dynastie Ming, který tu deset let odříkával sútry. Jednoho dne se v této jeskyni zabydlela fena šakala a narodila sejí tady dvě mláďata, sameček a samička. Možná šlo skutečně o neobyčejné místo, protože týdenní mláďata překypovala zdravím a radostí ze života. Pět dní po narození otevřela oči a sedmý den už se drápala všude možně. Tak začal zvláštní příběh o neobyčejném přátelství mezi šakalem a vlkem, dvěma šelmami, které spolu mívají obvykle jen málo společného …..... celý text

Přidat komentář

Boženka2
08.11.2018 2 z 5

Knihu jsem koupila pro vnučku, ale po přečtení jsem se rozhodla, že ji dám do antikvariátu, nebo nějaké knihobudky, kde by ji mohl najít někdo, koho by potěšila.

KAREL6725
13.05.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila , čtivá , poutavá, poučná. I když kniha je pro mladší generaci , opravdu se mi to četlo dobře. Za mě plný počet hvězd. A kdyby tady vyšli další knihy od autora tak bych je koupil. Největší potíž s knihou byla ji sehnat.


Adelaide777
10.03.2018 1 z 5

Podle popisky jsem se na knihu velice těšila.
Bohužel mě zklamala, takže jsem ji musela po pár kapitolách odložit.

Aredhelka
03.08.2016 5 z 5

Úžasná a poutavá kniha, která nenechá čtenáře chladným. Musím uznat že s takovým "tématem" jsem se zas tak často nesetkávala. Kniha pobaví a přinese určitá ponaučení.

Edice
22.01.2016 5 z 5

Byla to snad má první vášnivě přečtená kniha. Ještě teď si pamatuji jak jsem otevřela první stránku. A vlastně úplně odstartovala moji vášeň pro čtení. Zamilovala jsem si povahu Jiskry a malá Panenka mi přirostla k srdci jak by smet. Přirostl mi k srdci i neustálý zvířecí boj o život, právo přežít popisované v knize. Dokonale popsané situace, scenérie krajiny a třeba i popis lovu byl k nezaplacení. Dobře vím, že nejsem jediná koho Jiskra uchvátila. Bylo mi opravdu líto, když jsem dočetla poslední stránku knihy a zjistila, že je konec. Hned po dočtení publikace, jsem hledala jako zběsilá další dílo od tohoto autora, ale bohužel žádné jiná jsem nenašla. Když se vrátím k hodnocení knihy, tak se mi zalíbila kombinace surovosti a krásy daných situací. Kniha si mě získala v každém ohledu a stala se tak mojí "srdcovkou". Do knihy byl nenápadně vložený i popis fauny a flóry vystupující v knize. Autor se také snažil poukázat na to, že i zvířata jsou myslící a cítící bytosti. Že nejednají jen v zájmu pudů, ale mají své city. Např. Jiskra nebyla svolná rozmnožovat se s prvnmím šakalem, na kterého narazila, ale tak jako si žena vybírá muže si i ona vybírala svého partnera, který by se k ní nejlépe hodil a byl by dobrým otcem štěňat. Knize dávám nejvyšší možný počet hvězd. Jiskřin příběh vřele doporučuji k přečtení. :)

denyhradecka
30.12.2015 5 z 5

Byla to moc pěkná kniha. Autor skvěle popisuje tamní přírodu a chování zvířat. Sympatizuji s Jiskrou a hlavně s Panenkou, ta byla mému srdci nejblíž. Líbí se mi myšlenka, že zvířata dokáží chápat spoustu věcí stejně jako lidé.

Aniday
23.06.2015 4 z 5

řekla bych mile surová kniha... přiznejme si: snad jen zlomek z nás má v srdci Jiskřinu obětavou a krásnou povahu...

Jekysek
05.05.2015 3 z 5

Knížku jsem našla (nebo si ona našla mě?) jenom tak náhodně, v knihkupectví za 40,-. Proč ne?

Moc jsem toho neočekávala, ale líbila se mi. Zpočátku tak trochu depresivní, jenže co jiného v divočině čekat, že.?. Má příjemné prostředí, celkem dobrý vypravěčský styl, nápad... A krásné ilustrace. Ale stejně mi tam něco chybělo.

Jako oddechovka fajn, rychle utíká, není moc na přemýšlení.

Niky Coffee
18.04.2015 2 z 5

Koupila jsem si jako odpočinkovou četbu z Levných knih za pár kaček a tak bych jí i hodnotila. Nenadchne ani neurazí, spíš naštve. Celkově nešlo o vydařené literární dílo, ať už stylisticky (žádný květnatý sloh či přímá řeč) nebo motivem.

!!!POZOR SPOILER !!!
U toho motivu bych se zastavila, lidi tu knihu tady chválí a konec je dojímá, mne ne, říkám si, jak stupidní ta šakalice byla. Kdyby vlče zabila, tak se najedla, měla by nádherného a věrného partnera s kterým by vychovala spousty svých mláďat. Takhle přišla o partnera, možnost mít štěňata, zchromla a byla závislá, potom dočasně přišla o své doupě a vystavila se nebezpečí, protože v jejím teritoriu se začli objevovat vlci, přátelstvím vlčici také připravila o partnera a vysilovala a ohrozila jí a její vlčata, protože musela více lovit, jednak za chybějícího druha a kvůli zchromlé šakalici a nemohla je bránit. A celé to skončí tak, že díky tomu se vydá do vesnice, kde riskuje svůj a tudíž i život mláďat a šakalice se kvůli tomu obětuje.

To není kniha o přátelství, ale o šílenství! A to má být poučný příběh pro děti?? OMG!!

Strixie
27.02.2015 5 z 5

Je to skvělá čtivá knížka a má své kouzlo. Moc se mi líbila. Konec mě velmi dojal.

rarášek
26.01.2015 5 z 5

Moc se mi to líbilo, konec byl smutný, ale zároveň mě i dojal :) docela nechápu, že tady není víc než jeden komentář

Kllara
24.07.2014 5 z 5

V první řadě jsem v šoku, že tu není žádný komentář až na můj - čekala jsem zástupy pozitivních komentářů, ale o tom to není...

Nádherná kniha o tom, jak jsou zvířata silná stvoření, která musejí denně bojovat o svůj život. Nesmírně smutný byl konec, u kterého jsem brečela dojetím. Vážně mě kniha bavila od začátku až do konce. Je velká škoda, že to asi skoro nikdo nečetl, je to nádherná kniha.

Štítky knihy

Čína příroda zvířata, fauna vlci šakalové

Autorovy knížky

Šen Š-si
čínská, 1952
2011  88%Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem

Kniha Červená šakalice - O neobvyklém přátelství dvou nesmiřitelných šelem je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce10x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x