Obránci Ulthuanu

Obránci Ulthuanu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118330/obranci-ulthuanu-118330.jpg 4 45 4

Warhammer - Elfové série

2. díl >

Obránci Ulthuanu Vznešení elfové byli odedávna ochránci světa Warhammeru a jejich domovina Ulthuan byla proslavena mocnou magií, která ji obklopovala. V samotném srdci Ulthuanu se nachází magický vír a magie, která ho vytvořila, zůstává uvězněna mimo prostor a čas a nepřetržitě napájí kouzla, která zajišťují, aby svět nepadl za oběť dobyvačné říši Chaosu. Když se Ulthuan ocitne pod útokem sil Chaosu a temných elfů vedených Černokněžným králem a čarodějnicí Morathi, vznešení elfové musí náporu odolat nebo čelit katastrofickým následkům. Příběh o válce, zradě a vykoupení v magickém světě elfů. Na pozadí zuřící bitvy bojují dva bratři o lásku jedné ženy. Podaří se vznešeným elfům zatlačit své Chaosem poskvrněné příbuzné zpátky dřív, než odpoutaná magie rozerve svět na kusy?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Defenders of Ulthuan , 2007


více info...

Přidat komentář

Aredhelka
02.08.2016 2 z 5

Ač mám warhammer, elfy a fantasy seberaději, tato kniha mne bohužel vůbec nenadchla. Možná jsem ji pouze četla ve špatnou chvíli, či na špatním místě. Bohužel však nemohu hodnotit lépe. Aspoň prozatím.

Nikolaoss
15.04.2016 3 z 5

Po pomalejším rozjezdu byla kniha nakonec akční a napínavá. A pochopitelně končí v nejlepším, takže pořízení druhého dílu je prakticky nutnost :)


Hanz97
23.10.2015 3 z 5

Tato kniha mě naprosto zklamala, a pouze poslední třetina zachránila Obránce od označení totální propadák. I když jsem tušil, že příběh ze světa elfů bude mít svůj specifický charakter, zařazení některých dějových linek bylo slušně řečeno nešťastné. Vrchol zmaru je pak pro warhammer až nepřirozeně velký důraz na love story, která nemá v knihách tohoto charakteru co dělat, a vůbec se sem nehodí. Nemám nic proti tomu, když je zmíněno, že hrdina obdělává fenu XY, ale milostný trojúhelník a láska, jako sorry, kvůli tomuhle se nečte fantasy. Pasáže o temných druchii, bitvách a válce celkově dobré, ale zbytek, to byl jiný vesmír a ne WARHAMMER!!!!!

Ardein
09.01.2014 5 z 5

Já si myslel, že jsou elfové banda teploušů. Po přečtení musím říct, že.... jsou. :-D Ale parádně si umějí nakopávat zadnice! Knížka mi poskytla parádní náhled na kulturu elfů ve světě Warhammeru. Tváří se jako nadřazená rasa, ale řeší stejné problémy jako smrtelníci - zrady, nešťastné lásky, ztráty nejbližších a třeba invazi temných elfů do Ulthuanu... prostě samé běžné záležitosti. :-D Okamžitě po přečtění posledních řádků jsem sáhl po pokračování "Synové Ellyrionu" a zde jde opravdu do tuhého. Až dočtu, podám samozřejmě report. ;-)

Doporučuji všem fandům dobré četby ze světa Warhammeru. :)

Autorovy další knížky

Graham McNeill
skotská, 1971
2013  88%Falešní bohové
2011  81%Kladivonoš
2019  86%Fulgrim
2012  77%Obránci Ulthuanu
2012  75%Synové Ellyrionu

Kniha Obránci Ulthuanu je v

Právě čtených1x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce94x
Chystám se číst33x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x