Rodokmen smrti

Rodokmen smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148927/bmid_sigma-force-rodokmen-smrti-g6u-148927.jpg 4 372 69

Sigma Force série

< 8. díl >

Chtěli byste žít věčně? Galilea, 1025. Templářský rytíř nachází ve starověké tvrzi posvátný poklad, ukrytý v bludišti pod pevností: Bachal Isu, hůl Ježíše Krista - relikvii nevyčíslitelné hodnoty s tajemnou a hrozivou mocí, jež může jednou provždy změnit lidstvo. O tisíc let později somálští piráti napadnou nedaleko Afriky jachtu a unesou mladou těhotnou Američanku. Velitel Gray Pierce má za úkol vést záchrannou misi do afrického pralesa - unesenou ženou totiž není obyčejná bohatá turistka, ale Amanda Gant-Bennettová, dcera amerického prezidenta. Sigma musí záchranit nevinné nenarozené dítě, jež představuje klíč k záhadě a jehož samotná existence klade otázky o podstatě lidství: Lze žít věčně? A chtěli byste žít věčně? -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Bloodline , 2012


více info...

anibeni
anibeni
10.02.2024 5 z 5

Po delší době zase jeden z dílů Sigma Force. Tentokrát zpestření v podobě Tuckera s Kainem... Příběh byl opět napínavý a četlo se to samo..

m2056
m2056
05.09.2023 5 z 5

Kniha se čte dost dobře pěkně to autor vymyslet za mě plný počet bodů.


HŠ
18.07.2023 3 z 5

Moje první a poslední kniha od autora. Nic zlého netuše jsem po tomto románu sáhla, překvapující bylo, jak je vše splácáno dohromady - špionážní román, historie, romantika, atd. atd. Nejsem správná cílová skupina.

namornice
namornice
24.04.2023 4 z 5

Jamese Rollinse čtu ráda a hlavně pak sérii se Sigmou. V jeho knihách je něco, co mě vždy chytne a následně mě to neustále nutí číst a číst.
Tentokrát jsme vrženi do světa genetiky a jako vždy u Rollinse namíchání faktů a konspirací, vědy a historie funguje dost dobře.
Zápletka velmi zajímavá, dcera amerického prezidenta je unesena piráty u somálského pobřeží a tak naši staří známí machři ze Sigma Force nastupují v plné polní a zachraňují co se dá. Opět naplněno akcí a napětím a tradičně obohaceno autorovým doslovem s odkazy na to, co je pravda a co fikce. Poutavé čtení, rozhodně doporučuji.

HynekBee
HynekBee
16.10.2022 4 z 5

Přes dva a půl roku trval odpočinek od tohoto autora. Podařilo se mi jím přesytit. :D
O to lepší byl návrat a zrovna k této knize. Četlo se rychle. Příběh uvěřitelný, uplně jsem v něm byl ponořený.
A ano, občas mě vyrušilo třeba to, že když Painter potřeboval, nechal poslat satelity nad danou oblast. Ale když tam měl své lidi, najednou tuto možnost nepoužil. Příběh přeci musel pokračovat.
Nebo třeba i to, že když hlavním hrdinům hrozilo nebezpečí, tak vytáhli trumf z rukávu :D . Možná proto o hvězdu méně. Ale jinak super a budu věrný dál ;)

Eliska07
Eliska07
28.09.2022 5 z 5

svižná a zábavná pohádka pro dospělé

DeWom
DeWom
11.07.2022 4 z 5

Takže, Rodokmen smrti. Nepopírám, že když si vybírám knihu, zprvu mě musí zaujmout její obálka, abych si vůbec přečetla anotaci. Tohle je jedna z výjimek, kde mě zaujal název a anotace ho následně potvrdila. Pro genetiku mám slabost, stejně jako pro alternativní vykládání nejasné historie, takže jsem s koupí dvakrát neváhala.

Hned na úvod musím říct, že zhruba ve třetině jsem knihu asi na měsíc odložila a nedokázala jsem se k ní vrátit. Proč? Řeknu to takhle: Kniha je totálně nadupaná akcí, od začátku do konce. Ale aby měly akce a jejich důsledky na čtenáře nějaký účinek, je zprvu nutné vybudovat vztah mezi daným čtenářem a postavami. Co z toho, že je kniha nabitá akcí, když mi nesejde na tom, co se s postavami stane?

Pokud bych si měla vybrat mezi příběhem se skvělými postavami a mizernou zápletkou, nebo příběhem se skvělou zápletkou, ale plochými postavami, bez váhání si vyberu první možnost. Tato kniha na mě bohužel působila jako druhý příklad.

Akce na mě stále působily zvláštně. Jako by byly napínavé jenom proto, že to jsou akce, a ne proto, že by mi mělo záležet na tom, co se stane postavám (což od akčních scén očekávám). Co z toho, že životy postav neustále visí na vlásku (a že takových případů je v knize bezpočet), když mi dvakrát nesejde na tom, jestli se ten pověstný vlásek utrhne? (Ale to už jsem říkala, že?)

Abych to zkrátila, ke knize jsem se po nějaké době vrátila a děj nabral zhruba od poloviny knihy jistou setrvačnost, takže jsem ji dočetla na posezení. Ano, nakonec si pár postav získalo mé sympatie, konkrétně Tucker a Kain, ale bylo to, jak se říká, „too little too late“.

Za co přičítám hvězdu navíc je zápletka, protože ta byla opravdu promyšlená a objevilo se v ní několik zvratů, které jsem nečekala, obzvlášť ke konci knihy.

Podtrženo a sečteno, nakonec jsem ráda, že jsem se ke knize vrátila a dočetla ji (většinou nemám to srdce knihu nedočíst, když už jsem si ji koupila, i když mě tolik nezaujme; a nedočtenou knihu nehodnotím), ale znovu se k ní zcela určitě nevrátím.

Doporučuji všem, kdo dávají přednost kvalitní zápletce a ploché postavy jim nevadí.

Konečný verdikt je 3,5*.

A mimochodem: v mnoha případech jsem si říkala, že podle tohoto příběhu by bylo skvělé natočit akčňák. Filmová podoba by mu slušela víc než ta knižní.

Dudlík08
Dudlík08
17.06.2022 3 z 5

Minulý díl pro mě úplně zajímavý nebyl, ale tento byl opravdu dokonalý :) Od začátku do konce plný akce, propracování neskutečné :) už teď se hrozně těším na další díl!!! :)

pavka88
pavka88
24.08.2021 4 z 5

Napínavá, akční, co víc si přát. Líbila se mi a jdu do dalších.

saez
saez
14.04.2021 4 z 5

Měním pořadí oblíbenců. Na první místo se zařazuje Kain, Kowallskimu to asi vadit nebude. Zajímavé rozuzlení s Bratrstvem, i když kdo ví, zda to byla poslední kapka v jeho osudu. Linka se Seichen je také zajímavá. Dočkáme se i zde rozvití příběhu?

DarylDixon
DarylDixon
15.11.2020 3 z 5

Tento příběh mě moc neba. Nudné pasáže, žádné rozptýlení. Rozhodně jsem od toho očekával více. Hlavně po přečtení tolika příběhů. Zklamání rozhodně, ale je to na takový klasický průměr. Nehci nikoho odrazovat, stojí to za přečtení, ale to je tak vše. K tomuto příběhu už se nikdy nevrátím.

zuzana1995
zuzana1995
06.03.2020 5 z 5

Tak tento díl byl za mě zatím nejlepší... uvidíme jak se budou osudy odvíjet dál...

Jessybelle
Jessybelle
26.01.2020 5 z 5

Napínavá, zajímavá tématem, taková klasika od Rollinse. Škoda jen, že to nečtu postupně. Jsem ráda za každou jeho knihu, která se ke mně dostane.

CharlesWard
CharlesWard
19.01.2020 2 z 5

Tak Vám nevím. Kde je (kromě nutného úvodu) poutavá historická linka? Jedna hvězda za průlom v lince se Seichan a zbývající za druhé překvapení v lince s Bratrstvem. To je ale celou knihu poněkud málo Kubo ne?

EvaSupovic
EvaSupovic
15.10.2019 5 z 5

Nemůžu jinak než dát opět 5* Každý další díl je skvělý a pokaždé mě stejně něčím dostane.

verense
verense
18.08.2019 4 z 5

Po předchozích sedmi dílech jsem si od nesmrtelných agentů Sigmy dala pauzu, a na začátku osmého chvíli uvažovala, zda nebyla příliš krátká. Jenže pak se na scéně objevil Kain - a kdo by odolal? Téma knihy je opět znepokojivé, fakta a fikce jsou opět smíchány do čtivého koktejlu a oceňuji, že se konečně začínáme dobírat aspoň vzdáleně, co je zač ono tajemné Bratrstvo. Jsem zvědavá, jak dlouho bude Sigma ještě tohohle protivníka udolávat...

sorceress15
sorceress15
28.01.2019 5 z 5

Moje první knížka od Rollinse a hned po dočtení se zařadil mezi mé oblíbené autory. Styl psaní mi naprosto sedl, děj byl od začátku do konce napínavý a neskutečně mě bavil. Důvod, proč jsem četla jako první knihu od toho autora byla přítomnost Tuckera a Kaina, protože jsem se chystala číst novou sérii s těmito hlavními postavami. Vůbec mi ale nevadilo, že se nejedná o první díl série a v ději se dalo dobře orientovat.

Termina
Termina
25.01.2019 2 z 5

Upřímně nevím jak mám okomentovat tuto knihu.
Být muž asi bych ji ocenila lépe :)

jakub0085
jakub0085
20.08.2018 4 z 5

Klasika od Rollinse :) Děj má příjemný spád

Pavlnka
Pavlnka
15.08.2018 5 z 5

Opět zajímavý a čtivý příběh se spoustou informací. Musím si dát na chvíli pauzu, než začnu číst další díl :-D,

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen

Kniha Rodokmen smrti je v

Právě čtených4x
Přečtených616x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených31x
Knihotéce280x
Chystám se číst96x
Chci si koupit22x