Anna_Malik_Ova Anna_Malik_Ova komentáře u knih

☰ menu

Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

4,5*
Na knihu jsem se těšila od chvíle, co jsem zahlédla promo příspěvky autorky na Instagramu a poté i spoustu kladných hodnocení e-knihy. Ale protože dávám přednost tištěné knize, předobjednala jsem si ji a hned jak přišla, tak jsem se na ni vrhla.
Zbožňuju HATE-TO-LOVE náměty a když se ještě jedná o sousedy, tak je to značka ideál.
V knize navíc čteme oba pohledy hlavních hrdinů, což pomohlo, abych si je okamžitě oblíbila.
Maddie a Alek. Co k nim říct?
Určitě to, že jejich charaktery jsou vykresleny naprosto skvěle, komplexně a na každém z nich si najdete něco co budete zbožňovat stejně jako něco, co vás bude rozčilovat.
Knihou se taky prolíná téma online randění, což bylo skvěle zakomponované, děj díky chatovacím okýnkům ubíhá pod rukama a vy se v jednu chvíli začnete těšit až se kniha začne chýlit ke konci, abyste se dozvěděli jak to dopadne.
Tady je ale důvod proč nedávám knize 5 hvězdiček, ale 4,5, což doufám stále všichni pochopíte tak, že se mi kniha moc líbila a rozhodně ji doporučuji. Jen mě zklamalo, jak se hrdinka postavila právě k tomu velkému odhalení, které nás celým dějem provází. Měla jsem pocit, že svým jednáním celou tu linku tak nějak poslala do kytek. Ovšem když se z toho ona, a stejně tak i já, oklepala, příběh se zase rozběhl a čekalo nás přesně takové zakončení, jaké jsem si přála snad hned od první roztržky.
Plusové body si kniha navíc zaslouží za sympatické vedlejší postavy a taky za osobní linky obou hlavních hrdinů týkající se jejich matek…
A nesmím zapomenout na obálku, která se mě osobně moc líbí a jsem ráda, že mám možnost ji ve své knihovničce mít.
Jo, a taky, že povolání hlavní hrdinky je spisovatelka. Pro mě naprosto srdcová záležitost a přistihla jsem se, že jsem Maddie několikrát v dobrém záviděla… hlavně ten čas, který na psaní měla a že v Americe je to možnost, při které se dá uživit.
Kolem a kolem, kniha mě bavila, pobavila a stoprocentně ji doporučuji.

29.04.2024 5 z 5


Mad Mad Mad Mad Tess M. Puffrová

Boží tečka za úžasnou trilogií. I když se jedná o prequel, doporučuji číst až po dočtení Ztracené lásky (3. díl). Lépe si užijete tu atmosféru, kterou kniha má. Aspoň já to tak vnímala.
Všechny ty postavy, které už známe totiž nyní shledáváme znovu. Jen z pohledu Maddoxe. Seznámení, vztahy… Celá kniha je psána jeho pohledem, abychom nahlédli do doby, kdy byl ještě jeho svět v relativním pořádku. A taky, kdy se celý zhroutil jako domeček z karet.
Číst kapitoly kde byl vzteklej a šílenej pro mě bylo těžké, přestože jsem věděla, že jeho minulost nebyla růžová. A i samotná anotace nás na to připravuje. Přesto to, jak se choval k matce a babičce a hlavně - sám k sobě… no, bylo to náročné a sama netuším co bych si s tímhle Madem počala. Jen jsem si říkala, jak dobře je, že ho Anna poznala až později - relativně vybouřeného.
Popravdě mi tady ale chyběla. I když je to blbost, nemohla se objevit dřív - jen už mám tyhle dva tak spojené, že číst kapitoly kde Mad obtáhne všechno co může, nebylo moc příjemné. Asi jsem žárlila nebo co.
Postava Chada a celého doupěte - kdo trilogii četl, ví o co jde, protože se dost napáchalo už tam, ale sakra, to prostředí je tady popsáno zase tak dokonale nechutně, že pořád nechápu jak to ten Mad mohl tak dlouho vydržet. A ještě to tam měl rád… Chada měl rád!!! Sice známe jeho démony a víme proč tomu tak je, ale i tak jsem u těchto kapitol kroutila hlavou a posílala ho domů za maminkou a mladší ségrou.
Emily - objevuje se už skoro na konci, a po událostech ze Zatracené lásky jsem scény kde se objevila přelouskávala se cvakáním zubů. Tím se ale dostávám k tomu, jak neskutečně skvěle dokáže autorka upoutat. Ať už je to popisy prostředí, událostí anebo samotnými charaktery postav - například zmíněná Emily, ale třeba i Kyle, jeho sestřenice, otec, holky na vrz (mohla bych vyjmenovat všechny postavy, protože ta propracovanost byla za každou jednou. Všechno je tu dotažené do sebemenšího detailu).
Zbožňuju mluvu Maddoxe. Je to něco tak osvěžujícího, že jsem si zase každou větu doslova užívala. V knize není nouze o dramatické chvilky, ale i ty vtipné a i dojemné. Btw, ten Epilog?!
A jak sama autorka píše v poděkování - i já se moc ráda budu k Anně a Madovi vracet. Díky za jejich šťastně až navěky!
P.S. nedá mi to se nevyjádřit k úžasně propracované grafice obálky, ale i jednotlivých kapitol. A navíc, kvalitně provedený paperback, který se dobře drží i čte. Prostě kvalita do poslední tečky.

21.04.2024 5 z 5


Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Příběh akvamarínu je příběhem o přátelství, o boji a vyrovnání se s autoimunitní nemocí a také, samozřejmě o lásce. A ta láska tady panečku - zase mě svou intenzitou rozplakala a to už se začíná stávat u autorky zvykem. Krása, nečekanost a čistota toho citu na mě dopadla tak silně, až se mi tomu skoro nechtělo věřit. A ono to vlastně k neuvěření bylo, k neuvěření skvělé! Například postava Joachima, já si ho tak zamilovala. Ten charakter, mluva, oddanost a pracovitost Neskutečně celou knihu oživil a já se těšila na každou chvíli, kterou s ním naše hlavní hrdinka Jasmína stráví. A i jeho vlastní kapitoly mi vzaly dech.
Kniha je čtivá a přes těžká témata se čte neskutečně lehce. Neměla jsem představu, jak to celé může dopadnout a tak, jak se to stalo mě potěšilo, ale jak jsem psala na začátku tak i rozbrečelo. Dojalo.
Historie Lomné mě zaujala natolik, že už si v hlavě plánuji výlet a potřebuji se na tu krásně popsanou krajinu jet podívat osobně. A jelikož vím, že i v další autorčině knize toto místo hraje svou úlohu, těším se dvojnásob.

A ještě na závěr musím vyzdvihnout milostné pasáže, ty se četly jedna báseň a pak taky vyprávění o Itálii a přímo o Miláně - tleskám.

„Změny jsou těžké, někdy ale nutné. Neohlížej se za tím, co bylo. Vyhlížej to, co bude.“

07.04.2024 5 z 5


Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

Je to asi přes týden, co jsem dočetla závěrečný díl a stále bojuji se svou hlavou a vědomím, abych si přiznala, že je konec. Odkládala jsem psaní svých pocitů, abych si aspoň vzdáleně uchovala myšlenky, že jsem ještě poslední větu nedočetla. A když jsem se teď vrátila k čtení dalších knih a nořím se do dalších úžasných světů jedno vím jistě, tahle sága z Triple Falls se mi zavrtala do srdce navěky. Ač je poslední díl (co jsem tak četla), pro některé zbytečný a slabší v porovnání s předchozími knihami, já s tím nemůžu souhlasit. Pro mě tento díl byl přímo neskutečně potřebný a moc děkuji autorce, že se do jeho psaní dala, dokončila ho a nechala nás do něj nahlédnout (i když to původně v plánu neměla, jak se dozvíme na samém konci). Minulost Tobiase s Domem a celého vzniku Havraního bratrstva jsem hltala stránku za stránkou jako o život. Zbožňovala jsem Cec za to, jak se dokázala se vším vyrovnat a stala se ženou jakou se stala. Taky obdivuji její sebeovládání, protože já bych tak dlouho nedokázala odmítat. U přirovnání Cec k Heleně Trójské jsem se rozněžňovala jako bláznivá třináctka a pak jsem se taky znovu nechala zlomit událostmi z druhého dílu, které jsme nyní prožili očima Tobiase. Slzy do očí mi však vehnal i příběh matky Cecilie a celkově, jaký osud s bratry Kingovými měla.
Důvod proč tuhle sérii vnímám teď tak citlivě může být i to, že jsem si před Vysněným cílem dala re-reading prvního i druhého dílu a je to na závěr i mé doporučení pro vás. Stojí to za to. A věřím, že až u nás vyjde překlad One Last Rainy Day - vyprávění z pohledu Dominika, znovu se do série vrhnu od začátku a znovu si jako poprvé nechám dobrovolně zlomit srdce.

21.03.2024 5 z 5


Exodus Exodus Kate Stewart

Pět hvězd mi v tuto chvíli přijde zatraceně málo. Exodus mě naprosto rozebral, a to jak v tom dobrém, tak i špatném slova smyslu. Letos jsem přečetla už dost skvělých knih, ale to, co ve mně zanechala tato?! Nemám slov. Jsem nadšená, zdrcená a zamilovaná do tohoto příběhu. Je po okraj plný tajemství, neskutečné bolesti, ale hlavně ohromující lásky a chtíče. Několikrát jsem slzela a žasla nad tím, jak jsou tu emoce dokonale reálně vykreslené. Můžu říct, že jsem s hlavní hrdinkou děj doopravdy prožívala. Byla jsem vtažena do světa havranů natolik, že jsem nemohla přestat číst, a tak se stalo, že jsem knihu přečetla v jednom zátahu. A vím, že to rozhodně není naposledy. Prostě to miluju!

14.03.2024 5 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Nevím, jestli mi kdy kniha sedla do nálady tak, jako se to povedlo Chlapovi snů. Tohle bylo geniální!!! Smála jsem se tak nahlas a tak dlouho, že se na mě musel přijít manžel podívat jestli jsem se nezbláznila. Ta scéna s tím prvním polibkem?! Geniální. Návrat z vězení - geniální. Vůbec - začátek knihy? Geniální. Nutí mě to se ptát, KDE JSOU, SAKRA, OD AUTORKY DALŠÍ PŘELOŽENÉ KNIHY?! Kim Jones se u mě okamžitě vyšplhala na top příčku autorek eroťáren, byť komediálních. Tohle mělo všechno - celej balíček emocí schovaný ve 325 stránkách. A já bych tak chtěla aby to bylo delší… Přijde mi že bych mohla číst o Jakeovi a Penelope donekonečna a nepřestala se nudit. Jedna z věcí co mě mrzí, když pomineme že to není nekonečný příběh, je to, že se znovu na scéně neobjevil taťka Swagger a taky, že nemůžu vzít okamžitě do rukou příběh Cama. Ne fakt, já potřebuji aby nakladatelství Red okamžitě sehnalo další autorčiny knihy. Fakt. Děkuju. A doporučuju všema deseti.

29.02.2024 5 z 5


Ztracená láska Ztracená láska Tess M. Puffrová

Poslední kniha ze série Zatracené lásky a já nemám slov.
Miluju to! Kompletně, ale i každý díl sám o sobě. Znovu se potkáváme s tou Annou a tím Maddoxem. Poznáte to ihned, protože jsou to oni a vrací se Vám do života přesně tam, kde skončila Zlomená láska. A i když jsou to stále oni, najednou zjišťujete, že dospívají, snaží se na sobě pracovat, řešit svoje problémy a o to víc jim v jejich cestě fandíte. Madovi ale bohužel trvá všechno o něco déle. (To se tak ale i říká, ne? Že kluci dospívají později.) Každopádně jsem moc vděčná, že autorka udržela kapitoly z pohledů obou postav a styl, jakým jsou psány. (Mě teda nevadili ani v jednom díle.) Ale u Zlomené a zvlášť teď u Ztracené lásky je Maddoxův pohled extrémně důležitý. Já se do něj snažila vcítit a pochopit některé jeho rozhodnutí, ale chvílemi jsem mu tak akorát chtěla urvat hlavu za to, jak se zachoval. Jenže je to prostě on, může provést xx volovin, ale v srdci ho už prostě mám, stejně jako knižní Anna. Mu prostě odpustíte cokoliv, dokud…
Zdá se mi, že jak se vyvíjí a dospívají postavy, posunují se i hranice, takže Zatracenou bych klidně zaškatulkovala do YA, ale Ztracenou už rozhodně do NA. A panebože, díky za ty dary, protože třeba ty sexuální scény?! TOP všech topů. Úroveň zahraničních autorek prostě.
No, ale zpět k Maddoxovým prohřeškům, v jistých pasážích jsem měla doslova husí kůži a nedělalo mi moc dobře číst dál. Nechápala jsem, že to Maddox nevidí a i když viděl, tak že neudělal nic pro okamžitou nápravu. Štval mě, fakt jo, ale zároveň se i snažil a s odstupem času, dokážu pochopit, že něco řešil tak jak řešil, jenže některé chování nezachrání ani ta nejupřímnější omluva na světě. Chvílemi jsem na něj chtěla dělat ťuťuňuňu, abych mu vzápětí flákla takovou, že by se mu hlava několikrát zatočila. Zbožňuju, jak se chovala Anna, ať už ve vztahu s Maddem nebo se svými rodiči. Jak se z vyplašené holky stala žena, která má sice na padrť několikrát zlomené srdce, ale už s sebou nenechá zametat.
A úplně poslední co řeknu je, že taky zbožňuju celkovou provázanost postav. A že jsem z jednoho nenápadného kamaráda měla špatný pocit celou dobu, ale to jak to dopadlo?! Fuck, to byl masakr!!!!
Doporučuju, doporučuju, doporučuju. Má nejmilejší česká autorka prostě!

18.12.2022 5 z 5


Příliv - Temné hlubiny Příliv - Temné hlubiny Lucie Schánělová

Temné hlubiny splnily, ne, ne, ne, jinak… spíš předčily má očekávání. Myslela jsem si, že se to bude víc točit okolo žárlivosti Nicole (té se taky dočkáme) a celkově mileneckému handrkování s Danielem, ale oproti prvnímu dílu, tu jde autorka opravdu do hloubky.

Nicole rozhodně dospěla a Daniel je nucen postavit se sám sobě - své výbušnosti, svému dominantnímu já, svým nejčernějším myšlenkám. Velmi oceňuji krátké vstupy do jeho hlavy, bylo to osvěžující a taky chvílemi vyloženě chytré, smutné a dojemné. Autorka má úžasný cit pro popisování prostředí, ale řekla bych že ještě větší nadání má pro vykreslení emocí. Smála jsem, abych o pár chvil doslova zírala s otevřenou pusou.
Dočkáme se tu i vášně, což já prostě v knihách miluju a mám radost, že až tak moc se Daniel zase nezměnil. Každopádně bylo úžasné sledovat, kam se jejich vztah dostal a co všechno překonali. Konec byl dle mých představ a přesně tak, jak jsem doufala, že to skončí. Skvělá práce a doporučuji

13.10.2022 4 z 5


Korunovace Korunovace Lena Valenová

Královská rodina sídlící na Pražském hradě? Stačila tato informace a já věděla, že to chci číst. Když mi ke všemu autorka nabídla možnost si rukopis přečíst ještě před vydáním, neváhala jsem.
Teď mám hotovo a jsem nadšená, protože jsem dostala přesně to, co jsem si přála a ještě i něco navíc. Totiž, dějová linka není jen z jednoho pohledu, ale díky er-formě nahlédneme do hlav hned několika členů rozsáhlé královské rodiny. A je to jízda. Všechny postavy byly jiné, potýkali se se svými démony a bojovali proti nim po svém. Ústřední trojice je daná a musím říct, že mě bavili všichni. Nedokážu říct, kdo více či méně, prostě full packet.
Na začátku, kdy se objevuje hromada nových postav, chvilku trvá než si k nim vybudujete vztah, ale díky autorčině citu pro detail a vypravování to netrvá nijak dlouho. Velmi oceňuji i to, jakou si dala práci s popisy prostředí Pražského hradu. Muselo to dát spoustu práce, ale ten výsledný efekt je prostě úžasný! Rozhodně jde na románu poznat, že je propracovaný, uzrálý a na závěr ještě řeknu… ten konec?! Božíčku, ať už je tady jaro 2023, protože se nám příběh pěkně rozjel a já potřebuji vědět jak to dopadlo. Btw, myslím, že jsem už nějaké záporáky odhalila, teď ještě zjistit, jestli se mýlím anebo jsem jim na stopě.

29.08.2022 4 z 5


Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Přečteno doslova jedním dechem. Na začátek musím říct, že na mě kniha dýchla nostalgii devadesátek s přelomem milénia. Rozpoznala jsem odraz doby ve které jsem vyrůstala a dokonalé popisy prostředí mě na krátko do dětství dokázaly vrátit. Popisy míst to ale končí (naštěstí). Chaotickému přátelství Fany a Magdy jsem za celou dobu moc neporozuměla. Jednoduchý jazyk a často užívaná sprostá slova mi přitom vůbec nevadila, i když si nevzpomínám, že bychom se podobně vyjadřovali - aspoň ne soustavně. Problémem za mě bylo nejspíš to, že jsem nedokázala uvěřit věku hlavní hrdinky. I tak mi ale v hlavě pořád poplašně blikalo, že je kniha založena na autobiografických prvcích… šílené.
Postava Mirka byla geniálně vykreslená, vadila mi, štítila jsem se ho a bylo mi fyzicky těžko číst části kde se objevoval, to vše ale způsobilo, že jsem knihu nedokázala odložit, dokud jsem ji nedočetla a nezjistila, jak to s ním dopadlo. (Přála bych si ale vědět víc, např. nastínit nějaké informace ze soudního procesu apod.) Zajímavé je taky propojení s dysfunkčními rodinami. A rodina malé Fany byla opravdu hodně rozbitá. Nenašla jsem ani jednu pasáž, kde by se jí jeden z rodičů snažil porozumět, popovídat si, pochopit. Ze strany rodiny tam nebylo nic… žádný cit, žádná láska. Je potom velmi pochopitelné, že takové děti přilnou k někomu kdo jim svou pozornost dá a už je jedno, že to ten dotyčný dělá pro svůj vlastní prospěch. Dítě to nedokáže poznat.
Přemýšlela jsem i nad pěti hvězdami, ale byly tam drobnosti, které mi neseděly viz text výš a taky nedokážu překousnout, že to trvalo dvacet let a lidi o tom tiše věděli a nikdo nic nepodnikl. A co proboha ti kluci v tom kroužku? Dělo se jim to taky? Nebo to jen přehlíželi? To jim to vůbec nevadilo? Nakonec mám dost otázek, na které neznám odpovědi a proto čtyři hvězdy.

21.07.2022


Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Nádherný román ze dvou rozdílných období, které se vzájemně propojí. Tím pojivem se stane láska. Láska dvou mladých z dob druhé světové války a láska, kterou sama k sobě musí najít jedna naivní slečna, upoutaná se zlomenou rukou na nemocniční lůžko.
Už když jsem knihu brala do rukou, tak jsem tušila, že se mě stránky uvnitř dotknou, a to se taky stalo. (Ano, jsem velká cíťa!) Téma druhé světové války mám ráda, ale zároveň ve mně vždy probouzí smutek, frustraci, beznaděj ale ze všeho nejvíc vztek. A i tady se to podařilo, protože příběh, který se společně s Naty v nemocnici dozvídáme je nádherný a zároveň šíleně krutý. Vypravěčkou je babi Heduš - ukrutně upřímná herdekbaba, která se nebojí vyjádřit svůj názor s grácií, ale i láskou a soucitem, se kterým to prostě staří lidé umí. (Mimochodem, ona je prostě úžasná! Jen si to přečtěte, abyste mi dali za pravdu.) Babi Hedvika sdílí s Naty pokoj v nemocnici a stačí krátká doba, aby se jejich životy díky vyprávění navěky propojily. Popisuje ji osudovou lásku její starší sestry a tajemného chlapce, se kterým se seznámí v opatrovně na začátku války. Při těchto kapitolách se kniha skoro nedala odložit z ruky!
Život Natálie ze současnosti, ale vůbec nezaostává, díky vyprávění si totiž chtě nechtě uvědomí, že nežije tak, jak by měla a že ji ke štěstí nemůžou stačit jen panovační muži, kteří ji doteď obklopovali a určovali, jak má její život vypadat.

No, a jak to zakončit? Jsem plná emocí. Obdivuji autorčinu práci s jazykem, nádhernou obálku, provedení knihy a jednotlivých kapitol a hlavně - ten DĚJ! Přiznám se, že jsem několikrát slzela a to je teprve druhá kniha letos, která ve mně takové city probudila… (první byl N. Sparks a jeho Nejdelší jízda). Rozhodně tuto prvotinu doporučuji všema deseti. (Jde opravdu o kvalitní román, že se ani nechce věřit, že se jedná o prvotinu.) Ale 100% věřím, že nikdo, kdo se pořádně začte a ponoří do příběhu, nebude litovat.

02.06.2022 5 z 5


Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Nečekala jsem že mě tato kniha tak pohltí, ale doopravdy se to stalo.
Citáty a myšlenky na začátku každé kapitoly jako by mi snad mluvily z duše. Když se k tomu přidá zajímavý tajemný svět, můžu říct jediné: „Jsem fascinovaná!“
Mýtické putování Leny mi bralo dech. Chvíli jsem se smála ironickým poznámkám, abych vzápětí zatajeně zadržovala dech. Svět který autorka dokonale popsala jsem si lehce dokázala představit a nejednu chvíli i doufala v jeho opravdovou existenci, a to i přes to, že Temný Nav, ve mně dokázal vzbudit opravdový strach a nechuť.
I když budu asi v menšině, já z celého srdce vítám i zapojeni milostné linky. Román se pro mě v tu chvíli stal komplexním a neskutečně jsem si jeho čtení užila - proto nemůžu jinak než - 5⭐️z5! A už vyhlížím pokračování, protože rozhodnutí jedné z postav na konci prostě neberu… tohle udělat neměl!

25.05.2022 5 z 5


#Sleduj mě #Sleduj mě Lena Valenová

Příběh o vystrašené, poražené Tině, která v sobě z poslední sil najde odvahu, změnit svůj život k lepšímu.
Zajímavé lokace tvoří podstatnou část knihy, stejně tak sociální sítě, společenské tance a hudba. Kniha je členěná na několik období, které se každé odehrává někde jinde. Tři linky, tři cesty pro Tinu, která si až na samém konci začne pořádně věřit. Je tu taky hodně interakcí na autorčin román Coolgirl, který jsem sice nečetla, ale tak nějak si dokázala představit o co šlo.
Tina a celá dějová linka se mi nejvíc líbila v Praze. S tím je silně spjatá postava Kamila. Ačkoliv Robin #zahadnyklukzlodi,, kterému byla věnována první část románu, měl taky něco do sebe.
Na konci nás od autorky nečeká běžný epilog, ale ten interaktivní, pomocí QR kódu můžete sami rozhodnout, jak kniha skončí. Tenhle nápad mě moc bavil. Samozřejmě jsem musela přečíst oba, ale k jednomu konci jsem přece jen měla blíž, a proto u mě vyhrál Kamil.
Ve finále to byl moc pěkně strávený čas, a ač mi trvalo o něco déle se pořádně začíst, od půlky knihy jsem se nemohla odtrhnout a zhltla jsem to na jeden zátah.

10.03.2022 4 z 5


Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy Denisa Hoffer

Příběh Naďky a pana ředitele mě bavil od první stránky. Jejich slovní přestřelky byly excelentní. V knize je všechno, co mám ráda. Jmenovitě: láska, zrada, zvraty, odpuštění, to vše zabaleno ve školním prostředí s perfektní hate-to-love linkou. Autorka dokázala vyšvihnout romanci hodnou zahraničních spisovatelek. Gratuluji! ️

23.02.2022 5 z 5


Zlomená láska Zlomená láska Tess M. Puffrová

Svět velké lovestory Anny a Maddoxe mě i na podruhé vtáhl a pohltil tak, že jsem si je znovu bezmezně zamilovala. Jejich vztah je tu vystaven tolika zkouškám. Jejich láska je silná, ale emoce lítají jako houpačce nahoru i dolů, přesto jim s vypětím sil stále fandíte a doufáte, že teď už bude všechno dobrý.
Jestli se jim ale podaří vyváznout bez odřených kolen si budete muset přečíst sami.
Za mě jedno gigantické doporučení na celou sérii.

04.02.2022 5 z 5


Jal Jal Veronika Kutičková

Právě jsem se naprosto a bezpodmínečně zamilovala. JAL je neskutečná kniha, popisující neskutečně zajímavý tajný luxusní stát uprostřed egyptské pouště, ve kterém chci okamžitě žít - být součástí jalské rasy a mít spřízněnou duši.
Příběh drsné, cynické Stephanie a její spřízněné duše - milé a dobrosrdečné Olivie budu ode dneška doporučovat, kudy budu chodit.
Stát, rasu, historii, záporáky, vše co autorka vymyslela a napsala je tak uvěřitelné, tak lákavé a tak geniální, že nemám slov. Konec knihy mě naprosto dorazil a potřebovala bych okamžitě pokračování. Protože takový potenciál, nelze ukončit jen jednou knihou. Fantasy plné akce smíchané (nejen) s romantickou linkou nebudu mít nikdy dost. A já chci číst dál…

21.01.2022 5 z 5


Knihomolka Knihomolka M. K. Hardy

Knihomolka je nádherná feel good romance. V příběhu se objevují realistické, ale velmi sympatické hlavní postavy, které řeší konflikty, hmmm, jak to říct, prostě správně. Ano, celá kniha je pojmutá prostě správně. Celou dobu jsem si říkala, že bych to klidně dala přečíst svým neexistujícím pubertálním dětem. Je to kvalitní Young Adult literatura, která si myslím, může hrdě konkurovat zahraničním titulům.
České prostředí, které v knihách moc nevyhledávám mi tu vůbec nepřekáželo, a to dokonce ani česká jména. Po dočtení jsem v sobě měla ten krásný pocit, že je vše, jak má být.
Knihomolka je kniha, po které budete chtít sáhnout, když vám v životě nebude zrovna hej, autorka vás lehce dokáže přenést do příběhu a donutí zapomenout na svět venku, aspoň do té chvíle, než knihu zase zaklapnete.

09.01.2022 4 z 5


Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Teňoučká knížka, která v sobě skrývá velký příběh.
Abych pravdu řekla, čekala jsem lovestory jako blázen.
V anotaci se dočítáme, že obě hlavní postavy (Vaja a Madden) mají své démony, problémy a těžké osudy. A já se nemohla dočkat, až se tihle dva střetnou a začnou proti nim společně bojovat.
Po dočtení musím říct, že (za mě), to byl víc psychologický román než ten milostný. Tady musím znovu odkázat na to, jak je knížka útlá - má 144 stran. A na tak malém prostoru se mi nepodařilo té velké lásce uvěřit. Do čeho jsem se naopak uměla vžít, to byly emoce. Trápení se ze ztráty blízkého člověka, strach z neznámé nemoci. Myslím, že kdyby byla knížka víc rozpracovaná a mohla být delší, ve finále by to všechno lépe hrálo pospolu. Ale pokud se na knihu nebudete dívat primárně jako na milostný román, dostanete zajímavou YA jednohubku, ve které se mladí snaží dát si do pořádku svůj život.
S knihou Být s tebou jsem zažila snad poprvé zvláštní situaci, přesto, jak se mě ústřední dvojice nedotkla jako pár, tak přesto jsem si čtení užila.

04.01.2022 3 z 5


Milion hvězd Milion hvězd Stefanie Geryk

Příběh, který začíná jako pohádka. Snad každá jsme si jako puberťačka přála, aby si nás všiml slavný idol.
Chloe - hlavní hrdince se to podaří, a to se o to, ani nijak nemusela snažit.
Kapela Million Stars - její členové, si všichni hlavní hrdinku i s její kamarádkou Amélií oblíbí a začnou si spolu tvořit přátelské pouto. Říkala jsem, že to zní jako pohádka, že?
Avšak celou knihou nás provází jistý strašák, a tím je vážná nemoc nesoucí název deprese.
Jsou jí zasaženi skoro všichni a to proto, že ač s nemocí nutně chcete bojovat sami, vždy se dotkne i nejbližšího okolí.
Před Chloe stojí najednou hned několik životních rozhodnutí a ona sama se bude muset smířit i s životním rozhodnutím ostatních.

Román, ač začíná krásně, se během čtení proměňuje a chvílemi je neskutečně temný a naskakuje vám u něj husí kůže a v očích se tvoří slzy. Je v něm ale taky přehršel lásky a celková kniha je proto nabušená emocemi.
Přemýšlela jsem a přesto, že jsem letos četla několik skvělých knih, musím říct, že Milion hvězd je můj favorit na nejlepší knihu roku 2021.
Po dočtení jsem ještě dlouhou dobu seděla a příběh vstřebávala. A prostě a stručně - Miluju to!
Knihu seženete jako e-knihu u většiny knižních e-shopů. Anebo napište přímo autorce @stefanie.geryk.author, která vám může poslat knihu i v papírové verzi, pokud ji ještě nemá vyprodanou. Moc moc doporučuji!
Jo! A jsem #teamMason

23.10.2021 5 z 5


Příště bez citronu Příště bez citronu Lucie Mečířová

Příště bez citronu.
Zajímavý název ještě zajímavější knihy.
Jsem z románu nadšená, dočetla jsem ho už před nějakou dobou a pořád o něm sem tam musím přemýšlet. Bylo tam tolik psychologických témat, které jsou stále tabu…
Hlavní hrdinka mi byla sympatická, prožívala jsem s ní její stavy a naprosto je chápala. A protože nechci nic vyspoilerovat, přečtěte si knihu taky, ať víte o čem mluvím. Rozhodně nebudete zklamaní, v půlce začnete tušit, co se stalo a budete jen doufat, že se tentokrát mýlíte.

23.10.2021 5 z 5