Knihomolka

Knihomolka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476866/bmid_knihomolka-Tll-476866.png 4 302 84

Romantický příběh z vysokoškolského prostředí, v němž hraje hlavní roli knihomolka. Oddechová kniha psaná z pohledu dvou hlavních hrdinů. Znáte taky ten pocit, když máte k přečtení tolik skvělých nových knih, ale není dostatek času? A navíc vám ostatní neustále vyčítají, že pořád jen čtete? Pak jste na tom stejně jako Nikol. Té se daří s knihomolskými problémy relativně slušně vypořádat, než se objeví jeden o něco větší zádrhel. Jmenuje se Luke – neustále zmlácený spolužák jejího staršího bratra, který má snad nadlidský talent na zprotivení knihy. Nikol dokonce udělala nemyslitelné, udeřila ho knihou. Samozřejmě že pak přišla velká omluva… ta kniha si to vážně nezasloužila.... celý text

Přidat komentář

Hurvat
03.03.2024 4 z 5

Příjemná romantika, konec možná trochu rychlý.

Amneris
01.03.2024 5 z 5

Příběh Nikol a Luka jsem hltala od začátku do konce, který byl trošku takový zvláštně useknutý. Romantika tu teče proudem, nechybí ani napětí. Ráda si přečtu i další autorčiny knížky :-)


adela2230
07.02.2024 4 z 5

Kniha se čte dobře, jsou tam vtipné momenty. Občas by to chtělo lépe propojit postavy a děj. Ale jinak skvělá oddechovka.

Aileena
31.10.2023 4 z 5

Dobré to bylo. Občas jsem se dost pobavila (za to přidávám hvězdu), ale zadrhávaly mi probíhající děje či myšlenky postav bezprostředně ihned za přímou řečí v dialogu. Často i chybně neoddělené novým řádkem:
Luke: "Takže nějaká romantika, jo?....zkusil bych odhadnout,že on bude populární děvkař, když je to hokejista." Nevím, jak to dělá, ale je to už podruhé, co mluvíme o knize a podruhé mi ji zkazil. (přemýšlí Nikol ve stejném řádku).
Někdy to bylo vážně matoucí a narušující svižnost dialogu. Dále zřejmé a zbytečné dodatky: "To není pravda," dovolila si se mnou nesouhlasit.
V podstatě neustále přímá řeč za ní následuje něco . Následná odpověď druhé strany a znovu něco. Děje se to stále dokola. Občas jsem se vracela k uvozovkám, abych zjistila, co bylo řečeno nahlas a co bylo dodáno v hlavě, nebo kdo zrovna mluví.
Dodatky za dialogem mě baví, jsou-li používány jako koření tzn. trefně, vtipně a s úvahou. Při neustálém opakování mě to rozptyluje a narušuje plynulost a tempo čtení. Tohle doladit a knížka je hned o úroveň výš.
P.S. Co se týče obálky, holka pěkná a fajn, ale dlouho jsem přemýšlela, proč má ten kluk průhlednej tmavej hadr přes ksicht, než mi došlo, že je to asi vážně blbě udělanej stín... ;-)

Krlu
07.10.2023 5 z 5

Já tu knížku miluju! Je naprosto úžasný uvědomit si, že se u čtení usmívám a mám z hlavních postav upřímnou radost. U autorky me vzdy bavi, jak jsou její knížky čtivé. Opět se potvrdilo, že M.K.Hardy je má nejoblíbenější česká spisovatelka

Airelle
28.08.2023 5 z 5

Do knihy jsem se začetla, ani nevím jak, a najednou jsem byla v půlce. Opravdu neuvěřitelně čtivé, navíc tak krásný romantický příběh. Občas jsem si tedy říkala, že kdyby spolu mluvili na rovinu, tak by nedocházelo k některým situacím, ale zas o čem by to bylo, a i v životě si lidi občas kecaj.

Nikol je holka podle mého gusta. Myslím, že se v ní najde každá milovnice knih. Luke je zase hodnej sexy kluk, kterýho bychom každá chtěla domů.

Knihomolka mi opět dokázala, že české autorky prostě umí psát! Moc mě mrzí, že jsou tak opomíjené. Rozhodně se chystám i na další autorčiny knihy.

Terka18
06.07.2023 5 z 5

Moc hezké čtení. Příběh jsem si užívala. Hlavní hrdinové byli skvělí. Příběh tak hezky plynul a kdyz mate čas tak jej přečtěte za par dní.

mnohoknih
06.05.2023 3 z 5

Vidíte ten název? Důvod k přečtení. A dostala jsem českou, romantickou jednohubku. Příjemné čtení, nic složitého. Zítra už o tom nebudu vědět.

Anor505
14.03.2023 4 z 5

Přesně tohle jsem potřebovala - miloučký, romantický příběh se sympatickými hlavními hrdiny. Kniha je naprosto pohodová, na nic si nehraje a čte se úplně sama. Jen za sebe bych knížku zařadila spíš mezi dívčí romány, než do literatury pro ženy, ale to už je maličkost.

Leído
14.03.2023 3 z 5

Knížka určitě není dokonalá. Má své chyby hlavně co se týká logičnosti (chování Matěje, slib Luka Matějovi, "závazek" postarat se nejspíš doživotně o bývalku, vystěhování od rodičů, utajení vrcholového sportu...) Asi by se toho našlo hodně, autorka si hodně věcí ohýbala, aby se jí to hodilo do příběhu, ale docela se mi dařilo od toho odprostit a čtení mě bavilo. Mezi hlavními postavami byla cítit chemie a to je asi nejdůležitější k tomu, abych si knížku užila.

Ella161
19.02.2023 3 z 5

Už jen ten název Vás úplně svádí k tomu, abyste si knihu pořídili. Přečtená anotace Vás jen utvrdí v tom, abyste si knihu koupili, protože zní moc dobře. Velké plus je, že jsou tam kapitoly z obou pohledů, to miluje snad každý čtenář. Nejdříve jsem si myslela, že autorka je zahraniční, ale jakmile jsem si přečetla první kapitolu, bylo mi jasné, že je naše česká. A tím nechci říct, že je to něco špatného. Já české autory miluju a hrozně ráda je podporuji! Každopádně musím se přiznat, že tenhle příběh mi až tak nesedl. Řekla bych, že je spíše určený pro mladší ročníky a jsem si skoro jistá, že tak 3 roky zpátky bych ho úplně hltala, ale bohužel už nepatřím do cílové skupiny.

Autorka hodně používala takové ty klišé fráze, které jsou snad v každém takovém románu, ale tady jich na můj vkus bylo až moc. Nikdy mi tohle nevadilo, ale zde mě to lehce štvalo. Taky bych neřekla, že se hlavní postavy chovaly na svůj věk, vzhledem k tomu, že už chodily na vysokou školu. Avšak i tak jsem si k ním (po nějakém čase) našla cestu. Niki jsem měla ráda, protože snad každý knihomol si prošel tou fází, kdy pro nás nic jiného než kniha neexistovalo. U mě toho tak bylo v 15 letech a dodnes si pamatuji, jak mi taky všichni vyčítali, že vůbec nežiju, že si neustále jen čtu a nic jiného nevnímám. Zanedbávala jsem tak i své kamarády a musím takhle zpětně uznat, že jsem vážně moc "nežila". Zlom přišel až kolem 17 let, kdy mi moje nejlepší kamarádka zakázala číst ve škole. Od té doby dávám přednost spíš svému životu, než tomu knižnímu, ale stále dost čtu. Ale to jsem zase odbočila. Na Niki se mi líbil ten její zápal pro čtení a i to, jak se zastávala svých oblíbených knih, když je někdo odsuzoval. Též se mi líbilo, že to nebyla žádná křehká květinka, ale dokázala se za sebe postavit a stát si za svým názorem, který se ani nebála dát najevo. Její práci v knihovně jsem jí tajně záviděla, protože takovou bych chtěla i já.

Celý ten děj byl lehce předvídatelný, ale s tím jsem do toho šla. Takové knihy potřebuji, abych si odpočinula a na nic nemyslela. Za mě se událo všechno moc rychle a vlastně tam ani nějaká velká zápletka nebyla. Nepochopila jsem, proč Nikol byla naštvaná na Luka. Zas tak nic hrozného neudělal. Každopádně mu odpustila brzy, za což jsem byla ráda. Přála jsem jim to, a byla jsem fakt šťastná, když jim to vyšlo.

oresvo
10.02.2023 5 z 5

Tohle byla má druhá kniha autorky. Po Haka pro lilii je tohle spíš pro náctileté. Ale příběh se mi libil . Jak nemusím české prostředí příběhu, tohle se mi líbilo. Mělo to reálný děj , romantiku i vtip.
Taková ta oddechovka .
Niki je knihomolka a je vidět jak se mění když pozná fajn kluka .
Lukáš je frajer, na nic si nehraje.
Nacházejí si k sobě hezkou cestu.
Žádné drama ale nečekejte. Je to milý příběh co pěkně plyne .

tittanie
23.01.2023

Knihu jsem měla v Chystám se číst docela dlouho. Nedařila se mi sehnat v knihovně. Už jsem si říkala, že to vzdám, ale nakonec jsem tomu dala šanci a jsem ráda. Knihu jsem přečetla během chvilky. A určitě si přečtu nějakou další knihu od této autorky.
Je to oddechová kniha, u které jsem se i docela zasmála. Trochu jsem nechápala Nikoliny rodiče, kteří se podle mě chovali zvláštně. A jsem ráda, že autorka vynechala rozchod páru před koncem knihy. Díky za to, protože jsem měla pocit, že tohle je povinnost v těchto knihách.
P.S knihy a účetnictví panejo :)

AliceTief
10.01.2023 5 z 5

Autorku jsem si velice oblíbila, i když čtu knihy zřejmě od nejnovější po nestarší =D. Krásně se čte, není to žádné velké drama, ale opravdu, mezi namáhavými thrillery, fantasy nebo těžkou tématikou, je tato jednohubka opravdu dokonalá. Hlavní aktéry nejde nemilovat a myslím že s Niki se spousta z nás ztotožňuje. Já tedy rozhodně ano =)

KaMal
03.12.2022 4 z 5

Romantika jak vyšitá :-) Celkově nereálné, ale milé...a překvapilo mě, že je od české autorky, podle jména bych to netipla (ale první tři stránky stačily k tomu, abych si začala dohledávat překladatele, a vše mi došlo, když jsem žádného nenašla).

MAU256
13.11.2022 5 z 5

Krásně čtivá romantická knížka. Bylo hezké, že bylo vyprávění z obou pohledů, jak od Luka, tak od Nikol. Musela jsem se usmívat, kde všude byla schopná Niki číst, nevynechat jedinou příležitost. Jsem ráda, že jsem na knížku v knihovně narazila.

strana394
04.11.2022 3 z 5

Kdybych knížku nečetla ve štafetě, tak bych se k ní normálně nedostala a to by byla docela škoda. Skvělá oddechová, romantická kniha, která se četla skoro sama. S hlavní hrdinkou se snadno dokážete ztotožnit. Skvělé bylo i střídaní pohledu obou postav, mohli jsme se tak na jednu věc dozvědět názor i toho druhého. Často jsem se během čtení musela usmát nebo culit nad těmi dvěma. Bylo to klišé, ale mě to bavilo. Romantická linka byla skvělá, i když občas mě štvalo, jak se chovají nebo nad čím uvažují. Vůbec bych se nezlobila, kdyby kniha byla delší :)
Hodnocení: 3,5/5

katallinka
22.10.2022 4 z 5

Tohle bylo naprosto skvělé čtení. Knížku jsem přečetla za jeden den a náramně jsem se u čtení bavila. Samozřejmě to bylo plné klišé, ale to přesně jsem od knihy očekávala. Vtipné a romantické čtení pro každou knihomolku. Moc doporučuji.

marwinmh
13.10.2022 4 z 5

Milá teen romantika.

Kniholapka
25.09.2022 5 z 5

Milé a odpočinkové romantické čtení. Chvílemi bylo poznat, že je to autorčina prvotina. I přesto jí nemám, co vytknout. Kniha se čte sama a děj ubíhá předpokládaným směrem. Nechybí humor ani příjemné napětí a gentlemanská gesta...Děkuji za možnost přečtení!